- Otrzymane podziękowania: 149
- /
- /
- /
- /
- Mamusie pazdziernik 2014
Mamusie pazdziernik 2014
- malvi
- Wylogowany
- gadatliwa
- 12.09.2014 - Szczęście :*
aneczka nie przejmuj się, ja już ważę 73 kg
Jagodzianka to dlatego nie wiedziałam co to odczyn Combsa, bo ja nie miałam robionego tego badania - chyba dlatego, że mam gr krwi Rh+, ale nie jestem pewna a te butki świetne, jeszcze jak za 3zł to rzekłabym - REWELACYJNE
agniesia mnie ta kość łonowa boli już od dłuższego czasu i nie wiem jaki wiek miałaś na myśli pisząc o "młodych laskach", ale ja mam 26 lat, a mam problemy ze stawem kolanowym i kośćmi śródstopia od dobrych kilku lat, także myślę, że wiek tutaj nie gra roli tylko ogólnie stan zdrowia....
A ja wybieram się dziś na targi Mother & Baby, ciekawe czy uda mi się coś fajnego kupić (lub wygrać ) !
Buziaki
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- jagodzianka44
- Wylogowany
- gadatliwa
- Pod Moim sercem bije inne serce!;*
- Otrzymane podziękowania: 66
Aneczka ja tez 73 kilo waże
Malvi] ja tez tam Rh+ a mój Marcin ma Rh- ale lekarz powiedział ze przy 1 ciąży do konfliktu nie dochodzi i żeby Marcinek sobie tyłek swoją grupą krwi podtarł bo na nic sie nie przyda ;* a lekarz tez ma na imie Marcin haha . no mi tez sie od razu spodobały, Marcina tata mówił ze jak brelok np. do kluczyka wyglądaja haha:). Tez mam problemy ze stawem kolanowym, w styczniu mialam rekonstrukcję więzadła krzyżowego. i Teraz odzywa sie lewe kolano -,-. aa i kostka tez jest po urazie, bo staw skokowy wybity mialam xd. mNie kosc łonowa czasem tez boli, ale wytrzymuje, najgorszy ból to jak Mala mi sie na pełnym pęcherzu poloży a ja wstać chce,ni chuja nie da się zgiać .
Powodzenia na targach ! :*
- Caroina
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 114
Jagodzianka Śliczne rzeczy, a zwłaszcza te różowe buciczki Też już nazbierałam troche ciuszków, jeszcze czekam na sporą paczkę tak więc zbiera się. Postaram sie pochwalić nimi niebawem
Dowcipnego masz lekarza od razu atmosfera inna i aż chce się chodzić na takie wizyty, a nie jakby do jakiegoś sztywniaka jak na przykład nasza
Ania ma
Malvi Tak, wzieło mnie na pisanie bo miałam wyrzuty sumienia, że tak mało tu zaglądałam ostatnio. M już dziś rano wyjechał więc znów zostałyśmy same tym razem na 3tyg i będzie więcej czasu. Może mi te nogi jeszcze tak nie puchną i dlatego nie widzę wielkiej różnicy ale najważniejsze, że Tobie pomaga
Pieluchy wielorazowe moja szwagierka kupiła ale szybko zrezygnowała z nich i wróciła do jednorazowych – jednak wygoda
Marza Śliczny brzuszek.
Współczuje problemów z autem, też nam się trafiły wydatki w tym temacie. Trzeba było wymienić pare rzeczy i ledwo wyjechał od mechanika, to znów pompa się posypała. Wsadzili nową to wyszła kolejna rzecz - wyciek z wtrysków. Już zapłaciliśmy ok. 5tys, a samochód dalej u mechanika bo dopiero będzie wtryski wymienial wiec kolejny koszt. Szczęscie, że jak trzeba to biorę auto od rodziców. Na rowerze teraz się nie widze
Przykro mi z powodu teściowej, wyobrażam sobie jakie musisz mieć nerwy na nią.
Upały mi nie przeszkadzają, wręcz wyczekuje na nie bo rozłożyliśmy basen (akurat jak się pogoda popsuła) i teraz musze czekać żeby popływać
Agniesia Też mam dużo kosmetyków z Ziaji i uwielbiam je. Dla małej balonowy płyn do kąpieli, a dla siebie całą tą kakaową serię – uwielbiam ten zapaszek. Powiem Wam, że tyle kremów do twarzy przetestowałam (mam cere suchą, mieszaną – dramat) i po większości albo się świeciłam jak żarówa, albo jak matowały to znów skóra za sucha była i dopiero ten taniutki kremik z ziaji mi spasował świetny był też vichy aqualia thermal ale to już droższa sprawa, a po co przepłacać skoro tani daje rade.
Malvi Powodzenia na targach, wygraj coś
- Kinga2424
- Wylogowany
- gadatliwa
- Teraz trzy serca biją we mnie...
- Otrzymane podziękowania: 50
aneczka25 Odczyn Combsa odnosi się chyba do konfliktu serologicznego. Ja już w tej ciąży mam go robiony drugi raz. Choć jest ten sam lekarz prowadzący, to przy Paulince nie miałam go robionego ani razu. A co do krzywej cukrowej, to nic strasznego. Wystarczy duszkiem wypić, nie myśleć o tym i spokój.
Caroina Ja przy glukozie na czczo też nie musiałam czekać. Od razu do domu. Ale przy krzywej cukrowej pobierają krew przed wypiciem, po godzinie i po dwóch godzinach. Śliczny brzusio:)
agniesia1604 Mój mąż dziś ma wolne. Też ma pościągać mi torby z ubraniami z szafy. Musze to uporządkować, bo niestety bliźniaczki będą z nami miały ubranka w szafie ściennej, a Paulinki szafy na czas remontu będą stały w korytarzu. Nie widzę tego, no ale.... Do Świąt już niedaleko:)
jagodzianka44 Śliczne zakupy:)
malvi ja mam dla Paulinki pieluszkę wielorazową. Z wkładem z mikrofibry. Na co dzień staram się jej nie używać, ale jak widzę zaczerwienienia na pupci, to zaraz idzie w ruch:) Ja też mam Rh+, ale i tak musiałam robic to badanie. Może przez to że nosze w sobie bliźniaki.
Marza Super, że będzie chłopczyk. Ja tez nie daję rady w te upały.
- aneczka25
- Wylogowany
- budujemy zdania
- ♥FASOLKA♥
- Otrzymane podziękowania: 48
Jagodzianka co to za kulosa ty tam dbaj o siebie z tymi nogami i delikatnie chadzaj
Malvi wygraj coś wygraj! Bierz udział w czym się da I zbieraj ulotki bo zazwyczaj w środku są rabaty!
Kinga zobaczymy jak nam się uda ta krzywa cukrowa
agniesia ja nie wiem czy stara ale mam 25 ale póki co nie narzekam bo nie mam na co noce przesypiam-co prawda nie pośpię dłużej niż do 9 bo mała mnie budzi, ciężko mi nie jest bo brzuch mam raczej mały, więc normalnie się golę itp a jak bobo się pojawi to nam te smutki i narzekania przejdą
- jagodzianka44
- Wylogowany
- gadatliwa
Aneczka noga włożona w ortezę -.- 8tyg musiałam się męczyć z tym żelastwem ;P
Caroina ja do niego chodzę na NFZ i wcale nie żałuję
- Ania86
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 71
Marza, dobrze że już jesteś. Gratulacje synka, zdjęcia Miłoszka i Twojego mini brzuszka cudne. A przejmować się teściową nawet nie ma sensu (ja mam też taką) i nie raz mnie aż "zagotuje" ale staram się jednym uchem wpuścić a drugim wypuścić jej farmazony.
Jagodzianka, ślicznota te ciuszki i jak pisała Caroina buciki naprawdę rewelacja i za taką cenę udało Ci się upolować. Uwielbiam oglądać takie małe cuda.
U nas dziś się ochłodziło i pod chmurką. Pewnie będzie padać, M w pracy a ja piekę placka Jeju ostatnie dni to tylko bym jadła Apetyt to mam za dwoje hehe
- jagodzianka44
- Wylogowany
- gadatliwa
A dziś mam na obiad ulubione Danie Majki ! Pierogi z truskawkami i słodką śmietaną <3.
- munkki
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 126
cisza tu dzisiaj - widac weekendowo. Chlodniej troche wiec i samopoczucie lepsze i nogi nie puchna;)
brzuszki piekne - moj tez dosc dorodny. Mam 6 kg na plusie, ale ja startowalam z troche wyzszej swojej wagi niz zwykle (juz przed ciaza sie przygotowywalam heh).
wizyte mam we wtorek, ale jeszcze tej glukozy mam nie robic, dopiero na kolejna. u nas tez trzeba czekac po wypiciu na drugie pobranie krwi.
ale poki co w poniedzialek tylko siku i morfo - mam nadzieje ze wszystko bedzie w porzadku. chociaz przy tych upalach to mam wrazenie ze znowu siku wyjdzie zle:/
Jagodzianka super zakupy ja nadal nic nie mam...
Marza super ze Wam juz potwierdzil na 100 procent plec:)
Ania86 moj maz ma dzis wolne, robi wlasnie placka z truskawkami, juz sie nie moge doczekac az bedzie gotowy :D:D apetyt mam wielgachny, nonstop bym jadla a potem tylko sie przewracam jak wieloryb z boku na bok na kanapie;)
co do grupy krwi, tez mam rh+ i przy takiej ponoc nie moge byc konfliktu...
moze Kinga Tobie sprawdzaja bo moze dzieciaczki moga miec rozna? nie wiem hm....
pozdrawiam!
- Aneta_78
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 161
...nieustająca awaria suwaczka
- Kinga2424
- Wylogowany
- gadatliwa
- Teraz trzy serca biją we mnie...
- Otrzymane podziękowania: 50
Dziś pogoda była znośna. Niestety nie byłyśmy z Paulinką na spacerze, bo jak nie grzmiało, to padało, to znów błyskało. I tak w kółko. Za to włączyłam sobie z Paulinką poprawiny z mojego ślubu. Bidulka nie wiedziała, co mama i tata robią na ekranie. Tylko się uśmiechała:
- Aneta_78
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 161
...nieustająca awaria suwaczka
- agniesia1604
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 52
mąż umył okna i powiesił firanki + posprzątał mieszkanko...
Tak sobie pomyślałam że te leukocyty to może przez basen ...? Cholera wie dawno nie byłam na basenie a wiadomo kobiety w ciąży łatwiej łapią infekcje a to tym bardziej był basen dziecięcy .... ech ...
Po tych tabetkach siusiam na pomarańczowo ... żółto jak nie wiem cuuuuuu;p
Oczywiście czuję się po tych tabletkach dziwacznie... to znaczy mam lekki odlot, spać mi się chce i mam nudności... czytałam ze aż 1 na 10 osób tak ma... AHA:)
Aneta... ja codziennie z rana mam mdłości... najpierw wstaję i przebieram Stasia, Karmię go .... i ogarniam ... i w sumie zanim zrobię śniadanie to jeszcze młody ma toaletę ...i wtedy mnie szarpie do toalety ... tyle że ja nie mam czym .... czasem żółcią jak tak mnie z 10 razy pociągnie ...
Niestety to wynik tego że z rana, czyli jak wstaję nie zjem czegokolwiek i to normalne że są wtedy nudności...
W poprzedniej ciąży czytałam ze dobrze mieć przy łóżku sucharki... i tak zanim wstaniemy to jeden zjeść
_______
Musze Wam powiedziec że ruchy brzdąca czuję od 4 dni praktycznie codziennie ... i to dość wyraźne:P
idę lulać, dobranoc:)
- Caroina
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 114
Ja z kolei zmagam się dziś z migreną. Niestety apap nie zadziałał. Sen też nie więc długa nocka przede mną. Jutro znów proszek z rana i chyba zacznę sie modlić bo dzisiejsze popołudnie i wieczór całe zmarnowane.
Agniesia Ale masz dobrze z mężem
Świetnie, że już wyraźnie odczuwasz ruchy i przyzwyczajaj się bo teraz już tak będzie codziennie, z czasem coraz ciekawiej
Dobranoc
- malvi
- Wylogowany
- gadatliwa
- 12.09.2014 - Szczęście :*
- Otrzymane podziękowania: 149
Te targi to straszna lipa, byliśmy na nich może niecałe 1,5h i poszliśmy sobie.... W tym czasie wszystkie konkursy jakie były to nie dotyczyły mnie bo: albo raczkujące maluchy, albo kobiety w 8-9 mscu ciąży albo rodziny z dziećmi... Wszyscy dookoła tylko wciskali ulotki i namawiali, żeby coś kupić na ich stoisku - a ceny z kosmosu bo to wszystko nowe kolekcje 2014 :/ Dodatkowo losowanie co godzinę na scenie - wylosowali 2 razy tą samą babę (nie wiem skąd miała dodatkowe kupony) i zamiast powiedzieć, że dadzą szansę komuś innemu to dali jej drugi raz to samo. No dno totalne jak dla mnie. Ogólnie bardzo jesteśmy niezadowoleni, bo wstęp 15zł/os. a dostaliśmy tylko katalogi i ulotki, nawet żadnego upominku :/ USG 4D było darmowe, ale były zapisy i mogliśmy iść dopiero na 15:50 także zrezygnowaliśmy....
Jagodzianka i znów jakieś podobieństwa między nami Z tym kolanem to przesrane, mi też się odzywa, tak samo jak te kości śródstopia :/
Caroina ale ja się właśnie cieszę, że się rozpisałaś, bo ostatnio miałam wrażenie, że część z Was bardzo rzadko bywała na forum Mi nogi puchną jak są upały, teraz się trochę ochłodziło to i w tym temacie lepiej No ja właśnie nie wiem czy nie kupić na początek ze 2 sztuk tych wielorazowych, żeby przetestować, jakie nam będą bardziej pasować. Chociaż z tego co wiem to Dady z Biedronki są dobre i tanie
Kinga to w takim razie może jest tak jak pisała Jagodzianka - że przy pierwszej ciąży grupa krwi ojca nie ma znaczenia, jeśli matka ma Rh+ Ale w sumie dobrze, że o tym napisałyście, zapytam mojej GIN przy kolejnej wizycie
Ania ja ostatnio też mam straszny apetyt Wczoraj aż pojechaliśmy do Maca, ale obiecałam sobie, że to mój ostatni taki wypad do końca ciąży
munkki ja dokładnie tak samo jak Ty - przed ciążą też przytyłam (choć nie wiem ile bo zazwyczaj się nie ważę), czułam po ubraniach, także nie do końca wiem jaka była moja waga startowa Bo tak ogólnie to w ciągu ostatnich 2-3 lat ważyłam około 58-60. Co lepsze teraz ważę 73kg, ale zdaniem wielu osób nie widać tego, bo generalnie to rośnie mi tylko brzuch - jakbym połknęła piłkę do koszykówki