- Otrzymane podziękowania: 6
- /
- /
- /
- /
- Sierpniówki 2014
Sierpniówki 2014
- nataliaa87
- Wylogowany
- gadatliwa
Ja mam na razie jedne śpioszki i nie mogę się na nie napatrzeć Są takie malutkie i słodkie Nie szalałam na razie z zakupami, ale myślę, że jak mi w poniedziałek lekarz potwierdzi, że to na pewno chłopczyk, to może się rozkręcę
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- aggi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 354
- missyy
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 17
Cudowne uczucie, to prawda , wystarczy, że wejdę do dziecięcego i mi się na bek zbiera ze wzruszenia Wariatka ze mnie wiem
- aggi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- missyy
- Wylogowany
- gadatliwa
missyy ja się doczekać kolejnych zakupów nie umiem nie mówiąc o przeglądnięciu całego kartonu ciuszków które mam od koleżanki
oj tak, korci Jeszcze z miesiąc muszę poczekać i potwierdzić tylko płeć. Też muszę się potem wziąć za wszystkie kartony z ciuszkami i poprzebierać, odhaczyć co już mam.
Ciuszki mam na chłopca więc, nie wiadomo, czy się przydadzą wszystkie
- aggi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- kakadu
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
Zobaczymy jaka bedzie przewaga, chlopców czy dziewczynek Łóżeczko śliczne, ale co do zakupów to ja jestem przesądna i przed porodem raczej niczego nie kupie, chociaż korci ;/
- aggi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- missyy
- Wylogowany
- gadatliwa
Każda z nas się boi, dopóki nie utuli swojego maleństwa w ramionach. Też w pewnym sensie jestem przesądna, tym bardziej, że to druga ciąża i boje się. Ale musi być dobrze
A kumulując sobie te wszystkie wydatki naraz to wyjdą koszty niemiłosierne. Gdzie tu zakupy codzienne i pieluchy. To dopiero zonk.
Nie chce potem męża wysyłać po wszystko krótko przed i po porodzie, bo to nie ma sensu i tak nie kupi tego co bym pewnie chciała
powieliłam posta aggi
- Ummi
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 2
Katsi87 tak jak dziewczyny pisza – zdjecie trojki jest niesamowite! Cudo !
A ja od paru dni czuje lekkie kopniaczki – teraz jestem juz pewna szczegolnie rano czy wieczorem jak leze i dam reke na brzuch, a oprocz kopniaczkow jak poloze reke na brzuchu to czasem podplywa maly plywak, zeby mama poglaskala – jakby rybka w brzuchu I raczej nisko bardzo jeszcze. Tym razem wczesniej czuje ruchy – tak ok. 1,5 tygodnia wczesniej niz poprzednio, a dzis to nawet maz poczul jednego kopniaczka
Aggi lozeczko sliczne ja tez przesadna nie jestem – bedzie co ma byc
Kakadu nam sie nie uda tak szybko dowiedziec czy chlopczyk czy dziewczynka – musialam wizyte przelozyc, bo wyjezdzamy na dluuuugi urlop (wiec teraz szal przygotowan, caly czas gdzie sie cos zalatwia, a ja padam wieczorkiem jak mucha) i wizyta dopiero w kwietniu po powrocie… a jakby co to na dziewczynke nie mam nic w obu rodzinach (mojej i meza) sami chlopcy, wiec wszystkie ciocie czekaja na dziewczynke hihi a ja i tak czuje, ze to chlopak
- aggi
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ummi ooo tak mnie też lody nie opuszczają od kilku dni Z owocami mniammm..
zazdroszczę że czujesz kopniaki i jesteś pewna że to one Ja niby coś tam czuję, ale ciągle nie wiem czy coś mnie po prostu uciska co jakiś czas czy co to No ale mam nadzieję, że szybko zacznę rozpoznawać zobaczymy czy Cię przeczucie nie zmyli, póki co u mnie przeczucie wygrało
- nataliaa87
- Wylogowany
- gadatliwa
aggi a co do ruchów, to jeszcze okoła tygodnia i na pewno poczujemy PEWNE kopniaki
- katsi87
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
dziękujemy z bobaskami za tyle miłych słów:) grunt żeby zdrowo rosły:)
byliśmy wczoraj u lekarza i zajrzeliśmy co tam u dzidziusiów: skaczą jak pchełki:)
teraz wizyta w poniedziałek.
Missy Ja też mam bóle pachwin jak tylko pochodzę troszkę.
Jestem też niestety ciągle zmęczona: w kuchni to tylko ze stołeczkiem coś gotuje, bo co chwila mi się w głowie kręci i mi słabo.
Byłam dziś na spacerze długim, po truskawki:) podobno nie mają w sobie zbyt dużo chemii więc niech tam:)
Kupiłam też dziesięć różnokolorowych doniczek i różne nasionka, czekam jeszcze aż sąsiad mi przyniesie ziemię ze sklepu:)mój B niestety znów w trasie do poniedziałku.
my też zrobiliśmy wczoraj zakup: co prawda to tylko dwie sztuki malusich body:) dołączam zdjęcie hihi z mojego B ręką. To body dla wcześniaczków: wersja mini:)
termin porodu znów nam się przesunął.. teraz na 31/32 tydzień. Mam nadzieje, że dzięki pobytowi w szpitalu to wszystko się przedłuży.
Co do łóżeczka Aggi jest śliczne:) koleżanka ma takie z mebelkami ale zwierzaczkiem jest żyrafka:P:P:P
Ja też jestem troszkę przesądna ale z drugiej strony mój B mówi podobnie jak Twój Aggi że lepiej wydawać po trochu niż na raz.
Dalej szukamy domu do kupienia. Chciałabym do wielkanocy już mieć coś wybrane i się przenosić.
wiosna idzie drogie koleżanki:)
oby tylko pogoda się nie zmieniła na gorsze:)
- missyy
- Wylogowany
- gadatliwa
a te bodziaki to drobinki takie, że szok A bedą trzy kruszyny
Oglądałam w H&M roz. 50 i tak się dziwiłam, jakie malusie.
- asienka87
- Wylogowany
- rozmowna
Widzę, że każdej cos dolega.. musimy więc wiecej odpoczywać
Ann to smyranie faktycznie dość wysoko... ale wczoraj poczułam jakby leciutki kopniaczek w dole brzucha, pod pępkiem, po lewej stronie... ale dalej nie wiem, czy to to pewnie niedlugo się przekonam
Aggi no chyba trzeba częściej, a krócej odpoczywać , niż zalęgnąć na kilka godzin, a potem wszystko robić na raz
Piękne łóżeczko ale my na razie będziemy robić remont sypialni ( w planach jest ten miesiąc) a potem powoli będziemy coś kupować całe szczęście ubrankami sie nie musze na razie martwić, bo szwagiereczka już mi pudło pakuje po swoim synku i takie malutkie, neutralne po córeczce
Dziewczyny, ja też mam obawy... nawet mamusi powiedziałam, aby nam na razie żadnych rzeczy, które już kupiła, nie dawała, póki sie dzidzia nie urodzi ( 2 miesiace temu moja znajoma urodziła nieżyjące dziecko bardzo mnie to poruszyło... ) no ale musimy być dobrej myśli
Ummi w takim razie życze spokojnej podróży no i zaglądaj do nas cały czas, jak będziesz miała wolne chwile
Katsi jakie maleńkie no, ale Ty będziesz mieć 3 kruszyńki już nie mogę się doczekać zdjęcia trojaczkow po urodzeniu a pewnie bedziesz pierwsza
Dziś piękna pogoda spacerek sie szykuje