BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2014 =)

11 lata 3 miesiąc temu #735826 przez DoMI*
powiem w srode

Kocham Cię Aniołku [*]
na zawsze w moim sercu

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 miesiąc temu #735883 przez anitkade
Domi, ja też nie mam żadnych pęknięć. Mam dużo ciemniejsze niż dawniej i trochę większe, poza tym po staremu.
Rozstępów jeszcze nie mam, ale mam napiętą skórę, ciekawe, jak się sprawa potoczy. Smaruję się wieczorem po kąpieli oliwką dla niemowląt i to wszystko.
Co do mieszkania na wsi - wydaje mi się cudowne :) My zamieszkamy w miasteczku, nie ma też w okolicy zwierząt hodowlanych, jedynie psy, koty i to, co z lasu wyjdzie :) Ale i tak fajnie, można masę czasu spędzać na dworze, a być jednocześnie u siebie.
Wyprawki nie mam jeszcze, mamy ciuszki od szwagierki i to wszystko. Wózek wybrany wstępnie, ale jeszcze nie kupujemy, fotelik mam mieć od koleżanki i druga koleżanka ma mi sprzedać łóżeczko. Ale takie poważne zakupy to chyba będzie październik - listopad. Zobaczymy, jak się zbierzemy :)

11 lata 3 miesiąc temu #735909 przez MoNiaaa
Domi dziwne takie pekniecia na sutkach ja mam normalne moze kup sobie taki krem co sie nawet smaruje przy karmieniach albo czesto nawilzaj czym?

ja w sumie wiekszosc rzeczy mam po corci ale pochowane w piwnicy nie wiem nawet kiedy bedziemy to znosic i odswierzac.
ciuszki mam co mama mi przywiozla miala kupic jesczze teraz jak pojedzie ale po smierci taty nie wiem czy sie zdecyduje na wyjazd bo ciezko dochodzi do siebie po tym wsyztskim:(

a ja robie salatke gyros

http

]

11 lata 3 miesiąc temu #735915 przez DoMI*
monia moze pojedz do mamy ona tez potrzeboje ciebie WAS. nie kazdy sie przyzna ze niechce byc sam.

smaruje olivka ale spytamlekarza co to jak to i czym smarowac..

ogladam TVNstyle i leci o noworotkach co walcza o zycie ale sie popłkałam. tak bardzo kocham mojego syna ze nie wyobrazam sobie cierpien tych mam..:( ach.
ciesze sie ze u nas wszystko dobrze.

mmm Monia sałatka mniam.
jak tam wasze samopoczucie i brzuszki?

Kocham Cię Aniołku [*]
na zawsze w moim sercu

11 lata 3 miesiąc temu #735927 przez anitkade
Pycha taka sałatka gyros :) My już po obiedzie, ale wywaliłam na dywan trochę surówki, jakoś nie potrafiłam odstawiać miseczki i mi się wyślizgnęła. Okropna gapa się ze mnie zrobiła.
Domi, nie oglądaj takich smutnych rzeczy, puść sobie coś spokojnego i wesołego, bo dzidzia czuje Twój nastrój :)

11 lata 3 miesiąc temu #735932 przez DoMI*
mi dziasła spuchły z jednej strony :(
nie nieogladam juz anitko :)

Kocham Cię Aniołku [*]
na zawsze w moim sercu

11 lata 3 miesiąc temu #735952 przez gaguka
Domi mi sutki też się strasznie wysuszyły, a tym kremem co smarowałam piersi musiałam omijać brodawki. Polecono mi maść na brodawki Maltan, można nią "hartować" brodawki przed porodem, a także używać już jak się karmi i jest bezpieczna dla dziecka więc nie trzeba jej zmywać przed karmieniem. Ja jestem z niej bardzo zadowolona, już po pierwszym użyciu mi super nawilżyła i zregenerowała brodawki.

Anitkade ze mnie w ciąży się straszna gapa zrobiła, normalnie wszystko mi z rąk leci :D

11 lata 3 miesiąc temu #735953 przez mokka
Domi, też oglądałam kilka odcinków tego programu i prawdę mówiąc też mi się łzy cisną do oczu jak widzę te maleństwa z rurkami w buzi. Straszne to jest. U mnie dziąsła troszkę zaczęły krwawić więc zmieniłam szczoteczkę na miękką. Dobrze, że na początku II trymestru wybrałam się do dentysty na przegląd to mi poreperował to co trzeba i mam zdrowe zęby :)

Fasolek [*] 10tc (2016)

11 lata 3 miesiąc temu #736084 przez anitkade
Kurczę, ja się muszę umówić do dentysty i okulisty na kontrolę. U dentysty byłam w maju, ale powinnam iść znowu na wszelki wypadek, jakby się coś działo. A u okulisty przed ciążą byłam, ale mam sporą wadę, więc i tak będę musiała mieć napisane, że nie ma przeciwwskazań do naturalnego porodu. Ech..
Ale z dziąsłami mam spokój.
Gagutka, ponoć w ciąży tak jest. Ja z pewnością jestem na to żywym dowodem :D

11 lata 3 miesiąc temu #736097 przez karolcia1919
Witam Was ;)
Jestem wrzesniowka 2013;) za kilkanascie dni mam termin.

Chce wam pogratulowac i zyczyc oby czas wam szybko zlecial jak mi...ja w styczniu 2013 zrobilam tescik a wy styczen 2014 bd miec swoje pociechy ;)

Ah jak ten czas leci ;)

Pozdrawiam

11 lata 3 miesiąc temu #736171 przez mirka26
hej dziewczynki, ja dzisiaj do okulisty bo mam minusy no i muszę w ciąży kontrolować tą wadę, mojej koleżance właśnie zmarł synuś żył kilka godzin, jakoś nie umiem dojść do siebie po tym a tak się cieszyła.mój synuś już w przedszkolu a już za rok szkoła jak ten czas leci. kliknę wieczorem kochane.

11 lata 3 miesiąc temu #736191 przez remiśleoś
Domi mi też nie popękały sutki.dziwna sprawa.może jakiś balsam do ciala ktorego używasz tak Ci je podrażnia i wysusza?ja podczas karmienia stosowałam kilka razy krem bephanten i rewelacjnie pomógl.polecam,przyda się na później.tyleczek synka można też tym smarować przy zmkanie pieluszki.

Drugą noc mam nowe łóżko.W końcu wygodne,że się wysypiam,ach!właśnie do niego wskoczyłam z powrotem.Mąż odprawiiny do pracy,Remik do babci, można poleniuchować.Dziś mam wizytę u ginka ,ciekawa jestem ile Leoś już wazy i czy pessr trzyma tą szyjkę.
Ja u dentysty byłam miesiąc temu i ząbki mam zdrowe,a innych problemów ze zdrowiem nie mam.
A co do wyprawki dla maluszka, to ja mam dużo zeczy po Remisiu,prawie wszystko. Łóżeczko trzeba bédzie odświerzyć,a komoda i szafa są ok. Remik krótko spał w łóżeczku ze szczebelkami,bo do 13 miesięcy,późniejuż w takim dla starszych dzieci,bez żadnych boków,bo wiecznie obijał się o te szczebelki.Nie tolerował ochraniaczy,bo świata przez nie nie widział:-) Ubranka też mam w większości.Kosmetyki muszę kupić,ale. A to jest czas.A z doświadczenia wiem,że napewno nie johnsona,bo bardzo uczulają.

11 lata 3 miesiąc temu #736294 przez Mag
Witam dziewczyny, no i mamy już wrzesień, aż nie mogę uwierzyć jak to leci.
Nadrabiałam wasze posty i teraz nie mogę przestać myśleć o tej sałatce gyros :lol:
mirka ja tez mam minusy i dawno już nie kontrolowałam u okulisty, a teraz to chyba trzeba tak? Nie pomyślałam o tym nawet, a kolejki pewnie na kilka miesięcy są.
dentysta na szczęście w tym roku zaliczony, a nic narazie nie dolega więc się nie będę wybierać.

11 lata 3 miesiąc temu #736300 przez Mag
a jeśli chodzi o kosmetyki, co powinno się znaleźć w wyprawce? Bo różnie piszą, a wy jakie macie doświadczenia? Do kąpieli mydełko a potem jakaś oliwka czy taki jakiś emolient (chyba tak to się pisze) do mycia dziecka?

11 lata 3 miesiąc temu - 11 lata 3 miesiąc temu #736306 przez mokka
antika przy sporych wadach podobno dają skierowanie na cc bo się może siatkówka odkleić. Ja też mam minusy, ale bardzo małą wadę bo tylko -0,5 chociaż może teraz być więcej. Ciężo powiedzieć bo niby mam okulary, ale nosze je tylko na uczelni bo na codzień nie są mi potrzebne. Z tak małą wadą to chyba nie będę musiała iść do okulisty po zgodę na poród naturalny? Ach, wrzesień-zaczynam dzisiaj 6 miesiąc! :)

Mag, ja słyszałam że w kosmetycznej wyprawce powinny być: sól fizjologiczna, maść na odparzenia, mydełko do kąpieli, jakiś delikatny balsam po kąpieli, spirytus 70% do pępka. Wiem, że czasem piszą o chusteczkach nawilżających, ale wszystkie moje znajome które maja dzieci mówią że najlepsza jest woda z mydełkiem do mycia pupy po przewijaniu bo od chusteczek robią się alergie i łatwiej o odparzenia. Ja pewnie kupię jedną paczę chusteczek nawilżanych na próbę, ale raczej będę je stosować nie do wycierania pupy. Jeśli chodzi o emolienty to ostatnio oglądałam taki program i tam mówił lekarz że jak dziecko nie ma bardzo suchej skóry to nie należy ich stosować i wystarczy zwykłe mydło. Ja czytałam, że bardzo dobrze się sprawdza czyste mydło glicerynowe (bez zapachów i dodatków) bo nie uczula i mozna nim myć nawet włoski maluszka (sama takie mydło stosuję bo super się nadaje do higieny intymnej, a mnie uczula większość kosmetyków do tego przeznaczonych). Co do oliwek to podobno lepsze są takie balsamy specjalne dla niemowąt, a oliwkę jak już ktoś musi to tylko w fałdki. Myślę jednak, że co dziecko i co mama to inna szkoła i inne rzeczy się sprawdzają. To co napisałam to w sumie wiem z książek, dświadczeń znajomych które mają małe dzieci i od pediatrów.

Fasolek [*] 10tc (2016)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka