BezpiecznaCiaza112023

Mamusie pazdziernik 2014

10 lata 4 miesiąc temu #907851 przez Kinga2424
Caroinka Mój lekarz robił mi wczoraj dość długie USG. Pierwsze szyjki. Potem Dzieciaczków. Powiem Wam, że po obejrzeniu pierwszego Bąbelka musiałam sobie usiąść, bo mi całe nogi tak twarde się zrobiły, że już ledwo tam leżałam. W nocy staram się spać na boku (raz jednym, raz drugim), albo na takim półboku;)

jagodzianka44 Ja strasznie uważałam przy obcinaniu paznokci i co... tymi szczypcami chwyciłam kawałek skórki. Biedna Paulinka tak płakała. Nie dziwię się jej. Od tej chwili używam tylko nożyczek.

Aneta_78Hihihi... niestety... poprasował z 10 minut i doszedł do wniosku, że mu strasznie ciepło. Poprasował mi tylko kilka rzeczy Paulinki, falbankę maskującą i poszewkę na poduszkę Paulinki. Reszta została na później:) Ach te chłopy!!!!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 4 miesiąc temu #907853 przez jagodzianka44

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 4 miesiąc temu #907855 przez Aneta_78

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

...nieustająca awaria suwaczka ;-)

10 lata 4 miesiąc temu #907856 przez jagodzianka44

10 lata 4 miesiąc temu #907859 przez Kinga2424
Aneta_78 Piękna szafa i jak ładnie wszystko poukładane:)

10 lata 4 miesiąc temu #907861 przez jagodzianka44
Aneciak ciekawe jak długo wszystko będzie w takim porządeczku haha :) pewnie po porodzie to się zmieni :P

10 lata 4 miesiąc temu #907863 przez Aneta_78
Kinga no tak czułam,że wielkiego prasowania to z tego nie będzie ;-) u mnie by było identycznie jakby M miał prasować...zresztą - nie chcę nawet, za bardzo lubię swoje rzeczy :-)

Nelka dziękuję że mnie pochwaliłaś :-)
A w tego Totka to już grasz??bo wiesz,jak Ci trzecie pisane to kto wie,kto wie..

Munkki no właśnie,trudny temat..Mną się nie sugeruj,zrób jak uważasz...
Tylko pamiętaj,że gdy chodzi o duże pieniądze to przedstawiciele są przeszkoleni i mówią,to co chcesz usłyszeć..
Wysłuchaj,przemyśl i wtedy zdecydujesz.
Ja jestem po środku,ani za ani przeciw...

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #907868 przez Aneta_78
Jagodzia ja Ci powiem jak będzie, będę musiała się skupiać żeby rozmiarami półki utrzymać...chociaż :-) bo o układaniu osobno body,osobno śpiochy to zapomnij ..

Kinga szafa już była w tym pokoju,także stara..ale nowych mebli nie kupuje - kaski brak.
Wczoraj chciałam plakat kupić do tego pokoju,żeby było bardziej dziecięco...ale M zaoponował "nie kupuj...wstrzymaj się...a jeśli się Agatka urodzi??"
Kurcze,nadal na to liczy :S

Malvi i jak u ortopedy?

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #907870 przez jagodzianka44
Aneciak Mi sie szafa podoba bardzo! ja bym ją pomalowała na biało, ciekawe jakby wyglądała, do tego na górną półkę takie białe koszyki, w które możesz wrzucić np. do jednego czapeczki, szaliki, rękawiczki. Do drugiego rajstopki, skarpetki ;) pewnie się przyzwyczaił, potrzebuje czasu :). AAA jest biała, mi się inny kolor jej wydawał hahaha

też macie tak nogi napuchnięte w przeee gorący dzień?;c

o coś takiego mi chodziło.;)
Załączniki:

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #907872 przez Aneta_78
Jagodzia najpierw to niech M łóżeczko pomaluje..zobaczymy jak wyjdzie..do szafy się nie przywiązuję bo chciałabym nową za jakiś czas..ta nie ma wieszaków,a przecież czasem trzeba też cos powiesić - kurteczki itp.
Zresztą tą szafę dostaliśmy od kuzyna,także kasy na nią nie wydaliśmy..narazie może być..

P.S. natomiast nadal nie przegryzłam koloru ścian :pinch:

Fajnie z tą Irlandią...zresztą temat był,nie będę się powtarzała..:-)

Dziewczęta, gdzie są jakieś fajne promocje?? Co nowego? Co polecacie? Może w biedronce coś??:-)

10 lata 4 miesiąc temu #907875 przez jagodzianka44
Aneciak nie no szafa dla mnie bomba! ja bym jej nie zamieniła! pojemna, w sam raz dla dzieciaczka :). Też poluje na promocje haha;) chętnie bym się też dowiedziała co nieco o nich :)

10 lata 4 miesiąc temu #907876 przez nelka
Jagodzianka niechce cię martwić ale po porodzie może być gorzej. Wiesz jak to jest każdy jest wtedy najmądrzejszy i ma milion dobrych rad... Niestety trzeba jakoś żyć w tej rodzinnej symbiozie.

Powiem wam że po pewnych perypetiach jako nastolatka musialam mieszkać u dziadków i to był dopiero hardcor! Teraz mimo że mamy kredyt na karku ogromie sobie cenie własne cztery konty i spokój wewnętrzny.

Aneta dużo info o tym banku masz. Nie miałam pojęcia o tym ale fajnie wiedzieć.
W totka jeszcze nie zaczełam grać... Ale spoko loko wszystko przede mną;-)

10 lata 4 miesiąc temu #907884 przez malvi
Jagodzianka i co robisz cos ze stawami?
Widzisz Wy do Irlandii a my do Anglii ;)

Ania rogala nie zamawialam, mam tylko poduche-kojec :) teraz nie dam linka bo siedze na tablecie, ale jutro Ci wrzuce.

Anetka ortopeda jutro ;)
Mam pytanko - dlaczego bys chciala przewiezc jbc Janka do sw. Zofii a nie na Madalinskiego?

Munkki ja tez jestem poza zasiegiem finansowym tej krwii pepowinowej... Ale co nieco wiem na ten temat np. Ciekawe jest to ze u nas pobiera sie ja tylko odplatnie (firmy prywatne), a w krajach rozwinietych jest to darmowe (a w Hiszpanii jest to obowiazek dla kazdej kobiety) :whistle:

10 lata 4 miesiąc temu #907885 przez Ania86
Anetka, brawo co za porządek i jak ślicznie poskładane. Masz trochę tych ciuszków :) Też wezmę się powoli za pranie bo faktycznie i kocyki, rożek takie rzeczy też trzeba poprać. A po wypłacie (po ósmym) bezwzględnie kupuję resztę "grubszych" rzeczy typu pościel, prześcieradła, podgrzewacz do butelek....
Co do promocji nie wiem nic..... też teraz przez te wydatki staramy się oszczędzać na czym się da, a różnie to wychodzi w praktyce ;)
Oj Nelka, popieram Cię z tym własnym kątem, nawet ciasny ale własny.
Jagodzianka, mi nogi tak puchną i to nawet nie tylko w gorące dni. Do tego tak bolą w łydkach że wytrzymać nie mogę czasem.

10 lata 4 miesiąc temu #907886 przez Aneta_78
Nelka zainteresowałam się tym jakiś czas temu, gdy miałam poczucie winy,że nas na to nie stać..
Ale powiem Ci tak,z wiedzą którą mam ( niekompletną ale jednak..) już się tak nie dołuje, to jest temat na przyszłość ,zwłaszcza w Polsce..
Wyczytałam tez takie opinie ( i wcale nie brzmią one nielogicznie),że zaczęto lobbować temat ( przecież kiedyś się o tym nie mówiło,prawda?? ) po to,żeby uzyskać dostęp do bardzo cennego materiału. Ta krew jest bardzo wartościowa. Cenna. To przyszłość. Ale trudno ją zdobyć. Bo która mama zgodziłaby się na sytuację w której zaraz po porodzie ktoś pyta "proszę pani czy możemy upuścić trochę krwi zamiast dla dziecka to do badań naukowych?..bo wie pani, to jest przyszłość medycyny.." nieliczne...ale to już jak dla mnie skrajny pogląd.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka