- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2014 =)
Styczniówki 2014 =)
- DoMI*
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- anitkade
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
Rozstępów jeszcze nie mam, ale mam napiętą skórę, ciekawe, jak się sprawa potoczy. Smaruję się wieczorem po kąpieli oliwką dla niemowląt i to wszystko.
Co do mieszkania na wsi - wydaje mi się cudowne My zamieszkamy w miasteczku, nie ma też w okolicy zwierząt hodowlanych, jedynie psy, koty i to, co z lasu wyjdzie Ale i tak fajnie, można masę czasu spędzać na dworze, a być jednocześnie u siebie.
Wyprawki nie mam jeszcze, mamy ciuszki od szwagierki i to wszystko. Wózek wybrany wstępnie, ale jeszcze nie kupujemy, fotelik mam mieć od koleżanki i druga koleżanka ma mi sprzedać łóżeczko. Ale takie poważne zakupy to chyba będzie październik - listopad. Zobaczymy, jak się zbierzemy
- MoNiaaa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
- Otrzymane podziękowania: 46
ja w sumie wiekszosc rzeczy mam po corci ale pochowane w piwnicy nie wiem nawet kiedy bedziemy to znosic i odswierzac.
ciuszki mam co mama mi przywiozla miala kupic jesczze teraz jak pojedzie ale po smierci taty nie wiem czy sie zdecyduje na wyjazd bo ciezko dochodzi do siebie po tym wsyztskim:(
a ja robie salatke gyros
- DoMI*
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
smaruje olivka ale spytamlekarza co to jak to i czym smarowac..
ogladam TVNstyle i leci o noworotkach co walcza o zycie ale sie popłkałam. tak bardzo kocham mojego syna ze nie wyobrazam sobie cierpien tych mam.. ach.
ciesze sie ze u nas wszystko dobrze.
mmm Monia sałatka mniam.
jak tam wasze samopoczucie i brzuszki?
- anitkade
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Domi, nie oglądaj takich smutnych rzeczy, puść sobie coś spokojnego i wesołego, bo dzidzia czuje Twój nastrój
- DoMI*
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
nie nieogladam juz anitko
- gaguka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 2
Anitkade ze mnie w ciąży się straszna gapa zrobiła, normalnie wszystko mi z rąk leci
- mokka
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 3
- anitkade
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ale z dziąsłami mam spokój.
Gagutka, ponoć w ciąży tak jest. Ja z pewnością jestem na to żywym dowodem
- karolcia1919
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Czekam na moja kruszynkę
- Otrzymane podziękowania: 0
Jestem wrzesniowka 2013;) za kilkanascie dni mam termin.
Chce wam pogratulowac i zyczyc oby czas wam szybko zlecial jak mi...ja w styczniu 2013 zrobilam tescik a wy styczen 2014 bd miec swoje pociechy
Ah jak ten czas leci
Pozdrawiam
- mirka26
- Wylogowany
- budujemy zdania
P [imurl=http://www.zapytajpolozna.pl]
- remiśleoś
- Wylogowany
- rozmowna
Drugą noc mam nowe łóżko.W końcu wygodne,że się wysypiam,ach!właśnie do niego wskoczyłam z powrotem.Mąż odprawiiny do pracy,Remik do babci, można poleniuchować.Dziś mam wizytę u ginka ,ciekawa jestem ile Leoś już wazy i czy pessr trzyma tą szyjkę.
Ja u dentysty byłam miesiąc temu i ząbki mam zdrowe,a innych problemów ze zdrowiem nie mam.
A co do wyprawki dla maluszka, to ja mam dużo zeczy po Remisiu,prawie wszystko. Łóżeczko trzeba bédzie odświerzyć,a komoda i szafa są ok. Remik krótko spał w łóżeczku ze szczebelkami,bo do 13 miesięcy,późniejuż w takim dla starszych dzieci,bez żadnych boków,bo wiecznie obijał się o te szczebelki.Nie tolerował ochraniaczy,bo świata przez nie nie widział Ubranka też mam w większości.Kosmetyki muszę kupić,ale. A to jest czas.A z doświadczenia wiem,że napewno nie johnsona,bo bardzo uczulają.
- Mag
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Nadrabiałam wasze posty i teraz nie mogę przestać myśleć o tej sałatce gyros
mirka ja tez mam minusy i dawno już nie kontrolowałam u okulisty, a teraz to chyba trzeba tak? Nie pomyślałam o tym nawet, a kolejki pewnie na kilka miesięcy są.
dentysta na szczęście w tym roku zaliczony, a nic narazie nie dolega więc się nie będę wybierać.
- Mag
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- mokka
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 3
Mag, ja słyszałam że w kosmetycznej wyprawce powinny być: sól fizjologiczna, maść na odparzenia, mydełko do kąpieli, jakiś delikatny balsam po kąpieli, spirytus 70% do pępka. Wiem, że czasem piszą o chusteczkach nawilżających, ale wszystkie moje znajome które maja dzieci mówią że najlepsza jest woda z mydełkiem do mycia pupy po przewijaniu bo od chusteczek robią się alergie i łatwiej o odparzenia. Ja pewnie kupię jedną paczę chusteczek nawilżanych na próbę, ale raczej będę je stosować nie do wycierania pupy. Jeśli chodzi o emolienty to ostatnio oglądałam taki program i tam mówił lekarz że jak dziecko nie ma bardzo suchej skóry to nie należy ich stosować i wystarczy zwykłe mydło. Ja czytałam, że bardzo dobrze się sprawdza czyste mydło glicerynowe (bez zapachów i dodatków) bo nie uczula i mozna nim myć nawet włoski maluszka (sama takie mydło stosuję bo super się nadaje do higieny intymnej, a mnie uczula większość kosmetyków do tego przeznaczonych). Co do oliwek to podobno lepsze są takie balsamy specjalne dla niemowąt, a oliwkę jak już ktoś musi to tylko w fałdki. Myślę jednak, że co dziecko i co mama to inna szkoła i inne rzeczy się sprawdzają. To co napisałam to w sumie wiem z książek, dświadczeń znajomych które mają małe dzieci i od pediatrów.