BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 3 tygodni temu #253232 przez gosia2324
Mala a kiedy masz szczepionke, zeby poradzic sie lekarza?
Ponoc sa dzieci ktore po 10 dni kupki nie robia hmmm ...
Moze rozbierz ja z pieluszki i pougniataj troszke brzuszek.
Temat został zablokowany.
13 lata 3 tygodni temu #253237 przez Mała
Gosia we wtorek idziemy na szczepienie. A brzuszek jej masuje, leży na brzuszku, bączki puszcza w ilościach niewyobrażalnych i niewyobrażalnie śmierdzące, ale widzę że już ją męczy ta kupa. :dry:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
13 lata 3 tygodni temu #253249 przez monika1984lodz

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

A wogole to dobry dzien.

Pospalysmy dzisiaj do 9 :) Nuna znowu sie budzi w nocy na papu- wiec przespanym nocą mowimy chwilowe papa :blink:

Wy juz posprzatalyscie, obiadki zrobilyscie a ja mam lenia i siedze w pizamie :P czekam az M z garazu wroci :) to wtedy on sie zajme mala a japosprzatam po swojemu :)

www.facebook.com/feelsowe1?ref=hl

[*]5.08.2009[*]
[*]9.06.2010[*]
13 lata 3 tygodni temu #253288 przez bewipo
Witam i ja :)
My dzisiaj 3 miesiące, kiedy to zleciało.
Tak jak pisałyście, niedługo powrót do pracy. Ja to nie wiem z bardzo co zrobię, bo opieka przez babcie czy kogoś z rodziny u nas odpada, bo wszyscy w innym mieście mieszkają. Państwowy żłobek w ciągu roku za pewne nie da razy, a prywatny czy opiekunka to już duży koszt... Ale pewnie nie będzie innego wyjścia, chociaż osobiście wolała bym do wrzesnia w domku posiedzieć.
13 lata 3 tygodni temu #253333 przez pati-m
Witam weekendowo.
Jagodka - piekności ty cudne, buziak od cioci :kiss:
Emi :kiss: :kiss: :kiss:
bewipo - gratuluję 3-go miesiąca! :lol: :kiss:

I dopiero teraz mam siłę, żeby do Was skrobnąć. Cały wieczór, noc i ranek leżałam plackiem z gorączką 38,5 :( I znów mój kochany mąż zajmował się Kacprem, wstawał w nocy, karmił, przewijał, tulił, bo ja ani reką ani nogą ruszyć nie mogłam, a przy każdej próbie wstania od razu zawroty głowy :( Mam nadzieję, że w miarę brania tego antybiotyku będzie lepiej.

Miłego weekendu kochane :kiss:
13 lata 3 tygodni temu #253347 przez mgielka22
Witam Was Kochane :)

Beti nei czytalam Simona Becketa a o czym to jest???

Mala ja stopniowo odstawialam dawalam co 2 karmienie potem co 3 a potem odstawialm w ogole i nic sie nei dzieje mala juz nie ma na szczescie kolek, marudzi ale to przez cisnienie, pogode albo jak zasnac nei moze w kazdym razie sama robi juz kupy i puszcza baczki :D

Gosia te dywany sa genialne moze kupie jak bede miala kase :D

Wlasnie Lily dawaj linka do swojego skllepu albo pokaz zdjecia sukienek i napisz Kochana ile bierzesz za uszycie takiej do kolan rozkladajacej sie (typowa jak w dirty dancing) :D

Mnie dzis raczej nei bedzie bo tata ma urodziny i wlasnie robie salatki, kurczaka, kupilam torta etc :P

Moze i mam naczeane w gloowie ale chyba o to chodzi zeby sie lubilo co sie robi bo jak sie nei lubi i roi albo pracuje na sile bo musi to czlowiek jest nieszczesliwy :D Ja jestem nietypowa osoba i "inna" i mam nietypowe zainteresowania :D na piewrwszym roku studiow zrobilam swoja pierwsza sekcje podczas zajec z patomorfologi na pielegniasrtwie caly rok byl w szoku bo tylko ja sie zgloisilam :P ale wspomnienia nieziemskie :D Meza tez zaciagnelam na sadowke zeby zobaczyc jak sie zachowuje i czy nie padnei przy porodzie i byl zaskoczony a wrecz mu sie spodobalo :D

Dobra rozpisalam sie milego popoludnia :*
13 lata 3 tygodni temu #253352 przez mgielka22
Jagódka :kiss: jejjj ona taka podobna do Lilianka jak sie patrze jak nie wiem :D a te oczy czy moga klamac :P
13 lata 3 tygodni temu #253388 przez megi2501
Hej,
Dopiero się witam. Byliśmy w szpitalu. Znowu mam odstawić od piersi na trzy dni i powiedzieli, że żółtaczki nie będzie. Odczekać 10 dni i powtórzyć wyniki, bo według nich będą dużo lepsze. Nie miałam siły się kłócić. Małą zbadano i ogólnie powiedziano, że jest w świetnej formie. A jak ja z Julą wyszłam z gabinetu to mężowi powiedzieli, że jest zadbana, widać, że świetnie sobie radzę, jako mama. :)

bewipo- GRATULUJĘ 3-miesiąca :ohmy:

Jagódka śliczności dziewczynka :kiss:

Pati, oby szybko Ci przeszło. Mocno tulę :kiss:

Moja mała ma chyba ten kolejny skok, albo pogoda na nią tak wpływa. Ciężki dzionek mamy :dry:
13 lata 3 tygodni temu #253394 przez kasia79
U nas dzisiaj jakaś nerwowka cały dzień, jestem jakaś rozdrażniona, glowa mnie boli i mam wszystkiego dość, Kacper idzie do kolegi na noc, Amelka spi tylko na rękach, ogólnie dupa.

Już 3 miesiące oj jak ten czas leci za chwilę nasze dzieci zaczną chodzić ;)
13 lata 3 tygodni temu - 13 lata 3 tygodni temu #253396 przez Agusia83
Hej mamusie. I ja sie dzis witam! Musze pochwalic moja core, bo pozowlila mamie posprzatac domek i ugotowac obiadek :laugh: teraz wlasnie zasnela, to mam czas by Wam cos skrobnac,...

Bewipo, Anitka juz 3 miesiace dzis konczy...pieknie, ale to zlecialo...pamietasz, a jeszcze niedawno nie moglas sie doczekac kiedy przyjdzie na swiat :laugh: a tu juz taka duza dziewczynka...no i tak jak napisala Kasia, za niedlugo nasze dzieci zaczna siadac, chodzic..mowic mama, tata :laugh: no i bedzie czas na kolejne dzidzie..
Ciekawe, ktora z nas najszybciej zafasolkuje :laugh:

Megi, czyli jednak kazali odstawic piers...hmmm, czyli Twoje mleko sprawia, ze bilirubina nadal jest na wysokim poziomie? Mnie sie wydaje to dziwne, ale to oni sa uczonymi....Najwazniejsze by Julci sie poprawilo...a to, ze jestes wspaniala mama, to wszystkie wiemy o tym!I lekarze tez niech wiedza :laugh:

Musze teraz upolowac na allegro jakies ladne pajacyki, bo Emisia wyrasta...i nie bedzie miala pizamki...a te co mamy, sa na nia jeszcze za duze :silly:
13 lata 3 tygodni temu #253400 przez mgielka22
Dokladnie Megi, dla mnie to troche dziwne z tym pokarmem...pierwsze slysze...

Bewipo ja tez gratuluje 3 miesiecy ja tez na nie czekam z niecierpliwoscia moze wtedy mala bedzie wiecej spac :P bo po nowym roku chce ja wywalic do jej pokoju :p
13 lata 3 tygodni temu #253401 przez Edyta1986
Beti ciesze sie ze moglam pomoc i to tak calkiem przez przypadek :) nawet fajny ten osrodek nie? calkiem niedawno go otworzyli i babki spoko sa :) i co najwazniejsze daje to efekty bo nasz Wojtuś wczoraj zaczal juz dzwigac glowke z lezenia na plecach wiec idzie ku dobremu :)
Pozdrawiam wszystkie mamuski :):*
13 lata 3 tygodni temu #253407 przez bewipo
Agusia fajne pajace są w tesco, a teraz jest 30% obniżki na ciuszki dziecięce. Ja ostatnio kupiłam 3 pajace za 30,80 zł i jestem z nich bardzo zadowolona :)
megi a próbowałaś przepajać glukozą. Mi większość lekarzy radziła przepajanie glukozą jak mieliśmy podwyższoną bilirubinę. I ładnie nam zeszła, a karmię cały czas piersią. Szczepienia nam zrobili przy wyniku 1,9.
13 lata 3 tygodni temu #253418 przez iwonaNAVI
Bewipo gratuluje :) moja Oliwka tez dzis ma 3 miesiac :)
Witam sie po calym dniu szkoly na szczescie puscili szybciej :)
13 lata 3 tygodni temu - 13 lata 3 tygodni temu #253427 przez Mała
Oliwka, Anitka sto lat z okazji 3 m-cy.

Megi z tą żółtaczką moja kuzynka tak miała, że musiała odstawić od piersi, ale dodatkowo małą była naświetlana.

Agusia w realu są pampersy 3 150 szt. za 84,99
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka