BezpiecznaCiaza112023

Mamusie pazdziernik 2014

10 lata 4 miesiąc temu #916376 przez dotkawy
Czesc :-) ja dzis mialam 3rocznice slubu i 1raz nie przypomnialam mojemu mezowi i oczywiscie zapomnial, hmmmm :angry: a troszke inaczej sobie wyobrazalam ten dzien....takie zycie.....

munkki ja podobnie jak Ty, body mam mnostwo....rekawiczek, skarpetek, czapeczek, to bym mogla sklep z tym otworzyc, ale wlasnie nie mam duzo pajacow....bede musiala dokupic raczej i z 2 dresiki :-))

jagodzia ale masz to fajnie poukladane :)

ewa123 oj ze zgaga sie juz zdazylam zaprzyjaznic, hihihi, mega pomaga mi kisiel, naprawde ;)

agniesia1604 to super ze takie wyniki masz, przynajmniej sie uspokoilas co do tych
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
:)

Kinga tez mam nadzieje ze z Aneta wszystko ok, bo rzeczywiscie dziwne ze tyle nie pisze ani nie odp na sms....hmmmm. Ja wlasnie do siostry ide na film (ma dom wybudowany kolo mojego :-)) ), bo maz pojechal na nocke do pracy. Mi sie znow brzuch caly dzien spina jak kamien. Milego wieczorku zycze :-)))

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 4 miesiąc temu #916395 przez Marza
Cześć dziewczyneczki :kiss:
Za mną dość intensywny dzionek! :) Najpierw składanie biurka z M i szykowanie dla niego kącika, potem przemeblowanie, sprzątanie i wyjazd na sklepy :) Już mamy wszystko w naszej mini sypialni poustawiane pod małego i miejsce na łóżeczko już gotowe :) Znowu się nie oparłam i kupiłam 4 bodziaki dla Żuczka, dwie pary skarpetek, dwie czapeczki, zestaw do dbania o jego paznokcie i mate nieprzemakalną do łóżeczka :) Zaraz zabieram się za prasowanie, bo mam na to straszną chęć mimo tego dzisiejszego maratonu ! :woohoo: rozpiera mnie energia niesamowicie ! :blink: czyżby końcówka ciąży była jednak dla mnie łaskawa?! :silly: a to może emocje przed jutrzejszym dniem :D bo o 15 zobaczymy swojego szkraba na USG :laugh: zobaczymy jak podrósł :)

Też się martwię o Anetkę :pinch: mam nadzieję, że nic złego się nie stało i tylko odpoczywa...

Jagodziank ślicznie posegregowane rzeczy :)

Dotkawy najlepszego z okazji rocznicy :kiss: ! a mężem się nie przejmuj, faceci już tak mają, że im lubi pamięć szwankować :cheer:

Kinguś tak jak pisałam czuję się super :) mam nadzieję, że tak już zostanie do końca :D a co do ochłodzenia to masz rację, wieczory już są chłodne i czuć, że lato nam odchodzi.

nelka Marysia już ma fajną wagę ! :) super, że szyjka w porządku :) oby tak do 37 tygodnia minimum :D !

Malvi kochanie trzymaj się tam dzielnie... przynajmniej masz pewność, że będziesz leżała hehe :) też wtedy leżałam tydzień, bo crp za wysokie :dry: ale jak ma Cię kto odwiedzać i masz towarzystwo to szybko Ci to przeleci :kiss: a potem z M się od siebie w domu nie odkleicie :D

agniesia super staniczek ! :ohmy: ja jeszcze żadnego nie mam, ale mam moje z odpinanymi ramiączkami to raczej nie będę już specjalnego kupowała :)

Caroina śliczna mata :) ja się nakręciłam na ten leżaczek bujaczek i muszę jakiegoś poszukać i zamówić :)

Ania dobrze, że na wizycie wszystko w porządku :) ! mała już też nie jest taka mała :D prawie 2kg dźwigania :)

Jutro się też odezwę wieczorem ! :) z nowinkami z USG :kiss: dobrej nocy Kochane :kiss: :kiss: :kiss:

10 lata 4 miesiąc temu #916399 przez pauletta
Hej dziewczynki. My po i jutro szpital :-( Szyjka sie skrociła. Brzuch twardy i skurcze. Do tego glowka mocno na nia naciska. Tak czulam ze cos jest na rzeczy bo az mnie od wczoraj bolalo w pipi i sikanie co chwile.Bede miala wymaz tego paciorkowca i zobaczymy jak sprawy sie beda mialy, gdyby bez poprawy to sterydki na plucka.
Dobra/wiad ze z mała ok. Wazy 1855 g

10 lata 4 miesiąc temu #916402 przez nelka
No Aneta leci z nami w kulki ;) niech chociaż napisze ok czy nie ok!

Waga w Marysi oczywiście w normie i jak najbardziej ok ale ja tak sobie zawsze sprawdzam ile ważyła Zosia i wychodzi mi mniejsza dlatego piszę że jest drobna. Ale w sumie w ciągu 5tyg przybrała 900gram :laugh:

Spotkałam dzisiaj moją sąsiadke co w niedz urodziła i normalnie zazdroszcze jej porodu :P o 6 się obudziła ze skurczami, do szpitala pojechali po 8 a o 9/30 trafili na porodówke z 5cm rozwarcia, mały urodził się po 11! nawet znieczulenia nie zdążyli jej podać, a dzisiaj sobie podjechała do sklepu po zakupy...

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #916413 przez Caroina
Dorota Ah ten Krzysiek :( ale nie przejmuj się bo tak jak Marza napisała, faceci nie przywiązują do tego takiej wagi. Dla Ciebie to wielki dzień, a dla niego phi…dzień jak co dzień
Wszystkiego dobrego z okazji rocznicy :) Moi rodzice też dzisiaj obchodzą :)

Marza Łooo to faktycznie sporo masz tej energii, że jeszcze na prasowanie Cie wzieło po tym maratonie. Pokaż nam co tam kupiłaś :)

Pauletta Biedactwo, tego się nie spodziewałam. Ty od początku jakoś dobrze przechodziłaś ciąze i mało się skarżyłaś, a i Ciebie dopadło :( Przede wszystkim musisz teraz leżeć i wstawać tylko w ostateczności (do toalety). Do tego szpitala to tak na dłużej cię położą, czy tylko na badania na 1 dzień?

Nelka Dzielna ta sąsiadka, że bez żadnego znieczulenia dała rade i już biega po sklepach :) Też tak chce. U mnie od odejścia wód i 1 skurczu do porodu minęły niecałe 3h i mimo znieczulenia przez pewien czas przechodziłam koszmar więc nie wiem jak inne dają radę dłużej. Albo jestem taka cienka albo to przez oksytocyne, którą mi jeszcze podali :blink: A duże urodziła dziecko?

10 lata 4 miesiąc temu #916430 przez malvi
Pauletta biedactwo! To praktycznie taka sama historia jak u mnie... dziwne ze od razu Cie na IP nie wzieli bo mi od razu kazali sie polozyc i dali kroplowke na skurcze. A na wynik z paciorkowca jeszcze czekam (dzis juz mija tydzien). Trzymaj sie dzielnie i daj znac :*

10 lata 4 miesiąc temu #916461 przez munkki
czesc dziewczyny,

Pauletta trzymaj sie dzielnie! na pewno pod opieka bedziesz bezpieczna!
Kurcze ale to sie zmienia z dnia na dzien, raz wszystko ok, raz szyjka ciach i za krotka... nic nie da sie przewidziec:/

tez sie juz martwie o Anete, kurcze, Kinga - daj znac czy dzisiaj cos moze odpisala?

u nas szaro buro i ponuro.
wczoraj wieczorem wykeilismy sciane Stasia naklejkami...
zaraz musze isc na masaz moich biednych plecow, nie wiem jak sie zmobilizuje do wyjscia w taka pogode...
pije kawe i jem herbatniki - po sniadaniu dzis cukier mialam 96:)

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #916470 przez Caroina
Witajcie :)

Munkki U nas pogoda taka sama. Też nie myśle dziś wychodzić z domu.

Pauletta 3mam kciuki za Was

Kinga Odezwała się Aneta do Ciebie?

Jak się dziś czujecie dziewczyny?

Ja śmiałam sobie wczoraj powiedzieć do męża, że pewnie urodze tu ostatnia. Was po mału zaczyna brać. A u mnie mimo, że wyglądało to groźnie od 22tc, tez miałam/mam skróconą szyjkę to jakoś czuje się dobrze (lepiej jak w 2trym) wszystkie bóle minęły jedynie czasem spina mi się brzuch ale to chyba normalne więc czuje, że mogę dotrwać :)
Tak sobie wczoraj zerkłam na inne forum i np. niemal połowa sierpniówek urodziła w lipcu, a co ciekawe wrześniówki trzymają się twardo bo tylko jedna puki co się wyłamała ;) Ciekawe ile z październikówek przejdzie na wrzesień - wydaje się, że sporo :woohoo:

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #916479 przez Ania86
Cześć :)
Caroina, ja chyba też będę rodzić pod koniec mam takie przeczucie, jeszcze ten termin się przesunął... brzuch mi się też czasem spina zwłaszcza jak pochodzę dłużej. Ale powiem Ci że ta mata edukacyjna co wczoraj wkleiłaś jest cudowna, zakochałam się ;) Chyba w przyszłym miesiącu odgapię od Ciebie i też kupię, tylko zastanawiam się czy nie kupić używanej można już za 100zł na olx.
Munkki
, u nas też szaro, buro, ponuro, pada i chłodno :/ pochwalisz się kolorową ścianą?
Marza, podziwiam Twój zapał energii, u mnie odwrotnie - siły odeszły nic mi się nie chcę to chyba przez tą pogodę. Powodzenia na dzisiejszej wizycie :)
Pauletta, przykro mi że musisz iść do szpitala, no ale dla dobra dzidziusia to lepiej że będziesz pod fachową opieką. Oby Cię szybko wypisali.
Malvi, jak tam dzisiaj samopoczucie?

Aneta,
hallooo wszystkie się tu o Ciebie martwimy!!!! Śniłaś mi się nawet w nocy ale wszystko było ok, odcięli Cię od internetu.

10 lata 4 miesiąc temu #916480 przez malvi
A ja sie dzis wkurzylam - o 6 obudzila mnie pielegniarka zeby podpiac mnie pod ktg. Pozniej przyszla przed 7 i powiedziala ze jeszcze chwile, po czym o 7 skonczyla zmiane i nie powiedziala nikomu zeby mnie odpial. Dopiero przed 8 weszla inna z lekami dla mnie i wielce zdziwiona ze ponad 1,5h leze podpieta! Teraz boli mnie caly bok i dooopa, ledwo sie ruszam :/ i do tego jestem strasznie niewyspana.....

10 lata 4 miesiąc temu #916486 przez agniesia1604
oj współczuje;(

nom Aneta mogłaby napisać chociaż Ok. Chyba ze coś sie bardzo poważnego stało....pewnie ja bedę ostatnia skoro szyjka na 5 cm ...no i mam termin na 2 listopada ... który i tak wydłużył się ostatnio na około 10 listopada...więc tak... ja będę ostatnia;)

10 lata 4 miesiąc temu #916495 przez munkki
Ania mam nadzieje ze umiem dodac zdjecie;) w lozeczku jeszcze nieporzadek, musze te rozki kocyki etc w koncu poprac, ale na taka pogode to bez sensu bo bedzie mi pare dni schlo:/

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Malvi to co sie dzieje w szpitalach to jakas katastrofa normalnie :/ wspolczuje Ci...
ja sie zastanawiam jakie my historie przyniesiemy z tych szpitali jak zaczniemy sie rozpakowywac:)
Agniesia u mnie tez termin sie zmienia, niby z OM mam 06.10, a ostatnio na usg wyszlo ze 18.10. - zobaczymy jak bedzie:)
Załączniki:

10 lata 4 miesiąc temu #916504 przez Caroina
Ania Też mi się bardzo spodobała, a co dla mnie było ważne to, że jest element, który gra i świeci - kwiatek - więc mała powinna się nią bardziej zainteresować. Wcześniej mieliśmy mate Fisher Price Rainforest – też świetna. Miałam ją kupować ale ostatecznie wybrałam inną dla odmiany.

Malvi Ale Ci zrobili, przynajmniej bardzo dokładnie zostałaś zbadana. Skurczy nadal brak?

Munkki Ale ślicznie, pułeczki bardzo praktyczne. Też jestem ciekawa opowieści z porodówek :)

W końcu zamówiłam dziś kpl. pościeli: i tym sposobem mam już wyprawkę z głowy, jupi :)
Poprane już wszystko, łącznie z poszyciem fotelika i wózka. Jeszcze tylko dziś ma dojść paczka ze śpiworkami i ubrankami więc jedno pranie i tylko czekanie pozostanie :)

10 lata 4 miesiąc temu #916515 przez malvi
Skurczy na razie na szczescie brak :) choc wczoraj wieczorem troche mi sie brzuszek spinal. Ale wiekszosc czasu ok :)
Ciekawe jak tam u Pauletty....

10 lata 4 miesiąc temu #916516 przez Kinga2424
Cześć Dziewczyny

Marza Powodzenia na dzisiejszej wizycie. Ale Bidulko miałaś intensywny dzień wczoraj, ale najważniejsze, że sprawiało Ci to radość:)

Dotkawy Wszystkiego najlepszego z okazji 3 rocznicy ślubu:)

pauletta W szpitalu się Tobą zajmą:) Musi być dobrze, ale Bąbelek już ma wspaniałą wagę:) Powodzenia:)

Caroina Ja jeśli się nic wcześniej nie wydarzy, to 5 września będę mamusią trójki dzieci:) Zostały mi równe dwa tygodnie.
Piękna pościel:) Mam tą samą dla Paulinki, tylko miś na księżycu (chyba). Wygląda prześlicznie, ale zawsze mam problemy z prasowaniem. Nie idzie jej rozprasować:(

malvi Och, trzeba było stękać, kwilić, jęczeć, to może by zauważyli :woohoo: Ale nie chciałabym tak 1,5h leżeć:)

munkki Piękne naklejki:)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka