BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 4 miesiąc temu #179343 przez mYSZA
Marta to masz tylko tydzien miedzy brzuskiem a głowką- to o wiele mniej niż my z Jankiem. ciesz się moja droga! dziewczynka moze byc drobna;) a swoja drogą to tak sobie myślalam, że moze kiedyś poznamy te ansze dziciaki skoro w ciąży mamy podobne problemy;P Maly Janek i mała Maja;) Ostatnio skarżyłam się mężowi, ze Janek taki chudy przez niego, bo on sam też chudy się urodził i nadal jest szczupły ( tj. nie mogę go podpaść! ) a on na to : "no widzisz, chudy a jaką piękną żonę mam" i aż się popłakałam ze wzruszenia;P

a w ogóle zapomniałam Wam wczoraj powiedzieć cos śmiesznego- jak mi robili to dokładne USG to próbowali też nóżkę zmierzyć i coś długo im szło. I nagle komentarz "Mały sie tak rusza, wszystko rozmazane tylko płeć dokładnie widać, macha przed oczami tymi jajeczkami a uda normalnie pokazać nie chce".. może głupio się tym chwalić ale na każdym USG obojetnie kto bada to wszyscy mówią, że płeć baaardzo wyraźna i że się Mały widocznie nią chwali;P

a my dziś na ślub i wesele- zeby mi się chciało tak jak mi się niechce! nawet na makijaż jeszcze się nigdzie nie umówiłam! dobrze, ze to czwartek to może mnie z marszu wezmą. mam nadzieję, że się nam nic nie stanie na tej imprezie!

a co do oczyszczania- o rany jakie ja baki puszczam! MASAKRA!

Janek z nami!
Temat został zablokowany.
13 lata 4 miesiąc temu #179345 przez Pyśkaaaa
Mysza tak w czwartek :unsure: ślub i wesele jeszcze się z czyms takim nie spotkalam... mnie też gania ale ja jem tonę śliwek pewnie dlatego...
13 lata 4 miesiąc temu #179347 przez basia89
hej brzuszki :)

ja już dzisiaj po wizycie :) i ja chyba rodzić nie będę :P bo u mnie wszystko pozamykane, brak rozwarcia, skurczy :) hehe :) chociaż dzisiaj w nocy obudziłam się z bólem brzucha, tak jak na okres. więc może to są skurcze???

u mnie lekarz nie wspominał nic o tych badaniach na paciorkowca. więc sama nie wiem czy robić te badania czy też nie. jak myślicie ????
13 lata 4 miesiąc temu #179348 przez Marta M
Mysza dobry pomysl, wogole fajnie by bylo zrobic kiedys nasz zjazd, taka imprezke z mezami i dzieciaczkami, ale by bylo fajowo :) Albo wybrac sie na wspolne wakacje, wynajac plaze, ale byloby radosci :):)

Mysza to pokaznego bedziesz miala malego mezczyzne :) A ja mam nadzieje ze Maja to Maja, bo ostatnio plec sprawdzali chyba dwa miesiace temu, ja juz sie przyzwyczailam do mysli ze dziewczynka, ale wiem ze moze sie jeszcze okazac inaczej..

i dolaczajac do tematu "oczyszczania": dlaczego kukurydza sie nie trawi????? HAHAHAHAHA

Wczoraj nagotowalam barszczu i kurczaka po chinsku i zaraz bede szamac obiadek..Agus, dawno nie pisalas co u CIebie na obiadek, zawsze nas tu dwoma daniami zasypywalas :woohoo:
13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #179350 przez slowiczek
basia posiew jest bardzo ważny, i powinno się go zrobić po 35 tc...lepiej wiedzieć czy się ma tego paciorkowca czy nie, bo nawet jak jest to wystarczy że podadzą antybiotyk przy porodzie i można uniknąć przykrych konsekwencji zakażenia maluszka....

Marta u Ciebie na peeeeewno jest dziewczynka :) pamiętam zdjęcie z USG z typowo dziewczyńskim buziolkiem :D
13 lata 4 miesiąc temu #179352 przez Marta M
Basiu ja ostatnio sie naczytalam i z tego co tam bylo to jest wazne badanie, bo ponoc 25% ludzi ma tego paciorkowca i u nas siedzi sobie cichutko a dziecku moze grozic no zapaleniem opon mozgowych a nawet sepsa..przy porodzie podaja antybiotyk jesli masz wynik dodatni i wtedy nie ma zagrozenia dla dziecka..wedlug mnie wybierz sie na to badanie..ale niech jeszcze inne brzuszki sie wypowiedza..
13 lata 4 miesiąc temu - 13 lata 4 miesiąc temu #179353 przez Agusia83
Ja tez Was witam czwartkowo :laugh:
O dziwo mialam spokojna noc, oczywiscie na siku trzeba bylo wstawac ale nie mialam zadnych skurczy :laugh: Kochane, ja bez rogala to juz od dawna nie spie...to moj najlepszy przyjaciel do poduszki, oczywiscie oprocz meza...przy ktorym zasypiam migusiem :laugh:

Ja tez mam dzis wizyte i jestem ciekawa co ginka powie...jak tam moja szyjka i czy to co obserwowalam to czopek, czy nie czopek :silly:

Basia, ja bym na Twoim miejscu zrobila chociaz sama dla siebie...lepiej takie rzeczy wiedziec...

Marta, to malutka wcale nie masz az takich rozbierznosci...naprawde nie jest zle...pewnie taki jej urok...w koncu musiala sie w czyms podac na rodzicow :laugh:

Mysza, pierwsze slysze slub i weselicho w czwartek...ale teraz jest sezon i naprawde ciezko znalezc lokale w soboty ....baw sie dobrze, tylko nie przeginaj z tancami :silly: a nie mozesz sie sama wymalowac?????

A do mnie przyszla mama i wlasnie myje okna :laugh:
Marta na obiadek zupka z lupanego groszku z makaronem i kielbaska...a na drugie?hmmm, jeszcze nie wiem..ale cos dobrego trza zrobic bo mama zostaje na obiedzie :lol:
13 lata 4 miesiąc temu #179354 przez pati-m
Witam brzuchalki!
O dziwo wyspałam się! Pierwszy raz od kilku dni :woohoo:
Zaraz zmykam do sklepu po drobe zakupki, a potem czeka mnie sprzątanie bo czekamy aż wreszcie przywiozą nam szafę. Zostanie mi poukładanie rzeczy i wreszcie odetchnę od tego bałaganu :)
A tak poza tym wczoraj mąż skręcił kołyskę i stoi w naszym pokoju. Jak sobie pomyślę, że już niedługo będzie w niej leżał nasz maluch, to od razu mi się ciepło na serduchu robi. Patrzę na nią i sama do siebie się śmieję :lol:

fanka - daj znać jak po wizycie, trzymam kciuki :)
13 lata 4 miesiąc temu #179360 przez mYSZA
my też mieliśmy ślub w czwartek;) powiem Wam, że polecam bo wszytsko jest tańsze, nie ma problemów z terminem w sali, wodzirej.orkiestra, godzina w kosciele itp. Ponadto w zwiazku z tym, ze trzeba wziaść urlop zjawiaja sie osoby którym naprawdę na młodych zależy, czyli mniej kasy wydajemy na ciotki z piątek wody po kisielu;)

mi o tym paciorkowcu też jeszcze nie mówiła. ale ona jest już chyab zafiksowana na tej hipotrofii- bo ostatnio anwet mówiła, że mimo lepszych wyników nadal nic obiecać nie może i nie cieszymy się an zapas;/

Janek z nami!
13 lata 4 miesiąc temu #179364 przez Marta M
Pati to zdjecie kolyski prosimy :)

Zauwazcie ze my tu wszystko hurtem przechodzimy, jak jedna spi zle to wszystkie maja zle noce, dzis na szczescie wypoczete :)
13 lata 4 miesiąc temu #179367 przez Agusia83
Marta, tez to dzis zauwazylam...haha...ciekawe czy hurtem bedziemy rodzic :silly:
13 lata 4 miesiąc temu #179368 przez basia89
hmm ja się pytam was właśnie bo mój lekarz powiedział że jak chce to mogę zrobić to badanie i nic więcej :angry: a w internecie nie chce zbytnio czytać bo po co mam się stresować :) same dobrze wiecie że w internecie to straszne nieraz rzeczy piszą :\ także się na przyszły tydz wybiorę na to badanie :) dla małego :)
13 lata 4 miesiąc temu #179370 przez mYSZA
no niby mogę sama sie wymalować, ale nie bedzie to takie trwałe i ładne;P

tańczyc w ogóle nie mogę wiec to bedzie najlepsze wesele mojego męża- bedziemy siedzieć i jeść;P

Janek z nami!
13 lata 4 miesiąc temu #179371 przez pati-m
Wstawię wstawię jak już ten bałagan w pokoju sprzątnę, bo wszędzie dookoła pudła z ciuchami, które czekają żeby je w szafie (chwilowo nieobecnej) powiesić i wstyd się takim "porządkiem" chwalić :)

A co do takiego mamusiowego zjazdu to ja jestem jak najbardziej za :lol: Już widzę nas wszystkie i te nasze cudne maluszki jak się ze sobą bawią - takie mini przedszkole :lol: Musimy kiedyś pomyśleć o czymś takim :lol:
13 lata 4 miesiąc temu #179374 przez Agusia83
Basiu, ale tu chodzi o to, ze jesli nie masz paciorkowca, to nic tylko skakac z radosci, a jesli jednak go masz to po porodzie daje sie antybiotyk malcowi..bo przy porodzie sn moze sie zarazic i pozniej moga byc nieprzyjemne powiklania...

Pati, wstawaj, wstawaj...wszystko nam trzeba pokazac :laugh:

Mysza, takie wesele tez fajne, obyscie mieli tylko wygodne krzeselka to mozna siedziec i jesc i siedziec i jesc no i o siku nie zapomniec :silly:
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia