BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

10 lata 1 miesiąc temu #941381 przez mesy
aggi rece to tam jeszcze pal licho....patryk wciska do buzi sciere czyt. pieluche tetrowa.....poloze ja dalej a on cwany i tak jakos ja lapnie i sruuu do geby :/
dzis chyba bedzie mial dobru dzien bo jest 9-15 a on spi :D ape zarwz koniec tej sielanki ide budzic na mleko bo wszystko juz sobie w domie porobilam :D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 1 miesiąc temu #941398 przez aggi
mesy Maks też wcina pieluchę :evil: i koc :P i koszulkę i wszystko c mu w łapy wpadnie :blink: :whistle:

10 lata 1 miesiąc temu #941418 przez mesy
aggi Patryk dzis skarpetke wpierdzielal hahaha przebieralam mu bo ma takie z rossmana co dzwonia jak noga ruszy i polozylam obok niego patrze a ten juz w buzi skarpeta :/ swoja droga nie fajne te skarpetki bo wiecznie nimi dzwonil co noga ruszyl heheh

10 lata 1 miesiąc temu #941423 przez aggi
mesy to Maks swoje buciki Tygryski wpierdzielał :huh: też mu ubierałam, patrze się a on łapnął jednego i do buzi i mamlocze :P masakra :D

10 lata 1 miesiąc temu #941436 przez monique1983
Dzięki dziewczyny za wszystkie odpowiedzi, kurcze ciężko coś wybrać z tych butelek, bo opinie różne i też nie wiadomo co dziecko polubi, no ale coś trzeba wybrać ;) Dobra drążę dalej temat, wybaczcie :P

Ann - te z Aventu to te zwykłe czy natural, nie leciał z nich za bardzo pokarm, bo słyszałam opinie, że niektóre dzieci się krztusiły?

Moof - do Ciebie to samo pytanko co do Ann wyżej :) A te co siostra miała to pewnie Medela Calma. Wydają się fajne, dziecko niby nie traci odruchu ssania, ale spotkałam się z opiniami, że noworodkom ciężko z nich pić. Nie wiesz czy siostra z nich zadowolona jest?

betka81 - masz Medelę Calma?

Aggi - ooo widzisz piszesz, że smoczek mięciutki w TT, a ja wyczytałam opinie, że minusem właśnie jest że smoczek twardy i bądź tu mądry :pinch:

Widzę, że z uspokajaczy Lovi chwalicie, także pewnie spróbuję :)

Ferr - to super, teraz czekamy na Kubę :)

Iwi8218 - witaj :) co do testów to tak jak ann napisała :)

Ehh wkurzyłam się dzisiaj, miałam umówioną wizytę do diabetologa. To zerwałam się z rana, odczekałam w kolejce do rejestracji i okazało się, że jej nie ma :evil: Kazali mi przyjść jutro na 10-11, a mam już na 13 wizytę u lekarza prowadzącego, także zejdzie pół dnia u lekarzy, uwielbiam takie "rajdy" ehhh

Wrzucam zdjęcie mojego brzuchacza, bo jeszcze nie pokazywałam :)
Załączniki:

10 lata 1 miesiąc temu #941439 przez Iwi8218
Dzięki wielkie dziewczyny za dodatnie otuchy :) mam nadzieję, że wkrótce będę mogła i ja podzielić sie z Wami dobrymi wieściami.
A póki co służę dobrą radą odnośnie maluszków, sama mam dwójkę coć nie co starszych, po za tym jako opiekunka latami praowałam, więc polecam się ;)
Pozdrawiam wszystkich cieplutko w ten ponury dzień.

10 lata 1 miesiąc temu #941443 przez Asiaa
Ann dobrze że u Marty już lepiej :) faktycznie, miałaś się wczoraj :dry: ale oby dziś było lepiej :) PS. Wysłałam Ci wiadomość ;)

Ferr i jak po jeździe? coś zaczyna się dziać? :D

Moofka :D jak przeczytałam co będziesz miała w kuchni dlatego pytałam o podłogę ;)

Martyna super, że zadowolona jesteś z wyjazdu :)

Gosiak przyzwyczaisz się do ilości osób :D

Mesy oby dziś u Patryka już spokojniej było :kiss:

Iwi witaj :)

Monique połowa ciąży już za Tobą a brzuszek taki zgrabny :)

10 lata 1 miesiąc temu #941449 przez moofka
aggi i mesy pchanie skarpetek do buzi to pikuś, później będzie gorzej :P a jak Zośce zęby szły to ślina lała jej się strumieniami więc też wesoło :P wszystko przed Wami :evil:

Monique my mamy te natural ale Zośka zaczęła pić z butli dopiero jak skończyła 7,5 miesiąca więc już "duża" była. nie wiem czy mleko może lecieć za szybko skoro dobiera się ilość dziurek w smoczku do możliwości dziecka :huh: moja sis z calmy zadowolona, Gabryśka od początku z nich piła bo sis po cc miała mało pokarmu i musiała dokarmiać mm, do tej pory je mieszanie (2 miesiące). bardzo ładnie Ci z bebolkiem :cheer:

Asiaa to weee powiedz jaki zlew do tego wybraliście? ja się waham nad kolorem :blink:

10 lata 1 miesiąc temu #941451 przez zancik
Monique cudny brzusio :)
Ale dziś ponuro :( nic mi się nie chcę chyba oglądne sobie filma w necie Nostalgia Anioła kuzynka mi go pleciła podobno bardzo fajny ;)

10 lata 1 miesiąc temu - 10 lata 1 miesiąc temu #941452 przez mesy
moof slina mi nie straszna , mam psa wiec wiem co to jest lejaca sir slina haha

patryk dalej diabel wcielony :evil: ubieram go zaraz i wyprowadze na świeże powietrze moze to go uspokoi :P on w ogole jakis duzy mi sie wydaje :blink: z dnia na dzien co go biore to mi nog brakuje jak go ukladam fo karmienia :/ a ciezki ze mam wrazenie ze z 7 kg wazy :/
jeszcze jak by tego bylo malo rano tak ulal ze myslalam ze ebne :/ wsrrzelilo z niego heheheh
dostarcza mi atrakcji :P

jutro udziemy sie wqzyc przed 18..... zobaczymy ile tej zywej masy jest :evil:

aggi chooo na spacer :P

moni cudny brzus ♥♥

10 lata 1 miesiąc temu #941500 przez ann-sunshine
Mesy, to Natuśka pcha futrzasty kocyk do buzi, tetrówka do tych celów nie jest fajna :-) a jak napisałaś o tym że jadł skarpetkę to mi się przypomniała pewna umiejętność której nasze dzieci jeszcze nie mają: pchanie stópek do buzi

Monique a bo ja wiem jaką mam aventu, jedną chyba natural dostałam teraz na szkole rodzenia i chyba tę używałam, krztusiła się a jakże, ale myślałam że ona taka łapczywa była i nienaumiana jeść z butelki, w sensie córa moja. Ale za brzuchem mi się zatęskniło jak swojego pokazałaś :-)

Asiaa dobrze że piszesz, bo na telefonie prywatnych wiadomości nie widać, zaraz sprawdzę co tam.

Mesy ja już po spacerze, mimo deszczyku, fajnie było

10 lata 1 miesiąc temu #941504 przez joanna1991
Monique ale masz brzuchol :* rośnie dzidziulek :*

MARI a jak tam dziś sytuacja u ciebie? czekam na wieści :D

10 lata 1 miesiąc temu #941524 przez MARI
MONIQE brzuszek fajowy :)

JOANNA u mnie cisza mam nadzieję że @ zgubiła się za zakręcie :) tak ogólnie dziś czuje się fatalnie głowa mi pęka i jeszcze nic w ustach nie miałam bo mi niedobrze, dopiero teraz włączyłam kompa od rana bo leżałam. A jak tam u Ciebie?

10 lata 1 miesiąc temu #941526 przez betka81
Hejka:)
U mnie dziś ładna pogoda to i się zmusiłam do zrobienia prania. Mąż pracocholik z tempką pojechał do pracy...a jak wróci to będzie obłożnie chory.
Mogę się pochwalić, że od wczoraj przestał mnie wreszcie boleć żołądek i już nawet mniej mi się odbija ale mdłości i samopoczucie bleee nadal jest. Ale o niebo lepiej i oby ta tendencja została ku poprawie.

moof satysfakcja po remoncie bezcenna!
może mleko za szybko lecieć, moje jak się urodziły 3 tygodnie przed terminem miały po 2700g i małe buźki więc każdy smoczek był za duży i te dziurki niby od urodzenia ale i tak szybko kapało. A z Calmy sama ssała.

Iwi witamy i my jesteśmy dowodem na to, że się udaje. Powodzenia życzę a w jakim wieku masz dzieci?

Ann :)

monique tak ja mam medela Calma. I mała ciągnęła, chociaż jak ja próbowałam to trzeba było siły nie ma co. Przy TT za szybko jej leciało. Smoczek nie był twardy to już bardziej w medeli jest sztywny.
Co do smoczków to też miałam Lovi bo inne były dla niej za duże i wypluwała. A wypróbowałam z kilkanaście smoczków.
Niestety nasza służba zdrowia.... Zazdroszczę bo brzuszki w pierwszej ciąży są takie zgrabne :laugh:

10 lata 1 miesiąc temu #941528 przez natkka
Dziewczyny ja się melduje - brak@, testa na razie nie robię - poczekam do soboty :) u mnie sajgon i rzeźnia w jednym, więc nie mam kiedy pisać, ale czytam was i w miarę jestem na bieżąco. Trzymajcie się dziewczyny :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka