BezpiecznaCiaza112023

ciaza i porod w Hiszpanii

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #620896 przez larita
ale mamy dzis piekna galerie dzieci, Milenka, Dominiczek i wisienka na torcie na koniec Maya przepiekne i super zdjecia !! :)
Lara juz spi, ja tez zaraz ide sie polozyc. Ale jeszcze wczesniej musialam zajrzec do Was :D
ja tez lece 28go, do warszawy, z Lot-u. agathe , fajnie,ze bedziecie chrzcic tam, gdzie chcialas :) to tez wazne,jelsi ma sie sentyment do jakiegos miejsca. a ja nie raz mialam takie kupy az po same pachy!! ;) anneem koniecznie napisz nowosci z urzedu hehe no i fajnie,ze dziadkom podoba sie miejsce, nawdychaja sie troche morskiego powietrza i nie beda chcieli do Polandii wracac ;) no i jak to mama, pomaga w kuchni, super!! ja tez uwielbiam jak moja mi gotuje..
no i jak bedziesz miala zdjecia z chrzcin to wiesz ,ze musisz sie pochwalic!
a ja wlasnie dzis juz poodrywalam metki, poobcinalam te papierowe , co ich zawsze tyle naladuja do wewnatrz ubran i wrzucilam do kosza na pranie :) bede juz powolutku sobie jej rzeczy przygotowywac, wiec moze jak juz wypiore i wyprasuje, to zrobie zdjecie, a jak nie to zobaczycie juz na modelce ;) no i musze pomyslec jakie kurtki wziac, bo jednak nie zapowiada sie cieplo..buuu :(
anuskka biedactwo nasze, kuruj sie czym mozesz i spokojnej nocy wszytskim!!
kolorowych

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #621071 przez cata
Dzien dobry krolewny i krolewicze :)

Mialam wlasnie ambitny plan poczytac i popisac do was (nawet kawe zrobilam) ,ale moj krolewicz ma inne plany wlasnie sie obudzil i spiewa :laugh:
zucilam tylko okiem na zdjecia i ojejku jakie malenstwa juz duuuze Milenka to wiadomo najstarsza panna zaraz bedzie sie za chlopakami ogladac i juz cwiczy do roli mamy :laugh: pieknie Anuskka ja szkolisz jej forum nie bedzie potrzebne tak jak nam :laugh:

a pszczola jak duuuza i ty Kasiah mowilas ze nie przybiera na wadze a na zdjeciu tego nie widac ja widze piekna panne z pieknymi oczkami.

Dominik to nasz kolejny kawaler bedzie rwal panienki jak nic mamusia go pieknie stroi :)

buziaczki dla wszystkich dzieciaczkow :kiss: :kiss: :kiss:

ide do mego smyka :kiss:

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #621351 przez anuskka
Witam z rana- z kawka w reku-kto chetny???

Alex :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: milion takich buziaczkow na kolejny miesiac

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Jak dziecko pojdzie spac to nadrobie stracone posty:ale nie moge sie powstrzymac jeszcze-
kasiah Mayeczka sie bardzo zmienila-wciaz jest sliczna-tylko juz widac ze to nie malusi noworodek. I dziewczyny maja racje :na zdjeciu nie widac zeby byla jakos specjalnie chudziutka-jest drobna-ale ma po kim taka byc.

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #621564 przez gatita
Jejuuu ale te nasze dziewczyny cudne!!!

Milenka duza panienka juz :) karmi lale profesjonalnie :) a na zdjeciu z kapieli to slodka do schrupania :) jakie ma ladne zabki! i rozowe polisie :kiss:

Majeczka tez cuuudo :) piekne ma oczka! :kiss:

Cata Alex to chyba piosenkarzem zostanie, skoro tak lubi spiewac;)

Agathe - chrzest na Tibidabo super!!!

Anuskka stukam sie z Toba wirtualnie kubkiem kawy i uciekam na spacerek :)

Potem do Was zajrze ;)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #622017 przez larita
anuskka MIlenka jest najmadrzejsza na swiecie!!! :kiss: :kiss: :kiss: :kiss: a Ty jestes naprawde dobra nauczycielka, ale nie gadaj,ze tak Ci sie spieszy do bycia babcia :silly:
a jak samopoczucie???

cata spiewaj razem z Alexem, a moze to wlasnie od Ciebie zalapal.. ;)
gatita na kazdym zdjeciu piekniejszy Jamalek!!

a my idziemy teraz cos zjesc :D
pzdr!!

aaa mialam napisac i zapomnialam, ale weszlam do kuchni, wlaczylam tv i znowu bylo.. zapowiedz nowego programu na Divinity, "bebe a bordo" o rodzinach, ktorym przybylo dziecko :) i byla pokazana para, ktora uczyla sie kapac noworodka, bo oczywiscie jest pani typu super niania do pomocy ;) i mieli ta wanienke, jak wiaderko, ktora ma przypominac brzuszek mamy :) widzialam je w sprzedazy, ale nie dosc,ze sa drogie, to w sumie nie pomyslalabym,zeby ja kupic.. a tu pani powolutku wlozyla dzieciatko do wody, zanurzyla razem z uszkami, tak, ze tylko buzka byla na wierzchu i wyobrazcie sobie,ze maluszek zasnal!! tak mu sie blogo zrobilo... mama oczywiscie ze wzruszenia poplakala sie , ja prawie tez hehe

11 lata 8 miesiąc temu #622054 przez kamila7-26
hEJKA przepraszam ale musze Was najpierw nadrobic zeby odpisac!! powiem tylko tyle ze dzieciaczki na zdjeciach sa cudne tylko do schrupania :):) no i dziekuje za zyczenia buziaczki :):):) kolejny rok za mna juz mi 31 strzelilo :(:(
Anuskka dzisiaj poszlam do trafico bo dostalam pismo ze mam przyniesc prawko i teraz wysla do madrytu zeby wpisali numer NIE narazie mi dali zastepcze ale niestety na terenie polski nie bede mogla z nim jezdzic :( szkoda a mialam tylko 10 dni od otrzymania pisma zeby sie zglosic wiec musialm to zrobic dzisiaj!!
obiecuje ze nadrobie a teraz zmykam do prasowania i pozniej pakowania bo w niedziele wylatujemy :) buziaczki

11 lata 8 miesiąc temu #622058 przez Agathe888
aaa aaa byly sobie... uwielbiam mamusie Milenke!

u nas dzisiaj zawrot glowy bo eRek prezentowal swoja MBA prace, online przed komisja. ale byl stres, kamera mu nie dzialala, dzwonil do mnie w stanie przedzawalowym. ale juz jestesmy po i dzisiaj idziemy swietowac. bede jutro muaaa

11 lata 8 miesiąc temu #622195 przez anuskka
wiecie co chyba mnie cos....
Napisalam przedtem posta. Bylam juz przy koncu i....wszystko sobie skasowalam...!!!!!Nie mialam juz potem okazji zasiasc na dluzej przy kompie,a z tel niewygodnie.
A na dodatek taka piekna wiosna sie zrobila,ze spedzilysmy kupe czasu na podworku.
I wiecie co? Tak mnie rozbawil taki maly marokanczyk,ze szok...
Pozyczyl Milence swoja pilke,choc koza tez miala,ale cudza lepsza. A potem zaczal ze mna rozmawiac o tym jak graja w szkole z kumplami i takie tam. Spytalam ile ma lat. Powiedzial ze 6 na co ja ze jest wysoki jak na 6lat-a on mi:pues si HIJA.!.
ta hija rozwalila mnie,ze masakra...
Hahaha do tej pory sie chichram...

Gatita Jamalek przecudny-jesli mialabym sie wypowiedziec ktory z naszych chlopcow jest najsliczniejszy to mialabym nie lada problem. Bo z dziewczynek to wiadomo,ze :silly: Milenka. :lol:

Przepraszam,ze znowu odkladam na pozniej odpisywanie,ale na tel to koszmar.

11 lata 8 miesiąc temu #622396 przez kasiah
Hejka kochane mamuski

Wpadam na chwile.
Dzisiaj kolejny zabiegany dzien mialam i znowu nie zalatwilam wszystkiego.
Maja dalej dziwna ale spedzam z nia duzo czasu na swiezym powietrzu na spacerach i jakos da sie z nia wytrzymac. Dobrze ze piekna pogoda pozwala wychodzic z domu bo inaczej chyba bysmy z nia zwariowali. Ech zastanawiam sie czy to sie w koncu skonczy...

Jutro pszczolka konczy 4 miesiace. Jak ten czas leci jak szalony, dopiero co sie urodzila....

Milenka bedzie cudowna mamusia :side:

Jamalek jak zawsze przeslodki.

Agathe gratulacje dla eRka

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #622571 przez anuskka
helouuu czikas :lol: w sobote z ranca. Kto jeszcze w lozku???
Mayeczko cudna pszczoleczko :kiss: :kiss: od ciotki i Milenki na nowy miesiac,niech ten skok rozwojowy szybko da ci spokoj (albo raczej mamie)i nowe umiejetnosci.

Kasiah nie pociesze cie pewnie,ale kazdy kolejny skok jest dluzszy,tak, ze tego....
Kurcze dziewczyny stracilam glos!!!!Powaznie!zalecenie od lekarza-Dac odpoczac aparatowi mowy,najlepiej porozumiewac sie przez jakis czas za pomoca slowa pisanego.... :cheer: Myslicie,ze Milusina zrozumie jak jej napisze co od niej chce? :blink:

No nic. Jade sobie do roboty,nie chce mi sie jak nie wiem co,pisze bez sensu(bardzo monotematycznie o sobie)wiec spadam,co bede miejsce zajmowac... I nawet se kuzwa nie pogadam dzisiaj :(

Buziaczki dla duzych i malych.

Kamila jak tam ,jutro lecisz? Walizki spakowane?

Agathe pogratuluj eRkowi ode mnie...hehe ale takie wazne momenty jesli sa z dodatkowymi atrakcjami sa jeszcze fajniejsze...

Larita zaplanowalas juz na jakis dzien Nassice?Bo pamietasz pisalam,ze moja kumpela poprosila mnie o pomoc w swoim studio-biedna zlamala reke i ma ja dwa miechy unieruchomiona),no i po rodzinnej naradzie uzgodnilismy,ze bede jezdzic do niej popoludniami. Wiec jesli o mnie chodzi moglabym jechac na zakupy ,ale o 14 do chalupki...wiec nie wiem jak to pasowaloby tobie.Jesli nie to przelozymy to „na po Polsce”choc bardzo chcialabym sie z wami spotkac....

Teraz juz serio spadam. Muak....

Hejoooo.ja juz do domku,a tu taaaka cisza.... Nawet Larita nie przechodzila kolo komputera???? :silly: ale jestescie usprawiedliwione. Taka pogoda....

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #623619 przez larita
Aloha, siedze z Lara i Cloe w parku slonce razi po galach i slabo widze co pisze hehe
Kasiah naj naj dla Mai na 4 miechy!!
Anuskkka jak tam Mowisz cos czy dalej niema jestes :) kurcze nie wiem czy dojade tam do nassica przed podroza, ale jesli tak to ja wlasnie zawsze z rana robie zakupy bo po poludniu nigdy nie wiem o ktorej mala wstanie a pozniej to juz mnostwo ludzi jest. Kupilam malej zestaw talerzy , kubeczek i powazne sztucce dla metalowe dla dzieci aaaa i taki fartuszek bo kupilam mazaki tez no i bede powoli uczyc jesc samodzielnie wiec sie przyda, zakupy w zara home, bo uwielbiam ta buszowac ;) i wyobtazcie sobie ze malej pare razy spadl kubek i talerz i rozwalilo sie a niby z tego materialu nie pamietam dobrze malanina czy jakos tak ;) ale sie zdenerwowalam!!! A wiadomo ze dziecko nie uwaza na poczatku i najlepsza zabawa jest pierdzielniecie wszystkim o wszystko, wiec tego zestawu nie polecam!! :) aa jescze sie pochwale, bo nie chcialam wczesniej pisac , zeby nie zapeszyc, ze Od paru dni do malej w nocy wstaje papi i zasypia w jego ramionach doslownie w 2min( czyli zostalo mi tylko symboliczne podanie piersi do spania w dzien) i tym sposobem nie czujac baru mlecznego blisko budzi sie tylko 2 razy w nocy!!!! Jupi!! Wiec pan maz zbiera na razie pochwaly ode mnie hehe tak ze z radosci zebrali sie z kumplami i pojechali nurkowac do murcii... A niech tam... Zaraz zbieram tylek z lawki i idziemy po chleb na obiad ;) bo jak jeste sama to nie chce mi sie gotowac.
Agathe gratulejszyn dla eRka!! Dumna pewnie jestes ze swojego madrali ;)
Dobra ide
Poszlam :D
Aaa jescze Wam pokaze przymierzanie gogli w sklepie, wybor padl ostatecznie na te jasne

A nie moge z tel wstawic zdjec.. Mierda !! hehe pozniej Wam pokaze

11 lata 8 miesiąc temu #623764 przez kasiah
Helou

Ale tutaj pustki, no tak wszyscy ciesza sie z pieknej pogody i do kompa nawet sie nie podchodzi, lepiej dupeczke na sloneczku grzac... Ja tez zaraz ide to robic :laugh:

Chcialam tylko powiedziec, oczywiscie nie chce zapeszac, ze chyba skok mija. Ufff Maja w nocy spi jak dawniej i w ciagu dnia juz nie jest taka marudna. Ale dala mi popalic przez ten ponad tydzien, normalnie czasami mialam dosyc wlasnego dziecka.

Larita no to super ze Lara u tatusia tak ladnie zasypia. Czyli zawsze jest jakis sposob, trzeba go tylko znalezc co niestety nie jest latwe

Dobra ide grzac na sloncu tyleczek :)

11 lata 8 miesiąc temu #623904 przez gatita
hej kochane :)
alez tu pusto, ale racja pogoda suuuuper :) my caly weekend na plazowalismy :D i jestem teraz bordowa :blush:

Kasiah wszystkiego naaaj dla malej pszczoleczki :kiss: niech fruwa zdrowiutka :)

Anuskka to sie usmialam ;) widzisz, tak mlodo wygladasz, ze nawet 6latki jada Ci na hija ;) pewnie myslal, ze jestes Milenki starsza siostra :P

Larita super, ze mala juz tak sie w nocy nie budzi i ze tatus teraz do niej wstaje :) przynajmniej sobie odpoczniesz!

Agathe congratki dla eRka :) i powodzenia jutro na szczepionce, zeby Zosienka nie plakala :)

umierrrram z glodu, a taka rozleniwiona po tym sloncu, ze nic mi sie nie chce robic... chyba pizze zamowie :P grrr a potem narzekam, ze doopa rosnie! :angry:

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #624207 przez larita
no to kasiah oby juz bylo po skoku ;) i teraz Mayeczka bedzie grzeczna.
gatita zazdroszcze opalenizny :D mi by sie przydalo troche opalic,ale pewnie jeszcze sobie poczekam.
a z tym zasypianiem to tak slyszalam,ze u taty dziecko szybciej zasnie, bo nie czuje mamy, tzn jesli chodzi o mamy karmiace piersia, a ja juz chcialam powoli odstawiac, a ze zamierzalam karmic do roku, to teraz tylko w dzien troszke daje do spania, a w nocy juz na razie koniec! :) alez jestem happy :lol:
ja oczywiscie budze sie co chwile, z przyzywczajenia, a to zagladam czy jej cieplo itd, ale dzis obudzila sie tylko raz w nocy, toz to szok hehe
no i my wieczorem wczoraj tez pizze zamowilismy ;)
a tu wstawiam zdjecia ze sklepu

Załączniki:

11 lata 8 miesiąc temu - 11 lata 8 miesiąc temu #624254 przez Agathe888
Larita gratulacje z tym spaniem!!!! ja z dnia na dzien zauwazam ze Zosia np uzaleznia sie coraz bardziej od smoczka albo zasypia sama ladnie a potem w nocy juz nie chce i biore ja do lozka i martwie sie jak ja bede lamac te rutyny. kazda pokonana to wielki sukces! jeszcze raz congratulejszons:) a pan maz jak w nocy wstaje do Lary? sam czy przy pomocy kopniaka? ;) u nas to bedzie na pewno kopniak, jak nie dwa:) eRek w ogole nie slyszy jak Zosia placze.

eRek madrala dziekuje za gratulacje. jak tak to robi mine gdy siedze na forum ale jak mu mowie ze tu wszyscy mu oklaski bija to caly w piorka obrosl!!

Zdjecia Lary boskie! kupilas jej te okulary?

zaraz idziemy na szczepionke a mnie cos dopadlo i mam katar i boli mnie gardlo i ucho:(

kasiah wszystkiego naj dla pszczoly na 4mc a Zosia ma dzisiaj 3!!! o nie!!moja mala Zosia rosnie. nieeee chce!! chce byc na zawsze na macierzyskim i miec male dziecko:)

lece teraz bo jeszcze musze kupic szczepionke.

anuskka co tam u was? jak sie pan maz sprawuje?

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka