- Otrzymane podziękowania: 114
- /
- /
- /
- /
- Mamusie pazdziernik 2014
Mamusie pazdziernik 2014
- Caroina
- Wylogowany
- gadatliwa
Dotkawy Ciekawe od czego taki wynik CRP, eh ciągle coś, nie może być idealnie. Proszę do czego doprowadziła Nas ciąża. Wcześniej sexi haleczki, a teraz taka koszula Ci się bardzo podoba
Kinga Niepoważny ten ordynator. Mógłby od razu powiedzieć, a nie robić nadzieje na szybsze rozwiązanie. Przykro mi, że Cie to spotyka
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Kinga2424
- Wylogowany
- gadatliwa
- Teraz trzy serca biją we mnie...
- Otrzymane podziękowania: 50
Dziewczyny tylko to nie chodzi nawet o moje zdrowie, ale o zdrowie moich dzieci. Całą ciąże człowiek nosi zdrowe dziecko, a potem... Tym bardziej że ja mam ciąże donoszoną. Więc nawet nie wiem co jest grane. Ale u mnie jest tak w szpitalu, że dostają płacone za porody SN, za cc jest coś mniej. I przypuszczam, że to jest główny powód. Ani nie chce mi się już pisać. Powiem Wam, że mam już wszystkiego dość.
- malvi
- Wylogowany
- gadatliwa
- 12.09.2014 - Szczęście :*
- Otrzymane podziękowania: 149
Na mnie jak na razie ten superksiężyc nie działa
- pauletta
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 77
- nelka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 76
Trzymaj się cieplutko Kinga! Będzie wszystko dobrze, musi być dobrze innej opcji nie ma!
A na mnie chyba coś ten księżyc działa czuje ucisk na pachwiny, coś mnie kręgosłup zaczął boleć...
Malvi od odejścia czopu ponoć max dwa tyg i będzie poród!
- malvi
- Wylogowany
- gadatliwa
- dotkawy
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 34
- agniesia1604
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 52
Ja już od 5 nie spię
Macierzyński załatwia pracodawca:) ... Zanosisz dokumenty ze szpitala + akt urodzenia + wniosek o macierzyński albo Twój mąż ...jeśli zrobisz to w przeciagu 2 tygodni od porodu to możesz się starać o macierzyński 80% przez rok...a jeśli po 2 tygodniach to 100% a potem 60%... ja złożyłam wnisek ale mój pracodawca i tak skopał i miałam 100 a potem 60...
Pracodawca jest zobowiązany NIEZWŁOCZNIE to załatwić ...heheh u mojego to trwało miesiącami ...także L-4 miałam płacone po 4 miesiacach:P ))))
Takze Ty nic nie załatwiasz a jedynie mąż akt urodzenia, przychodnię no i ten macierzyński powinien Ci załatwić ...
- malvi
- Wylogowany
- gadatliwa
U nas na razie bez zmian, superksiężyc nie podziałał za to sie dziś wyspałam
- pauletta
- Wylogowany
- rozmowna
- agniesia1604
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 52
wiele kobiet bierze 2 tygodnie przed porodem bo można wziać macierzyński 2 tygodnie przed... ale nie wiem jak to się ma do tych 100 % i 60% albo 80% ... ...
Poza tym raczej biora macierzyński wczesniej kiedy znają dokładną datę porodu..... czyli zazwyczaj CESARKA ...a i biorą ten macierzyński po 40 tygodniu bo obiło mi się o uszy że po 40 tygodniu nie chcą dać lekarze L-4 - DZIWNE wg mnie...!!!! A po 40 tygodniu wiadomo do 42 urodzisz:) ....
ale ja się dokładnie na tym nie znam ...
Musze wspomnieć mojemu lekarzowi ze ze Stasiem miałam wskazanie od ortopedy żeby ciąża zakończona została w jak najszybszym możliwym terminie, żeu mnie nei wskazane długo czekać aż się samo rozpocznie ze względu na kręgosłup który niestety sie nadal krzywi a czym większy cieżar i dłużej tym bardziej go obciążam ...
Ciekawe jak mnie lekarz pokieruje...ale poprzedni wskazał mi dokładny dzień pojawienia się w szpitalu gdyby nic się nie rozpoczeło - czyli dzień zakończenia 40 tygodnia. Ciekawe co ten lekarz powie ... tamten był ordynatorem ...
No ale mam nadzieje ze skoro ze Stasiem wody mi deszły w 39 tygodniu to moze i z Jasiem odejdą wczesniej:P
OBY
- Ania86
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 71
Kinga, kurcze przykro mi ale sobie lecą w kulki, tu jesteś już nastawiona na jakiś termin a bez końca przekładają. Nie ładnie.... ale będzie wszystko dobrze na pewno a dziewczynki dzięki temu będą pewnie silniejsze
Dotkawy, śliczne te koszule widziałam je też jak zamawiałam ale zdecydowałam się na tańszą a z majtkami jednorazowymi miałam to samo, jak zamawiałam i przyszły to z ciekawości je zobaczyłam i wyrzuciłam, rozmiar rozmiarowi nie równy ....
My byliśmy jeszcze wczoraj na zakupach, kupiłam jeszcze jedną koszulę czyli mam 3 myślę że spokojnie wystarczy, pantofle, podpaski itp. A na necie zamówiłam biustonosze do karmienia 2 szt za 20 zł hehe ciekawe jakie przyjdą i czy trafiłam z rozmiarem
Macie może jakieś nowe wieści od Naszej Jagodzi?
- Kinga2424
- Wylogowany
- gadatliwa
- Teraz trzy serca biją we mnie...
- Otrzymane podziękowania: 50
U mnie jest tak, że ja nie muszę żadnych dokumentów kierować do pracodawcy. Nawet aktu urodzenia. Od razu (daję tylko znać) i wskakuje mi macierzyński, ale... Ostatnim razem dla pro formy chyba wysłałam akt urodzenia. Składam tylko wniosek o DODATKOWY URLOP MACIERZYŃSki. W moim przypadku nie opłaca sie mi wnioskować o 80%, bo bym na trzech miesiącach straciła, więc znów będę chciała 100%, a potem 60%. Przy bliźniakach bardziej mi się to kalkuluje.
- pauletta
- Wylogowany
- rozmowna
- malvi
- Wylogowany
- gadatliwa
Od Jagodzianki nie mam dziś wieści, jak będę coś wiedziała to Wam napiszę