BezpiecznaCiaza112023

STARANIA O CIAZE

11 lata 11 miesiąc temu #507693 przez anoda89
Gosia ja chciałabym już znowu być w ciąży ale boje się cholernie i chyba strach pozostanie do dnia narodzin. Nie chcę się nastawiać że za 3 miesiące już zaczniemy starania, dopóki gin nie powie że rana po cc się zabliźniła, chociaż z mężem nie możemy się doczekać. Trzymam kciuki za wizytę i czekam na wieści.
Temat został zablokowany.
11 lata 11 miesiąc temu #507696 przez iwonta_kg
Hej pani co u ciebie?

Wiecie co mój mąż mi dzisiaj powiedział cos co dało mi do myślenia. Przez dwa lata brałam tabletki i nie mialam bolesnych miesiączek. Odkąd przestałam je brać i zaczęliśmy sie starać znowu mnie bolał brzuch. Ale nie od razu. Jakos po trzech miesiącach. Tak jakbym juz nie miala śladu tej chemii w organizmie. I zaszłam w ciążę po pół roku odkąd odłożyłam tabletki. Teraz brałam te plasty przez trzy miesiące. Od września sie staramy. Do tej pory mialam bezbolesne okresy. A teraz mnie od kilku dni boli brzuch jak cholera. Tak jak wtedy.

Wiem ze to dziwnie brzmi ale moze cos w tym jest...

Co myślicie???

Na zawsze w moim sercu Krystianek 16.04.2012 [*]
11 lata 11 miesiąc temu #507699 przez iwonta_kg
Anoda napewno ginekolog sie zgodzi. Mam nadzieję ze tak bedzie i trzymam kciuki za to mocno.

Ja mam wizytę 10 stycznia. Udało mi sie na fundusz dostać.

11 lata 11 miesiąc temu #507701 przez ferritka
niesmak kawy ;D ależ ja na to czekam ;> codziennie rano wypijam łyk i czekam czy mnie odrzuci czy nie ;D to już jakaś psychoza jest ;D 3mam kciuki żeby u ciebie kawowstręt był zwiastunem II... może otwarcie zrobisz oficjalne tym nowego roku i klub wrześnióweczek ;>>

jak my straciliśmy dzidzie to nie miałam przez bardzo dlugi czas ochoty na sex... baardzo długi więc nie bylo raczej problemu z tym czy możemy się starać czy nie... teraz jest już prawie 9 miesięcy od tego czasu. inne podejście, inne mysli i inny strach.

objawy na dzień przed wyliczoną @ :
skleroza
piersi nabrzmiałe, zyły mi wyszły nawet na klacie bardzo widoczne,
I to wszystko, zero bólu brzucha. aa wiecie co zauwazyłam, że podczas przytulania kłuje mnie lewy jajnik;/ nie wiem czego to zwiastun.

Dziewczyny, macie 100% racji, to forum jest niesamowite, tyle dobrych serc, dobrych słów, wsparcia. nikt nie zrozumi tak kobiety która najbardziej na swiecie pragnie dziecka jak druga kobieta . Dziękuję Wam że jesteście, ze swoimi smutkami i radościami ;*

Kuba Maly Kregielek <3

11 lata 11 miesiąc temu #507704 przez anoda89
No ja mam nadzieje że się zgodzi, zgodę wstępną dał :).

Ja też muszę się zapisać bo muszę odebrać wyniki cytologi i ciekawe co z tą moją nadżerką.

U mnie zwiastunem II kresek był ból jajników i piersi a gdzieś od 7 tyg mdłości, senność, brak apetytu. Wszystko to co smakowało mi do tej pory stało się blee :).

Dziewczyny czekam na Sylwestrowe fasolki :). Czekam na wasze II kreski tak jakbym na swoje czekała.
11 lata 11 miesiąc temu #507705 przez Mirella
Iwonta, Twój mąż może mieć rację, poza tym jest taka teoria, że jak @ nie boli to cykl był bezowulacyjny ;) Może u Ciebie rzeczywiście tak jest że organizm się dłużej oczyszcza i dopiero teraz jesteś gotowa na prawdziwe staranka :)

Wiecie co? Mnie do tej pory strach o dziecko nie minął i chyba już nie minie, oczywiście to jest co innego niż jak bylam w ciązy i jak Duśka była niemowlakiem, ale ciągle o nią drżę, ciągle mam napiętą uwagę, i chyba zawsze tak będzie już. Do tej pory jak się budzę w nocy to idę sprawdzić czy oddycha :) I nie wyobrażam sobie, żeby mogło być inaczej. Ale fakt fatkem, pod koniec ciązy o niczym nie marzyłam tak bardzo jak o tym, żeby już być w domu z dzieckiem. Dopiero wtedy zaczyna się prawdziwe życie we troje :)

Mam wrażenie, że w tym świątecznym zamieszaniu nie przywitałam kogoś nowego, Fredeczki? Fredeczka witaj i rozgość się :) Jak jeszcze kogoś pominęłam niech się upomni :)

A kawa mi smakowała całą ciążę, za to od początku nie mogłam jeść pomidorów :lol:
11 lata 11 miesiąc temu #507706 przez pani_p
A u mnie? No na razie nic:-D zaczynamy nowe staranka. Przez całą @ az do dzis łykałam sobie witaminy Femimag czy jakos tak to sie nazywa bo pomyślałam, że trochę się wspomogę i pije olej z wiesiołka bo dobrze robi na śluz.
Znowu jestem pełna nadziei, że tym razem się uda :-)

Iwonta kto wie, moźe się udało :-D

Anoda Gosia trzymam kciuki żebyście mogły podjąć staranka :-) za wasze pełne zdrówko.
11 lata 11 miesiąc temu #507707 przez ann-sunshine
a najlepsze jest to że jedne tu przychodzą, inne odchodzą, ekipa się zmienia ale forum cały czas takie fajne :-)

trzymam kciuki za wszystkie które czekają na II kreski
11 lata 11 miesiąc temu #507709 przez ferritka
Mirella, obalasz Kochana kazdą moją ciążową "prawde" ;D to ja jakbym wybrać mogła to wolę wstręt do pomidorów niż do kawy ;D choć tym że jesli przed @ nie bolą jajniki to jest cykl bezowulacyjny toś mnie zmartwiła i jakbyś drzwiami przytrzasła maly palec ;( no to ja albo jestem w ciązy albo cykl stracony ,hmmm

Kuba Maly Kregielek <3

11 lata 11 miesiąc temu #507723 przez anoda89
A wiecie jak ja się w Wigilie wkurzyłam. Składamy sobie życzenia, ja płaczę a szwagier do mnie nie płacz dzieci jeszcze będziesz miała. No ja pierdziele a dziecko to zabawka którą można kupić, synka nikt mi nie odda i żadne dziecko nie zastąpi. Ludzie tak bezmyślnie gadają.
11 lata 11 miesiąc temu #507724 przez Dave
Anoda - :kiss:

Co za gbur. Palnął co mu ślina na język przyniosła. Zero pomyślunku i wyczucia.

Nie, no ludzie są beznadziejni :cheer:

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!
11 lata 11 miesiąc temu #507728 przez ann-sunshine
90 % ludzi jest bezmyślnych i nie umie postawić się w czyjejś sytuacji, niestety. A pozostałe 10% może i myśli, ale z reguły najpierw mówi, a dopiero potem zastanawia się co powiedziało. Smutna prawda.

Anoda - ten ostatni świąteczny wieczór spędź z mężem, nalejcie sobie po kieliszku wina, przytulcie się do siebie i powspominajcie np chwile jak się poznaliście.

Aniołkowe Mamy, przyszły rok będzie lepszy od obecnego, mocno w to wierzę
11 lata 11 miesiąc temu #507729 przez Dave
Dziewczyny, przed chwilą na naszego bloga doszła wiadomość, z prośbą o wsparcie pary, która też bardzo pragnie dziecka.

Macie tu już sporą wiedzę i doświadczenie.

Odsyłam Was do stronki dwapluscos.blogspot.com/2012/12/i-hope-t...re-coming-to-us.html

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!
11 lata 11 miesiąc temu #507730 przez pani_p
anoda a może on nie chciał sprawić Ci przykrości tylko tak palnął bo sam nie wie jak to jest.
11 lata 11 miesiąc temu #507735 przez iwonta_kg
Dzieki Mirelka za odpowiedź.

Ja podczas ciąży mialam wstręd do ryb i ogórków świeżych. Kawy wogole nie pije takze nie zastanawiam sie czy bedzie mi smakowała czy nie ;)

Anoda tule mocno. Są ludzie i parapety. Nie przejmuj się.

My sie z mężem ostatnio kłóciliśmy ostro ale pogodziliśmy sie i zobaczymy co wyjdzie z tej świątecznej zgody...

Moderatorzy: kasiorailona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka