BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

10 lata 10 miesiąc temu #837867 przez aggi
Hej kobiety :kiss: :kiss: mam pytanie do ciężarnych i mamusiek aktualnych już :S bo mój apetyt błaga o litość.. Mam 15tydzień a nie przytyłam nic :( nie żebym jakaś otyła była, według 'widełek' to powinnam 2kg conajmniej mieć na dzień dobry na plusie :( nie umiem jeść na siłę, moje jedzenie kończy się na 3 'posiłkach' dziennie (już wliczam w to ewentualny owoc czy słodkość :dry: ) a na siłę jeść nie umiem, nieraz jestem głodna ale jak otworzę lodówkę to ją zamykam, nie umiem nic dla siebie znaleźć żeby mi smakowo odpowiadało...zaczynam bać się o malucha :( Lekarz niby powiedział że mam się nie martwić i jeść to na co mam ochotę, ale jak tu się nie martwić jak ja ochoty nie mam na nic, a jak już jem to podziubię trochę :( Miała tak któraś?

Asia K :kiss:

Porto
trzymaj się :kiss:

Agni gratuluję snu, ja wczoraj zabiłam wujkowi kota surowym makaronem z Lubelli i strasznie płakałam :ohmy: :unsure:

Ann no no STO LATEK i tony zabawek Martusi na urodzinki :kiss: :kiss: :kiss:

Emma
Ty zdrowiej :kiss:

mesy będziesz miała upartego dziecia :D

ferri u mnie też właśnie śnieżnie, ale my z tej samej krainy! Jezu ile bym dała żeby ten śnieg zaprzestał :S

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 10 miesiąc temu #837874 przez mesy
aggi co do jedzenia to ja ci nie pomogę bo ja jem normalnie , ale też 3 posiłki dziennie ;) jak chcesz przytyć to jedz kolację koło 19-00 -20-00 to masz jak w banku kg na plusie ;)

co do upartości to chyba tak będzie bo ja do takich osób należę :P

10 lata 10 miesiąc temu #837876 przez Asiaa
Bry.

Ann wszystkiego naj dla Marty :)

Porto to oby wypuścili Was do domu :)

Agni i co? wujek google dał odpowiedź? :silly:

Widzę że ogólnie u ciężarnych sny to istne szaleństwo :laugh:

Emma w Bułgarii nigdy nie byłam. Coś polecasz? :blink:

Messy z dwojga złego poranny lepszy, gdyby można było sobie wybrać byłoby łatwiej :laugh:

10 lata 10 miesiąc temu #837880 przez mesy
A co do snów to ja chyba jestem jakaś inna , bo mi się nic nie śni :dry: ale za to mam etapy , że się przebudzę w nocy i myślę o dooooopie marynie :dry: :S

10 lata 10 miesiąc temu #837898 przez emma
Asiaa napisał:

Emma w Bułgarii nigdy nie byłam. Coś polecasz? :blink:

Asiaa, a jakże, polecam małą wioskę Czajka pod Złotymi Piaskami: pieknie, czysto, malo ludzi, woda cudowna, pogoda tez, owoce, warzywa i sałatki tanie i smaczne. Złote Piaski - masakra - tłum, ścisk, hałas, drożej i pełno handlarzy wszedzie, gorzej niż u nas w Gdańsku :silly:.
szczerze to bylam w bardzo roznych zakatkach swiata, a jak sie zastanowic, to podobalo mi sie tylko w Czajce w Bułgarii i w Edynburghu w Szkocji, no i w Polsce oczywiście, a zwlaszcza u mnie na kanapie pod kocem :silly:

10 lata 10 miesiąc temu #837934 przez gabi28
Agii,ja miałam podobnie. jestem w 16tyg i od początku ciązy przytyłam pół kilo.tyle,że brzuch mi rośnie.Jest nawet za duży :) ale wagowo jak wspomniałam przytyłam pół kilo.. teraz powoli zaczyna się to zmieniac. Nie martw się :)

10 lata 10 miesiąc temu #837944 przez aggi
mesy kurcze tylko że ja wczoraj jadłam nawet o 23 bo i tak nie sypiam w nocy od początku ciąży, ale cóż mi z tego jak zjadłam jedną kromeczkę bo na więcej nie miałam ochoty :dry: a od tego waga nie wzrośnie.. No po prostu nie mam apetytu, kompletnie :(

gabi a co Twój lekarz na to mówił?? bo mój tylko spytał czy wymiotuję, ale zaprzeczyłam, ale za to jem malutko - powiedział niby żeby się nie martwić ale ciągle o tym myślę :dry:

10 lata 10 miesiąc temu #837949 przez emma
Aggi, to wez troche apetytu ode mnie ;) chetnie oddam! :lol: mnie nawet w chorobie nie opuszcza! :blink: wlasnie ide sobie zrobic jakas salatke, mniam! a na obiad mam risotto z wczoraj... od tygodnia niby jestem na diecie, wiec chetnie zjadlabym tez torbe chipsow, kostke sera zoltego, a na koniec wielki tort! :lol:
bedzie dobrze, przeciez sie nie zaglodzisz. za chwile, w drugim trymestrze, dziecko bedzie potrzebowac wiecej, wiec poczujesz glod, spokojnie :).

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #837970 przez aggi
Emma to dawaj ten apetyt bo ja już normalnie nie mam siły do siebie :dry: a co do głodu.. ja go czuję ale kompletnie nie wiem czym go zapchać bo na nic ochoty nie mam :dry:

10 lata 10 miesiąc temu #837971 przez emma
a bierz, aggi, checia, bo ja tez juz nie mam sily ;)
wlasnie wpirniczam salatke, ale juz nie moge sie doczekac na risotto! :lol:

10 lata 10 miesiąc temu #837973 przez gabi28
agii no ja wymiotowałam.Ale moja gin dała mi skierowanie na badanie z krwi na obecnosc witamin,czy mam odpowiednio dużo by dziecko brało ode mnie. Na szczęscie wszystko było dobrze.

10 lata 10 miesiąc temu #837989 przez aggi
gabi ja teraz dostanę skierowanie na badania znów to z wyników od razu się dowiem czy wszystko OK, ale jakieś takie zmartwienie mnie dopadło :dry:

10 lata 10 miesiąc temu #838008 przez Agnilla
kuwa laski tak Wam zle, to bierzcie i dzielcie sie moimi 7 kg! :ohmy: nie czuje, zbym tyle miala na plusie, ale tak jest, apetyt tz ostatnio mam za dobry :P jak tak dalej ma byc to chyba udam sie na jakies porady co mi diete uloza, pewnie jeszcze z dycha przde mna :( a wyniki z dupy wiec bz sensu
ej na lutowkach czytalam, że Iss miala skurcze przepowiadajace, szykujcie sie! :)

10 lata 10 miesiąc temu #838011 przez emma
Agni, nie psiocz, bedzie git. a jak ci sie uzbiera za duzo, to se zrzucisz z chodakowska po porodzie :) u mnie 17 kg przyszlo i poszlo, a apetyt mialam za dwoje to co mialam jest pol porcji?? ;)

Ja juz sie szykuje... zeby zajac jej miejsce! ha-ha-ha! :silly: :silly: :silly:
Wrocilam od lekarza, zakupilam leki i czytam na ulotce "lek utrudnia zajscie w ciaze"... zaje***cie... odlozylam na polke, no nie wyzdrowieje w takich warunkach... nie ma wala :silly:

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #838017 przez julka
oo, a co to za lek, Emma?

edit: bo wiem ze Nimesil tak ma w ulotce, a ja go bralam niestety przewlekle.

Kurde, wkurzam sie bo jakas laska na Pazdziernikowkach spamuje zeby sie przeniesc na fejsa do zamknietej grupy. Tlumacze ze to bez sensu, bo nam forum opustoszeje, a tutaj zawsze weselej, ktos poczyta, ktos sie wtraci... a ta to samo znowu napisala. A nie udziela sie wcale i widze ze laski tam przechodzą.... co zrobic? to jest dozwolone wogole? musze zerkanc w regulamin forum...

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka