- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie luty 2013 !
Mamusie luty 2013 !
- aniajulia2
- Wylogowany
- budujemy zdania
Spacerowke mam ale nie umie jej sama zalozyc chuba ze tak jak stoi na podlodze?
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Monia_T
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
No i brzucholka poprosimy
- aniajulia2
- Wylogowany
- budujemy zdania
- aniajulia2
- Wylogowany
- budujemy zdania
- aniajulia2
- Wylogowany
- budujemy zdania
- aniajulia2
- Wylogowany
- budujemy zdania
- aniajulia2
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Madlen
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mój promyczek słońca :-)
- aniajulia2
- Wylogowany
- budujemy zdania
- kasia123m
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
znalazlam takie normy
Zalecane jest, dla zdrowia dziecka aby poziomu glukozy we krwi - zarówno na czczo jak i po posiłkach był optymalny:
glukoza na czczo i przed posiłkiem powinna być w zakresie: 70 -110 mg% (3,9 - 6,1 mmol/l)
w 1 godzinę po posiłku - mniej niż 160 mg% (8,9 mmol/l)
W 2 godziny po posiłku - niż 140 mg% (7,8 mmol/l)
ja mam na czczo 4,27mmol/l czyli ok..
a po dwoch godzinach mam 7,93mmol/l czyli zaduzo....ile to jest na te Wasze przeliczniki...140pare czy 150 nie wiem...
Ania wozek sliczny..kolor zajebisty...
Madlen ladna ta karuzela..mozesz kupic ladowarke do baterii akumulatorkow...kupic akumulatorki i je co jakis czas ladowac...
- anet-a-1401
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Monia_T
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
nie dodzwonilam sie do lekarza....znalazlam tylko jakas diete cukrzycowa dla kobiet w ciazy i wszystko co tam niedozwolone to ja jadlam...boje sie teraz o mala bo ze mna to kij...moge nie jesc przez kilka mies nic co lubie...jedno dziecko juz ma problemy..a jak malej to co jadlam zaszkodzilo..??ja jadlam wszystko z tej zakazanej listy...Poloza mnie do szpitala pewnie zeby mi badania porobic.nie mam nawet z kim starszego syna zostawic.do lekarza sie dodzwonic nie moge..pewnie jest w szpitalu...ide do niego w czwartek...nie wiem co jesc do czwartku..masakra jakas...balam sie ze zle wyjdzie...w poprzedniej ciazy po 50g mialam zle...i dopiero w 32 tyg kazali mi robic 75g i wyszlo ok...nikt sie tym nieprzejal...
Kasia nerwami i stersem bardziej zaszkodzisz dziecku!
A co takiego jadłaś? Białe pieczywo, słodycze? Jeżeli do tej pory na USG wychodziło, że dzieciątko się zdrowo rozwija to nie masz powodu do niepokoju. Czujesz ruchy, bo to jest istotne przy cukrzycy...???
Z wynikami umów się do diabetologa, on zadecyduje co dalej. A do tego czasu jedz ciemne pieczywo zamiast białego, wyeliminuj słodycze i słodzone napoje. Jedz często i mniejsze porcje, no i sporo warzyw.
Głowa do góry, będzie dobrze
Aniajulia bardzo fajna spacerówka, super, że ma klimę w budce
No i brzuszek pierwsza klasa Zgrabniutki Te nasze Igulki wygodnie sobie mieszkają
- aniajulia2
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Pliszka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Jeśli chodzi o ten zestaw łóżeczkowo-pościelowy, to jeszcze nie wiem, bo wszystko zapakowane w pudła i czeka na porządki w misiowym pokoju. Jak tylko rozłożymy to wkleję zdjęcie i dam znać Jak ta pościel będzie fajna to kupię sobie u nich drugą na zmianę.
Ta karuzela cudna!!!! Przepiękne te misiaczki! Tylko to chyba dla odrobinkę starszego dziecka, bo czytałam, że na samym początku noworodek widzi tylko biały i czarny, więc fajnie w pierwszych tygodniach mu właśnie coś w tych kolorach zawiesić nad łóżeczkiem. Gdzieś kiedyś widziałam takie fajne pingwinki, muszę poszukać Potem dziecko widzi inne zdecydowane barwy: żółć, czerwień, intensywny błękit, zieleń, pomarańcz... A pastele jest w stanie dostrzec nieco później, ale nie pamiętam kiedy dokładnie. Kiedyś czytałam o tym artykuł, że właśnie większość rzeczy dla maluszków jest w kolorach pastelowych, a one na początku nie są w stanie ich zobaczyć, a dobrze od samego początku stymulować ich wzrok Muszę poszukać więcej informacji na ten temat.
Sylwka No widzisz, mi też się w pierwszym trymestrze cały czas śniła dziewczynka i byłam pewna, że będę miała córeczkę. Jak mi na połówkowym lekarz powiedział, że to cłopczyk, to byłam w lekkim szoku Kocyki mam błękitne, więc się zgadza Ale byłyby jaja gdyby się jednak urodziła dziewczynka Kiedyś chciałam córeczkę, ale teraz już się bardzo zakolegowałam z moim Olkiem
aniajulia, fajny brzuszek!
kasia, nie martw się na zapas! Z tego co piszesz, to aż tak bardzo nie przekroczyłaś tych norm. Porozmawiasz z lekarzem, wszystko Ci wyjaśni, na pewno u Amelki wszystko w porządku! Trzymaj się dzielnie!
- kasia123m
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
czesciej i mniejsze porcje tak?
znalazlam taka liste
ZABRONIONE:
cukier,miod,ciasta,czekolady,cukierki,lody,soki owocowe,mleko pelne,smietana,tluste zolte sery,tluste mieso,kielbasy wieprzowe,parowki,kiszka,majonez,frytki.chipsy,ziemniaki smazone,owoce w puszcze,suszone owoce,orzechy,galaretki,kisiel,budyn z cukrem
z owocow-babany i winogrona,geste tluste zaiwesiste zupy zaprawione zasmazkami,smietana ocet musztarda mocna herbrata i kawa..
a ja objadam sie winogronami...slodyczami..wczoraj najpier upieklismy sobie z synem ziemniaki w piekarniku a potem w nocy zjadlam chyba z pol czekolady,chipsy ttez jadlam w niedziele,soki przecierowe pilam duzo ech
OSTROZNIE:
sery zolte i topione,mieso wolowe.groszek zielony i kukurydza,marchew gotowana ,buraki
DOZWOLONE:
solone paluszki krakersy,bialy chleb,suchary bez cukru,wafle bez cukru,soki warzywne np pomidorowoy,chuda wieprzowina np szynka poledwica,ziemniaki gotowane i tluczone,groch,fasola,herbata slaba bez cukru,kawa zbozowa,woda niegazowana,herbata owocowa bez cukru
ZALECANE:
chleb razowy pelnoziarnisty,razowy mieszany,graham,chleb chrupki,kasze grube gryczane,jaglane,wiejskie,ryz,jogurt,kefir,maskanka,chudy twarozek,jajka,chude gatunki miesa-cielecina,indyk,drob bez skorki,chude ryby,maslo exstra,oleje roslinne,jarzyny na surowo,salata,rrzodkiewka,ogorek,pomidor,owoce o niskiej zawartosci cukru
duza ilosc posilkow w malych porcach...co ja moge teraz zjesc bo glodna jestem..pieczywo lekkie sonki z margaryna?a na obiad moge zjesc barszcz bialy czy nie