BezpiecznaCiaza112023

ciaza i porod w Hiszpanii

11 lata 9 miesiąc temu #601297 przez cata
Ania 83 szczesliwego i milego lotu niech ci babel spi przez cala podroz. Gratulacje dla Daniego ,niom wzruszajace sa te chwile jak nasze pociechy zaczynaja robic nowe rzeczy. to bedzie go teraz wszedzie pelno i sprawdzi stan czystosci samolotu i wszystkich domow rodzinki w polsce :woohoo:

Annaem mozesz dawac herbatki od tego nie przestanie caciagac cyca i rob masaze tak jak poleca Larita u nas bardziej sprawdzaly sie masaze niz herbaki .

Agathe czyli jak nasze mamy emerytki tu przyjada i sie zamelduja to beda mialy wieksze emeryturki??

Anuskka jak sie udalo imprezka i ciacho marchewkowe?

u nas leje w nocy i rano grzmialo , kisimy sie w domu juz ogarnelam lazienke kuchnie i chyba na tym poprzestane :)
Jakie macie zabezpieczenia na piekarnik? ja mam wmontowany w meble i dzis go otworzyl nie wiem czy sa jakies zabezpieczenia na to.

milego weekendu

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #601611 przez cata
a co tutaj tak cichoooo ??????????? aaaaaaaa weekend sie zaczal :)

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #601637 przez Agathe888
cata no wlasnie nie wiem ale nasza sasiadka z PL jest na emeryturze i wyjezdza do corki opiekowac sie wnukiem i takie wyrownanie dostanie..trzeba to jakos sprawdzic.

Ania83 gratulacje dla Daniego. teraz bedziesz biegac za Danim zamiast po parku:) daj znac jak wam poszla podroz (czy ktos wyskoczyl przez okno, oby nie!) no i jak Dani zareagowal na snieg!! bo z tego co pamietam nasza Milenka snieg miala w powazaniu?:)

ja dzisiaj zabiegana bo najpierw obiad z ludzmi eRka z pracy a potem 2h researchu na kosmetykach w elcorte hihi. eRek jutro leci do Uk i dostanie ode mnie i kolezanki liste rzeczy do kupienia na lotnisku. tam jest tak tanio!! w sklepie myslalam ze dostane oczoplasu i w koncu nic nie wybralam, licze ze noc przyniesie rozwiazanie :silly:

udanego wkendu kobitki!!! buziaki!!

11 lata 9 miesiąc temu #601700 przez larita
aloha!
a ja zaniemoglam przez jeden dzien, mialam jakies zawroty ,goraczke.. a idz.. :) ale dzis juz lepiej, takze czeka mnie sporo do nadrobienia, prasowanie itd. A ze przyzwyczailam sie wstawac rano, to niedziela a ja juz o 7.30 na nogach :) wszyscy spia nawet pies spi...
a ja zeszlam na dol na sniadanie i bede czekac az uslysze ze ktos zaczyna baba dada...
moich rodzicow wyzsza emerytura nie skusi, nie i koniec, oni maja swoj dom, rozmawiaja ze wszystkimi po polsku, nie ma mozliwosci,zeby ich tu sciagnac, starych drzew sie nie przesadza,tak mi zawsze mowia :) a jak jest tu srednia krajowa emerytury? jelsi wiecie
ania83 zazdroszcze pobytu w Pl, ja caly czas myslami pakuje sie juz tez heh napisz jak podroz
agathe ale maz kupuje na lotnisku w hiszp, czyw anglii, gdzie taniej? bo ja jak gdzies lece, tez zawsze wchodze do sklepow,ale jakiejs horendalnej roznicy nie widze,no i pochwal sie co zamowilas, moze dasz jakas inspiracje do nastp zakupow ;)
milej niedzieli palmowej :D a mi przed domem zakwitly zonkile pare dni temu i mimo,ze pogoda nie rozpieszcza,to poczulam troszke wiosny ;)

11 lata 9 miesiąc temu #601723 przez anneem6
Hej

Dzieki za porady herbatkę z koperkiem podałam wczoraj choc to nie kolka, ale robie masaze i rowerek, poprostu kupki nie moze zrobic i długo męczy 2 zmiany pieluszki to poprostu pobrudzone kupka a kupki brak.
Mi juz glos wrocil, jeszcze tylko kaszel trzyma czy jest tu jakis syrop ala nasza polska Flegamina??

Agathee a ta babka leci do ES Czy Anglii opiekowac sie ? Bedzie u mnie znajomy Polak on cos weszył w sparwie podwyzszenia emerytury to sie go wypytam i dam Wam znać.
a i powiedz jak te zakupy ?

Cata tu najnizsza 600 euro jako tako jest za co przeżyć bo polskie to by im wyszlo z 250 euro najnizszej emerytury .
Ania 83 przyjemnej podrózy i zaaklimatyzowania sie w PL tam jeszcze zima trzyma wspolczuje, cieplo sie ubieraj
Larita dzieki za przypomnienie o nd palmowej, dobrze juz wrocilas do siebie ale skad goraczka i zawroty? zdarza ci sie tak? to moze jakis alarm organizmu.

11 lata 9 miesiąc temu #601830 przez Agathe888
hej hej

larita to dobrze ze juz sie lepiej czujesz ale uwazaj na siebie przez kilka dni.
kosmetyki na lotnisku w UK.. nawet w sklepach w uk jest taniej. ja nie wiem czemu ale to jest niesprawiedliwe..jesli wejdziesz na uk strone np clinique to ceny o wiele nizsze. a na lotnisku to juz w ogole. poprosze eRka zeby mi kupil ten podklad Diora:) powiem wam ile kosztowal, pewnie ok 30eur. no i chcialam jeszcze jakis krem pod oczy ale nie wiem jaki. wczoraj dostalam gazety z polski i w Twoim Stylu polecaja vichy ktory 'pielegnuje nie tylko oczy ale i rzesy' :cheer: mozna sprobowac. a ja bede miala problemy z oczami bo jak sie usmiecha moj dziadek mama i ja to sie cale oczy smieja ale i marszcza baaaaardzo.

annaem ta sasiadka leci do UK, super by bylo gdybys sie mogla cos dowiedziec, tak jak piszesz jest roznica miedzy emerytura w pl - piekne 1000zl a najnizsza tutaj...
annaem jak bedziesz miala chwile to wklej jakies zdjecie szefa:)

11 lata 9 miesiąc temu #602279 przez Agathe888
larita pomocy.. w tym linku ktory mi podalas:
w6.seg-social.es/solTse/Inicio?Input1=So...r++Tarjeta+Sanitaria
to ktora opcje mam wybrac zeby dostac karte dla siebie i Zosi?
wiesz czy dlugo sie na to czeka?
dziekuje..!

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #602384 przez larita
czesc chlopaki :silly: nie mialam wczesniej czasu do Was zajrzec :)
juz juz, Agathe opcja 2, to dla Ciebie i Zosi.
ta tarjeta jest potrzebna np do recepty,no i nie daj Boze do czegos powazniejszego, bo nie wiem ile czasu bedziecie w PL,ale ja jesli cos tam bedzie sie dzialo, to i tak pojde szybciej prywatnie niz do szpitala,ale warto miec ta tarjete, czeka sie 10dni(mniej wiecej), tam jest napisane,ze wazna przez 90dni,ale roznie daja, mala ma np do 2015roku. ahaaa bo nie wiem jak daliscie ja w SS , czy jest na twoim ubezpieczeniu, czy na Twojego meza, kto z Was Zosie dawal de alta? ten musi chyba teraz sie starac o tarjete dla niej, jako ,ze Zosia u kogos z was jest beneficiario( tak mi sie wydaje,ze tylko na jednym ubezp moze byc), ja np teraz nie pracuje, nie mam zasilku, ani nic i jestem na ubezpieczeniu mojego meza i Lara tez na jego jest.
a mialam sie pytac, jak maz zareagowal na prezent na dzien ojca??? :)

cata jak trona ze Stokke???? fajna, Alex lubi w niej siedziec? a ja z piekarnikiem nie mam problemu, bo duzy nie dziala, a ja mam taki maly przenosny :D i tak na razie Lara nie chodzi po podlodze w kuchni, mam tam teraz kojec i tam sie bawi,bo jak tylko puszczam ja na podloge, to zlapac nie moge i wszytskie szafki jej!! a w kuchni mam jeszcze nie pozabezpieczane.

anneem jak tam Andresito, zrobil kupke??? mysle,ze na pewno jeszcz dobrze, tylko on jeszcze malenki jest i musi sie przyzwyczaic..
ale to najgorsze uczucie patrzec jak dziecko sie meczy i nic nie mozna zrobic,jakby Ci pare dni nie robil kupci, to sa czopki jakies, nie uzywalam nigdy,ale slyszalam,ze sa, no i bedziesz po nim widziec, czy go to meczy bardzo czy nie, bo dzieci nie musza codziennie kupy robic, a moze tylko pierdziec z kleksem ;)

anuskka jak impreza w szkole,w jakim czasie zniknelo Twoje ciasto ze stolu? :)

my dalej nie wiemy co ze swietami, bo jedna para zrezygnowala i dzis ma byc narada, czy pozostali jedziemy, czy tez zostajemy..

11 lata 9 miesiąc temu #602413 przez anuskka
ciumki kochane :kiss: :kiss: :kiss:
Melduje ze zyjemy,troche umordowane-nie wiem czemu,ale mamy koszmarne noce z pobudkami nad ranem, wiec niedospane :huh: do tego bunt najmniejszej czlonkini zalogi-no wszystko jest na "nie!!!",krzyk o byle co i to taki,ze wydaje sie ze ktos to stworzenie obdziera ze skory.

wpadlam sie tylko przywitac,za chwile jade do Madrytu,wiec zajrze potem. Milego dnia.

11 lata 9 miesiąc temu #602487 przez Agathe888
larita dzieki!!! Zosia jest na eRka bo na moim SS jako 'tej obcej ktora przybyla do krainy hot churros' :silly: musielibysmy powtarzac cala procedure za rok czy jakos tak.
czyli wybieram opcje numer dwa i wpisuje dane eRka i jej? 90 dni? zarty.. ja mam jeszcze chyba UK karte wazna przez kilka lat to moze dla siebie ja wezme.

lece teraz do registro civil bo oczywiscie cert de nacimiento ktore nam dali to jest tylko na hiszpanie a ja potrzebuje przeciez na druku EU! :blink: mowilam im oczywiscie po co mi ten certyfikat ale to trzeba jak krowie na rowie.

eRek w UK a ja z Zosia spalam w lozku cala noc. ale fajnie:) ja chyba tego bardziej potrzebuje niz ona.
milego dnia lasencje!

anuskka mowisz ze doroslym sie wszystko pomieszalo, wszystko robia zle i Milenka musi porzadku pilnowac i strofowac i mowic ze nie nie nie tak sie to robi!:silly:

11 lata 9 miesiąc temu #602798 przez cata
Czesc laski
pierwszy dzien pracy mam za saba to tylko 3 godzinki ale caly ranek w podrozy trzeba wczesniej wstac wyszykowac siebie pozniej malego odtawic go do kolezanki na te kilka godzin pojechac do pracy popracowac i wrocic ho....er ale jestem zmeczona :S a faktycznie to sie nie napracowalam bo zanim przystapilysmy do roboty to ploty na kuchni kawka zanim mi pokazala nad czym teraz pracuja i wdrozyla w prace to tez dobra chwila zeszla i zanim sie obejrzalam i juz jechalam do domu :laugh: nastepny raz w srode i mam nadzieje ze pozniej juz bede w domu pracowac bo nie chce tak Alexa u kogos zostawiac smutno mi bez niego :(

Agathe ja staram sie wejsc na te stronke i mi nie daje, jak ty na nia wchodzisz tez chce poczytac oco chodzi z ta karta.

Larita krzeselko jest przecudowne ja bardziej sie ciesze niz maly :laugh: jak tylko je przytargalam z poczty to odrazu sama zlozylam bo czekac na faceta do wieczora to bym nie wytrzymala . Alexowi krzeselko tez przypadlo do gustu i "grzecznie" w nim siedzi jest stabilne i wogole super :woohoo: czasami jak cos robie w kuchni to w nim siedzi jak chce widziec co ja robie ale przewaznie to czolga sie po podlodze i wyciaga koszyki z pod szafek w ktorych trzymam butelki po winie etc. (zeby je pozniej wyrzucic oczywiscie)potrafi mi wyciagnac taka butelke i do buzi gwint przystawic ja sie smieje ze maly alkoholik mi rosnie :woohoo:

Anuskka moze Lence kolejny zabek rosnie dlatego sie budzi nad ranem? mam nadzieje ze szybko wroci wszystko do normy. No wlasnie jak imprezka??

Zapomnialam sie pochwalic ze wczoraj pierwszy raz Alejandro jezdzil na rowerze w siedzisku oczywiscie no i ja po ponad roku tez usiadlam na rower ale bylo fajnie, tylko Alexowi wszystko zwisalo bo jezdzil ze spuszczona glowa i smutna mina paczyl sie w ulice ,ale to nic wazne ze nie plakal :)

11 lata 9 miesiąc temu #602877 przez larita
agathe to w regstro civil trzeba mowic po co kopia aktu zanim Ci dadza? tzn wszytsko mi jedno,ale jestem ciekawa, bo ja tez sie wybieram, tylko wybrac sie nie moge :) no i widzialam ta reklame vichy kremu, o ktorym pisalas, jak Ci maz kupi, to koniecznie sie pochwal po jkaims czasie czy dziala. a jak Zosia sie sprawuje??? :)

anuskka to ladnie masz tam z Milenka hehe chyba kazdego to czeka , ja az sie boje ;) moja dzis byla bardzo spiaca i marudna i przez godzine nie mogla zasnac, juz myslalam,ze zglupieje.

cata tez mi sie fajne wydaje to krzeselko i dobrze, ze Alexowi sie spodobalo :) no i taka praca to tylko pracowac ;) ale fajni byloby gdybys rzeczywiscie mogla zlecenia robic w domu.. No i pierwsza wycieczka, poczul wiatr we wlosach na rowerze??? :D my tez mamy pierwsza wycieczke za soba, nawet sie malej podobalo, cos tam nawet spiewala pod nosem ;)

a ja dalam sobie czas do swiat i zalatwiam co moge w sprawie chrztu, tzn uroczystego obiadu po mszy, wczoraj dzwonilam do gosci zapraszac, dzis reszta.. plus zalatwianie zaproszen na ostatnia chwile, przez internet, mailowo wsytsko, po 100maili,zeby projekt uzupelnic, bufff, plus uzupelnienie listy gosci na zaproszeniu, odpowiednio odmienionych imionach i nazwiskach ktore bda juz gotowe na zaproszeniach i tak mi schodzi.. jeszcze lara krotko spala i nie wiem jak to sie stalo,ale upralam pieluche!!!!! i mialam pelno zelowych kulek w pralce i na rzeczach, mysle,ze maz gdzies podrzucil, bo pralam Lary reczniki i takie tam i ja tak na hura wszytsko wrzucilam i nie zauwazylam, mowie wam, nie pierzcie nigdy pieluch jednorazowych hehe sciagnelam odkurzaczem co moglam z pralki, reszte wytrzepalam i jeszcze raz wstawilam, zobaczymy co z tego wyjdzie...
nic, teraz musze uciekac dac malej troche rosolku z wczoraj :)

11 lata 8 miesiąc temu #603419 przez anuskka
Kurcze napisalam juz z pol posta i skasowalam sobie :X
juz nawet nie probuje napisac drugi raz,bo nie ma szans przy pewnym czlowieczku siedzacym na biurku,usilujacym dostac sie do klawiatury,zejsc na moje kolana,zlapac kawe,pilota i co tam jeszcze ma w zasiegu wzroku....A wszystko robi naraz. (typowa kobieta :silly: )

Cata gratuluje pracy-no i trzymam kciuki,zeby wszystko szlo dobrze.
Masz racje z tym zabkiem .wyszedl-i juz lepiej spimy uffff :lol:

Kamila-ciesze sie ,ze mozecie zapomniec o salmonelli

Agathe-ucaluj od nas Gatite i Jamalka-tesknimy za nimi.
No slomiana wdowo trzymaj sie-bez zadnych niespodzianek(niemilych). ale ci fajnie-maz przywiezie zapas kosmetykow...

Larita mowisz ,ze pampersow lepiej nie prac? hehe-czlowiek cale zycie sie uczy :silly:
Duze chrzciny urzadzasz?

Ania super wiadomosc! Dani specjalnie zaczal raczkowac teraz,zeby zwiedzic wszystkie katy u dziadkow i dac im troche zajec-w koncu musza dobrze nacieszyc sie wnukiem. Jak lot?
Lista pasazerow z miejsca ladowania zgadzala sie z ta z Hiszpanii??? :silly:Bawcie sie dobrze w Polsce.

Cata, Larita impreza dobrze. Nie mialam sil bardzo sie angazowac -po niedospanych nockach,wiec szybko zmylismy sie. A ciasto super. juz mam zamowienia na przepis(Ania-dzieki!)
Zreszta pierogi z soczewica tez smakowaly rodzince wiec jesli macie jeszcze jakies swoje ulubione przepisy-dawac tutaj(hehe chyba musimy pomyslec o jakiejs stronce z przepisami-co by nie szukac miedzy postami :silly: )

Co do swiat to najchetniej wlazlabym pod koldre zwinela sie w klebek i wstala dopiero po. wcale pogoda mnie nie nastraja do Wielkanocnych przygotowan.
We czwartek ide jeszcze na 4 godz do pracy :S -srednio mi sie chce-ale kaska sie przyda.

no nic buziaczki i milego dnia...

11 lata 8 miesiąc temu #603862 przez kamila7-26
Czesc dziewczyny ja nadal studiuje te testy zobaczymy co z tego bedzie!! ale wlasnie dwa dni temu zadzwonili do mnie z mojej `poprzedniej pracy czy przyjde pracowac narazie na 3 miesiace czerwiec lipiec i sierpien bo kucharz robi sobie 3 miesiace wakacji dobre i to narazie :):) jutro jade ustalic szczegoly!! szkoda tylko ze wyjazd do polski nie wypali :(:(
Cata gratuluje pracy :)
Larita dalas czadu z tym pampersem hehe wspolczuje tylko oczyszczania prania :P
Ania jak tam w polsce?? maly sie zaklimatyzowal??
Anuskka mam tak samo jak ty zero ochoty na swieta ;( jedyne co mnie cieszy ze maz w czwartek pracuje tylko do polowy dnia i pozniej wolne do poniedzialku!!
Nic zmykam bo mala zasnela wiec ide sie pouczyc bo tylko wtedy mam czas a wieczorami mi sie nie chce :( milego dnia buziaki

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #603887 przez larita
aloha
agathe no wlasnie co tam u dzieciunia Twojego??? ;)
a Lara u nas czesto w lozku laduje i wszyscy z tego korzystamy :) no i spakowani do podrozy juz jestescie???

anuskka no tak, wiecej nie bede na pieluchach oszczedzac hehe a my troche biegania dzis, bo jedziemy na 2 dni nad morze i spakowac trzeba pol domu, plus jakies jedzenie i jeszcze pare spraw do zalatwienia na osttania chwile.. ja korzystam ,ze mala spi, wiec zajrzalam :) no i widzisz , to nie tylko przepisy, tylko na pewno masz reke do gotowania i pieczenia, dlatego wszytsko pyszne wychodzi, oczywiscie dzieki Ani za przepis na ciacho!! ja tez musze sprbowac w koncu..

kamila do Pl we wrzesniu jak dasz rade, mniej komarow ;) no i ucz sie ucz pilnie i dasz na pewno rade!!

anneem wiesz co, nie zobaczymy sie teraz, bo jedziemy tylko na 2 dni i nie bedziemy mogli przyjechac do Alicante.. szkoda, ale zbliza sie lato, a my w lecie czesto wyjezdzamy w te okolice, wiec ja wciaz licze na spotkanie pewnego slonecznego dnia.. :D no i napisz jak tam Andresito i wrzuc jakies foto, bo teraz ztygdonia na tydzien bedzie sie zmienial :)

ide cos zjesc i kawe sobie zrobic, bo noc dzis u nas nie odbiegala od normy, czyli 100pobudek :silly: i jeszcze ta pogoda dobija...
trzymajcie sie mamuski!!

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka