- Otrzymane podziękowania: 132
- /
- /
- /
- /
- Testy owulacyjne - stosujecie?
Testy owulacyjne - stosujecie?
- julka
- Wylogowany
- budujemy zdania
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- gosia28
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 32
testa nie zrobiłam bo nad ranem się wysikałam i se zapomniałam, a poza tym cosik okresowo się zapowiada, jajko napitala, no i to brudzenie od wczoraj jest. Tak, że czekam na @ i tyle.
Dyniową też robię z gałką muszkatołową i czosnkiem, mniam
- Porto1987
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 17
Gosia, jak można było zapomnieć
- zoi
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 32
www.domowe-gotowanie.pl/przepisy-zupy/247--zupa-krem-z-dyni
- moofka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 258
- anuuuusia
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 0
- Chudzinka
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 165
Miłego dnia
- ferritka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- tam gdzie nie ma dzieci -brakuje nieba
- Otrzymane podziękowania: 120
a ja dyniowej nigdy nie jadłam i się wpraszam na degustację
- issska1986
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 2
Wczoraj mężuś sobie świeżego pstrąga zażyczył kupiłam mu dwa takie wielkie,ze nie mieściły mi się na patelni, do tego frytki i surówka z kiszonej kapusty i opitolił 1,5 pstrąga... Matko nie mogłam uwierzyć, wcinał aż mu się uszy trzęsły
A dzisiaj na prawdę piątek 13-go. dzisiaj o mało nie dostałam mandatu za brak biletu... generalnie ten bilet chcialam kupić, ale było miejsce i widziałam,ze będzie zaraz sprawdzał to sobie myślę, usiądę bo potem będę stała a jak podejdzie to kupię... to się przyczepił do mnie ,że ja powinnam go szukać po pociągu, mówię ,ze jestem w ciąży i nie będe z brzuchem biegać po pociągu jak wiem,ze zaraz podejdzie, tym bardziej,że na miejscu siedzącym mi zależało... jego to nie interesuje 150 zł mandatu , o kurdę... ludzie na niego wskoczyli,że wszystko polikwidują a potem nie dziwne,ze nie można biletu kupić i mi z łaską sprzedał... ufff.... Ale złamas jeden !!! nie jednokrotnie ludzie przy kontroli dopiero kupowali a ten raptem zasady mi uświadamia....
- aggi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 354
julka świetnie trzymam kciukasy za ten cykl
Portoo u mnie pogoda ładna:) choć się nie zapowiadało wcale.
ANuuusia to za Ciebie również mocno trzymam !
zoi kwestia taka że jak złagodnieję to on uzna że już jest dobrze ;p a nie jest. No ale postaram się
gosia a ja mimo wszystko czekam na wieści od ciebie:*
Issska mój ma to samo Jakby mógł to by zjadł razem z talerzem. A ja znów odwrotnie - oczy by jadły ale żołądek nie chce a kanar rzeczywiście złamas ! u mnie to zupełnie inaczej, jechaliśmy kiedyś z małżem do lekarza pociągiem i nie kupiliśmy biletu bo ledwo zdążyliśmy, ale że małż palec miał obwinięty cały to kanar tylko się podśmiał że widzi że nie mogliśmy zajść do tej kasy kupić biletu bo chłopak chory strasznie i sprzedał nam
- Chudzinka
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 165
Isska, no rany julek, ludzie to czasem granic nie mają.. Dobrze, że presja społeczna zadziałała. "Pomożecie? - Pomożemy!!" w ludziach siła!
A ja poszłam na pilates, bo pogoda na bieganie nie ten teges i się okazało, że teraz w piątki grupa dla zaawansowanych. Łzy mi ciekły, ale że inne babki ostro ćwiczyły, to ambicja kazała mi wytrzymać.. Ło matko, jutro chyba z łóżka nie wstanę, a mam znów plan w góry się wybrać. Podejście nr 2
Komu poza Isską łoscypka?? hej!
edit: ja nie gotująca, ale mój chłop robi zupę z dyni tą co Jula przesłała linka, z sokiem pomarańczowym. Rewelacja.. Szkoda, że dziś znowu sama w domu siedze, bo bym zjadła a nie ma kto zrobić.. Muszę chyba kota w gotowaniu przeszkolić. A ja co? Chyba znów piątkowe spa w winkiem, cnie?
- biedroneczka39
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 0
Dziś moja ulubiona data piątek 13 go Urodziłam się w piątek 13go więc nie może być inaczej Dzień mija jak każdy inny I chociaż się jeszcze nie skończył to zaliczam do udanych.
11 dni do testu
Issska narobiłaś mi ochoty na rybę. Ma spuścik ten twój chłop Mojego też lepiej ubrać jak wyżywić
Myyy zupka z dyni...nigdy nie robiłam ale zjadłabym jakąś pyszną zupę krem z grzankami
- aggi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 354
biedroneczka to ja uwielbiam zupę krem z brokuła pyyycha
- Asiaa
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 143
ale w tych dniach można tylko o nim pomarzyć, dziś cały dzień leje
Jeśli chodzi o zupę krem z dyni to ja ostatnio robiłam na oko proporcje Mam taką fajną dużą i głęboką patelnię na której zeszkliłam cebulę, później 2 ząbki czosnku na minutkę, następnie wrzuciłam pokrojoną w grubą kostkę dynię, marchewkę, ze 2 ziemniaki, wszystko zalałam szklanką wywaru warzywnego z kostki i tak się dusiło pod przykryciem aż do miękkości warzyw. Później wszystko zblendowałam i dodałam zahartowanej śmietany po wyłączeniu gazu, pozostaje doprawić do smaku i viola
Szybka i łatwa można dodać imbiru to będzie bardziej rozgrzewająca na chłodniejsze wieczory albo gdzieś czytałam albo to sobie wymyśliłam że można też dodać cynamonu
heh ci faceci, mój mnie dziś też podkurzył, dziwny gatunek najpierw coś robią 'nie tak' a później się dziwią że dajemy im czadu
- Domiśśś
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 1
Właśnie ciekawe jak tam Asia K po wizycie mam nadzieję, że da coś wcześniej znać niż dopiero w poniedziałek...
No to buziak z rańca i do później :*