BezpiecznaCiaza112023

Marcóweczki 2016

9 lata 4 miesiąc temu #1000137 przez Gosia 2712
No w koncu ogarnelam dom :P bylam na zakupach i nawet ciasto zrobilam :P co prawda sernik na zimno z torebki, ale jest :P :whistle: Teraz to juz mam dosyc :dry:

Natkka to czekamy na fotke :) i wszystkiego najlepszego dla J. :)

Paulina fajny masz prezent na rocznice hehe :) oj fakt bez auta to jak bez reki :S Hehe dzieciaki fajnie padly :) widac ze troche zmeczylo ich to zoo :)

Nat oby calkiem przeszly plamienia... trzymam kciuki, heh wspolczuje przezyc z poprzedniej ciazy... nic przyjemnego lezec ciagle, czy to dom, czy szpital :S

A co do brzucha to u mnie pare dni temu rano wygladal tak :P

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Aniołek 26.01.12[*]
Zuzia 23.12.12[*]
Amelka 20.05-01.06.14 [*]

Podziękowania: PaulinaJ

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

9 lata 4 miesiąc temu - 9 lata 4 miesiąc temu #1000173 przez PaulinaJ
No Gosia ;-) ładny brzus.

U mnie to wygląda tak ;-) Samara nie z tej ziemi plus odstający brzuch ;)
Załączniki:
Podziękowania: Gosia 2712

9 lata 4 miesiąc temu #1000182 przez natB
Nono rosną juz.. U mnie też widać, zwłaszcza po wieczór..

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Załączniki:

9 lata 4 miesiąc temu - 9 lata 4 miesiąc temu #1000186 przez malutkamilka
NatB ależ Ty chudzinka, zazdroszczę - ja niby źle nie wyglądam ale nadmiir skory z tluszczem na brzuchu i boczkach mnie denerwują. I myślałam że tarczyca mi szaleje a ona 1,11 ma... No i przez ten tluszczyk mam bardziej oddstajacy brzuch niż z pierwszym dzieckiem w 15 tygodniu...

Paulinka swietnie wyglądasz, nie wiem czemu narzekasz. Buźkę masz ladna, nic nie wisi itp a brzuchy to chyba nas wszystkich prześladują - nasza kobieca uroda... Trochę wredna no ale cóż poradzić.

A tak na marginesie to moja mama też miała taką operacje jak Ty Paulnko, ale po paru latach widzi więcej minusów niż plusów...
Najpierw puścił jeden szew, czy zszywka, co spowodowało jeszcze szybsze przybranie na wadze niż ją straciła. Potem jak poprawili szybko schudła i poleciały wszystkie wyniki jak i włosy się przerzedziły. Dużo potraw nie może jeść bo wymiotuje po nich a o daniach z grila moze pomarzyć. Przybrała na wadzę ale nie tyle co miała przed operacją i waga caly czas to w dol to w górę...

moim zdaniem to może nie powód operacji ale tego co je, bo może mało je ale podjada slodyczami no i tarczca co miesiąc jej się zmienia mimo brania tabletek

9 lata 4 miesiąc temu #1000221 przez natkka
Dziewczynki wrzucam wam obiecne zdjecie :)
Mam pytanie czy znacie jakas strone gdzie mozna skontrolowac wyniki usg prenatalnego? Bo psni doktor powiedziala ze wszystko jest super w normie ale jak zaczrlam czytac to bpd czyli glowka wskazuje na 13t4d a abwod brzucha wskazuje zejest mlodszy niz powinien byc :( nie martwie sie jakos bardzo ale chcialsbym poczytac na ile to jest normalne :]
Załączniki:

9 lata 4 miesiąc temu #1000234 przez malutkamilka
Natkka nie przejmuj się tymi wymiarami. Ja jak byłam na prenatalnych z córką to też różne wyniki wychodziły. Awszystko jest uzależnione od konta pomiaru od zarysu jakilekarz zaznaczył - mógł gdzieś więcej zmierzyc lub mniej. Te wyniki są orientacyjne (przybliżone).

9 lata 3 miesiąc temu #1000359 przez clue
ale macie fajne brzuszki :) mój rano przypomina ten od Gośki, za to wieczorem mam brzuchol porównywalny z brzuchem jaki miałam w 5 miesiącu w pierwszej ciąży :P

fotki szkraba nie wrzucę, bo coś mi aparat szwankuje, za 2 tyg mam prenatalne, wtedy na pewno coś skombinuję :)

Paulina, ale fajną masz Maryśke i jakie ma długie kręciołki,
mojej małej włosy rosną bardzo powolutku, jak ją ubiorę na niebiesko, to wszystkie stare baby mówią do niej jak do chłopczyka :P
i widzę, że smokol dalej na tapecie :) też miałyśmy ten problem

Natkka, mój pierwszy dzidziuś też miał zawsze na usg większą głowę, również czasami 2 tyg "starszą", jak w Twoim przypadku.
Takie geny, mój mąż też ma raczej większą głowę :P i to tylko wydawało się tak na usg, nie zauważyłam po porodzie, by głowa była serio duża :) :P

co tam dziś porabiacie?
kurde ja mam stresa, bo mnie boli lewa pierś, na początku ciąży bolały mnie obie, teraz się uspokoiło... ale od wczoraj lewa znów pobolewa i to taki dziwny ból :( mam same czarne myśli :dry:

9 lata 3 miesiąc temu #1000386 przez moniab26
Ja sobie leżę w ogrodzie na huśtawce i się po prostu lenię :)
Dzisiaj udało mi się zapisać na usg prenatalne już na środę, znowu zobaczę swój " Mały Cud ", mam nadzieję, że wszystko z fasolką w porządku.
Jutro idę na pobranie krwi brrrr znowu będą mnie kłuć...

[*] 30.05.2005 aniołek
[*]06.01- 04.02.2010 Dominik
[*] 08.02-20.02.2011 Igorek

9 lata 3 miesiąc temu #1000401 przez natkka
Ja dzisiaj miałm kryzys zdrowotny z rn, zawroty głowy, mdłości :( obawiam się, że to przez cukier :( wyczytałam, że niski cukier może powodować mdłości, więc muszę to w jakiś sposób zacząć kontrolować. Zastanawiam się czy lekarz rodzinny mógłby mnie skierować do diabetologa?

9 lata 3 miesiąc temu #1000455 przez Gosia 2712
Hejka :)
Wczoraj caly dzien spedzilam z mezem hehe juz nie pamietam kiedy on niedziele mial wolna :whistle: moi rodzice przyjechali na obiad, a pozniej pojechalismy na male zakupy :)

Paulina co Ty gadasz za glupoty ;) slicznie wygladasz :) pamietaj kochanego ciala nigdy nie za wiele :silly: B)

NatB widac juz brzuszek :) sliczny :)

Malutkamilka mnie wlasnie tez najbardziej boczki denerwuja :S strasznie mam brzuch taki "rozlany"

Natkka sliczny maluszek :) co do wymiarow to sie nie martw bo skoro dr mowi ze jest dobrze to na pewno jest :)

Clue a moze gdzies troche przemrozilas piers? i dla tego Cie tak boli dziwnie? Ja jak te upaly byly to chodzilam bez stanika i siadlam przy wiatraku a na drugi dzien tez mnie piersi bolaly, ale inaczej niz zawsze, to byl calkiem inny bol, wystraszylam sie i je zaczelam bardziej kryc przed chlodem i przeszlo...

Moniab to trzymam kciuki za prenatalne :) koniecznie daj znac co lekarz powiedzial :)

Natkka niski cukier ogolnie powoduje oslabienie organizmu wiec idz do rodzinnego powiedz ze masz taki niski, na pewno da ci skierowanie :)

Aniołek 26.01.12[*]
Zuzia 23.12.12[*]

9 lata 3 miesiąc temu #1000632 przez PaulinaJ
Cześć laski ;-)

Miałam iść do lekarza w poniedziałek , ale idę dziś do swojego gina bo wczoraj miałam takie mocno żółte/pomarańczowe upławy i aż się wystraszyłam. W czwartek prenatalne :silly: Nie mogę się doczekać.

Gosia dzięki :) haha całe szczęście waga nie rośnie a wręcz przeciwnie.

9 lata 3 miesiąc temu #1000644 przez moniab26
Takie żółto pomarańczowe upławy to podobno normalne w ciąży ale dla własnego spokoju lepiej iść i sprawdzić jak jest możliwość. Ja dzisiaj byłam na pobraniu krwi - zabuliłam 133 zł, jutro po wyniki i na prenatalne a w czwartek mam wizytę u swojego gina, znowu będzie przegląd podwozia robił ale jak mus to mus
Dziewczynki co dzisiaj robicie na obiadek bo nie mam pomysłu?

[*] 30.05.2005 aniołek
[*]06.01- 04.02.2010 Dominik
[*] 08.02-20.02.2011 Igorek

9 lata 3 miesiąc temu #1000647 przez Natalia1991
Paulina daj znać co ci powiedzial, ja tez mam takie uplawy i mowilam mojemu gin o tym a on ze to od luteiny i do poki nie swedzi i nie piecze to wszystko jest oki :P :P Złę badania moczu mi wyszly i musialam jechac dzis powtorzyc.... cholerne bakterie! Jutro wynik i jak co to po leki bede musiala jechac.... U nas dzisaj pada desz, nareszcie ;)

9 lata 3 miesiąc temu #1000648 przez Natalia1991
Monia szagówki i buraczki mmmm ale jestem glodna jak sobie tylko pomysle.... :P :P :P Pierwszy posilek jem o 8.00 nastepny o 12.00 potem o 15.00 o 18.00 no i kolo 21.00 znow jestem głodna :woohoo: :woohoo:

9 lata 3 miesiąc temu #1000677 przez Gosia 2712
Hejka :)
Heh dzisiaj to jest najlepsza pogoda do spania :P caly dzien deszcz pada :whistle:

Paulina heh zazdroszcze ci tej wagi ze stoi w miejscu :whistle: ja to sie boje co bedzie na koniec ciazy jak tyle co zaczelam i juz tyle na plusie :whistle: Co do tych uplawow takich zoltych to powiem Ci ze mialam wczesniej tez takie przez pewien czas, ale wtedy mialam lekkie zapalenie i jakies bakterie w moczu... jak zapalenie wyleczylam to mi przeszlo i teraz mam biale, takie normalne z luteiny... Daj koniecznie znac po wizycie :)

Monia u mnie dzisiaj kotlety mielone, ziemniaki i jakas surowka ze sloiczka :p trzymam kciuki za wizyty :) ja mam w srode :silly: i juz sie nie umie doczekac :)

Natalia ja tez juz dwa razy mialam bakterie w moczu :S teraz musze zobaczyc co mi wyjdzie heh mam nadzieje ze juz ich nie bedzie, prawie miesiac jem urinal na nie :s

Aniołek 26.01.12[*]
Zuzia 23.12.12[*]

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka