- Otrzymane podziękowania: 9
- /
- /
- /
- /
- Mamusie KWIECIEŃ 2017
Mamusie KWIECIEŃ 2017
- kasia1616
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Miluniaa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 174
- Marysia87
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- aNusia90
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 0
Milego weekendu
- Miluniaa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- kasia1616
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- aNusia90
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 0
Zajrzałam ostatnio do Lutówek....jak ja im zazdroszczę....
Wasze dzidzie też mają czkawkę? A jak często? Bo pytałam wczoraj lekarza i powiedział, że po prostu trenuje oddychanie i połykanie.
- Miluniaa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Marysia87
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Moja córka miała notorycznie czkawke teraz synek ma.rzadziej ale i tak bardzo często. .. tak z 10 razy dziennie po ok 10 minut hehe nie to ze liczę ale czasem 3 piosenki wysłucham i dopiero przechodzi
Oj lutowki tez zagladalam... super ze wszystkie zdrowe dzieci urodziły i chyba tylko 1 została" nie rozpakowana" i jak patrze na te dzieciątka to aż ściska w sercu... ale lepiej niech siedzi jeszce w brzuszku przyjdzie czas i na nas
- Marysia87
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Paula1704
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 7
- nadinchen
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 11
Ja się porodu nie bałam i w sumie teraz też nie - jakoś to będzie. Zawsze sobie powtarzałam, że tyle kobiet na świecie rodzi - to i ja urodzę. A kobiety w Afryce mają dużo gorsze warunki niż ja będę miała, więc i ja dam radę A złych historii o porodach staram się nie słuchać - bo po co się martwić na zapas. Teraz tylko mam na głowie problem - z kim córkę zostawić - jak już się zacznie. Rodziców nie mamy pod ręką, a moja siostra też w ciąży i będzie miała już malucha na świecie - to 4 tego dziecka nie chce jej zwalać na głowę A tak to już też powoli zaczął się u mnie ten etap zmęczenia ciążą. Może jak się cieplej zrobi to trochę mi przejdzie, bo w tych grubych ciuchach to już nie mam siły czasem chodzić My córce też odkładaliśmy całą kasę, którą dostawała, ale to tym mąż się zajmuje - to wam nie powiem co gdzie i jak, bo on czasem w fundusze inwestycyjne inwestuje. Mamy w każdym razie tabelkę w excelu i tam zapisujemy kwotę.
- Mala_ewa
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
No wlaśnie, mój Maluch jest wciąż nogami do wyjścia, ale dziś się tak rozpycha, że mam wrazenie jakby się chcial przekęcić. Jego głowa wędruje spod żebra na środek brzucha. Nie wiem tylko czym dziubie mnie , że bolą mnie żebra od strony pleców. ?? O.o
Odnośnie odkładania pieniędzy - to samo ustaliliśmy z mężem. często zamiast prezentów dostaje się kasę, a przecież nie zawsze wydajemy wszystko. No i tak sobie myślimy, że my co miesiąc będziemy jakas drobną kwotą zasilać konto plus wrzucać na nie "nadwyżki" prezentowe. Mój brat robi też tak, że jak dzieciak chce sobie kupić coś ponad program (zabawkę, grę...), to może wykorzystać coś z puli prezentowej. Mówie tu o chłopcu 12 lat. Nie orientowalam się w tym jeszcze, ale trzeba poszukać, żeby nie było opłat. za prowadzenie konta ;/;/;/
- Miluniaa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
My nie zakladamy konta ani jednemu ani drugiemu Pieniazki które dostaja w prezencie przeznaczamy wszystko na nich wkladamy do koperty i wszystkie wieksze wydatki dzieci z nich robimy np kupilismy Zu łóżko i nie patrzylam czy drogie czy nie w koncu ja stać z tych pieniazkow oplacamy tez szczepionki
Ja wiem z autopsji mojej i meza, że sie nie oplaca odkladac my mielismy ksiazeczki i cale g... sie wyciagnelo jeszcze tyle lat zmieni sie waluta i z tego odkladania to samo bedzie co u nas rodzice odkladali my zgodnie stwierdzilismy, ze spłacamy teraz kredyt na mieszkanie i zajmujemy sie odkladaniem dla dzieci Bedzie lezalo u nas na koncie i to beda pieniazki dla nich Planujemy tez kupic im mieszkania zeby mieli lepszy start zawsze beda mogli mieszkac u nas a kaske z wynajmu miec dla siebie ale to juz zalezy jak bedziemy finansowo stali chociaz mysle, ze to jest do wykonania Ale jeszcze na to kilka lat, bo mamy kredyt na nasze M
- Marysia87
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Ja w pon mam wizytę, jutro jak mi się uda pójdę zrobić badania mocz i krew... mam nadzieje ze anemia się nie poglebiła tylko wręcz przeciwnie wyniki będą ok.
Tak pozatym to 3 trymestr oprócz wiecznej zgagi jest dla mnie całkiem całkiem dobry hehe niby juz końcówka a ja mam energii sporo oczywiście zadyszka jest ale ciągle bym na spacery chodzila albo coś sprzatala w domu....no chyba ze pogoda tak na mnie działa bo w końcu ładnie się zrobiło oby juz tak zostało.
A mój maluch upodobał sobie lewa cześć mojego brzucha... normalnie z prawej mam płaski brzuch a z lewej straszna górkę. .. chciałam zrobić zdjęcie ale skurczybyk od razu poznaje kiedy biorę telefon i chce zrobić zdjęcie i raz dwa wraca brzuch do normy...
Dziewczyny apropo torby do szpitala pamiętajcie o ładowarcę do komórki! !