- Otrzymane podziękowania: 10
- /
- /
- /
- /
- Marcóweczki 2016
Marcóweczki 2016
- PaulinaJ
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Gosia 2712
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 141
Powiem Ci szczerze ze poki co to wydaje mi sie ze bedzie dobrze tylko najbardziej sie boje okresu od 20tygodnia... bo wiem ze wtedy moga zaczac sie u mnie problemy...
- PaulinaJ
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
- Gosia 2712
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- PaulinaJ
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
- Gosia 2712
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- PaulinaJ
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
- Weronika Rogala
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 0
- Gabiś
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 2
no to napisałyście troszkę
Ja chyba wczoraj się przemogłam, albo coś się zmienia, albo to tylko chwilowe: pisałam Wam,że mnie mega mdłości biorą jak zaczynam być głodna, a czasem jest tak, że zjem obiad i za godzinę już czuję głód, a właściwie mdłości a potem głód Wczoraj przez cały dzień też tak było. Ale wieczorem od kolacji nic nie jadłam, czułam mdłości, to napiłam się wody, soku z lodem i leżałam, i chyba to przemogłam, pomyślałam sobie, że w końcu najwyżej zwymiotuję, w końcu jestem w domu, no i....nic. Pomdliło i tyle,poszłam spac na głodno po 24ej i jakoś nic mi nie było. Rano co prawda mąż zrobił śniadanko jak wstałam, więc nawet nie zdążyło mnie zemdlić, potem też jakoś tak sama się uspokajałam, dużo piłam, jadłam owoce i teraz też jest ok po kolacji. Oby tak dalej, bo muszę jeszcze ten tydzień wytrzymać do urlopu.
Piersi już też mnie nie bolą, tylko sutki lekko przy dotyku. Więc sama nie wiem. Mam nadzieję, że to nic złego, że tym razem jest inaczej w drugiej ciąży.
Zazdroszczę roweru, uwielbiam. Swój góral oddałam a marzył mi się miejski, i miałam zamiar kupić, ale jak się dwie kreski pokazały to sobie odpuściłam, może niepotrzebnie.
Wizytę u innego ginekologa mam we wtorek, zobaczymy co i jak. Doczekać się już nie mogę.
Pozdrawiam i całuję Was wszystkie
- PaulinaJ
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
- Gosia 2712
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Weronika kwas raczej tylko w pierwszym trymestrze bo wtedy jest najbardziej potrzebny a pozniej kaza same witaminy brac bo w nich tez jest odpowiednia dawka kwasu...
Gabis trzymam kciuki za wizyte daj koniecznie znac
- PaulinaJ
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
- malutkamilka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 3 + 1
- Otrzymane podziękowania: 4
Co do kwasu to brałam zawsze jedną tabletkę ale jak przeszłam do mojego gina który prowadził mi ciążę w sumie od około 16 tygodnia to mówił że nawet 3 na raz, że nie zaszkodzi a może pomóc. i teraz tez biorę trzy na raz. Aha i brałam przez całą ciążę, nie tylko przez I trymestr.
Widać Wam już brzuszki u mnie nic jeszcze nie widać, choć myślałam, że prędzej mnie wywali. W pierwszej ciązy widać już było zaokrąglony brzuszek na 13 tydzień, ale wtedy byłam 4 kg lżejsza i miałam płaski brzuch z mniejszą ilością tłuszczu a mimo to miałam 1,5 kg na minusie choć nie wymiotowałam i normalnie jadłam. Jakoś tydzień dwa temu miałam większy ale strasznie mnie wzdymało po byle jakim posiłku. Dziś już mnie tak mocno nie wzdyma.
A na kalorie w pierwszym trymestrze nie wzrasta zapotrzebowanie- dopiero w kolejnych. W pierwszych coś koło 2100 kcal, w późniejszych nei wiem ale się dowiem jak złapię kuzynkę, bo jej szwagierka jest dietetykiem.
Gosia, tym razem musi się udać. Tyle sie nacierpiałaś, że teraz Bog powinien Ci wynagrodzić nawet bliźniakami. Trzyma kciuki za nas wszystkie.
- natkka
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 68
U mnie mdłości przeokropne w dalszym ciągu niestety, niewiele jestem w stanie zjeść :/ mam 1,5 kg na minusie i trochę się zaczynam stresować bo wiem ze to dużo.
Ja biorę feminal natal 1 i on ma 400% zalecanej dawki kwasu foliowego, brałam tez zwykły folia kilka miesięcy przed zajściem wiec mam nadzieje ze poziom kwasu mam w porządku
Ja tez jeszcze się mega stresuje i nie cieszyłam się jeszcze z J. bo dalej jest mega stres.
Gosia ja wierzę że tym razem już na pewno musi być dobrze
witaj i różności się
Mam dzisiaj wizytę na NFZ, zobaczymy co mi gin powie
- PaulinaJ
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa