BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipiec 2016

8 lata 10 miesiąc temu #1027934 przez Karington
46,5 kg??? to ile masz wzrostu?? jestes chudziutka;?P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

8 lata 10 miesiąc temu #1027935 przez kasia2015
Niecałe 160 cm :) Te 46 kg to i tak dobrze, przez długi czas miałam 42 :unsure:

8 lata 10 miesiąc temu - 8 lata 10 miesiąc temu #1027936 przez Justyna89
Sevilla dawaj znać co i jak, choć szczerze mówiąc moja boląca dziś łepetyna mi mówi,że same dobre wieści nam przekażesz :) Karington Nawet mi nie mów,że się nie dowiemy, bo następną wizytę pewnie dopiero za miesiąc będę mieć i znów tyle czekania :unsure:
Co do zachcianek to ja proszę ja Was na obiad makaron z sosem pieczarkowo-.śmietanowym z kurczakiem dziś jadłam, ogólnie dania makaronowe jakoś mi odpowiadają, choć w tamtym tyg np jajko sadzone z ziemniakami i kefirem jadłam 3 dni z rzędu no i serki wiejskie bym mogła zajadać, serki topione to tak :) Za to wędlina odpadła mi totalnie i pomidor z ogórkiem (odruch wymiotny na samą myśl zjedzenia) ale to może i lepiej bo o tej porze roku takie warzywa są fatalne. Za to fasola szparagowa, brokuły, na początku ciąży szpinak, papryka czy marchewka gotowana są ok:) Trochę szkoda,że mięso mi tak odpadło, staram się chociaż czasem coś przemycić z jakimś sosem bo np kotlet odpada. Dziś światowy dzień pizzy a mi pizza śmierdzi dacie wiarę? Co ta ciąża z nami robi :laugh: Gdybym tak ogólnie miała stwierdzić to jednak bardziej do słodkiego mnie ciągnie niż do kwaśnego, ciekawa jestem czy się to sprawdzi jeśli chodzi o ludowe przepowiednie i rzeczywiście się potwierdzi,że dziewczynka hehehe

8 lata 10 miesiąc temu #1027937 przez Karington
aaa to juz teraz rozumiem dlaczego waga taka mała:) ja mam 175;p

8 lata 10 miesiąc temu #1027939 przez Karington
Justyna bo ty na kiedy masz wizyte ??

8 lata 10 miesiąc temu #1027940 przez Lazysundayldz
Ja zachcianek jedzeniowych nie mam wcale, co jest w lodowce to zjem :) jedyne co to codziennie wieczorem muszę sobie loda zjeść :P ale prawie od początku ciąży tak mam :D
Sevilla czekamy na info ale coś mi się zdaje że same dobre wieści :) trzymam kciuki

8 lata 10 miesiąc temu #1027944 przez Justyna89
Ja wizyta za tydzień w czwartek więc 18 luty a nastepna pewnie dopiero za miesiąc, mocno wierzę w to że na tej wizycie lekarka stwierdzi płeć, nawet po nocach mi się to śni :-) Lazysun, ja w pierwszej ciąży dokladnie miałam jak Ty teraz :-) jak widać każda ciąża inna

8 lata 10 miesiąc temu #1027945 przez Sevilla
Wieści cudne. Młoda zbadana wzdłuż i wszerz :) Wszelkie wady płodu wykluczone, serduszko, przepływy prawidłowe. Lekarz powiedział, że i tak zrobiłby amniopunkcję, jednak wg niego z malutką powinno wsio być ok. Po wywiadzie ze mną i historii ginekologiczno-położniczej, powiedział, że ryzyko powikłań po amnio u mnie będzie większe niż 1%. Ostatecznie z mężem podjęliśmy decyzje, że amnio nie robimy, wydamy na test NIFTY i tu kocham mojego męża, bo badanie jest drogie, a powiedział, że zdarza się iż wiele razy kasa idzie na bzdety, a tu chodzi o jego córeczkę, choć nie zależnie od wyniku i tak ją już kocha. Kolejna sprawa, to jego decyzja, gdyż stwierdził, że zbyt długo się staraliśmy, by świadomie mógł mnie wysłać na amnio wiedząc to co lekarz powiedział o zwiększonym ryzyku powikłań niż wynika ze statystyki. I na dokładkę zdjęcie buźki malutkiej
Załączniki:

8 lata 10 miesiąc temu #1027947 przez Justyna89
Sevi, jedyne co mi się ciśnie teraz na usta to słowa A NIE MÓWIŁAM?! Nawet nie wiesz jak się cieszę razem z Tobą, śmieje się jak dureń do ekranu teraz :-) mocno mocno Cię ściskam!!!:-)
PS.Brawo za postawę męża, każdy prawdziwy mezczyzna powinien się tak zachować, bardzo mnie wzruszył i jestem dumna z Was bardzo, za Waszą postawę, wzajemne wsparcie które sobie dajecie :-) this is love :-)

8 lata 10 miesiąc temu #1027948 przez Karington
Sevilla to się ciesze:) w takim razie dzisiaj śpisz spokojniej?? ja denerwuje się przed każdą wizyta, i modle żeby wszystko było dobrze:)

8 lata 10 miesiąc temu #1027949 przez madzialenka
nooooo na to czekalam:))))) super super super:)))) a te testy na czym polegaja??? no to kochana teraz zero strtesu

8 lata 10 miesiąc temu #1027952 przez claudii09853
Sevilla nooooo i tak ma być kobitko:) super wieści bardzo się cieszę :)

8 lata 10 miesiąc temu #1027953 przez Sevilla
Justyna fakt z tym co mówił tydzień temu to obrót o 180st.

Dziś będę fakt spała trochę spokojniej :)

8 lata 10 miesiąc temu #1027954 przez kameame
Sevilla, ale się wzruszyłam! bardzo się cieszę :* cudowne wieści :)

8 lata 10 miesiąc temu #1027957 przez Justyna89
Sevi, bo faceci już tak mają, że nie raz potrzebuja troszke czasu, by pewne tematy przetrawic, przemyslec :-) jesteśmy z Wami całym serduchem :-)
Karington ja mam tak samo, pomiędzy wizytami ok ale w dniu wizyty trzęse porami jak nie wiem co z obawy, że coś niedobrego usłysze tfu tfu wypluc to! Ale tłumaczę sobie że takie obawy to normalna sprawa:-)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka