- Otrzymane podziękowania: 76
- /
- /
- /
- /
- Mamusie pazdziernik 2014
Mamusie pazdziernik 2014
- nelka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Kinga jeśli mogę to radziła bym ci oduczanie od pieluchy odłożyć na przyszły rok. Nawet jak uda ci się ją sadzać w odpowiednim momencie to nie jest jeszcze na tyle świadoma żeby zacząć sama wołać. Oczywiście każde dziecko jej inne ale chyba to nie jest warte ani twojego ani jej stresu. Poczekaj z tydzień jak nie będzie postępu to może odpuść. Moja Zosia w kwietniu skończyła dwa lata i dopiero od miesiąca chodzi bez pieluchy.
Moja teściowa nie pracuję, ma tylko jednego syna, mieszka 10min spacerkiem od nas i za daleko jej do nas. Resztę zostawię bez komentarza.
Anetko wracaj do zdrowia!
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Ania86
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 71
Aneczka, super że dziewczynka i wszystko w porządku bo to najważniejsze
Malvi, zakupki udane też chcę się wybrać do pepco ale niestety mam z 15 km i muszę męża wyciągnąć w któryś dzień, taki urok małych miejscowości, dwa sklepy na krzyż Ale dajemy radę.
Aneta, biedna odpoczywaj i wracaj szybko do zdrowia
- malvi
- Wylogowany
- gadatliwa
- 12.09.2014 - Szczęście :*
- Otrzymane podziękowania: 149
Aneta gdybyś miała siłę i chęci któregoś dnia to naprawdę polecam to Pepco - można kupić tanie i śliczne ciuszki (i nie tylko) Od razu wczoraj humor mi się poprawił +10
Ania ale chociaż masz ten ciuchland, a u mnie w okolicy akurat go brak
A jaki rozmiar pierwszych ubranek kupujecie? Bo ja to od razu na 62cm kupiłam, mam przeczucie, że Krzyś będzie duży
- Kinga2424
- Wylogowany
- gadatliwa
- Teraz trzy serca biją we mnie...
- Otrzymane podziękowania: 50
Aneta_78 Och ja nie odebrałam tego jako pouczenie (tym bardziej, że od kiedy Cię poznałam, czuję do Ciebie ogromną sympatię), ale napisałam jak sptrawa wygląda u mnie:)
malvi U mnie Paulinka miąła 58 cm jak się urodziła. Do mniejszych nie weszła, dopiero ubranka od 62 wzwyż wchodziły w grę. Teraz mam sporo ubranek na 58, ale tylko przez to, że bliźniaczki będą o duuużo mniejsze:)
Ja już dziś po badaniach. Miałam robioną krzywą cukrową, odczyn Combsa, TSH, toxo IgM, morfologię i mocz. 82 złote. Zaraz biorę się za prasowanie ubranek, bo Paulinka zasnęła. Nie wiem na jak długo, ale muszę to wykorzystać.
Aaaa... miałam w zamrażarce zapiekankę z RIIGA. moja ulubiona. Właśnie siedzi w piekarniku:)
Miłego dnia dla Was wszystkich:)
- aneczka25
- Wylogowany
- budujemy zdania
- ♥FASOLKA♥
- Otrzymane podziękowania: 48
Anetka zdrowiej, zdrowiej
Kinga widzę że jakoś przetrwałaś tą krzywą cukrową, ja się martwię czy dam radę
zastanawia mnie ten odczyn Combsa? Po co i kiedy się go robi?
- agniesia1604
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 52
Wiecie to też zależy od wagi maluszka bo moze urodzić się 52 cm a z wagą np 4000g i wtedy niestety ale rozmiar 56 będzie za mały...
Coś kiedyś czytałam ze maluszki 60cm wchodzą w 56rozmiar bo np urodziły się z wagą mniejszą niż 3500g:) ...Spokojnie ... rozmiar 62 się nie zmarnuje a jeśli mamy okazję kupić coś na rozmiar 56 to bym się nie zastanawiała i też ze dwa komplety kupiła:)
Ja do szpitala wezmę rozmiar 56 .... jeśli urodzi się dłuższy niz 60cm to wtedy poproszę męża o przygotowanie 62:)
Dziś po 13 zadzwonie do lekarza i zapytam co robimy z tymi leukocytami
- Caroina
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 114
Macie sliczne brzuszki
Znów mnie troche nie było ale postaram się nadrobić, że aż nie będzie się Wam chciało czytać M jutro rano wyjeżdża więc znów będę tu częściej.
Jak robiłam glukozę w poprzedniej ciaży nie przypominam sobie, żebym musiała aż 2h czekać.
A i nogi też mi straszliwie puchną
Ból pod prawym żebrem dalej nie minął. Byłam u lekarza i może to być kamica. USG mam dopiero na 23 czer, a puki co no-spa forte jak bardziej by bolało i espumissan w saszetkach w razie wzdęć :/ tego samego dnia mam też wizyte u ginekolog i może dowiem się, czy pępowina się odwinęła czy dalej stres więc będzie dzień wrażeń.
Kinga Cieszę się, że z Tobą wszystko dobrze. Sporo masz teraz na głowie. Niech mąż szybko wraca do zdrowia i sytuacja się unormuje, żebyś miała częściej czas do Nas zaglądać. I super, że malutka już naczyła się ładnie chodzić.
Gratuluje też wytrwałości w odpieluchowaniu. Ja poddałam się już 1 dnia jak mi mała kanapę posikała. Warto było bo w końcu przyszedł moment, że sama zaczeła ściągać pampersa i siadać na nocnik (dosłownie w 1 dzień się oduczyła). Miała ok. 21 mies. U kuzynki tak samo było z synkiem tylko u niego dokładnie jak miał 2 latka.
Co do pomocy to znam to. Moja mama wiecznie zajęta/zapracowana, a non stop na kanapie przed TV. Jak usłyszała, że jestem w ciąży to żartobliwie rzuciła, że trzeba będzie drzwi wmurować przed schodami
Szwagierka próbowała oduczyć małą w zeszłe lato, jakoś jak mała miała troche ponad rok i skończyło się na tym, że ta zraziła się do nocnika. Niedawno podjęła ponowne próby i już jest dużo lepiej – tym razem powinno się udać (za kilka dni mała skończy 2 latka)
Ania Polecam taką huśtawkę Fisher Price. Osobiście nie mieliśmy ale kuzynka kupiła synkowi i wszędzie ją zabierała. Nie mogłam się nadziwiś, że chce się jej tyle rozkręcać i skręcać za każdym razem, żeby włożyć do samochodu ale ona nie miała oporów bo było to dla niej zbawienie. Mały leżał tam non stop zadowolony i miała spokój. U nas jak już wcześniej pisałam taką rolę spełnił leżaczek tej samej firmy:
Malvi Dobry nawyk, powinno się dużo pić. Ja mam odwrotnie, piję bardzo mało i nawet ginekolog mi to wyczytała z morfologii. Powiedziała, że powinnam pić co najmniej 2l wody na dzień a dla mnie to niewykonalne.
Co do śluzu, czy lepki – nie wiem ale na pewno mam tego sporo od samego początku ciąży i muszę używać wkładek.
Dzieki za pozdr., co u Julki, dlaczego się nie odzywa?
Też mam ten krem do nóg i daje fajne uczucie chłodu, niestety na krótko. Moczenie stóp w osolonej wodzie podobno świetny sposób – też muszę wypróbować.
Ubranka kupuje na 62-68
Aneta Wydaje mi się, ze faktycznie tak jest. Jak się starsze rodzeństwo rozpieszcza przed pojawieniem się nowego rodzeństwa to może być później taki „szok” jak nagle pójdzie troszkę w odstawkę. Dlatego ja małej już tłumacze jak to będzie, że trzeba będzie się ciągle opiekować taką kruszyną itp. Zobaczymy jak to będzie w realu.
Nie przejmuje się podejściem męża. Oni już tak mają, na wszystko jest czas, zwłaszcza jeśli trzeba wydać kasę mój też by mnie zbywał, że za szybko, że szaleje za bardzo ale przedstawiłam mu artykuł że lepiej mieć wszystko już gotowe bo ciąża nie zawsze trwa 9mies i gdyby zdażyło się, że mała urodziłaby się wcześniej to wtedy nie ma głowy do wybierania wyprawki. Poza tym też się jakoś nie udziela i nawet mnie to cieszy bo sama sobie wybieram co mi się podoba. Chyba, że mam dylemat to pytam o radę co lepiej wybrać.
PS. Uwielbiam Twoje sarkazmy. Normalnie się tu czsem na głos śmieje mimo poważnych tematów dzieki
Nie licz na pomoc mamy, licz na siebie. Jak będzie chciała to pomoże, nie to bez łaski dasz rade, wszystke damy rade
Szybkiego powrotu do zdrowia.
Nelka Tak, tak, to jeszcze nie jest przesądzone. Cesarka może być jeśli do 36tc pępowina się nie odwinie bo wtedy podobno zaczyna przeszkadzać dziecku. Na razie musimy to obserwować. Liczę na to, że jednak się odwinie bo bardzo nie chciałabym być cięta.
Mariola Witaj
Aneczka Super! Gratuluje Magdalenki! Ale niespodzianka
A to mój brzusio:
Uff, ale naprodukowałam. Sorki
- nelka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 76
- agniesia1604
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Śliczny brzunio... taki zgrabniutki Ja to mam balon w stosunku do Twojego bo już wygląda jakby mi piłkę do siatkówki włożyli
Dzwoniłam do mojego lekarza i powiedziałam o tych moich nieszczęsnych leukocytach... i mam kupić sobie Urofuraginę i brać 3 x po 2 tabletki - 2 opakowania i do zobaczenia we wtorek.... takich to ja lekarzy uwielbiam:) ... Prosto i na temat .... i pewnie za 2 tygodnie będę miała powtórzyć badania i się pojawić - zobaczymy:)
W każdym razie od razu się lepiej czuję i zaraz zbieram sie za porządkowanie SZAFY swojej i męża:))))) .... Więc do DZIEŁA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
- jagodzianka44
- Wylogowany
- gadatliwa
- Pod Moim sercem bije inne serce!;*
- Otrzymane podziękowania: 66
Aneczka gratuluje Madzialeny ! :*
Ja byłam dziś na tej glukozie, tak sie zle czułam po jej wypiciu, ale nie zwróciłam... a o to mój zakup dzisiejszy :
- malvi
- Wylogowany
- gadatliwa
- 12.09.2014 - Szczęście :*
- Otrzymane podziękowania: 149
Kinga co to jest ten odczyn Combsa? Bo nie słyszałam o tym wcześniej
Caroina ale się rozpisałaś śliczny brzuszek i jaki malutki
Ja to zawsze dużo piłam, szczególnie wody, a teraz chce mi się jeszcze dwa razy bardziej. U Julki wszystko ok, z synkiem w porządku, nie pisze u nas, bo bardzo zżyła się z dziewczynami ze staraczek i tam się udziela
Mi ten krem dał wczoraj ulgę na dłuższy czas, wcześniej to się czułam jakbym miała nogi z cegły
nelka ja tak miałam wczoraj, a dziś troszkę wzięłam się za sprzątanie i gotowanie Zrobiłam placki z jabłkami, a później jeszcze planuję papryki nadziewane mięsem mielonym <mniam>
Jagodzianka jakie cudne buciki!!!! Ja też takie chcę!!!! Skąd masz?
Jeszcze Was pomęczę kolejnym pytaniem - czy któraś z Was ma jakieś doświadczenia z pieluszkami wielorazowymi? Bo zastanawiam się czy nie opłaca się ich kupić
- jagodzianka44
- Wylogowany
- gadatliwa
- Pod Moim sercem bije inne serce!;*
- Otrzymane podziękowania: 66
Agniesia z całego serca mogę polecić Ci ten lek, sama go brałam i pomógł
Ale sie dziwnie czuje po tej glukozie, wgl ruchy wydaje mi sie ze są słabsze, strasznie mnie brzuch bolał, ale juz przestał.. NIGDY WIĘCEJ..
- Marza
- Wylogowany
- rozmowna
- Skarb już na świecie ! :)
- Otrzymane podziękowania: 107
Długo mnie nie było, oj długo... Tyle się działo, że bym Wam tu tylko smęciła.
Najpierw teściowa... wkurzała mnie tak, że raz płakałam przez nią jak bóbr! WREDNE FAŁSZYWE BABSKO. Teraz się znowu podlizuje, a za chwilę znowu pewnie coś jej odbije i zacznie cyrkować.
Samochód ! zepsuł się jak na złość ! przed badaniami, jak był najwięcej potrzebny i akurat jak jest tyle wydatków związanych z maluszkiem... a tu za naprawę trzeba płacić i to nie małe pieniądze, bo to coś poważnego się stało. Plus tego taki, że na paliwie zaoszczędzimy. Za to wszędzie na rowerach... bardzo mnie to męczy.
Wesele kuzynki męża ! Takie zamieszanie,. że głowa boli, ale było spoko. Najadłam się, pobawiliśmy się i o 1 w nocy byliśmy w domu, bo nie chciałam się przemęczyć i skrzywdzić dzidziusia.
Upały !!! Dziewczyny nie wiem jak Wy, ale ja wtedy zdycham ! ani nie mam ochoty wychodzić na pole, bo nie mam czym oddychać... w domu też jak w saunie... dopiero wychodzę wieczorami jak słońce ucieknie i jest chłodniej, no ale wtedy komary cholerne !!
Wszystko mnie wkurza, nic mi się nie chce. Zero ze mnie pożytku. Już kilka razy do Was pisałam, ale jak miałam już długiego posta to jakimś cudem się kasował ! Wtedy takie nerwy, że klęłam sama do siebie i to olewałam.
Dzisiaj też się czuję koszmarnie, mało, że mnie mdli to jeszcze ból pleców dokucza. Jestem nie do życia. Nie wiem gdzie wleźć, żeby sobie ulżyć
Dobra to były negatywy, teraz pozytywy jakie były w tym czasie:
Badanie ginekologiczne. Macica w porządku, szyjka tak samo. Nic niedobrego się nie dzieje. Macica ma 23cm. Moja waga obecna to 62,4kg. Czyli od początku ciąży przytyłam 5,4 kg. Czyli w 3 tygodnie od ostatniego badania 1,8kg na plusie. To chyba dobry wynik, co? Muszę zrobić badania: morfologia, mocz, posiew moczu, glukoza !!! i tak, też muszę czekać 2h po wypiciu tej mikstury spokojnie na dupsku w przychodni. Nie wiem jak to zniosę.
Badanie prenatalne połówkowe! Na sto procent chłopaczek. MAmusia i Tatuś baaardzo szczęśliwi Synuś zdrowy, wsystko w normie, wszystkie narządy funkcjonują tak jak powinny. Wody w normie, łożysko na tylnej ścianie, maluszek ułożenie główkowe waży 431g mój mały mężczyzna ^^ oczywiście musiał lekarza kopać po tym czym mi jeździł po brzuchu jak patrzyłam na tą małą bestyjkę na monitorze to nie mogłam się przestać uśmiechać. Jeszcze zasłaniał się roczką jakby się wstydził. Strasznie nas tym rozbawił, ale buzinkę ma prze słodziutką
Dziewczyny gratuluję udanych wizyt i zdjecia brzuszkow i malutkiej cudowne !
No to by było na tyle ode mnie. Mam nadzieję, że stan mi pozwoli na częstrze udzielanie się.
Przedstawiam Wam swojego synka Miłosza i jego domek na chwilę obecną :*
- aneczka25
- Wylogowany
- budujemy zdania
- ♥FASOLKA♥
- Otrzymane podziękowania: 48
Dobrze, że wszystko w porządku z twoim facetem no i troszkę większy jest od naszej Madzialeny
Brzuszek super jak wasze WSZYSTKIE TUTAJ brzuszki bo jesteście szczupłe!!!
Nie to co ja
- agniesia1604
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ale co ja Wam będę mówiła...
Dziwię się tylko tym młodym laskom co stękają .... bo powiem Wam że każda kolejna ciąża to jest cieższa a z wiekiem więcej i mocniej boli:P ...
Oby nas nie bolała KOŚĆ łonowa ... bo będziemy chodziły jak kaczki....
Mnie w pierwszej ciaży bolała kość i miałam podejrzenie rozejścia łonowego ... ból przy każdym wstawaniu , nigdzie ani usiąść ani wstać ... brałam OSOPAN? to była kochane masakra .... żeby tak pipencja bolała to szok:P No ale ponarzekałam ... a teraz tak....
Szukajmy tych dobrych stron;P bo zaraz to my się do grobu położymy:p
_________
Ja planuję powoli przejść na kosmetyki ZIAJA ... mają te kosmetyki takie tanie i fajne... ostatnio kupiłam Stasiowi szampon na ciemieniuchę i super pachnie , mydło do mycia, pastę do zębów, a sobie krem do rąk, płyn do higieny po porodzie i dla kobiet w ciąży, pomadkę nawilżającą - to wszystko w sklepie firmowym za 25 zł i dostałam : torbę na zakupy taką fajną, płatki higieniczne, pastę do ząbków Stasia - inną bo balonową , pełno ale to pełno próbek (100 szt różnych produktów?) ... + kartę klienta ... i za wydane w sumie 125zł można parasolkę dostać ...za 250zł ręcznik...
Ale skoro te kosmetyki takie tanie .... to nie wiem czy na parasolkę uzbieram , hehe