BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE WRZESIEŃ 2012

12 lata 1 miesiąc temu #464372 przez Ania14.09
Witajcie!
U nas gorąco odnośnie szczepionki na rotawirusy. Nawet o dziwo było przed chwilą w pytaniu na śniadanie. Oczywiście zdecydowaliśmy się dać Filipowi tą szczepionkę. Tylko szukamy jak najtaniej. Ja znalazłam za 348 jedną dawkę w takiej aptece www.doz.pl/apteka/s0_0-Szukaj?value=rotarix
Jest to sieć aptek w większości miast w Polsce. Zamawiając przez internet mam taką cenę. Odbieramy w aptece lek. Normalnie u nas w aptece wołają 420zł w porywach do 380zł.
Może można jeszcze taniej zamówić? Jak macie jakiś namiar to piszcie.

Cieszę się, że się po woli odzywacie. Andrai Sandra dawno Was nie było. Cieszę się, że do przodu i coraz lepiej :)

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #464373 przez moniab26
Dzieńdoberek
My nocki mamy spokojne, mały śpi po 6-6,5 godziny zjada grzecznie mleczko i zasypia. Dzisiaj od 6 gaworzy sobie z wielkim uśmiechem na buźce.
Jussstyś to naprawdę nieprzyjemna sytuacja z twoim bratem, dobrze, że wszystko się szczęsliwie zakończyło - teraz w sezonie grzewczym naprawdę łatwo o tragedię.
Baby to mój mail
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

My chrzciny mieliśmy 14 pażdziernika i też w domu - przygotowaliśmy podobnie jak Agnesssa, zwykły obiad - flaczki, zapiekane ziemniaczki z udkami, kotleciki z piersi kurczaka i surówki, do tego lekkie przystawki, ciasto i po imprezie, w sumie to więcej było przygotowań i zrządzania niż gośce zjedli a później samu musieliśmy dojadać przez trzy dni no ale zawsze tak jest - człowiek naszykuje wszystkiego dla pułku wojska. Przymierzałam się żeby zrobić chrzciny w knajpie ale przeraziła mnie cena - za 18 osób 3600 czyli po 200 zł od osoby - więcej niż za wesele ( 130-180 zł za osobę )

[*] 30.05.2005 aniołek
[*]06.01- 04.02.2010 Dominik
[*] 08.02-20.02.2011 Igorek

12 lata 1 miesiąc temu #464374 przez moniab26
Aha i byłabym zapomniała
GORLA serdeczne gratulacje

[*] 30.05.2005 aniołek
[*]06.01- 04.02.2010 Dominik
[*] 08.02-20.02.2011 Igorek

12 lata 1 miesiąc temu #464389 przez patys
baby widze że dziewczyny dodaja swoje maile to ja też podam apropo tej książki:) : Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
u nas nocki różnie..pierwsze zasnięcie jest najdłuższe i trwa tak ok 4-5 godzin a potem mały budzi się co 3-2,5 godzinki...rano i popołudniami zwykle przechodzi swoje humorki i czasaem mam wrażenie że mały drobiazg zaważy na tym że wpada w straszny płacz...wczoraj np wieczorem po kąpieli ładnie sobie jadł aż tu na chwilę "wypadła" mu pierś z buzi i tak się rozpłakał że przez 15 minut nie przestawał:) potem usnął na 20 min obudził się dokończył jedzenie i zasnął:)wasze maluchy też tak czasami bez większego powodu płaczą?:)

dzisiaj przychodzi prababcia i bedziemy robić dzemiki jabłkowe bo te co robiliśmy w wakacje już zjedzone:):)a po południu przychodzi kol na kawkę więc chociaż trochę czas minie bo mąż dzisiaj do 20 w pracy :angry:

12 lata 1 miesiąc temu #464398 przez baby_55
Aniu my kupowaliśmy w aptece Volfarm dla Adiego i wtedy mieli najtaniej - 320zł (to było 1,5 roku temu) ale one są tylko w Krakowie z tego co wiem

Jussstyś dobrze, że skończyło się szczęśliwie :)

Moniab strasznie drogo :ohmy: ja się orientowałam już w ofertach w okolicy (w Krakowie oczywiście) dostałam oferty na maila i max mi wyszło po 150zł od osoby, no i tyle wyszło w eleganckim hotelu, osobna sala z widokiem na park
www.magnifica.pl/

młoda miała wczoraj gorszy dzień ani 5 min nie poleżała sama, tylko cyc i ręce... już wieczorem miałam dość, no ale jak pszliśmy się położyć do zasnęła szybciutko przytulona do mnie :) a z tyłu przyklejony do mnie Adi :: hehege i po co mi kołdra jak mam takie grzejniczki dwa obok siebie :lol:

12 lata 1 miesiąc temu #464400 przez patys
jussstyś my mamy w domu w łazience piecyk gazowy i dlatego mąż jak tylko maluszek się urodził zamówił przez internet takie urzadzenie-wykrywacz czadu...jak będzie się czad ulatywał to będzie głośno pikał...więc może warto coś takiego dla bezpieczeństwa zakupić...

12 lata 1 miesiąc temu #464442 przez Jussstyś
patys moj brat tez ma taki piecyk gazowy i to niedawno założony więc nowy jest. Ale okazalo síe ze ta rura co
idzie do komina jest mniejsza niz dziura w ścianie i wszystko síe cofa...
Moja bratowa juz mowila ze zamówią coś takiego jak wykrywacz czadu :-)
Ale jak na razie to maja zakaz używania go od straży pożarnej dopóki nie zrobi
tego jakis fachowiec :-)

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #464461 przez agnesssa
Helo :)

Jussstys dobrze ze już jest ok z bratem, nie zazdroszczę stresu :kiss:

Baby wyobrażam sobie ten obrazek Ty i maluszki przytulone, Normalnie cudowne :woohoo: Ją również podaje maila
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Maks rzadko płacze zazwyczaj jak za długo cycka nie dostaje a dopomina się od jakiegoś czasu, i dość szybko się uspokaja jak się go przytuli :)

Monia ją też ze względu na cenę nie robię w lokalu ale za chrzciny chcieli ok 100zl od osoby, 200 to jakąś masakra :ohmy:

Właśnie wyszła położona Maksymilian waży już 5590 mój wielkoludek. Jestem ciekawa jaki jest długi bo w cale nie jest pulpetem :) A te krostki nie są od alergii pokarmowej :) Położona powiedziała ze to może być od tego ze ciągle go na rękach nosili i nawet uczulenie na kogoś płyn do płukania :huh:

Aniołek[*] 11tc 19.05.2011

12 lata 1 miesiąc temu #464488 przez kasia7775
Aniu u nas jedna dawka na roto wirusy kosztuje ok. 250 zł

My chrzciny planujemy między świętami a Nowym Rokiem, robimy w domu bo i tak prawie wszyscy to domownicy :) Gdybym zrobiła w lokalu to i tak wszyscy po obiedzie by się zwalili do nas :)

Jussstys dobrze ze z bratem już jest ok, nie zazdroszczę przeżyć i nerwów

12 lata 1 miesiąc temu #464576 przez Ania14.09
Kasia to bardzo duża różnica w cenie. :unsure: W końcu, to jeden kraj :S

My chrzciny robimy dopiero latem, jak mój brat przyjedzie. Nie wyobrażam sobie innego chrzestnego. Choć wolałabym teraz. Jestem zwolenniczką wcześniejszych chrzcin. Jednak różnie się to układa.

Agnessa może twój Maksiu będzie duży chłop. Jak wy jesteście duzi ( nie mylmy z grubymi) to dziecko też ma po kim być duże.

[link=http://www.suwaczki.com/] [/link]
www.suwaczki.com/tickers/ex2b3e5e76894cil.png

12 lata 1 miesiąc temu #464603 przez baby_55
Aniu my też chętnie zrobilibyśmy od razu chrzciny wolę to mieć z głowy, ale wszyscy w pl więc musimy poczekać do kwietnia wcześniej nie damy rady lecieć :dry:
Adi miał 2,5 tyg jak był chrzczony :) akurat tak wypadły święta wielkanocne i moja sis przylatywała a była chrzestną :) więc wszystko załatwialiśmy jeszcze zanim Adi się urodził ;) tak na ryzyko trochę ale się udało :)

Kasiu taniutko... ale różnica między aptekami :ohmy:

Agnessa i milutko jest tak pośrodku :) mąż trochę zazdrosny ale do Adiśka się przytula i jest spoko :woohoo:

12 lata 1 miesiąc temu #464659 przez chasiami
Majka aby otrzymac mleko z Hippu musisz byc zarejestrowana na stronie klubmaluszka.hipp.pl/
i następnie po zalogowaniu po prawej stronie pisze: chcesz wiedziec więcej? zamów pakiety Hipp i klikasz zamów :) Po miesiącu dostałam 2 mleczka :)
Zachęcam także inne mamuśki :)

Gorla gratulacje :)

I Innym mamuśkom tez gratuluje bo wasze dzieciaczki już skończyły 2 i 3 miesiące :)

Alicja skończy 3 miesiące za 2 tygodnie :) a jadła już dwa razy kleik ryżowy, ale zrobiony na moim mleku :) Taki z niej głodomorek :) Zauważyłam ze chce jesc więcej ale rzadziej. Wieczorem jak kłade ją spac to śpi 7-8 godzin, potem pobudka na jedzenie i dalej śpi ale już tylko 4 godzinki :) Więc nie jest tak źle - wyobrażałam sobie gorzej to macieżyństwo :P Grzeczny model nam się trafił :)

A co do chrzcin to myśmy zapłacili całe 2 tys na 25 osób, ale u nas byłby problem z pomieszczeniem tylu ludzi w domu :)

Justyś dobrze że już jest wszystko ok.

Kasia nie wiedziałam ze takie drogie są te szczepionki

Życzę miłego dnia i pozdrawiam :)

12 lata 1 miesiąc temu #464803 przez czajusiątko
Gorla serdeczne gratulacje! :*
Justys współczuję przeżyć...
My dzisiaj byliśmy z bioderkami i niestety prawe nie jest tak jak powinno i musimy się pieluszkować i nosić szeroko, a za tydzień do kontroli. Moja Oliwka zazwyczaj jak usnęła po kąpieli po 20 to przesypiała tak do 1-2 i budziła się na jedzenie. Natomiast od 2 dni daje jej jeszcze o 23 zanim pójdę spać i wtedy budzi się tak co 3 godziny.
Agnessa moja Oliwka ma na buzi takie krostki i lekarka powiedziała, że to jest trądzik niemowlęcy tylko w takim początkowym stadium i że mogę kupić jej na to taki puder wysuszający. Stwierdziłam jednak, że skoro na razie nie jest to dokuczliwe to nie będziemy używać takich specyfików... :)

12 lata 1 miesiąc temu #464825 przez madeleine
My na szczęście szczepionkę na rotawirusy mamy za sobą. Wiktorowi się należała za darmo z NFZ bo jest wcześniakiem. 400 zł do przodu.
Co do mleka, to od kiedy przeszliśmy z Enfamilu na Bebilon to Wiktor zjada o 21, po 22 zasypia i budzi się o 4. Gdy wcinał Enfamil przesypiał do 6, albo i dłużej. Kilka dni temu normalnie zaczął pluć mlekiem i nie chciał w ogóle go jeść, zjadał po 30-40 ml i koniec, dlatego byliśmy zmuszeni podawać mu Bebilon... Chyba Enfamil mu się już znudził :(

Wiktor za 4 dni kończy 3 miesiące, niesamowite jak ten czas szybko zleciał.

Z chrzcinami czekamy do świąt, po pierwsze wszyscy będą w domu a po drugie niedługo mój brat ma bierzmowanie, więc nie musimy szukać chrzestnego po dalszej rodzinie :)

Wiktorek już jest z nami!

12 lata 1 miesiąc temu #464877 przez majka_166
No ja tak myslałam o podobnym menu na chrzciny. mala przesypaiała od 4 do 6 godz a teraz max 3 godziny a nawet dwie spi:(

dziewczyny a o co chodzi z tymi mailami?? co baby przesyła? bo ja nie w temacie. dzis mala nie spi prawie. jak zajac po kilkanascie minut i ma katarek juz długo kupilam nasivin soft i zobaczymy bo woda morska nie pomagala ani czyszczenie noska:((

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka