- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
MAMUSIE WRZESIEŃ 2012
- MADZIA7
- Wylogowany
- rozmowna
Cicho z rana jak makiem zasiał... śpicie jeszcze, czy rodzicie?
Agnessa i jak z tymi wodami, byłaś na IP?
Kasia trzymamy kciuki i czekamy na rozwój sytuacji:) A tak właściwie, to co ten lekarz Ci zorbił?
Siteczko to faktycznie spory już Synek! Cieszę się, że wszystko dobrze się rozwija.
Mała ale miałaś przejścia bidulko z tymi lekarzami, mam nadzieję, że ta wysypka to nic poważnego i że uda Ci się ją wyleczyć.
Patys kupiłam wczoraj naklejki:) Kilka z motylkami i jedną z Kubusiem Puchatkiem i Prosiaczkiem:) Zaraz je ponaklejam:) Mam nadzieję, że Natalce się spodobają
Dziś mam ambitne plany na zakupy, obiadek i prasowanie, zobaczymy co z nich wyjdzie, będę tu zaglądać,
miłego dzionka:)
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- agnesssa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
- Otrzymane podziękowania: 42
Madzia W naszym przypadku tydzień albo dwa to szmat czasu
Mała Dobrze, że się odezwałaś Mam nadzieję, że jeżeli nadal rozwarcie postępuje to dostaniesz od lekarza zielona światło A z naszą służbą zdrowia można tylko sobie w łeb strzelić No ręce opadają
Joanna Ciesze się, że wszystko ok
Kasia czekam na wieści, czy się ruszyło A mnie lekarz też tak nagrzebał, że do teraz boli
Siteczko No to pozytywne zaskoczenie, to również możesz już rodzić, bo synuś ma piękną wagę
No dobra a teraz o mojej kolejnej wizycie na IP, mi to już ręce opadają normalnie Wczoraj postanowiłam, że pojedziemy z samego rana przed męża pracą na IP, no chyba, że w nocy coś by się działo, w nocy normalka jakiś tam ból podbrzusza i sączyło się ale nie na tyle mocno żeby mokre łóżko było. Więc z rańca pojechaliśmy, po drodze miałam 3 skurcze (a domyślam się, że to były skurcze bo twardniał brzuch mocno i silny ból temu towarzyszył) na IP powiedziałam o wszystkich dolegliwościach, położna sprawdziła tylko tętno małego (130 więc prawidłowe) i za chwilę zbadał mnie lekarz, przy badaniu nic nie mówił, a potem zaczął wypisywać papierki, w końcu łaskawie mnie poinformował, że szyjka skrócona i że mam jechać do domu i jak będzie więcej ze mnie leciało, albo będzie się mocniej brzuch stawiał to mam wrócić, nie zdążyłam mu zadać żadnego pytania bo miał wezwanie do porodu Tak więc wróciłam do domku (co mnie cieszy, bo wolę w domku siedzieć niż w szpitalu) a na wypisie napisał, że zalecone badania KTG Ja tego nie kumam, jeżeli powiedziała, że mam skurcze a szyjka jest skrócona to dlaczego nie zrobili mi KTG w szpitalu, żeby sprawdzić te skurcze Ja na prawdę jestem już zdezorientowana, bo jeżeli w szpitalu mówię, że w ciągu 20 minut miałam 3 skurcze, a oni nawet nie robią badania i każą jechać do domu, to teraz chyba pojadę dopiero jak skurcze będę miała co minutę Teraz skurcze się powtarzają, ale już tak mniej więcej dwa na godzinę więc jest ok. No i tak mi podczas badania nagrzebał, że aż wkładkę mam czerwo brązową
Sorki za taki długi opis, ale jak zwykle wiem, że nic nie wiem
Madzia przez to że wyszłam z domu o 6 to już jestem po zakupach Też mam zamiar poprasować i zrobić obiad No i chyba dzisiaj ubiorę prześcierało i ochraniacz na łóżeczko, może zmotywuje Maksia do wyjścia
- mala2809
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Z jednej strony lepiej, że mozesz posiedziec w domku tylko teraz na siebie uważaj
MADZIA7 jaka Ty pracowita od rana ja też mam zamiar się za siebe wziąć ale chyba dopiero popołudniu
- magdalenamksiazek
- Wylogowany
- gaworzenie
- Córcia- Basia :)
- basiek_252
- Wylogowany
- gaworzenie
- Już tak bllisko :)
siteczko no to ładnie synek przybrał przez te 4 tygodnie. Waga taka już do porodu. A jak jeszcze troszkę posiedzi to pewnie załapiesz się do tych 4 kg dzieciaczków
kasia777 czekamy niecierpliwie na rozwój sytuacji i na kolejną super nowinkę
MADZIA7 koniecznie pochwal się naklejkami
agnesssa czyli w zasadzie to nic Ci nie powiedzieli. Lekarz nie raczył Ci powiedzieć czy to wody się sączą? No już takie traktowanie jest ohydne...
To zostaje Ci samej kontrolować skurcze. A ten Twój szpital to jakaś tragedia. Ja jak pojechałam do swojego to tylko powiedziałam, że chcę mieć KTG i od razu się mną zajęli.
I może też w tym tygodniu już będziesz z dzidzią
- MADZIA7
- Wylogowany
- rozmowna
Mała nie jestem taka pracowita, po napisaniu tego postu, zasnęłam;) ostatnio stale tak zasypiam, mogłabym na stojąco usnąć teraz, a zatem kawka i dopiero biorę się do pracy:) Ciekawe czy to wynik niskiego ciśnienia, czy organizm może przygotowuje się do "nocnego czuwania" po porodzie.
Dziewczyny, które macie już Maleństwa, czy Wy wogóle spicie? Bo ja to chyba oka nie zmrużę jak Natalka się urodzi, taka przewrażliwiona matka jestem;)
- kasia7775
- Wylogowany
- gadatliwa
- nasz skarb Oliwier
- Otrzymane podziękowania: 5
u mnie jak na razie spokój coś tam wczoraj się zaczynało dziać, miałam skurcze brzucha regularnie co 10 minut, ale niebolesne, tylko takie nieprzyjemne. Wszyscy w domu chodzili, czy już będę rodzić. Tylko mnie wkurzali A potem mi przeszło hehe
troche mnie pobolewało od czasu jak na @, ale nieregularnie. No i nocka w sumie spokojna.
Teraz tez mnie lekko boli i coś zaczyna mi brązowego lecieć
Właśnie córka wstała i stwierdziła: "co ty jeszcze nie pojechałaś? normalnie sobie jaja robisz"
agnesssa współczuje, jakaś paranoja u nas jest ale myślę, że lada chwila ruszy cię konkretnie
MADZIA7 lekarz powiedział, że zrobił mi "kuku" pewnie tam pomasował i porozciągał szyjkę, bo stwierdził, że teraz mam rozwarcie na 2 cm
tez kupiłam naklejki z Kubusiem
- chasiami
- Wylogowany
- gadatliwa
- 21.08.2012 - Alicja i czekamy na Paulinkę :)
- Otrzymane podziękowania: 19
- baby_55
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- paula
Agnessa dziwny też szpital :/ ja od 37 tygodnia jeżdziłam 2razy w tyg do szpitala na KTG na zlecenie lekarza, a jakby coś sie działo to od razu podpinali KTG zanim jeszcze lekarz się pojawił, no i lekarze też jacyś tacy bardziej kontaktowi byli... współczuję ale mam nadzieję, ze niedługo sie ruszy i już nie będziesz musiała tam chodzić
Marta M pamiętam jak rozmawiałyśmy przed moim porodem ale ten czas leci koniecznie bierz przykład nie ma na co czekać
Madzia pochwal się koniecznie naklejkami
Siteczko pięknie synuś urósł to nic tylko rodzić
Ciekawa jestem ile waży moja królewna mąż pakuje dzisiaj paczkę w pl do wysłania, jakieś ciuszki po Adim malutkie, plus kilka prezentów, które dostaliśmy no i gondolę oraz fotelik do wózka, bo tego nie zabieraliśmy z polski dla Adiego.
Jeszcze dzisiaj, jutro i w czwartek popołudniu będzie z nami już sie doczekać nie moge skręcimy komody i w sobotę mogę rodzić oczywiście pewnie wtedy wszystko stanie i skurcze miną itp...
- baby_55
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- paula
przynajmniej masz dużo do kochania i całowania a potem i tak maluchy wyrównują, mój Adi nadrobił a te większe dzieciaczki zwolniły i sie to wyrównało wszystko
- siteczko
- Wylogowany
- rozmowna
- Nasz Mały Cud jest już z nami! :)
U mnie z kolei po wczorajszym USG tak się synek rozszalał, że myślałam że nigdy się nie uspokoi, strasznie się wiercił przez co nie mogłam długo zasnąć i też trochę na dole pobolewało, ale znośnie nawet...
agnesssa faktycznie na dziwnego lekarza trafiłaś... teraz pozostaje czekać na rozwój sytuacji, aż skurcze będą częściej... po za tym na IP możesz jechać jeszcze raz, moja gin mówiła że są Panie które potrafią nawet 4x w ciągu dnia przyjechać, bo wydaje im się że to już lub coś się dzieje
basiek_252 proszę nie strasz nawet tymi 4kg bo się trochę przestraszyłam że ma 3,2 a tu do terminu nie całe 4 tyg... i ile jeszcze może przybrać na wadzę pocieszam się tym że USG nie jest super miarodajne więc przyjmuje że ma troszkę mniej
kasia7775 no to ładnie skurczę się zaczęły, to tylko patrzeć co będzie się dalej działo... ale często się zdarza że jak w którymś momencie podtrzymują ciąże to później się długo nic nie dzieje i rodzi się w terminie lub nawet po... co samej mi to też nie odpowiada
MADZIA7 pytałam swoją gin o pediatrę, kogoś tam mi poleciła, a raczej całą przychodnie zresztą jej dzieci tam są zapisane ale powiedziała coś istotnego również dla Ciebie że przy wypisie maluszka ze szpitala, będzie potrzebny adres przychodni do której z maluszkiem będzie się chodziło, nie koniecznie że się już tam zapisało, ale oni muszą znać adres gdzie wysłać kartę szczepień, tak więc warto się rozglądnąć za przychodnią
- Jussstyś
- Wylogowany
- gadatliwa
- Jesteś całym naszym światem Córeczko:*
Ja juz od 6 rano na nogach, a to dlatego, że musiałam iść wyniki porobić (krew, mocz, etc.)
oczywiście wepchałam sie w kolejkę, bo kobiety w ciąży przyjmowane są poza kolejnością, za to jak wyszłam to czułam na sobie spojrzenia tych mocherów starych, co to nawet miejsca siedzącego nie chciały ustąpic ciężarnej, normalnie masakra
agnesssa ja bym na Twoim miejscu zażądała badania KTG, z reszta co to za służba zdrowia, masakra jedź drugi raz na IP niech Ci to KTG zrobią lekarz tez jakiś dziwny, że nie powiedział, czy to wody czy co jak ostatnio byłam na IP to mi robili KTG bez zadnego ale, w końcu na to odciągają mi podatki
chasiami śmieszny miałas ten poród a córcia prześliczna i jaka pyzata fajna
basiek śliczny brzusio
makrelcia słodziutki ten Twoj skarb kto by pomyslał, że urodzisz, jak nawet się nie chwalilas że masz skurcze
aganio super te twoje chlopaki, i juz widac kto będzie rządził, oczywiście Ksawery buziaki od forumowej cioci
No dobra, dziewczyny z przewidywanym porodem na początek września się juz rozpakowały, została nam Anulka to kiedy?
- Anulka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
DOŁĄCZ i TESTUJ :
testmetoo.com/dolacz-do-nas/?token=f961f...39834dc9de0600db11eb
- mala2809
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Jussstyś ja dziś byłam u dermatologa i nie dość, że ledwo tam siedziałam, bo lekarze maja jak zawsze czas to jeszcze jeden pan wepchnął się bez kolejki, a inna starsza pani chciała wejść, kiedy pani doktor wołała mnie, więc doskonale Cie rozumiem. Zero wyrozumiałości dla kobiet w ciąży
- agnesssa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 30.09.2012 Jestem mamą :D
- Otrzymane podziękowania: 42
Magdalena No właśnie, ja również myślałam, ze KTG teraz to podstawa, zwłaszcza jak się mówi o skurczach
Basiek No ja wnioskuję, że to nie były wody płodowe, bo chyba jak bym miała przebity pęcherz to by mnie zostawił w szpitalu Nie wiem jak to ze mną teraz będzie, ciągle mi się wydaje, że to jednak nie nastąpi tak szybko
Madzia zobaczymy jak to będzie z tymi skurczami, bo raz są a raz ich nie ma Teraz znowu od godziny nie miałam skurczu tylko mnie bardzo podbrzusze boli, aż chodzić nie mogę
Kasia Wiedzę, że u Ciebie to podobnie jak u mnie z tymi skurczami Ale skoro masz już rozwarcie to raczej mnie wyprzedzisz
Chasiami Ty się naszymi postami nie przejmuj, jak bym miała w domku takie śliczności, też bym pewnie nie dała rady A Alicja jest przesłodka, ma takie śliczne policzusie o całowania
Baby no to fajnie, że mąż już ładnie pakuje i już niedługo będzie z Wami. Koniecznie pochwal się pokoikiem jak już skręcicie te mebelki
Siteczko no cztery razy na dobę na IP to nieźle Nieźle Ci synuś dał popalić
Jussstyś mocherami się nie przejmuj, bo one zawsze się na młodszych z zazdrością patrzą Ale nie zmienia to faktu że to faktycznie masakra z tymi babami Ja też chciałam dzisiaj badania zrobić, bo w piątek ma wizytę regularną, no ale przez to IP nie poszłam, jutro będę musiała iść, tylko nie wiem czy wyniki będą do piątku
Anulka masz rację, dziewczyny się nie odzywają
Ja nie należę do tych osób co jeżdżą do lekarza często, więc teraz mnie szybko do szpitala nikt nie wyciągnie Lekarza bym wypytała o wszystko tylko ten poród mu się zaczął i poleciał jak z procy i dlatego mam niedosyt Ale teraz pojadę dopiero jak mi albo chlusną wody, albo będę miała skurcze co 3 minuty, albo ciśnienie skoczy w granice 150/100 No chyba, że coś mały by się nie ruszał
Po tym badaniu cały czas plamię krwią