BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpniowe 2013

11 lata 5 miesiąc temu #690821 przez agniesia1604
EwelinaB87 napisał:

Dziewuchy wiecie co, pierwszy raz podłożyłam sobie kołderke pod brzuszek i mnie juz nie bolał! zawsze unikałam tego bo mnie cisnął ale to tylko tak przez moment, spi sie snacznie lepiej bo brzuszek już ciązy, a pod nogami lozka mam gruba tekturę polecam naprawde pomaga niestety na pachwiny przy chodzeniu to juz tylko porod moze nam pomoc...

Kiedyś coś czytałam że nawet podkładanie jaśka pod brzuch pomaga... więc kołdra wydaje mi sie ze o wiele mniejsza nie sprawiałaby problemu...

Złapał mnie skurcz w nocy taki jednorazowy i to nie był ten skurcz co w łydce ...ten był inny... w sumie czekałam na kolejne ... miałam ochotę oddychać jak uczyła położna ...
Był on na tyle silny że mnie obudził i trwał spokojnie z 1 minutę albo i dłużej ... mogłam się ruszać w trakcie tego dziwnego bólu. No ale czekałam dobre 15 min na kolejny - ale się nie pojawił.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu #690826 przez agniesia1604
mami_nka napisał:

Oj Ewelinka to ni dobrze ale dokładnie ważne ze wiesz ze wynik pozytywny wiadomo jak działać i co robic wszystko będzie dobrze kochana :)
Dzis mi sie śniło ze lekarz wyznaczył mi cesarskie na 12.08 Heh odrazu mojemu M. Opowiadalam jak sie przebudzil odziwo byłam siku dwa razy ale to dlatego ze meczyla mnie duszaca zagra w pierwszej części nocy

Mi się dziś śniło że odszedł mi czop i zaczęła lecieć mi krew... no i tyle ... wstałam :) heh

11 lata 5 miesiąc temu #690827 przez EwelinaB87
mają wiecej postów niz my hanba!

mi mowiono ze uszka myjemy tylko wacikiem z zewnątrz sama malzowine nic więcej wiec przy okazji mozna za nim umyc, a co do szczoteczki do wlosów to podobno przydaje sie szczegolnie przy ciemieniusze a tak wystarczy recznikiem :P chyba ze dziecko ma obfite wloski :P bo chodzi raczej o stymulacje mieszkow niz stricte czesanie :P
chyba kupie ta fride ;/

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #690833 przez agniesia1604
mami_nka napisał:

Znalazłam ostatnio stronie z rozńymi wzorami napisów :)

W castoramie są bardzo tanie literki ale proste (naklejane na ścianę)
W castoramie również znajdziecie wiele fajnych dekoracji i bardzo tanich ... podejrzewam że w LeroyMerlin także... warto sie przejchać i zobaczyć :)
Myśmy kupili naklejki ścienne w castoramie :)
Za jedne dalismy 19 zł (małpka) za drugie piankowe naklejki 56 zł (Kubuś puchatek):)

11 lata 5 miesiąc temu #690849 przez agniesia1604
EwelinaB87 napisał:

kupiłyście już gaziki waciki itd?
Moj maz po szkole rodzenia i kapieli tak sie napalil ze od razu chcial jechac do apteki, ale trzeba by kupic ze 100szt niejałowych i 30szt jałowych, waciki kupie chyba te w woreczku białe żeby było widać brud, kupie do tego jakis szkłany słoiczek i przygotuje wszystko na przewijaku, zeby było pod ręką.

Ja kupiłam gaziki Jałowe .. będę ich używała do pępka, oczek, może i uszu... kupiłam takie 5x5cm - pakowane po 3 sztuki....

Trzeba liczyć ze 2 na pępek, 2 na oczka i jak cosik do uszu...
Oczka i pępek przemywałabym JAŁOWYMI ...

A jak Was uczyły położne jeśli chodzi o przemywanie oczek ?

z zewnątrz do wewnątrz?

11 lata 5 miesiąc temu #690862 przez agniesia1604
mgmk88 napisał:

to moja trzecia ciaza;) mam juz dwoch chlopaków w wieku 6 i 3 lat teraz bede miala coreczke maje;)

Super,
gratulacje:))))

2 chłopców i dziewczynka:) Marzenie:))))

11 lata 5 miesiąc temu #690866 przez EwelinaB87

11 lata 5 miesiąc temu #690869 przez agniesia1604
EwelinaB87 napisał:

mają wiecej postów niz my hanba!

mi mowiono ze uszka myjemy tylko wacikiem z zewnątrz sama malzowine nic więcej wiec przy okazji mozna za nim umyc, a co do szczoteczki do wlosów to podobno przydaje sie szczegolnie przy ciemieniusze a tak wystarczy recznikiem :P chyba ze dziecko ma obfite wloski :P bo chodzi raczej o stymulacje mieszkow niz stricte czesanie :P
chyba kupie ta fride ;/

Nam położna pokazywała pieluchą tetrową ...zwijasz lekko koniuszek i czyścisz to jedno to drugie uszko:) ... pieluchę na której połozyła dzieciatko po kąpieli :)))))
Ponoć pielucha tetrowa w ogóle bardzo dobrze wchłania a nie tam ręcznik...

Ważne jest aby umyć te miejsca gdzie zbiera się ta MAŹ... czyli pod paszkami, pod kolankami, za uszkami, kark.... czyli wszędzie gdzie są FAŁDKI... bo potem dziwnie PACHNIE...

11 lata 5 miesiąc temu #690870 przez EwelinaB87
ja gazikami oczek myc na pewno nie bede, całe by jej popuchly od tej ostrej tkaniny, a uczyli od zewnatrz do wewnatrz zeby nie rozmazywac ewentualnej roby, sól fizjologiczna to do noska, chyba ze oczki ropieja, a tak to przegotowaną wodą

11 lata 5 miesiąc temu #690871 przez EwelinaB87
agniesia1604 napisał:

Ważne jest aby umyć te miejsca gdzie zbiera się ta MAŹ... czyli pod paszkami, pod kolankami, za uszkami, kark.... czyli wszędzie gdzie są FAŁDKI... bo potem dziwnie PACHNIE...

a jak ma pachnieć skoro to fermentuje :P

11 lata 5 miesiąc temu #690875 przez agniesia1604
Skoro nas przegoniły trudno :P :))))) mają prawo ... balowały w Sylwka więc ich będzie nawet i więcej :P :))))))))

Ja mam 100 ampułek soli fizjologicznej :P hehehehehe
ale data do 2015:)

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #690878 przez agniesia1604
Ide poczytać co u lipcówek czy kolejna pojechała na porodówkę:P

Hehe tam się teraz tak szybko rozwinęła akcja porodowa ... ze już praktycznie 1/5 urodziła:)
Chyba 8 na 50:)

11 lata 5 miesiąc temu #690884 przez olivka
Hej mamusie :)
A co sądzicie o pasach poporodowych?? Zastanawiam się czy nie kupić po porodzie...

11 lata 5 miesiąc temu #690892 przez EwelinaB87

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #690914 przez agniesia1604
Nom ...
Karmienie dziecka powoduje szybki spadek kg..
Ja tydzień temu miałam dopiero 5,5kg na plusie ...

A gdzieś przypadkiem wyczytałam ze ostatni miesiac ponoć się nie tyje... ale tego bym nie była taka pewna ...nasza położna mówiła żeby w ostatnim miesiacu odmówić sobie właśnie słodyczy.:)

Pas poporodowy zakupie ale po porodzie :P

Ja mam tak duże rozstępy że nie wiem co z tym potem zrobię....
Nie chce nawet myśleć co potem zostanie....
Ale z 30 rozstępów jak nic ... cały brzuch poniżej pępka mam CZERWONY nie wiele tam białego...

Jeszcze jak się uda drugie dziecko a potem operacja :P
Mąż przerażony 15 tyś na brzuch? ...
I mi marudzi ... no ale wiem ze jak podejmę taką decyzję bo nie będę chciała miec tych rozstępów i w ogóle to on nie będzie miał wyjścia też bedzie musiał się zgodzić...

On to mi tłumaczy tak, spokojnie wciagną się po porodzie , nie martw się na zapas...:)

Dla niego zawsze będę piękna...bla bla bla:)

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka