BezpiecznaCiaza112023

Mamusie pazdziernik 2014

10 lata 3 miesiąc temu #923363 przez Caroina
Yoozia Świetne wieści :) Dzieciątko chyba będzie bardzo grzeczne jak już tak słucha ;)

Dotkawy Ciekawe od czego taki wynik CRP, eh ciągle coś, nie może być idealnie. Proszę do czego doprowadziła Nas ciąża. Wcześniej sexi haleczki, a teraz taka koszula Ci się bardzo podoba ;)

Kinga Niepoważny ten ordynator. Mógłby od razu powiedzieć, a nie robić nadzieje na szybsze rozwiązanie. Przykro mi, że Cie to spotyka
Podziękowania: yoozia

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 3 miesiąc temu #923365 przez Kinga2424
Ordynator nawet mnie nie widział. Ostatnim razem miałam z nim styczność przed porodem z Paulinką. Szkoda godać.

Dziewczyny tylko to nie chodzi nawet o moje zdrowie, ale o zdrowie moich dzieci. Całą ciąże człowiek nosi zdrowe dziecko, a potem... Tym bardziej że ja mam ciąże donoszoną. Więc nawet nie wiem co jest grane. Ale u mnie jest tak w szpitalu, że dostają płacone za porody SN, za cc jest coś mniej. I przypuszczam, że to jest główny powód. Ani nie chce mi się już pisać. Powiem Wam, że mam już wszystkiego dość.

10 lata 3 miesiąc temu #923377 przez malvi
Kinguś pisząc o lekarzu miałam właśnie na myśli ordynatora.... A ja akurat też mam taką sytuację jak Pauletta, że prowadzi mnie tutaj ordynator położnictwa, a czasem jak go nie ma - jego zastępczyni.... Przykro mi, że robią Ci takie jaja pod koniec ciąży :( Trzymaj się Kochana i nie załamuj, zobaczysz, że wszystko będzie dobrze :kiss:

Na mnie jak na razie ten superksiężyc nie działa ;) :whistle:

10 lata 3 miesiąc temu #923379 przez pauletta
Dziewczynki a jak to jest z macierzynskim. Kiedy sie sklada wniosek czy cos i gdzie do pracy, zus.zielona jestem

10 lata 3 miesiąc temu #923387 przez nelka
No właśnie to mnie dziwi skąd takie decyzję skoro cię ordynator nie badał a przecież powinnać być pod stałą kontrolą ze względu na ciążę bliźniacza.

Trzymaj się cieplutko Kinga! Będzie wszystko dobrze, musi być dobrze innej opcji nie ma!

A na mnie chyba coś ten księżyc działa ;-) czuje ucisk na pachwiny, coś mnie kręgosłup zaczął boleć...

Malvi od odejścia czopu ponoć max dwa tyg i będzie poród!

10 lata 3 miesiąc temu #923390 przez malvi
Nelka ucisk na pachwiny to i ja mam :P a co do czopa to on mi tak powoli schodzi... o ile to on :D zreszta bedzie co ma byc, niech maly sam zadecyduje kiedy bedzie chcial wyjsc juz bez zadnego opozniania czy przyspieszania ;)

10 lata 3 miesiąc temu #923415 przez dotkawy
Hehe widzisz Karolina co sie ze mna podzialo, ale jeszcze przyjdzie czas na haleczki :P

10 lata 3 miesiąc temu #923426 przez agniesia1604
hej
Ja już od 5 nie spię:P

Macierzyński załatwia pracodawca:) ... Zanosisz dokumenty ze szpitala + akt urodzenia + wniosek o macierzyński albo Twój mąż ...jeśli zrobisz to w przeciagu 2 tygodni od porodu to możesz się starać o macierzyński 80% przez rok...a jeśli po 2 tygodniach to 100% a potem 60%... ja złożyłam wnisek ale mój pracodawca i tak skopał i miałam 100 a potem 60...:)
Pracodawca jest zobowiązany NIEZWŁOCZNIE to załatwić:) ...heheh u mojego to trwało miesiącami ...także L-4 miałam płacone po 4 miesiacach:P :)))))

Takze Ty nic nie załatwiasz a jedynie mąż akt urodzenia, przychodnię no i ten macierzyński powinien Ci załatwić ...
Podziękowania: malvi

10 lata 3 miesiąc temu #923433 przez malvi
Agniesia to Cie załatwił pracodawca....

U nas na razie bez zmian, superksiężyc nie podziałał ;) za to sie dziś wyspałam :P

10 lata 3 miesiąc temu #923435 przez pauletta
Agniesia dziękuje.
Czyli wsio po urodzeniu małej dopiero.

10 lata 3 miesiąc temu #923446 przez agniesia1604
pauletta,
wiele kobiet bierze 2 tygodnie przed porodem bo można wziać macierzyński 2 tygodnie przed... ale nie wiem jak to się ma do tych 100 % i 60% albo 80% ...:) ...
Poza tym raczej biora macierzyński wczesniej kiedy znają dokładną datę porodu..... czyli zazwyczaj CESARKA ...a i biorą ten macierzyński po 40 tygodniu bo obiło mi się o uszy że po 40 tygodniu nie chcą dać lekarze L-4 - DZIWNE wg mnie...!!!! A po 40 tygodniu wiadomo do 42 urodzisz:) .... :P
ale ja się dokładnie na tym nie znam ...

Musze wspomnieć mojemu lekarzowi ze ze Stasiem miałam wskazanie od ortopedy żeby ciąża zakończona została w jak najszybszym możliwym terminie, żeu mnie nei wskazane długo czekać aż się samo rozpocznie ze względu na kręgosłup który niestety sie nadal krzywi a czym większy cieżar i dłużej tym bardziej go obciążam ...
Ciekawe jak mnie lekarz pokieruje...ale poprzedni wskazał mi dokładny dzień pojawienia się w szpitalu gdyby nic się nie rozpoczeło - czyli dzień zakończenia 40 tygodnia. Ciekawe co ten lekarz powie ... tamten był ordynatorem ...
No ale mam nadzieje ze skoro ze Stasiem wody mi deszły w 39 tygodniu to moze i z Jasiem odejdą wczesniej:P :)

OBY

10 lata 3 miesiąc temu - 10 lata 3 miesiąc temu #923451 przez Ania86
cześć Kochane
Kinga, kurcze przykro mi ale sobie lecą w kulki, tu jesteś już nastawiona na jakiś termin a bez końca przekładają. Nie ładnie.... ale będzie wszystko dobrze na pewno a dziewczynki dzięki temu będą pewnie silniejsze :)
Dotkawy, śliczne te koszule widziałam je też jak zamawiałam ale zdecydowałam się na tańszą ;) a z majtkami jednorazowymi miałam to samo, jak zamawiałam i przyszły to z ciekawości je zobaczyłam i wyrzuciłam, rozmiar rozmiarowi nie równy ....

My byliśmy jeszcze wczoraj na zakupach, kupiłam jeszcze jedną koszulę czyli mam 3 myślę że spokojnie wystarczy, pantofle, podpaski itp. A na necie zamówiłam biustonosze do karmienia 2 szt za 20 zł hehe ciekawe jakie przyjdą i czy trafiłam z rozmiarem :)

Macie może jakieś nowe wieści od Naszej Jagodzi?

10 lata 3 miesiąc temu #923452 przez Kinga2424
cześć Dziewczyny

U mnie jest tak, że ja nie muszę żadnych dokumentów kierować do pracodawcy. Nawet aktu urodzenia. Od razu (daję tylko znać) i wskakuje mi macierzyński, ale... Ostatnim razem dla pro formy chyba wysłałam akt urodzenia. Składam tylko wniosek o DODATKOWY URLOP MACIERZYŃSki. W moim przypadku nie opłaca sie mi wnioskować o 80%, bo bym na trzech miesiącach straciła, więc znów będę chciała 100%, a potem 60%. Przy bliźniakach bardziej mi się to kalkuluje.

10 lata 3 miesiąc temu #923517 przez pauletta
Pokickane z tym macuerzynskim:-)

Odebralam GBS ujemny.

10 lata 3 miesiąc temu #923596 przez malvi
Ale dziś cisza... Ja mimo, że się wyspałam to mam wrażenie, że jestem jakaś zmęczona. Może organizm potrzebuje odpocząć przed zbliżającym się porodem? ;)
Od Jagodzianki nie mam dziś wieści, jak będę coś wiedziała to Wam napiszę :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka