BezpiecznaCiaza112023

Sierpniówki 2014

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #847389 przez nataliaa87
aggi gratuluje pierwszego porządnego zakupu :D Śliczne to łóżeczko! Wyobrażam sobie jak może Cię to cieszyć :D
Ja mam na razie jedne śpioszki i nie mogę się na nie napatrzeć :D Są takie malutkie i słodkie :D Nie szalałam na razie z zakupami, ale myślę, że jak mi w poniedziałek lekarz potwierdzi, że to na pewno chłopczyk, to może się rozkręcę :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 9 miesiąc temu #847410 przez aggi
natalia ja bym pewnie jeszcze nie kupowała ale mąż tak postanowił to trza korzystać, nie? :D No i ja sobie wybrałam jakie łóżeczko, a on wybierał motyw pieska :S ale póki co tak jak mówię na strych pudło idzie i będzie czekać na swoją kolej:)

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #847412 przez missyy
aggi no no no. Rozkręcasz się B) B) Cudne łóżeczko, też będę mieć podobne, te które pokazywałam ;D hihi Też już się doczekać nie mogę :blush:
Cudowne uczucie, to prawda :blink: , wystarczy, że wejdę do dziecięcego i mi się na bek zbiera ze wzruszenia :S Wariatka ze mnie wiem :laugh:

Mój Mały Aniołek, 15/08/2013,13 tc[*]

10 lata 9 miesiąc temu #847413 przez aggi
missyy ja się doczekać kolejnych zakupów nie umiem :lol: nie mówiąc o przeglądnięciu całego kartonu ciuszków które mam od koleżanki :cheer:

10 lata 9 miesiąc temu #847414 przez missyy
aggi napisał:

missyy ja się doczekać kolejnych zakupów nie umiem :lol: nie mówiąc o przeglądnięciu całego kartonu ciuszków które mam od koleżanki :cheer:

oj tak, korci :ohmy: Jeszcze z miesiąc muszę poczekać i potwierdzić tylko płeć. Też muszę się potem wziąć za wszystkie kartony z ciuszkami i poprzebierać, odhaczyć co już mam.
Ciuszki mam na chłopca więc, nie wiadomo, czy się przydadzą wszystkie :blink:

10 lata 9 miesiąc temu #847437 przez aggi
missyy ja też poczekam z większymi innymi zakupami do potwierdzenia na 100% czyli do 11 marca :) A potem bęędzie szał toć do sierpnia niewiele czasu zostało! :ohmy: a niewiadomo czy w lipcu nie porodzimy naszych dzieciątek :) korci przeglądanie tego wszystkiego bo mam niby karton ale też większość dla chłopca a trochę dla dziewczynki :) Ale te dziewczyńskie jakby co to obiecałam bratowej od mojego :) bo ona w maju rodzi dziewczynkę :D

10 lata 9 miesiąc temu #847444 przez kakadu
Coś mi się wydaje, że w tym miesiącu wszystkim nam prawie uda się potwierdzić płeć:)
Zobaczymy jaka bedzie przewaga, chlopców czy dziewczynek :)Łóżeczko śliczne, ale co do zakupów to ja jestem przesądna i przed porodem raczej niczego nie kupie, chociaż korci ;/

10 lata 9 miesiąc temu #847456 przez aggi
kakadu to my znów póki mamy 'luźne' pieniądze to kupujemy, ja i mąż uważamy że lepiej wydawać miesięcznie po kilka stówek niż później na raz kilka tyś :) no i nie wiadomo jak będę funkcjonować przed porodem bo różnie bywa, a jakoś nie dałabym mężowi wolnej ręki w wyborach :P

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #847463 przez missyy
kakadurozumiem i szanuje Twoje zdanie :)

Każda z nas się boi, dopóki nie utuli swojego maleństwa w ramionach. Też w pewnym sensie jestem przesądna, tym bardziej, że to druga ciąża i boje się. Ale musi być dobrze ;)
A kumulując sobie te wszystkie wydatki naraz to wyjdą koszty niemiłosierne. Gdzie tu zakupy codzienne i pieluchy. To dopiero zonk.
Nie chce potem męża wysyłać po wszystko krótko przed i po porodzie, bo to nie ma sensu i tak nie kupi tego co bym pewnie chciała :P

powieliłam posta aggi :blush: :blush:

10 lata 9 miesiąc temu #847491 przez Ummi
A ja tlusty czwartek swietowalam Jezykami i lodami :P

Katsi87 tak jak dziewczyny pisza – zdjecie trojki jest niesamowite! Cudo !

A ja od paru dni czuje lekkie kopniaczki – teraz jestem juz pewna :) szczegolnie rano czy wieczorem jak leze i dam reke na brzuch, a oprocz kopniaczkow jak poloze reke na brzuchu to czasem podplywa maly plywak, zeby mama poglaskala – jakby rybka w brzuchu :D I raczej nisko bardzo jeszcze. Tym razem wczesniej czuje ruchy – tak ok. 1,5 tygodnia wczesniej niz poprzednio, a dzis to nawet maz poczul jednego kopniaczka :D

Aggi lozeczko sliczne :) ja tez przesadna nie jestem – bedzie co ma byc :)

Kakadu nam sie nie uda tak szybko dowiedziec czy chlopczyk czy dziewczynka – musialam wizyte przelozyc, bo wyjezdzamy na dluuuugi urlop (wiec teraz szal przygotowan, caly czas gdzie sie cos zalatwia, a ja padam wieczorkiem jak mucha) i wizyta dopiero w kwietniu po powrocie… a jakby co to na dziewczynke nie mam nic :D w obu rodzinach (mojej i meza) sami chlopcy, wiec wszystkie ciocie czekaja na dziewczynke hihi a ja i tak czuje, ze to chlopak :D

10 lata 9 miesiąc temu #847523 przez aggi
no missyy widzę że się zgadzamy w tej kwestii :) Wiadomo, że zawsze jest ryzyko, ale trzeba być dobrej myśli :)

Ummi ooo tak mnie też lody nie opuszczają od kilku dni :D Z owocami mniammm.. :)
zazdroszczę że czujesz kopniaki i jesteś pewna że to one :D Ja niby coś tam czuję, ale ciągle nie wiem czy coś mnie po prostu uciska co jakiś czas czy co to ;) No ale mam nadzieję, że szybko zacznę rozpoznawać :) zobaczymy czy Cię przeczucie nie zmyli, póki co u mnie przeczucie wygrało :)

10 lata 9 miesiąc temu #847531 przez nataliaa87
Mnie też przeczucie od początku nie myliło :D Z resztą ani mnie ani męża :D Od początku mówiliśmy malutki, mały itd., a kiedy lekarka zapytała przy badaniu jak myślimy, co tam mamy w brzuszku, to chórkiem odpowiedzieliśmy, że chłopca :D

aggi a co do ruchów, to jeszcze okoła tygodnia i na pewno poczujemy PEWNE kopniaki :D

10 lata 9 miesiąc temu - 10 lata 9 miesiąc temu #847550 przez katsi87
hej dziewczynki:D
dziękujemy z bobaskami za tyle miłych słów:) grunt żeby zdrowo rosły:)
byliśmy wczoraj u lekarza i zajrzeliśmy co tam u dzidziusiów: skaczą jak pchełki:)
teraz wizyta w poniedziałek.
Missy Ja też mam bóle pachwin jak tylko pochodzę troszkę.
Jestem też niestety ciągle zmęczona: w kuchni to tylko ze stołeczkiem coś gotuje, bo co chwila mi się w głowie kręci i mi słabo.
Byłam dziś na spacerze długim, po truskawki:) podobno nie mają w sobie zbyt dużo chemii więc niech tam:)
Kupiłam też dziesięć różnokolorowych doniczek i różne nasionka, czekam jeszcze aż sąsiad mi przyniesie ziemię ze sklepu:)mój B niestety znów w trasie do poniedziałku.
my też zrobiliśmy wczoraj zakup: co prawda to tylko dwie sztuki malusich body:) dołączam zdjęcie hihi z mojego B ręką. To body dla wcześniaczków: wersja mini:)
termin porodu znów nam się przesunął.. teraz na 31/32 tydzień. Mam nadzieje, że dzięki pobytowi w szpitalu to wszystko się przedłuży.
Co do łóżeczka Aggi jest śliczne:) koleżanka ma takie z mebelkami ale zwierzaczkiem jest żyrafka:P:P:P
Ja też jestem troszkę przesądna ale z drugiej strony mój B mówi podobnie jak Twój Aggi że lepiej wydawać po trochu niż na raz.
Dalej szukamy domu do kupienia. Chciałabym do wielkanocy już mieć coś wybrane i się przenosić.
wiosna idzie drogie koleżanki:)
oby tylko pogoda się nie zmieniła na gorsze:)
Załączniki:

10 lata 9 miesiąc temu #847598 przez missyy
katsi87 Ja wczoraj w warzywniaku kupiłam sobie zestaw ogórków małosolnych, a przy ladzie skusiły mnie truskawki, biły takim ślicznym kolorem :blush: :blush: Wyszorowałam je i w dwa dni całe pudełko zjadłam :silly: :silly:

a te bodziaki to drobinki takie, że szok :blush: A bedą trzy kruszyny :woohoo:
Oglądałam w H&M roz. 50 i tak się dziwiłam, jakie malusie.

10 lata 9 miesiąc temu #847829 przez asienka87
Witam:)

Widzę, że każdej cos dolega.. musimy więc wiecej odpoczywać :)

Ann to smyranie faktycznie dość wysoko... ale wczoraj poczułam jakby leciutki kopniaczek w dole brzucha, pod pępkiem, po lewej stronie... ale dalej nie wiem, czy to to :) pewnie niedlugo się przekonam :)

Aggi no chyba trzeba częściej, a krócej odpoczywać , niż zalęgnąć na kilka godzin, a potem wszystko robić na raz :)
Piękne łóżeczko :blush: ale my na razie będziemy robić remont sypialni ( w planach jest ten miesiąc) a potem powoli będziemy coś kupować :) całe szczęście ubrankami sie nie musze na razie martwić, bo szwagiereczka już mi pudło pakuje po swoim synku i takie malutkie, neutralne po córeczce :)

Dziewczyny, ja też mam obawy... nawet mamusi powiedziałam, aby nam na razie żadnych rzeczy, które już kupiła, nie dawała, póki sie dzidzia nie urodzi ( 2 miesiace temu moja znajoma urodziła nieżyjące dziecko :( bardzo mnie to poruszyło... ) no ale musimy być dobrej myśli :)

Ummi w takim razie życze spokojnej podróży :) no i zaglądaj do nas cały czas, jak będziesz miała wolne chwile :)

Katsi jakie maleńkie :blush: no, ale Ty będziesz mieć 3 kruszyńki :) już nie mogę się doczekać zdjęcia trojaczkow po urodzeniu :laugh: a pewnie bedziesz pierwsza :)

Dziś piękna pogoda :laugh: spacerek sie szykuje :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka