BezpiecznaCiaza112023

Mamusie sierpniowe 2013

11 lata 8 miesiąc temu #609431 przez Joanna89

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #609435 przez EwelinaB87
skopiowalam do folderu "dziecko" ;)

11 lata 8 miesiąc temu #609482 przez MamaBąbelka
Dzięki :), też mi się wydaje, że spory mam brzuszek, na szczęście poki co, to jeszcze nie jest męczące. Ale jak się ta wiosna wreszcie nie zacznie, to zamiast śmigać po mieście, to będę się ledwo turlać :/.

Ewelina, świetny smok :).

Niesia i Kasia, to czekamy i my niecierpliwie na relacje z wizyt.

Moje koleżanki też zamawiały Johnson's Baby i nie wiem, jak długo czekały, ale wszystkim doszly.

11 lata 8 miesiąc temu #609507 przez cukierecek27
EwelinaB87 napisał:

Przedstawiam wam Dinozaura Antoniego, bedzie mial jeszcze biała gwiazdę na klacie, bo to imitacja smoka z wisły dla Bratanka z Krakowa naszego przyjaciela :)

Smok Przecudnej urody!!!!

ja już od 7 spać nie mmogę, niby mi się chce a tylko się kręce i nic z tego nie ma.
Zamówiłam też te próbki J&J zobaczymy kiedy przyjdą. Tam jest napisane że jeżeli nie dojdzie do 30dni trzeba się z nimi kontaktować w tej sprawie:)

11 lata 8 miesiąc temu #609658 przez EwelinaB87
A ja moglabym jeszcze z godzinke spac, ale Milenka grala mi marsza na brzuszku, juz jest glodna razem ze mna pewnie :P

ja tez zamówiłam próbki, chociaz wolalabym te z oilatum czy innej drozszej firmy

11 lata 8 miesiąc temu #609704 przez katarzynaxxx89
masakra u mnie sypie śnieg grubo że szok. A co do roztępów to niestety mam dużą tędęcje bo już w okresie dojrzewania wyżły mi na udach(wewnętrzna str) narazie smaruje się oliwką i nowych nie widzę no zobaczymy. Jak wyjdą to trudno

11 lata 8 miesiąc temu #609748 przez klauduska89
pół nocy spać nie mogłam...a to mi nie wygodnie, plecy mnie bolą, mąż się kręcił i tak całą noc... :( Smaruję się raz dziennie tym balsamem na rozstępy Perfecta Mama ale chyba muszę zacząć go 2 razy dziennie stosować bo powoli zaczyna mnie swędzieć skóra na brzuchu...A powiedzcie mi od którego tygodnia zaczyna się 6 miesiąc? Bo wszędzie piszą inaczej...

11 lata 8 miesiąc temu #609885 przez ziii
Echhh, z tym liczeniem to jest różnie. Wklejam najpopularniejsze metody (za innym forum). Sama liczę wg sposobu 2...:

1. Wg książki "W oczekiwaniu na dziecko"

1 miesiąc - 1-4 tydzień,
2 miesiąc - 5-8 tydzień,
3 miesiąc - 9-13 tydzień,
4 miesiąc - 14-17 tydzień,
5 miesiąc - 18-22 tydzień,
6 miesiąc - 23-27 tydzień,
7 miesiąc - 28-31 tydzień,
8 miesiąc - 32-35 tydzień,
9 miesiąc - 36-40 tydzień.

2. Sposób ściągnięty z innego forum

1 miesiąc - 0-4,5 tyg.
2 miesiąc - 4,5-9 tyg.
3 miesiąc - 9-13,5 tyg.
4 miesiac - 13,5-18 tyg.
5 miesiąc - 18-22,5 tyg.
6 miesiąc - 22,5-27 tyg.
7 miesiąc - 27-31,5 tyg.
8 miesiąc - 31,5-36 tyg.
9 miesiąc - 36-40 tyg.

3. Wg gazety Claudia dodatek "Ciąża":

1 m-c : 1 - 4 tydzień
2 m-c : 5 - 8 tydzień
3 m-c : 9 - 12 tydzień
4 m-c : 13 - 16 tydzień
5 m-c : 17 - 20 tydzień
6 m-c : 21 - 24 tydzień
7 m-c : 25 - 28 tydzień
8 m-c : 29 - 32 tydzień
9 m-c : 33 - 38 tydzień

4. Wg encyklopedii Larousse:

1mc - 1-4tyg
2mc - 5-8tyg
3mc - 9-13tydz
4mc - 14-18tydz
5mc - 19-23tydz
6mc - 24-27tydz
7mc - 28-31tydz
8mc - 32-35tydz
9mc - 36-39tydz

No i według którego schematu tu liczyć?

11 lata 8 miesiąc temu #609930 przez klauduska89
no właśnie wszędzie piszą inaczej i tylko mętlik w głowie robią :) ja też myślę że ten 2 sposób jest najlepszy :)

11 lata 8 miesiąc temu #609939 przez cukierecek27
Toż to idzie zgłupieć! hehehe

11 lata 8 miesiąc temu #609953 przez patka1603
hej dziewczyny, ja już jestem w domku, wróciliśmy wczoraj przed 20. I zaraz wskoczyłam na wagę i się przeraziła bo od piątku do wtorku przybrałam ponad 2 kilo czyli ok. 5 kg od początku ciąży- wcześniej waga stała w miejscu. Chociaż muszę się przyznać że święta polegały głownie na jedzeniu 3 razy dziennie ( z tego względu że nie mam od tygodnia w ogóle apetytu i jadłam tyle co mi podano ;) ) i leżeniu gdyż miałam problemy ze snem i ledwo żywa chodziłam przez cały czas- kładłam się spać koło 21. Więc nic dziwnego że tyle na plusie skoro nie miałam nawet kiedy tego spalić!!!!

Śliczne brzuszki kochane! mój maluszek też coraz bardziej szaleje wczoraj jak lezałam to dał taki popis że zawołałam tatusia i miał okazje pierwszy raz zobaczyc jak brzuszek skaceze :D
Boże jakie to wspaniałe uczucie czuć maluszka- teraz już wiem na 100% ze to on to cieszę się z każdego muśnieńcia 10000 razy bardziej

co do rozstępów u mnie narazie ich brak co mni bardzo cieszy i tak jak ewelina używam od 3 tygodni 2x dziennie elancyl

11 lata 8 miesiąc temu #609956 przez cukierecek27
patka1603 napisał:

hej dziewczyny, ja już jestem w domku, wróciliśmy wczoraj przed 20. I zaraz wskoczyłam na wagę i się przeraziła bo od piątku do wtorku przybrałam ponad 2 kilo czyli ok. 5 kg od początku ciąży- wcześniej waga stała w miejscu. Chociaż muszę się przyznać że święta polegały głownie na jedzeniu 3 razy dziennie ( z tego względu że nie mam od tygodnia w ogóle apetytu i jadłam tyle co mi podano ;) ) i leżeniu gdyż miałam problemy ze snem i ledwo żywa chodziłam przez cały czas- kładłam się spać koło 21. Więc nic dziwnego że tyle na plusie skoro nie miałam nawet kiedy tego spalić!!!!

Śliczne brzuszki kochane! mój maluszek też coraz bardziej szaleje wczoraj jak lezałam to dał taki popis że zawołałam tatusia i miał okazje pierwszy raz zobaczyc jak brzuszek skaceze :D
Boże jakie to wspaniałe uczucie czuć maluszka- teraz już wiem na 100% ze to on to cieszę się z każdego muśnieńcia 10000 razy bardziej

co do rozstępów u mnie narazie ich brak co mni bardzo cieszy i tak jak ewelina używam od 3 tygodni 2x dziennie elancyl

No to super że nabrałaś pewności że to Wasze maleństwo,moja hmm nie lubi zbyt długich posiadówek przy biurku wczoraj w pracy dała mi na koniec popalić:D ale tak to mogę dostawać więc dzis wolny dzien i zaraz chcac nie chcac spacerek trzeba zaliczyć... akurat zajde do apteki po jakieś witaminki bo cały czas brałam jedynie kwas foliowy ... tyle tego jest że nie wiadomo co wybrać :unsure:

11 lata 8 miesiąc temu #609960 przez cukierecek27
aa dziewczyny nie byłybyście zainteresowane książkami ... chce zrobic troche miejsca i za grosze sprzedać książki przeczytane.... tj. "Sekretna córka" "córki hańby", "musiałam odejść" "dzieciak" "arabska perła"....??

11 lata 8 miesiąc temu #609969 przez agataxii
Śliczne brzuszki dziewczyny i fajnie, że póki co same dobre wieści:)

Moją córę wzięło choróbsko na poważnie :( Coś na płuckach zaczęło jej się osadzać i biedna zastrzyki dostaje... Mam nadzieje, że pomogą bo serce mi się kraja jak ona tak ciężko kaszle.
No a mnie rozłożyło razem z Gabrysią. Byłam dziś u lekarza pierwszego kontaktu i przepisał mi Amotaks.

1. Czy którejś coś wiadomo o braniu amotaksu w ciąży? Nie mogę się dodzwonić do mojego gina.
2. Nigdzie też nie mogę znaleźć informacji, czy intensywne kichanie i smarkanie na dłuższą metę może zaszkodzić ciąży. Bo kaszel wiem, że może. ?

Niesia www.johnsonsbaby.com.pl/products,zamow.html
ja zamawiałam tą próbkę. jakoś 3tyg na nią czekałam. Zdziwiona tylko byłam, że to przyszło w kopercie :silly: Gdy urodziła mi się córa, to zamawiałam wiele różnych próbek dziecięcych i przychodziły w ładnych pudełeczkach :)

11 lata 8 miesiąc temu #609974 przez cukierecek27
Ojjj agataxii WRACAJCIE SZYBKO DO ZDRÓWKA!!

Niestety co do używania leków w czasie ciąży nie pomogę...

Moderatorzy: ilonaQltoorka
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka