- Otrzymane podziękowania: 91
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie sierpniowe 2013
Mamusie sierpniowe 2013
- asiulek_dolls
- Wylogowany
- gadatliwa
Wam się śnią porody i takie tam a mi.... hahaha że sobie T. jaką siksę znalazł
ale to chyba przez moje dylematy czy się wybrać do fryzjera bo już troche włoski mi odrosły czy zapuścić...
bo śniło mi się że siedziałam w domku i się nudziłam strasznie i postanowiłam ruszyć dupsko i zawołać mężusia bo coś nie śpieszno mu było do domu wieczorem wrócić, no i wołam go i wołam a on siedzi w garażu z uśmiecham na ustach i taki rozmarzony wogóle i wpatruje się w telefon, no to lukam w ten tel. a tam focia jakiejś laski szczuplusia z super płaskim brzuchem i do tego takie piękne lśniące długie czarne i prościutkie włosy miała, no i coś mi tam mówi że co się dziwie skoro ze mnie taki wielorybek się zrobił... a ja miałam ochotę ja znaleźć i wyszarpać jej te piękne kudły
ale się ze mnie śmiał rano jak mu powiedziałam że go nie lubie bo mi się śniło że sobie jakąś małolatkę znalazł
no i tak teraz kolejny dzień mija mi na zastanawianiu się co zrobić z moją fryzurą
kiedyś miałam bardzo długie włosy i farbowałam na czarno a jakieś dwa lata temu ścięłam na boba i zaczęłam wracać do swojego koloru (teraz mam swój naturalny brąz)
też tak macie że Was bierze na jakąś zmianę image??
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- agniesia1604
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 52
z Długimi mam pełen wachlarz fryzur ...
Co do farbowania włosów... zrezygnowałam ...
Byłam 3 lata blondynką i sobie tak zniszczyłam włosy że dopiero teraz po 2 latach mam zdrowe włosy. Chociaż czasem sobie zafarbuję ale na swój kolor - czyli brąz...
Ostatnio farbowałam z rok temu .... Nie nosze się z zamiarem farbowania ...a jedynie podcinania końcówek... dążę do tego aby wyrównać w końcu grzywkę z tyłem ... ale jakoś od 2 lat to nie wychodzi ...
Kiedyś cieniowałam ...i jeszcze w sumie nie doszłam do tej równości bo wciąż z tyłu mam lekko cieniowane ... a te cieniowane sie też rozdwajają i trzeba je też lekko przycinać ...
Jeszcze z rok mi zajmie powracanie do równych cudownych pięknych włosów
- asiulek_dolls
- Wylogowany
- gadatliwa
ciekawe co mi wyjdzie, ja będę robić ten wymaz za jakieś dwa tygodnie bo mi gin kazała tak w 35-36tc zrobić
a przewijak bardziej podoba mi sie ten drugi
Niesia gratuluje obrona też na pewno na 5 będzie trzymam kciuki
a co do kilogramów to u mnie narazie 10 na plusie mam nadzieje że więcej jak 13-14 nie przekroczę i tak się pewnie będę z ta wagą długo bujać... ahhh a że przed ciążą też mi się troszkę przytyło to ciężko będzie zrzucić... co będzie to będzie, nie nastawiam się na ostrą dietę i ćwiczenia bo kończy się to u mnie zawsze efektem słomianego zapału... mam nadzieję że będę tak wpatrzona w synka że zapomnę przy nim o całym bożym świecie i o jedzeniu przy okazji- a właściwie przede wszystkim bo w moim przypadku to najlepszy sposób, zawsze traciłam na wadze jak byłam zabiegana i dużo miałam na głowie bo albo zapominałam coś zjeść albo jak już sobie przypomniałam to przegryzałam coś na szybko w biegu
- agniesia1604
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 52
Bo mam problem z obliczaniem hehe:P
W sumie jakby nie patrzeć... został miesiac i tydzień ... zaraz pozostanie tylko miesiac ...a jak pozostanie tylko miesiąc to można będzie już rodzić hehehehe:)
3 lipca kolejna wizyta - w sumie już za tydzień
Ja też GBS mam mieć robione w 35-37 tygodniu
Mi to wypadnie w 35 i 5 dniu
- asiulek_dolls
- Wylogowany
- gadatliwa
później zaczęło mnie denerwować to że potrzebowałam godziny czasu żeby jakoś doprowadzić włosy do porządku, bo tyle czasu zajmowało mi ich umycie, nałożenie odżywki, suszenie (co najmniej 30min a suszarka mocna) no i później jeszcze szybkie prostowanie...
aż wkońcu pewnego dnia po obejrzeniu płyty z wesela mojego brata, postanowiłam że ścinam, moje kuzynki też miały długie ciemne włosy i stwierdziłam że wszystkie wyglądamy tak samo i że ja tak nie chce
ścięłam na boba bo przy buzi wolę jednak mieć trochę dłuższe włosy i z przodu nie było aż tak dużej różnicy w moim wyglądzie po zmianie fryzurki
no i zdecydowanie moja głowa i włosy odpoczęły, wcześniej sporo włosów mi wypadało, po ścięciu stały sie gęstsze i bardziej lśniące.... i jaka byłam szczęśliwa kiedy okazało się że na to co wcześniej zabierało mi godzinę czasu teraz potrzebuję niespełna 15minut
- EwelinaB87
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- http://sierpniowki.pokazywarka.pl/
- Otrzymane podziękowania: 0
niestety takie zycie.
strasznie sie ochlodzilo na dworze, az dziw ze tak moze sie pogoda zmieniac
- Gro-szek
- Wylogowany
- budujemy zdania
Nom ...
Karmienie dziecka powoduje szybki spadek kg..
Ja tydzień temu miałam dopiero 5,5kg na plusie ...
A gdzieś przypadkiem wyczytałam ze ostatni miesiac ponoć się nie tyje... ale tego bym nie była taka pewna ...nasza położna mówiła żeby w ostatnim miesiacu odmówić sobie właśnie słodyczy.
Pas poporodowy zakupie ale po porodzie
Ja mam tak duże rozstępy że nie wiem co z tym potem zrobię....
Nie chce nawet myśleć co potem zostanie....
Ale z 30 rozstępów jak nic ... cały brzuch poniżej pępka mam CZERWONY nie wiele tam białego...
Jeszcze jak się uda drugie dziecko a potem operacja
Mąż przerażony 15 tyś na brzuch? ...
I mi marudzi ... no ale wiem ze jak podejmę taką decyzję bo nie będę chciała miec tych rozstępów i w ogóle to on nie będzie miał wyjścia też bedzie musiał się zgodzić...
On to mi tłumaczy tak, spokojnie wciagną się po porodzie , nie martw się na zapas...
Dla niego zawsze będę piękna...bla bla bla:)
Agnieszka z dwojga złego to dobrze że są czerone, jeszcze niezabliźnione... możesz jeszcze coś z nimi zrobić... po porodzie nie mozna sobie tego zbagatelizować... smarować, smarować i jeszczeraz smarować
Ja póki co mam 13 kg na plusie (przy wzroście 175cm chyba nie jest tak źle) i na szczęście ani jednego rozstępa
- wunia1984
- Wylogowany
- rozmowna
- ...teraz serca mam dwa...
Malutkiej serduszko zapierdzielało 160 Mamusi się nie przytyło od ostatniego razu a nawet spadło 800gr Więc jesteśmy w dobrym humorku. A no i leukocyty w moczu jak były tak są
Pogoda barowa ale do baru nie po drodze
Dzisiaj na obiadek domowe hot dogi
Co do fryzurki to od marca zaczęłam rozjaśniać bo ten ciemny kolor jakoś zaczął mnie przytłaczać, a każda wizyta u fryzjera jest okupiona strachem przed zbyt dużym ścięciem, ale obiecałam sobie, że jak po ciąży włoski mi polecą to zetnę, do czego mnie mój mężuś usilnie namawia. KIedyś robiłam różne eksperymenty na głowie a teraz jakoś daleko mi do tego
W sobotę skłądamy łóżeczko Wytargam też stelaż do wanienki z przewijakiem
W poniedziałek wizyta w szpitalu i USG Zobaczymy ile moja kuleczka waży
Agniesia co do odliczania to ja mam specjalną aplikację na moim smarkfonie i od dzisiaj już tylko 48 dni
- klauduska89
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Ciąża- dziewięć miesięcy stwarzania świata.
- Otrzymane podziękowania: 1
- wunia1984
- Wylogowany
- rozmowna
- ...teraz serca mam dwa...
- Gro-szek
- Wylogowany
- budujemy zdania
- MamaBąbelka
- Wylogowany
- rozmowna
- Expect The Unexpected
Widzę, że przybyła nam kolejna mama i to ze sporym "przychówkiem" , gratuluję córeczki, idealne dopełnienie rodzinki .
Moje koleżanki przemywały zwykłymi wacikami nie jałowymi gazikami oczka i przegotowaną wodą po prostu, ja pewnie też tak będę robiła.
Klauduśka, a czemu za maksymalnie 37 dni, lipcówki się coś wcześnie rozpakowują, ale przecież do 42 tygodnia to jest jeszcze ciągle w terminie.
Polecam Wam ten film, słyszałam już kiedyś o tym, ale teraz dokładniej się zapoznałam i zachwyca mnie to, maleństwa w jego rękach uspokajają się od razu:
Nie chodzimy do szkoły rodzenia, więc muszę pooglądać filmy, jak nosić i kąpać noworodka.
- Gro-szek
- Wylogowany
- budujemy zdania
Macie kogoś lub jakąś firmę do polecenia?
Bardzo dobre opinie słyszałam o Feretti...
- mami_nka
- Wylogowany
- rozmowna
- Zakochani od pierwszych chwil <3
mami_nka napisał:
Znalazłam ostatnio stronie z rozńymi wzorami napisów
W castoramie są bardzo tanie literki ale proste (naklejane na ścianę)
W castoramie również znajdziecie wiele fajnych dekoracji i bardzo tanich ... podejrzewam że w LeroyMerlin także... warto sie przejchać i zobaczyć
Myśmy kupili naklejki ścienne w castoramie
Za jedne dalismy 19 zł (małpka) za drugie piankowe naklejki 56 zł (Kubuś puchatek)
Ale ja nie chce naklejdki czy cóż zreszta mam te Ala drewniane przyszły mi ostatnio cudnie zreszta to tylko napis zdjecie grafika tak od picu
- mami_nka
- Wylogowany
- rozmowna
- Zakochani od pierwszych chwil <3