BezpiecznaCiaza112023

Mamusie październikowe ;)))

11 lata 5 miesiąc temu #689944 przez Elusia
Cześć kochane:) widzę, że wszędzie takie masakryczne ulewy... pogoda straszna.
Paula ale masz fajnie że piesek tylko siku i do domku,mój to by się jeszcze z chęcią w tych kałużach wytaplał:P a jak go wycieram to ma radochę taką że całe ściany i ja jesteśmy brudne a on nadal mokry;P
Karo to już coraz bliżej przeprowadzka:) ale fajnie, pewnie już nie możesz się doczekać?:)
Nuśka mój narzeczony nie jest taki cierpliwy i jeszcze takiego mocnego kopniaka się nie doczekał:P czuł już ruchy ale takie malutkie:)
A co do ludzi to macie reację, muszę wychodzić jak zaczną takie brednie i tyle!
Mimo paskudnej pogody, miłego dzionka:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu #689983 przez P@ul@
Dziewczyny ratujcie! Właśnie dostrzegłam, że zrobiły mi się straszne rozstępy na udach. Nie mam pojęcia od czego, bo przecież tam wcale nie przytyłam... Macie jakieś sprawdzone sposoby na choć lekkie zminimalizowanie rozstępów? Jakieś domowe triki, albo sprawdzone kremy, czy maści??

11 lata 5 miesiąc temu #689999 przez Karo290392
P@ul@
to Cię pocieszę - mimo że smaruję się codziennie to pewnego pieknego dnia wstałam i zauważyłam rozstepy na piersi. Masakra poprostu ze w ciagu nocy takie rzeczy sie moga zdarzyć.
takze wychodze z założenia że nie wiadomo jakie kremy czy sztuczki by się stosowało to jak maja sie pokazac to i tak sie pokarza ;/

Ale moze ktos Ci poradzi cos i akurat pomoze :) Powodzenia :*

11 lata 5 miesiąc temu #690007 przez nuśka09
Paula www.aptekagemini.pl/zel-silikonowy-na-blizny-30g.html mi to pomogło na rozstępy na ramionach, smarowałam od razu jak się pojawiły 2 razy dziennie przez 3 miesiące i wybieliło mi ładnie, teraz nie widać ich tak bardzo. Z tym że zapach nie zbyt miły. W ciąży ponoć też to można stosować, pytałam farmaceute :)

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #690012 przez P@ul@
Dzięki wielki, na pewno spróbuje. Oby choć trochę zadziałało :)

A jeszcze jedno. W poniedziałek jadę na większe zakupy dla dzidzi i chciałam zapytać o rożek. Uważacie, że lepszy jest z tą wkładką usztywniającą, czy bez? I dlaczego? Bo spotkałam tak wiele opinii, że się pogubiłam.

11 lata 5 miesiąc temu #690024 przez nuśka09
Ja szczerze powiedziawszy nie zastanawiałam się nad tym wkładem, bo dostałam dwa rożki jeden z drugi bez...
Karo super że przeprowadzka już tak blisko :)

11 lata 5 miesiąc temu #690028 przez MartiO
Paula mój w rożku spędził 1 dzień... mieliśmy taki normalny, wiązany i drugi po koleżanki córze... leżą...

11 lata 5 miesiąc temu #690046 przez P@ul@
Jak mój brat był mały (czyli 9 lat temu), to bardzo dużo używaliśmy rożka. Ja wiem, że mój mąż na początku to beż rożka malucha nie weźmie pewnie :) i dlatego pytam, bo jedni mówią, że ten z wkładem taki sztywniejszy i wygodniejszy, a inni, że za sztywny i dziecka się w tym nie czuje i, że wyślizguje się maluch z tego... Jako, że miałam tylko styczność z rożkiem bez wkładu to nie mam pojęcia co myśleć.

11 lata 5 miesiąc temu #690078 przez Agusiak
Paula ja miałam przy córci i nadal mam ten z usztywnieniem. Może to trochę stara szkoła ale wole jak dziecko jest na twardym :P
Na początku bardzo dużo go używałam i u nas się sprawdził, sama bałam się też wziąć młodą na ręce jak była taka wiotka, z rożkiem czułam się o wiele pewniej. Z resztą jak mieliśmy gości i ktoś chciał małą na ręce to tylko w rożku podawałam :P

11 lata 5 miesiąc temu #690086 przez P@ul@
A czy te rożki maja to wszyte na stałe, czy można to usztywnienie wyjść, np. do prania?

11 lata 5 miesiąc temu #690096 przez Agusiak
w tym co mam jest wyjmowane i chyba w większości tak jest :)

11 lata 5 miesiąc temu #690115 przez P@ul@
Agusiak dzięki za odpowiedź. Chyba zdecyduje się na ten z wkładem. Mam już jeden używany taki zwykły, taki nie specjalny, ale chyba wezmę go do szpitala, bo podobno potrafią nieźle zabrudzić różne rzeczy, a wole nie ryzykować zniszczenia nowych.

11 lata 5 miesiąc temu #690150 przez Karo290392
O temat rożków widze :)
Ja też jestem za rożkami ( dlatego już w jeden zainwestowalismy) może nie ze wzgledu na mnie czy meza bo juz mamy wprawe z takimi maluszkami ale jak ktoś przyjedzie to bym sie bała dać tak o moja kruszynke :) Tak jak Agusiak pisze troche pewniej bede sie czuć :)
I też właśnie z wkładem mamy.

A skoro juz taki t4emat to powiedzcie mi co sądzicie na temat noszenia dziecka w chuście ?
www.ebay.co.uk/itm/BABY-SLING-STRETCHY-W...&hash=item35bcd08f60

11 lata 5 miesiąc temu #690159 przez Agusiak
Karo ja nie nosiłam i nosić nie będę, bo wiem że nie będzie mi się chciało w to zamotać, ale dziewczyny, które chustują bardzo sobie to chwalą :) Ty masz obie ręce wolne i swobodę ruchów a i maluszkowi ponoć bardzo w tym wygodnie :)

A wracając do rożków to mnie się ten spodobał i chyba go dokupię :)
allegro.pl/sliczny-rozek-becik-z-usztywn...hit-i3336303694.html

11 lata 5 miesiąc temu #690201 przez P@ul@
Śliczny ten rożek :) Szkoda, że nie wiem czy będę miała chłopca czy dziewczynkę... Chociaż i tak jakoś bardziej jestem nastawiona na beże, ewentualnie zieleń lub ciemny fiolet. Tylko ciężko znaleźć coś super w tych kolorach...

Poluje ostatnio na kocyk w sówki, ale zazwyczaj są niebieskie lub ciemny róż, ale mam nadzieję, że w końcu znajdę.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka