BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 9 miesiąc temu #89248 przez Pyśkaaaa
nigdy czegos takiego nie jadłam :P
Temat został zablokowany.
13 lata 9 miesiąc temu #89299 przez monika1984lodz
zjadlam bym andruty mmmmm
chociaz ostatnio na slodycze ne moge patrzec hihi
dzsiaj np. nawpitalalam sie salatki grekiej mniam :P

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 9 miesiąc temu #89465 przez Marta M
Jej, ale mam do nadrobienia :)

Idac od poczatku:

Mała, Kamilek widac radosny, sliczny chlopczyk :)

Katy to super, ze odpoczniesz od pracy i poswiecisz wiecej czasu dzieciaczkom..a i magistra moze zrobisz jeszcze przed porodem :):)

Witam nowe dziewczyny: Monika, kasia..Monika widze ze mamy wspolny termin porodu..i zapraszam do tego, jesli tylko chcesz mozesz opisac na swoja historie, mimo ze smutna, wierzymy, ze juz nic takiego sie nie powtorzy i bedziemy sie wszystkie razem cieszyc z naszych maluszkow :), juz dopisuje Was na pierwsza strone :)

Agusia ale super, ja Ci wierze, bo ja tak samo mialam...i wczoraj znow to czulam :) Nasze maluszki zaczynaja dawac znac o sobie :):):)

Brzuszek tez mnie pobolewa i zauwazylam nawet ze przy dotyku go czuje...nawet przy zlewie nie moge stac bo juz zahaczam brzuszkiem o blaty...no i przy takim styku pobolewa...

Kasiu ja ogladalam meksykanska wersje naszego serialu Prosto w serce...i tamten wedlug mnie byl mega smieszny, a ten wydaje mi sie taki bezplciowy, takze nie ogladam...a Brzyduli to wszystkie odcinki ogladalam.

Jeszcze sie tu pochwale: jutro mezus wraca, po ponad 6 tygodniach...wow..:)
13 lata 9 miesiąc temu #89472 przez Pyśkaaaa
dzien dobry :)

MartaM snilas mi sie dzis haaha...to pewnie juz sie doczekac nie mozesz? i ja przydule ogladalam wtedy tvn nie sniezyl jeszcze :P
13 lata 9 miesiąc temu #89482 przez bewipo
Marta narescie się u nas pojawiłaś ;) Teraz mężuś wróci to pewnie na jakiś czas znikniesz nam :)
13 lata 9 miesiąc temu #89495 przez Agusia83
Hej dziewczynki :woohoo:

Marta, ciesze sie, ze mezus przyjezdza...na pewno bedzie pozytywnie zaskoczony jak zobaczy Cie z tak pieknym brzuszkiem. Nie bedzie mogl oderwac od niego rak i nieskonczonych calusow :silly: ...Tak jak Bewipo napisala, pewnie na jakis czas zikniesz, ale nie obrazimy sie :silly: spedzaj z nim jak najwiecej czasu....

Ja juz nie wiem na co reaguje moj organizm, przeciez teraz codziennie jest ladna pogoda, a glowa ciagle boli...Jeszcze nigdy tak czesto mnie nie bolala...Wczoraj wieczorem poszlam spac z wielkim baniakiem, a obudzilam sie z jeszcze wiekszym...Mierzylam cisnienie i jak na zlosc, zawsze przy bolach mialam wysokie, tak dzis niskie, prawie 100/60..tylko raz bralam apap, nie chce sie faszerowac, ale jak tak dalej pojdzie chyba bede musiala..Czasami sie tylko martwie, czy to nie odbija sie na maluchu, zeby przypadkiem jego cos nie bolalo i zeby wszystko z nim bylo w porzadku....
13 lata 9 miesiąc temu #89526 przez Groszek
Agusia mnie w ciąży też głowa pękała dość często... ale jeśli Cię boli to bierz procha bo więcej złego zrobi boląca głowa niż proszek :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=7557
13 lata 9 miesiąc temu #89539 przez Pyśkaaaa
dziewczyny przeokrutnie boli mnie gardlo :( co moge wziac oprocz soli bo tym nie jestem w stanie wyplukac :( siedze calymi dniami w domu i sie przyplatalo masakra :(
13 lata 9 miesiąc temu #89546 przez monika1984lodz
Pyśkaaa na gardlo dobre sa hallsy takie zwykle :) a z tego co czytalam to tez zwykle landrynki pomoga chodzi tylko oto zeby nawilzyc gardlo :)

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 9 miesiąc temu #89559 przez fanka
Cześć Dziewczynki, u mnie dziś pogoda piękna, wiosna pełną parą. Szwagierka wydarła mnie dziś na szmatki, strasznieee nie chciało mi się iść ale poszłam i teraz jestem strasznie zadowolona bo kupiłam sobie kilka super ciążowych ciuszków. Wydarłam dżinsy, prawie jak nowe, może nie jakiś super nowy fason ale tak na codzień wyskoczyć do sklepu czy coś to będą super, 2 bluzki fajne ciążówki, jedna ładna, luźna na lato , a druga bardziej już codzienna z hello kitty ale bardzo mi się spodobała no i kosztowała ... 2 zł :-) no i jeszcze taką długa tunikę do getrów czy legginsów i za całe zakupy zapłaciłam 30 zł. Bardzo się cieszę z tych moich łowów bo już z mojej szafy tylko kilka wybranych rzeczy zostało w które się mieszczę, a kupować jakaś większą ilość ciążowej garderoby w sklepie to trzeba wydać fortunę, a tak to na takie codzienne spacery czy zakupy będę miała.

Co do bolącego brzucha, to mnie również ostatnio coraz częściej boli, muszę się bardzo oszczędzać z jedzeniem bo jak tylko zjem coś np smażonego to odrazu boli mnie wątroba i szczególnie w nocy mi dokucza, nie mogę też długo siedzieć bo brzuch boli, ostatni wogóle częściej niż zwykle jakieś bóle brzucha mnie męczą no ale Dzidziuś coraz większy a co za tym idzie brzuch też i może trzeba się po prostu przestawić na nowe nawyki co do jedzenia, ułożenia ciała itd żeby nie tylko mi było wygodnie ale krasnalkowi też!!

Dziewczyny ja też mam wrażenie , że czuję już ruchy Maluszka :-) szczególnie wieczorem jak już leżę w łóżku sobie spokojnie i np. oglądam tv to coraz częściej czuję w dole brzucha takie jakby mi motyl tam latał czy coś takiego. Na początku nie byłam pewna ale zdarzyło mi się to w ciągu ostatnich dni już kilka razy więc jestem już prawie na 100% pewna , że to mój urwis daje o sobie znać!

Kończę bo jak zwykle poemat mi wyszedł :-) miłego dnia Mamuśki ;-)
13 lata 9 miesiąc temu #89569 przez katy25
czesc dziewczynki,

ja dzis umieram dosłownie:(
gardło, ból głowy, mierzyłam gorączki i niby nie mam, ale stan podgoraczkowy jest:(na dodatek do 17 siedze w pracy... co za porażka.
Na 19 zapisalam sie do lekarza...
koncze bo nie mam sily nawet pisac:(
13 lata 9 miesiąc temu #89573 przez monika1984lodz
ja dzisiaj wkoncu ide w poszukiwaniu jakis spodni na tylek :) moze uda sie cos kupic :)
niestety nie mam zdolnosci do grzebania w ciuszkach z drugiej reki wiec nawet nie probuje sie tam wybierac bo szkoda moich nerwow.
pieknego slonecznego dnia wam zycze dziewczynki :) :*

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 9 miesiąc temu #89578 przez Pyśkaaaa
biedna Katy wiem co czujesz... mi jak do jutra nie przejdzie wstaje rano i tez ide do lekarza zeby nie bylo jak ostatnio ponad 39 stopni ech..:(

a ja uwielbiam ciucholandy :P i uwielbiam grzebac tam...
13 lata 9 miesiąc temu #89597 przez fanka
ja właśnie też nie mam ręki do wypatrywania "perełek" w ciucholandach i dlatego bardzo rzadko chodzę bo przeważnie i tak wychodzę z pustymi rękami i cała w nerwach :-) ale dziś miałam jakiś szczególnie szczęśliwy dzień dlatego się pochwalić odrazu musiałam :-)
13 lata 9 miesiąc temu #89606 przez bewipo
O co się tu dzieje, same chorubska was dopadły. Ja gardło płuczę wodą z wodą utlenioną (poł szklanki wody i takie jedno dłuższe siknięcie wody utlenionej). Na początku ciąży brałam jakieś homeopatyczne na gardło, ale już nazwy nie pamiętam.

Agusia mnie wczoraj dopadł taki ból głowy, chyba ta pogoda tak działa.

fanka super że zakupy udane :) monika życzę owocnych łowów ;)
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia