BezpiecznaCiaza112023

Marcóweczki 2016

9 lata 5 miesiąc temu #993800 przez Weronika Rogala
Cześć Kochane! Super że znalazłam taki wątek.
U ginekologa byłam tydzień temu i oficjalnie potwierdził że serduszko bije :) To moja pierwsza ciąża, dlatego jak na razie głownie w internecie szukam informacji. Rodzinka jeszcze o niczym nie wie, czekamy aż będzie ku temu okazja by powiedzieć osobiście:) Pierwsza wizyta była dla mnie mało satysfakcjonująca, wszystko bardzo szybko się odbyło, mam nadzieje że kolejna po wszystkich badaniach krwi będzie ciekawsza i bedę wiedziała o co pytać.
Póki co wspieram się książka " W oczekiwaniu na dziecko" sporo ciekawych informacji tam znajduje i mama nadzieje że reszte znadę tutaj :) A jak powiem w domu to i bratowa się czymś ze mną podzieli :)
Czuje się dobrze jedyne co to od ok 1,5 tygodnia rano strasznie mnie zamula, dobrze czuje się głównie w pracy( chyba organizm wyczuwa że trzeba się mobilizować) a wieczorem łóżko i kanapa to mój świat :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 5 miesiąc temu #993802 przez Gosia 2712
Hejka :)

paulina heh cisza jak makiem zasial :whistle: gdzie je wszystkie wywialo?

Weronika witaj i rozgosc sie :) fajnie ze dolaczylas im nas wiecej tym lepiej :)

Aniołek 26.01.12[*]
Zuzia 23.12.12[*]
Amelka 20.05-01.06.14 [*]

9 lata 5 miesiąc temu #993806 przez PaulinaJ
Weronika witamy, witamy :) !

9 lata 5 miesiąc temu #993810 przez MatkaWariatka86
Hejja Marcóweczki :)
Cieszę się że u Was wszystko ok :) :laugh: :cheer: ;) i fasolki rosną;)
W czwartek miałam wizyte i wszystko dobrze :) zmieniłam gina i dobrze ! Nowy jest o niebo lepszy i bardziej wylewny :) :laugh: :cheer: ;)
Brzuch mam już duży tzn w porównaniu do pierwszej ciąży to baaaardzo duży :laugh: :cheer: ;) :P przytyłam już 2kg od początku :laugh: :cheer: ;) eee tam mogę przytyć nawet sto grunt żeby Dzidziol był zdrowy :) :( :) :laugh: :cheer: ;) :P
Mdłości minęły czuję się spoko , chociaż brakuję mi czasami sił na cokolwiek :P ;) i szybko się męcze :blink:
pozdrawiam Was Kochane i Witam nowe Koleżanki

9 lata 5 miesiąc temu - 9 lata 5 miesiąc temu #993811 przez Gosia 2712
Paulina a Ty jak sie czujesz?

Weronika hehe za duzo to Ty internetu nie czytaj bo przez niego to sie idzie tylko nastresowac :P my juz tez to przerabialysmy :P

Dziewczyny dzisiaj mi sie snilo ze bylam u lekarza i on mi robil usg hehe i pokazywal ze tam sa blizniaki :P ale sie smialam z moim M. bo czasami sobie tak zartuje ze moze dwa bable tam siedza :P

Edit.
MatkaWariatka to dobrze ze na wizycie wszystko ok :) heh co do brzucha to ja tez mam bardzo duzy :S i tez 2 kg na plusie :S :whistle:

Aniołek 26.01.12[*]
Zuzia 23.12.12[*]

9 lata 5 miesiąc temu - 9 lata 5 miesiąc temu #993812 przez PaulinaJ
Gosia U mnie poza mega mdłościami okej :) Cyce nadal nabrzmiałe i bolące . Brzuch od czasu do czasu pobolewa lekko, ale da się przeżyć. do wizyty został tydzień...nie mogę się doczekać ;) Mi się ostatnio śniło, że poszłam na USG i była już fasolka z bijącym serduszkiem :) Mam nadzieje, że zastanę taki widok na wizycie.

P.S. Możecie pochwalić się brzusiami jak urosły ;)

9 lata 5 miesiąc temu #993813 przez Weronika Rogala
Staram się nie przesadzać z tym internetem, nastresowalam się tylko wtedy gdy 2 lipca mieliśmy lecieć samolotem i naczytałam sie że to możne byc bardzo niebezpieczne. Wszystko było ok po powrocie poszłam do Gina i ta potwierdziła ciąże :)
Do pracy jeżdżę rowerem , o ile maż może mi go znieść i wnieść bo mieszkamy na 4 p. bez windy a mój rower waży chyba ze 20 kg;p
Myślę że bardzo dużo jeszcze nie wiem ale nie jesteśmy się wstanie na wszystko przygotować, każdy dzień to będzie dla mnie coś nowego!

9 lata 5 miesiąc temu #993814 przez PaulinaJ
Ja z Mary też śmigam rowerem ;)

9 lata 5 miesiąc temu #993815 przez Gosia 2712
Paulina na pewno bedzie juz fasolka z serduszkiem :) heh powiem Ci ze ja nadal nie mam zadnych objawow ciazy :whistle: czasami jak cos zjem to jest mi nie dobrze przez pol dnia i to najczesciej wieczorem i mam taki dziwny posmak w ustach :dry: a cyce niby takie troche napapowane ale nie bola... z jednej strony to dobrze ale z drugiej czasami przydalo by sie czuc ciazowo ... :whistle:

Co do brzuchola to wstawie zdjecie jutro jak zrobie rano hehe bo teraz wieczorem to jest raz taki jak rano :S ale widze ze juz jest wielki :S z Amelka w 20tyg takiego nie mialam :whistle: :whistle: :unsure:

Aniołek 26.01.12[*]
Zuzia 23.12.12[*]

9 lata 5 miesiąc temu #993816 przez PaulinaJ
Gosia Mam nadzieje, że będzie wszystko ok :)

i czekam na zdjęcie :D

9 lata 5 miesiąc temu #993817 przez Weronika Rogala
Ciekawe jak długo damy rade z tymi rowerami? Jak myślicie?
Co do Wagi to przed ciąż byłam na "dukanie" ale nie takim restrykcyjnym... troszkę go pod siebie zmodyfikowałam i udało sie zrzucić 7 kg. A wiecie co, jak tylko zobaczyłam 2 kreski to zaczęłam jeść " prawie" normalnie i na ostatniej wizycie było +2 kg a od tamtego czasu na wagę nie wchodzę bo sie boje.....;p Ale musze chyba trochę bardziej uważać bo ostatnio na za wiele sobie pozwalam, czytałam że jeszcze teraz nie ma tak dużej różnicy w zapotrzebowaniu kalorycznym.

9 lata 5 miesiąc temu #993818 przez PaulinaJ
Nie mam pojęcia ;-) chyba póki brzuch nam przeszkadzać nie będzie.

9 lata 5 miesiąc temu #993820 przez Gosia 2712
Hoho podziwiam was za te rowery :P hehe ja to sie boje dluzej autem jechac a na rower to bym nie wsiadla :whistle: :whistle: no ale zreszta ja to nie moge... :whistle:

Paulina ja tez mam za tydzien wizyte ale boje sie jak nie wiem co :dry:

Weronika ja od ostatniej ciazy (rok temu) schudlam 8kg, ale nie odchudzalam sie poprostu wrocilam do pracy, mialam wiecej ruchu i samo polecialo, stanelo na 56 kg a teraz juz mam 58kg...

Aniołek 26.01.12[*]
Zuzia 23.12.12[*]

9 lata 5 miesiąc temu #993821 przez PaulinaJ
Gosia ja też się przeraźliwie boję, że coś będzie nie tak. czasami nie dociera do mnie, że może być dobrze...z Marysią też tak miałam.

9 lata 5 miesiąc temu #993822 przez Gosia 2712
Paulina do mnie do tej pory tez nie dociera ze moze byc dobrze ... zreszta wiesz co przeszlam wiec watpie zebym kiedykolwiek w to uwierzyla ... chyba uwierze dopiero jak malenstwo na rece wezne... Nawet nie potrafie sie cieszyc ta ciaza :S

Aniołek 26.01.12[*]
Zuzia 23.12.12[*]

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka