BezpiecznaCiaza112023

STARANIA O CIAZE

12 lata 8 miesiąc temu #335742 przez gosiak
wizaz.pl/forum/showthread.php?t=381334

tu macie instrukcję:) mi trzy razy wyszło że Dziewczynka,chłopiec, dziewczynka :lol:

[*] 6tc 23.11.2013
01.2015 Ivf
Temat został zablokowany.
12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #335744 przez gorla
Sluchajta zawieszacie obraczce na nitce. Płec wrózysz nad reką. Ja robię tak, ze umieszczam obrączkę nad dłonią unosze 2 razy do góry i na dół i ona potem albo sie kręci w kółko( dziewczynka) albo pionowo ( chłopak)
Pytania odpowiedz TAK - kółko, NIE - pionowo.
Na pytania o liczbę to napełniam szklankę woda do połowy umiesczm tam obrączkę na nitce, zeby nie dotykała wody unosze do góri i na dół 2 razy i wtedy czekam ile razy uderzy w brzegi, aż całkiem stanie :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

A wiecie co mnie przeraziło???? jak wybiło 6 pazdziernik!!!!! urodziny smoczycy, ale na całe szczęscie jeszcze raz stukło lekko :silly: :silly: :silly: :silly: :silly: :silly: :silly: :silly: :silly: :silly: :silly: :silly:
12 lata 8 miesiąc temu #335746 przez JustynaZuzanna
Gosiak tak za parawanem miał pielęgniarkę, dostał gazetę i pojemnik i też siedział tam prawie godzinkę bo sie skupić nie mógł.

Co do wróżby na ilość i rodzaj dzieci:
Bierzemy obrączkę (złotą i najlepiej bez cyrkoni i świecidełkek) zawieszamy ją na nitce robiąc ala łańcuszek. nitkę wraz z obrączką trzymamy w prawej ręce (wahadełko) lewą rękę odwracamy stroną wewnętrzną do góry, 4 palece razem kciuk przeciwstawnie. Obrączkę przepuszamy (nie wiem jak to powiedzieć inaczej) 3 razy góra dół pomiędzy kciukiem a resztą palców, następnie bierzemy ją nad rękę i zaczyna się kręcić (kółka - dziewczynka, kreska - chłopak), następnie przepuszczamy 1 raz ponownie między kciukiem a resztą palców i znowu pokazuje co będzie i tak powatarzamy dotąd do póki obrączka nie będzie się ruszać.

Hehe ale zabawe na forum dałam :D

Moja praca - moja miłość masaz-kosmetyka-wizaz.blog.pl/
www.bodyworks.pl -w zdrowym ciele zdrowy duch, ćwiczę nie wychodząc z domu :)
12 lata 8 miesiąc temu #335747 przez mesy
A ja znalazłam że przewieszamy na włosie :P

www.tipy.pl/artykul_4951,jak-wrozyc-z-obraczki.html

ale z moimi trzęsącymi się rękami to nie przejdzie :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:
12 lata 8 miesiąc temu #335748 przez JustynaZuzanna
mesy napisał:

ale z moimi trzęsącymi się rękami to nie przejdzie :laugh: :laugh: :laugh: :laugh:

Ja kiedyś próbowałam specjalnie delikanie trząść ręką i tak obrączka pokazała swoje. a najlepiej to lokieć sobie oprzeć o ławe lub coś innego równie stabilnego

12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #335754 przez JustynaZuzanna
gorla napisał:

Pytania odpowiedz TAK - kółko, NIE - pionowo.
Na pytania o liczbę to napełniam szklankę woda do połowy umiesczm tam obrączkę na nitce, zeby nie dotykała wody unosze do góri i na dół 2 razy i wtedy czekam ile razy uderzy w brzegi, aż całkiem stanie :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Ja pytania tak nie też robię na szklankę, a "umawiam" się z obrączką jeśli tak stunki 2 razy, jeśli nie stukni raz :)

i nie unosze nad wodą tylko obok szklanki 3 razy i dopiero wkładam obrączkę nad wodę i zaczyna się kołysać i walić o brzeg

gorla a z Twoją ciążą i "prawdę" pokazuje tzn zgadza się ilość tygodni do końca z ciąż, z ilością tygodni ciąży, i z dniem porodu??

12 lata 8 miesiąc temu #335760 przez gosiak
mnie jeszcze pokazuje przy drugim dziecku (waha się i obraca jednocześnie) może bliźniaki co? hahahah :silly: :silly: :silly:

[*] 6tc 23.11.2013
01.2015 Ivf
12 lata 8 miesiąc temu #335766 przez JustynaZuzanna
na bliźniaki ja się pytałam w szklance, czy będę mieć bliźniaki i zawsze pokazywało mi że nie. A mój mąż spytał się ile urodzę dzieci przy pierwszej ciąży i mu stukło 3 razy :D, przypominam że miałam teraz 4 pęchcerzyki graffa :D

12 lata 8 miesiąc temu #335767 przez gorla
gosiak różn9e bywa, a nóż blizniaki bedą :silly:

Justyna no tak jak piszesz obok szklaniki unoszę, a zgadza sie tygodnie, dzień porodu jak nic, 7 .10 to 37 tc :S :S :ohmy: :ohmy: :blink: :blink:

mesy o włosie też słyszałam, ale nie wyrwę se za uja, bo nie nawidze tego :blush:
12 lata 8 miesiąc temu #335768 przez Lacrijka
Gosiaczku - powróż Lacrusi :kiss: :kiss: :kiss:
12 lata 8 miesiąc temu #335769 przez mesy
ej właśnie se zrobiłam tą wróżbę haha ale frajda :lol: :lol:
wyszło mi że dziewczynka
i stukło 28 razy w szklanke no więcej nie kciało ....
12 lata 8 miesiąc temu #335770 przez gorla
mesy ale co 28 razy stukło?? a coś zapytała??
12 lata 8 miesiąc temu #335772 przez mesy
krok
5
W jakim wieku urodzisz dziecko?

Teraz wypełniamy przeźroczystą szklankę do połowy wodą i przytrzymujemy włosa z zawieszoną obrączką w taki sposób, aby obrączka wisiała w szklance, jednak nie dotykała wody. Czekamy, aż obrączka się sama rozhuśta (nie poruszamy ręką, która trzyma włosa). Ile razy obrączka uderzy w ścianki szklanki w takim wieku możemy spodziewać się dziecka.

(Wróżba ta również może dotyczyć wieku naszego zamążpójścia)

tu poczytałam :P ja w te bujdy nie wierzę ha :laugh: :laugh: :laugh:
mam nadzieję że nie wierzę haha
12 lata 8 miesiąc temu - 12 lata 8 miesiąc temu #335776 przez JustynaZuzanna
a to że 28 to co oznaczało tych stunknięć??
hmm pokazało mi że za 35tyg urodzę w 37 tygodniu ciąży.... hmmmmm

Mesy wierzyć czy nie, ale coś w tym chyba jest, siła umysłu czy jak, że wiek w jakim za mąż wyszłam pokazuje... i dziewczyną inne żeczy też.
mówiłam że się do czegoś głupiego musze przyznać ale zarazem dziwnego :) i dałam temat przy okazji dziejszym rozmową :D:D

12 lata 8 miesiąc temu #335777 przez mesy
Justyna masz wyżej napisane :P
Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży