- Otrzymane podziękowania: 1
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Lipcowe 2013
Mamusie Lipcowe 2013
- dziubasek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- emi87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- nasze szczęście Milunia 13.07.2013r :)
- Otrzymane podziękowania: 0
to dziubaski dzis w komplecie będą Miss to cie chyba z rąk nie wypuści a mąż ma własny harem to pewnie 2 cm nad ziemią lewituje hehe 3 takie cudne laseczki w domu
villcia ja nie brałam prywatnej położnej. jezeli masz kaske to myśle ze nie ma problemu i jak sie pewniej bedziesz czuła to smiało wszystko dla własnego komfortu u mnie w szpitalu ogólnie fajna ekipa wiec mam nadzieje ze dobrze pójdzie
- villcia
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Qltoorka
- Wylogowany
- Moderator
Wczoraj będac u tesciowej oglądałam wywiad z A. Dymną. opowiadała jak to w wieku 27 lat najpierw zmarł Dymny, a 3 miesiące później uległa ciężkiemu wypadkowi. Będąc na basenie w ramach rehabilitacji spotkała dwie dziewczyny, które śmiały się do rozpuku. Dymna patrzyła na nie z wyrzutem, że jak one mogą być takie wesołe, skoro życie jest tak okropne, los tak okrutny... Po chwili okazało się ze jedna z tych dziewczyn nie ma dwóch nóg, druga jednej... Dymna stwierdziła, że w tym momencie uratowały jej życie... że nigdy tego nie zapomni jak głupia się wtedy poczuła i jak jej było wstyd...
Przypomniało mi się to, bo widzę tu wyraźną analogię z Tobą... Dla mnie Ty jesteś jedną z tych dziewczyn...
dziubasek, ach, super, że nie musicie tak długo w szpitalu siedzieć. Zyczę cudownych chwil w gronie dziubaskowej rodziny... Przyglądając się dokładniej Julci widzę niesamowite podobieństwo do starszej siostrzyczki... No, piękne księżniczki płodzisz i rodzisz, kochana... Ale będą miały branie wśród tych pasztetów na wyspie... Niech reklamują urodę polskich kobiet
emi, trzymam kciuki, by Milcia zechciała już przywitać się ze swoją Mamusią
- agusiaa26
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ja też mam tak że jak mały bryka to mówie żeby się uspokoił a jak wczoraj robiłam pierożki to cisza w brzusiu ciągle była, musiałam się położyć i go budziłam tak mi brakowało jego kopnięć
co do stresu ehh widze że nie tylko ja wariuje
villcia nie mam ani lekarza ani położnej, dlaczego kurde mamy płacić za to żeby ktoś się nami zajął?? to ich obowiązek i ta opieka ci się należy więc ja osobiście nie płace, będę liczyć na siebie i męsza
dziubasek ale wam dobrze, nie dość że błyskawiczny poród, żarcie jak na weselu, opieka super to jeszcze ekspresem do domku!! daj znać jak tam big sister zareagowała na małego bączka
Patrizia I tak jesteś bardzo dzielna i silna babka, masz wspaniałego męża i zobaczysz jakiego słodziaka jeszcze będziecie mieć, wynagrodzi wam wszystko. Trzymam mocno kciukasy
też ostatnio płacze, raz na tydzień, mąż nie wie o co chodzi i tylko pyta czy ma się wyprowadzić a ja przecież nic do niego nie mam, głupi chłop nic nie rozumie
Mały tak mnie kopie, codziennie na wieczór i z rana przy czym strasznie wygina mi brzuch i już bym go chciała obok ehh a tu ten czas ta sie wleczeee
- karolinap
- Wylogowany
- gadatliwa
Niech Ona się wreszcie urodzi
Emi - kciuki zaciśnięte zapowiada się, ze będziesz następna
Patrizia - jesteśmy z Toba! :*
- Patrizia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
- villcia
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- nala
- Wylogowany
- budujemy zdania
Patrizia, jestesmy z Toba i trzymamy kciuki. Nie poddawaj się Kochana, na pewno wszystko się ułoży.
Dziubasek, faktycznie w UK to tylko rodzić. Powinnyśmy wszystkie tam pojechać, urodzić i wrócić hehe fajnie, że masz taką opiekę i że tak szybko do domu po cc.
Villcia, moja znajoma brała położną do porodu. Płaciła chyba coś ok 1200 zł w warszawie. Wzięła ją głównie ze względu na to, że dzięki temu miała zapewnione miejsce na porodówce, bo tu w niektórych szpitalach różnie bywa. Potrafią odsyłać, bo nie ma miejsc. Ogólnie była zadowolona z tego, ale uważa że nie było to takie niezbędne. Poza tym nie mamy już później wpływu na to kto będzie na zmianie po porodzie, bo taka położna to jest tylko w tracie porodu.
- dziubasek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Strasznie tesknie za moja starsza siostra, ona juz się szykuje bo przyjedzie po nas z tatusiem( po 15 ma Julcie jeszcze raz zbadać doktorem i mamy wyjść), cieszę się ze będę z moimi perełkami w komplecie...
Jutro mezus ma urodziny wiec jego 3 kobitki zaśpiewają mu sto lat
P.s co do ruchów dziecka przed porodem: Julcia podczas porodu i przed ruszała się niesamowicie, przy każdym skurczu kazali mi klękać żeby nie przewróciła się główka do góry...
- karolinkanice16
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- ♥ Ksawery 16.07.2013 / 8.59 ♥
Patrizia jesteś wielka
- villcia
- Wylogowany
- pierwsze słowa
A teraz Ci powiem jak wyglądało spotkanie z moim doradcą laktacyjnym. Po porodowej drzemce, doradca obudził mnie w nocy słowami "Niech Pani nakarmi dziecko, bo beczy" Zawinęła się na pięcie i tyle ją widziałam. A ja, no cóż spróbowałam się zwlec z wyra, a tu nie da rady, szwy ciągną, a hemoroidy już nie wspomnę...wydusiłam wielkości chyba młodych ziemniaczków. Nie wiedziałam ani jak mam podnieść tę maleńką kruszynkę, ani jak mam w ogóle podać jej cycucha. Poryczałam sobie i jakoś wziełąm moje maleństwo i przyłożyłam do piersi. Taką właśnie miałam nocną niedzielną opiekę.Jako młoda niedoświadczona mama, wymęczona porodem, na wpół przytomna nawet nie zareagowałam, na to wszystko. Teraz już bym sobie nie pozwoliła na takie traktowanie. Nazajutrz nowe Panie na zmianie i wszystko już było dobrze.
- agusiaa26
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- villcia
- Wylogowany
- pierwsze słowa
A mąż twierdzi, że nie pozwoli, aby synuś w czymś takim chodził.
- bea2a
- Wylogowany
- budujemy zdania
Ja dzisiaj o dziwo się wyspałam. Wstawałam tylko 3 razy na siku. Wieczorem za to mała ostatnio tak mocno się rusza i napiera na krocze, że aż wszystko mnie boli. Pewnie się szykuje do wyjścia.
Patrizia ja Cię podziwiam za twardą psychikę. Jesteś moją idolką Może teraz od razu będziesz miała bliźniaki w nagrodę.
Martwi mnie jedna sprawa. Napisałam wczoraj rano smsa do NataliK i nic się nie odezwała. Martwię się o nią trochę. Napisała tylko jednego posta, że jest w innym szpitalu, niż dzieciątko i ma powikłania po wysokim ciśnieniu i od tego czasu cisza. Mam nadzieję, że u niej wszystko ok.
dziubasku Ty to masz dużo czasu w szpitalu na pisanie do nas. Pewnie jak wrócisz do domu, to już będzie go mniej. Ale i tak miło, że nas podtrzymujesz na duchu przed rozpakowaniem
villcia ja nie inwestuje w położną bo nie będę płacić za to, że ktoś zrobi to co do niego i tak należy. Zresztą i tak za poród rodzinny już się płaci, to nie do końca jest zgodne z prawem. Wyciągają kasę na każdym kroku. Jak pomyślę ile wydałam na lekarzy, leki itp. przed i podczas ciąży to mogłabym niezłe auto za to kupić, więc opłacaniu personelu stanowczo mówię NIE!