BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

11 lata 11 miesiąc temu #519870 przez kika1985
Katarzyna w Handlowcu jest jeden, w Kupcu dwa a więcej to nie wiem czy są jakieś sklepy z wózkami ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu #519964 przez wiewiorka
rozsypałam płatki śniadaniowe jak w filmie Dzień Świra!

Dziś mi przyszły kurierem podkłady porodowe, gacie porodowe... i zaczęłam tłumaczyć mężowy do czego co służy ale widziałam ,że słucha jednym uchem. Czy Wy też kompletowaniem wyprawki zajmujecie się same? Już widzę jak będzie musiał coś dowieźć, dokupić to będzie dzwonił co minute

11 lata 11 miesiąc temu #519970 przez Beata 26
Gosia27 napisał:

A to my z męzolem ;)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 11 miesiąc temu #519978 przez AniaCzajka
naleśniki:)

11 lata 11 miesiąc temu #519991 przez Gosia27
Wiewiórka ja dziś rzucałam w emka paczką wkładek poporodowych. Ale on i tak nie trybi. Jeśli chodzi o torbę dla siebie do szpitala, to kompletuję sama.
Andzia_zg czujesz się już lepiej?
Ja też miałam jakieś załamanie czaso-przestrzeni i musiałam się położyć...

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #519993 przez andzia_zg
Ja już po korkach.Dziś tylko godzina.
Dobrze, że do korków mi w miare przesżło, bo miałam mega wysokie ciśnienie, wysoki puls i coraz słabiej widziałam. ale na szczęście już lepiej. Uff... jeszcze tylko boli głowa... dobrze, że na korkach już było ok i szybko zleciał czas.

kika co za lekarz... dosłownie jakbyś nie miała wizyty... :angry: dobrze, ze chociaz jutro masz usg

wiewiórka ja tez całe zakupy robie sama.Mąż w nic się nie wtrąca. Właśnie zaraz przyjedzie kurier z paczka z podkłądami poporodowymi itp :silly:

AniaCzajka ja tez chce naleśnika :silly:

[*] Aniołek 10.2014

11 lata 11 miesiąc temu #519996 przez wiewiorka
ja sobie pospałam godzinę. zauważyłam ze od dwóch tygodni tak mam, że w dzień muszę spać.

11 lata 11 miesiąc temu #520001 przez anecia88
Cześć Dziewczynki :) dużo produkujecie nadrobie później a teraz mam do was pytańie w nocy nie mogłam spać nie mogłam się przekręcić bo bolały mnie pachwiny dzisiaj boli mnie brzuch cały dzień praktycznie ale to jest taki ból jakby ciągnął mnie do dołu ... i nie wiem czy malutki się tak ułożył że mnie boli czy coś się dzieje .. a wizytę mam dopiero 16 stycznia

11 lata 11 miesiąc temu #520021 przez Lenucha217
Gosiu cudnie sie prezentujecie cała trojeczka :*** Az miło popatrzeć :P a ten kubek z herbatka taki wielgaśny czy ja juz mam urojenia :)

11 lata 11 miesiąc temu #520026 przez Beata 26

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #520027 przez andzia_zg
anecia88 napisał:

Cześć Dziewczynki :) dużo produkujecie nadrobie później a teraz mam do was pytańie w nocy nie mogłam spać nie mogłam się przekręcić bo bolały mnie pachwiny dzisiaj boli mnie brzuch cały dzień praktycznie ale to jest taki ból jakby ciągnął mnie do dołu ... i nie wiem czy malutki się tak ułożył że mnie boli czy coś się dzieje .. a wizytę mam dopiero 16 stycznia

Oj jakbym siebie widziala sprzed miesiaca gdy nie bylam w stanie sie przekręcic z boku na bok i sprzed 2 tygodni...

a ja przedwczoraj jak sie mierzylam w pasie to urosłam kolejne 2 cm, zmierzylam sie przed chwila i mam kolejne +2cm w pasie :S szok... w ciągu 3 dni przybyło mi łącznie 4cm :S teraz mam 103cm

[*] Aniołek 10.2014

11 lata 11 miesiąc temu #520032 przez anecia88
Andzia i co to było brałaś jakieś tabletki mnie najbardziej martwi te ciągnięcia brzucha na dół zobaczymy jutro i dzisiejsza noc jaka będzie ...
kurcze dziewczyny mam dziwne przeczucie że polecę szybciej na porodówkę niż mam termin ...

11 lata 11 miesiąc temu #520033 przez Beata 26

11 lata 11 miesiąc temu #520048 przez Depeche
vernix napisał:

Andzia pytałaś o te rzeczy:

A tak w ogole mam pytanko. W koncu na ktore kosmetyki się zdecydowałyście? Tzn:
- jaki krem bo buzi - zamowilam ziajke, a na dwor Nivea na kazda pogode
- jaki krem do ciała - oliwka Bambino ( nie Johnsons , bo on czesto uczula)
- jaki płyn do kąpieli? Emolium, Oilatum czy zwykły płyn do kąpieli 2w1 - chyba jednak Emolium, on ma juz wlasciwosci myjace , wiec mydla nie trzeba
- która maść na brodawki - wczoraj mi os polecala Ufolka, na p, puralen 100 czy jakos, pisala, ze jest bez smaku, moja mala miala awersje na bepanten i ssa ie chciala
- krem na dwor - j.w.
- krem do pupy itp - mustela krem p odparzeniom ( wcale nie jest taki drogi -13 zl) oraz na jakies wypadowe sytuacje tormentiol, ktory po prostu trzeba miec, bo sie po ni rewelacyjnie wszystko goi ( nawet alergia mojej corki), polozna mi go polecaila jak sie mala w szpitalu odparzyla, potem przejde na sudocrem, ktory przy noworodku sie w moim przypdku nie sprawdzil

bo ja zastanawiam sie żeby:
- do buzi kupić zwykły krem pielęgnacyjny Bambino, lub krem pielegnacyjny Hippa
- do ciała chyba ten sam krem bo raczej są to kremy i do buzi i do ciałą
- do kapieli nie wiem ktory lepszy... Emolium czy Oilatum... chce małe opakowanie a jak sie skonczy to chce zwykly plyn do kapieli Nivea 2w1
- na brodawki chyba Bepanthen - ja wczoraj zrezygnowalam, odp wyzej dlaczego
- krem na dwor - to krem na kazda pogode z nivea
- do pupy mysle nad kremem ochronnym Bambino a w razie odparzen najpierw Linomag, a gdyby on nie pomogl to dopiero wtedy Sudocrem- bambino jak dla mnie jest total do kitu

co o tym myślicie?

Z zasady -jak gdzieś czytałam, powinno się wybierać serię kosmetyków z tej samej linii, bo wtedy wiadomo,które uczulają.
Przeglądałam różne fora, opinie. Mnie zależało na tym, żeby w składzie kosmetyków nie było PEG-ów i innych konserwantów, glikolu, parabenów itp. świństw.
Wyszło na to, że HIPP i Babydream są dobre (bo nie mają w swoich składach tych wszytskich konserwantów), a emolienty będę używać, gdy pojawi się u synka jakiś problem skórny-np.AZS, a tak skóra "przyzwyczaja się" od razu do emolientów.
Dlatego nie kupiłam "natłuszczaczy", bo np. w 3-4 dobie życia dziecka, gdy łuszczy się warstwa lipidowa wystarczy mleczko nawilżajace czy oliwka. Tak myślę:)

-do buzi mam Babydream-extrasensitive
-do ciała mleczko nawiżające Hipp
-do kąpieli płyn Hipp
-oliwka Hipp
-maść na brodawki 100% lanoliny, bez zmywania ziajka mama mia, a jeśli nie wystarczy to kupię Purlen z medeli
-krem na dwór Babydream (bez zawartości wody)
-krem do pupy: Babydream, a gdy będzie poważniejsze odparzenie to kupiłam Sudocrem
-do przemywania pupy w ciągu dnia: ciepła woda+ hipoalerg.biały jeleń, w nocy chusteczki nawilżające kindii cleanic dla noworodków (sensitive)

Wychodzę z założenia, ze im krótszy i prostszy skład kosmetyków, tym lepiej :) ale to się okaże :lol:

11 lata 11 miesiąc temu #520052 przez andzia_zg
anecia88 napisał:

Andzia i co to było brałaś jakieś tabletki mnie najbardziej martwi te ciągnięcia brzucha na dół zobaczymy jutro i dzisiejsza noc jaka będzie ...
kurcze dziewczyny mam dziwne przeczucie że polecę szybciej na porodówkę niż mam termin ...

ja wzięłam wtedy magnez i nospe i po jakims czasie przeszło. Ale poszlam na wizyte i na wizycie było wszystko ok. Wiec u mnie było to tylko rośniecie brzucha i rozciaganie sie.

[*] Aniołek 10.2014

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka