BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

10 lata 5 miesiąc temu #897231 przez Anabelle

ulka1983 napisał: Anabelle jak prawie takie same to może już niedługo :) pierwszy cykl z testami czy już testowałaś ?

Ferr ładny brzuszek :)

Meli a TY gdzie :whistle:

Pierwszy cykl z testami owu :)

PINEZKA gratulacje raz jeszcze :D

JULKA z butelkami zależy od dziecka. Lepiej kup jedną większą, ale dziecko może chcieć butlę, a może nie chcieć, może chcieć innej firmy, albo może w ogóle nie chcieć butli tylko cyca. A może też chcieć tylko butle a nie cyca. Jedna awaryjnie może być, a wiecej dokupisz jak bedziesz wiedziała czego i ile potrzebuje maluszek :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 5 miesiąc temu #897238 przez Anabelle
sory dziewczyny, że dubluję, ale wklejam z tel
co myślicie?

10 lata 5 miesiąc temu #897245 przez aggi
Dzień dobry :P

No to 2 lipca - dzień Poli Petunii uważam za rozpoczęty :blush:
Agni beboku gratulacje mimo że Pola wyskoczyła wczoraj :D :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss:
mam nadzieję że wszystko z Wami dobrze :)

ferr malusi brzusio ani go nie widać :whistle:

julka no no kosz super :) i reszta zakupów też ! łał ile Wojtek ma ciuchów :P To wszystko najmniejsze rozmiary, czy masz jakoś posegregowane? :P ja ciuchy prałam to nie wiem w którym tc byłam... jakoś w 30 chyba już :P Ale przynajmniej poprałam, poprasowałam i spokój bo teraz to by mi się nie chciało przy żelazku stać :D co do butli to ja mam trzy 125ml i jedną 260 i jedną 330 czy ile one tam mają te duże ale ja komplet kupowałam ;) ale bratowa od emka ma też trzy 125 (na mleko do laktatora i osobno jak herbatki lub wodę podaje) i teraz sobie kupiła 260ml ale mała ma już miesiąc.

Pinezka już serducho widziałaś? Super ! :) a teściowa to chyba trochę przesadza :huh: ale dobrze że fajnie zareagowali :)

Anabelle ja myślę że tak wyglądały moje maliny a nawet były słabsze :P profilaktycznie dorwij męża, a jutro zrób testa i popraw :D

10 lata 5 miesiąc temu #897246 przez Karolincia
Hej Kochane !!

Piszę tutaj, bo nigdzie nie ma podobnego forum dotyczącego PREGNYLKU.

Bylam 23 CZERWCA u gienokologa i zagadka sie wyjasnila. Zrobila mi usg i w lewym jajniku mam niepekniety pecherzych Graafa i ot cala przyczyna czemu nie zachodze w ciaze. Mam uposledzona owulacje pecherzyk niepeka i nirdochodzi do uwolnienia konorki jajowej. Dala mi recepte na zastrzyk Pregnyl 5000 mj . Ryzykuje i jade jutro do mojego Narzeczonego robie zastrzyk w brzuch i mamy sie kochac max do 24 h bo w tym czasie peknie pecherzyk. Zastrzyk ten zawiera duza dawke hormonu beta Hcg - kobiet ciezarnych i ma ni wspomoc zaplodnienie i zajscie ) 21 lipca ide na kontrolne usg zobaczymy czy bedzie ciaza czy pecherzyk Graafa nie chcacy peknac jesli zznow tak bedzie biore zastrzyk i kocham sie z Narzeczonym.

Czy któras z Was stosowała pregnyl?

10 lata 5 miesiąc temu #897253 przez Pinezka
Karolincia, ja nie pomoge, bo nie stosowalam, ale któras z nas na pewno

Anabelle - malinki jak ta lala :)

Dziewczyny, pytanie - po wczorajszym usg mam śluz lekko podbarwiony krwią - to normalne?

Przeliczylam testy, które mam do oddania - 5 owulacyjnych jednej marki, 15 innej i 4 ciazowe 25miu. Komu, komu ;)?

10 lata 5 miesiąc temu #897262 przez Ada2424
Pinezka ciesze sie ze u Ciebie wsio ok :)

Anabelle powtórz jeszcze raz test i zobaczysz czy jest taki sam czy ciemnieje.

[/url] [/url]

10 lata 5 miesiąc temu #897263 przez mesy
Piznezka w ciazy kazde plamienie nie jest zdrowe , a mocno plamisz czy lekko ? bo moze akurat masz termin @ i organizm jeszcze "walczy" :P obserwuj ...jesli sie nie rozkreci bardziej to sie nie stresuj , a jesli bedzie sie nasilax to do lekarza ;)

Karoloncia....pregnyl no zastrzyk , ale nie obiecuj sobie po nim za duzo ;) ja sie tez tego nabralam i nie zawsze to pomoga choc kto wie tobie moze pomoze zajsc w ciaze ;)

Aggi dawno nie pokazywalas swojego bebola :P dawaj fotooooo :D

eee nie wierzcie ferri ...ona wciaga brzus do zdjecia heheheh
zarcik :P ciesz sie ferr bo jak cie wydmie to ino roz hehehe

10 lata 5 miesiąc temu #897300 przez Karolincia
Mesy - moja gin mowi ze to bardzo skuteczny lek kolezanki z ktorymi rozmawialam tez mowily ze ich znajome po tym leku dalu rade zajsc w ciaze. Ja dopiero pierwszy cykl zaczelam z pregnylem. A jeszcze sie zdziwisz ze na mnie zadzialal ;) Ja jestem dobrej mysli i licze na duzo :) To niby jak zaszlas w ciaze ? Jak bralas pregnyl i mowisz ze jest nieskuteczny ? Jaka dawke mialas ??

10 lata 5 miesiąc temu #897313 przez Pinezka
Mesy, na wkladce widziałam taki mały jakby przybrudzony rozowawy slad, jakby w sluzie odrobina krwi sie pojawila. Nie jest to zywa krew, nawet nie jest brazowa.
Będę sie obserwować, ale wydaje mi sie, ze podczas usg zostałam drasnieta albo co.

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #897315 przez mesy
karolincia no jak bys czytala co piszemy na forum to bys wiedziala ze moja ciaza jest uzyskana metoda
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
na jedna pregnyl zadziala w pierwszym cyklu na druga w dziesiatym dlstego napisalam zebys duzo sobie nie obiecywala po tym zastrzyku ....

Nie pekajace pecherzyki to mozesz tez miec problemy hormonalne jakies no ale ja nie jestem lekarzem ;)
probuj z pregnylem i zycze szybkiej ciazy.

pinezka a nie skaleczylas sie maszynka albo papierem podraznilas... roznie moze byc ;)

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #897316 przez monique1983
Pinezka - ja mam wizytę w ten piątek. Myślałam, że Twoja ciąża jest starsza :) U mnie licząc od okresu dzisiaj 6 tydzień. Szybko zobaczyłaś serduszko, chociaż niektóre dziewczyny na Lutówkach też wcześnie zobaczyły, jedna wczoraj nawet 2 serduszka :woohoo: A wiesz kiedy mniej więcej miałaś owulkę?

Karolincia - ja w jednym cyklu miałam ten zastrzyk, ale nic z tego nie było, nie wiem czy pękł wtedy ten pęcherzyk w ogóle. Ale u mnie przyczyną niepękania była pewnie podwyższona prolaktyna jak zaczęłam brać bromergon i clo to sam pęcherzyk pękł bez zastrzyku, no i w tym cyklu się udało zajść. Dawkę miałam 10 000 jednostek.

10 lata 5 miesiąc temu #897329 przez Karolincia
Monique - a ja po tym zastrzyku bylam przez dwa dni spiaca. Bralam go 25 czerwca dwa dni po wizycie u ginekologa. Moja gin powiedziala ze pecherzyk jest dojrzaly duzy mial 20 mm i mowila ze ten lek - zastrzyk pomoze. Dzis mnie lekko pobolewa podbrzusze tak bardzo delikatnie. Biust mnie nie boli i nie mam sluzu praktycznie baaardzo malutko :) Wiesz nie nastawiam sie ani nienakrecam zeby nie bylo rozczarowania bo to pozniej boli :) Mam mieszane mysli jestem dobrej mysli ale nie wariuje :) Bylabym z narzeczonym szczesliwa przeogromnie jakby sie udali nasi rodzice rowniez :) Mialam zastrzyk 5000 m.j to duzo jak na pierwszy raz czy malo?? :) Dziekuje Ci ze chociaz Ty jestes mila i mi szczerze odpowiadasz :)

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #897343 przez moofka
mesy buehehe znowu Cie wzięli za wredote :woohoo: cudowne :kiss:

julka ja pitole tyle ubranek że chyba trojaczki możesz rodzić :silly: ja dostałam w gratisie 3 butelki 125ml i nie używam do tej pory, większych wcale nie kupowałam. my na piersiątkach dalej a obiadki i kaszki Zośka dostaje łyżeczką, woda z niekapka.

Pinezka gratuluję serduszka :kiss: a plamienie mam nadzieję, że niegroźne ale sprawdzaj co tam na wkładce się dzieje.

Anabelle no już kolorki ładne ale może dzisiaj jeszcze ściemnieją więc czekamy na foto B)

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #897346 przez julka
Aggi, no kosz tez mi sie najbardziej podoba :) Dzięki :)
A Wojtek ma więcej ciuchów niż rodzice razem wzięci! hehehehe. Ale to są już do rozmiaru 80, i nawet 2 pajace na 86 - więc ja chyba już przez rok mu nic nie muszę kupować dzięki mamuśce :)
To jak tak mówisz, to ja pewnie też za miesiąc popiorę i poprasuję.
A butle to w końcu zamówiłam dwie 150ml (znaczy jedną, a druga będzie w zestawie z laktatorem) i najwyżej tak jak Anabelle mówi - potem dokupię jak już będę wiedziała jakie.

Moof - ja też mam nadzieję na karmienie tylko piersią, ale wiem, że będę musiała od czasu do czasu wyjsc na caly dzien z domu i wtedy M. by butlą karmił ściągnietym mlekiem... choć nie wiem jak to w praktyce wyjdzie...
A z ubrankami to mówię - sklepik otworzę B)

Anabelle, no chyba maliny, chociaż może minimalnie słabsza jest jedna jak się wpatrzeć, ale myślę że owulka nadchodzi! Niby ma ile? 24 czy 48h? ale ja i Ulka miłysmy w dniu malin, więc się szykuj na seksy! :silly:

Karolina, ja stosowałam Pregnyl i zadziałał u mnie skutecznie, tzn. pęcherzyk Graaffa pękł. Ale w tym cyklu nie zaszłam, tylko w następnym bez Pregnylu, więc widzisz - nie ma reguły. A lek jest owszem skuteczny, przecież nieskutecznych nie sprzedają :P :woohoo:
No, a ja tak samo jak Monique - dodatkowo też Clo. ale to raczej jedno z drugim nie ma związku.

Pinezka, jak tylko trochę to myślę, że z zadraśnięcia śluzówki sondą. Spokojnie. Wkładeczka i sprawdzasz czy nie leci więcej. Myślę, że będzie ok :kiss:

10 lata 5 miesiąc temu #897349 przez Asiaa
Ann to miałaś "konkretną" wizytę :S

Agni Gratulacje!! :) Duża dziewucha z Twojej Poli :) odpoczywajcie :kiss: PS.Pola jest urocza :)

Pinezka świetnie że wszystko ok :) i to takie niesamowite 4mm i już serduszko jest :) wzruszające wręcz :)
Fajna reakcja teściów :) Teściówka podchodzi rozsądnie do tematu :) oby też dała Wam swobodę decydowania ;) Ten ślad to może faktycznie po USG? Obserwuj i oby nic więcej się nie pojawiło ;)

Ferri brzuszek masz malutki i zgrabniutki :) też bym pospacerowała po plaży :D

Anabelle na moje oko są równie intensywne ;) nic tylko działać :D

Julka to nieźle zaopatrzony jest już Wojtek :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka