BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

11 lata 11 miesiąc temu #526889 przez Lafi
Ja tez dzis jestem leniwcem kanapowym, do tego nie umiałam odechu złapać, a mała dokazuje cos od wczoraj, moze dlatego ze wcinam słodkie a ostatnio nie miałam na nie ochoty, no i waga mi staneła :)

W piatek rozbierałam choinke, jak ja maż przenosił przed dom do igły były wszedzei zasienie, bede ich zbierac do nastepnej wigili,

AniaCzajka, a mieżysz codziennie ciśnienie? ja tez mam u lekarza mega wielkie, a w domciu jest ok, kazał mi nawet zrobic pomiary i mu przynieść, ale powiedział ze trzeba bedzie o tym pamietac zeby przy porodziemi za bardzo nie skoczyło, nogi mi nie puchna a do malutkich ni należe ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu #526901 przez vernix
Cześć Dziewczyny!

Kika, Aksa, Beata gratuluję Wam rozpoczęcia 8 miesiąca:)

Andzia fajnie i pouczająco spędziłaś czas na porodówce. Najważniejsze, że dowiedziałaś wielu istotnych szczegółów i jesteś spokojna.

Waszka zdrowiej Kochana!

Koticz do 3. miesiąca życia dziecko powinno spać na materacu kokosowym, a potem na gryce. Wiem o tym, bo sama mam dla synka taki materac:)

Magdalenaaa
zdjęcie jest przesłodkie! :lol:

My od rana z mężolem robiliśmy mini sesję pamiątkową z brzuszkiem:)mieliśmy pełno zabawy :side: :P

to heniusiowa fotka:
Załączniki:

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #526909 przez andzia_zg
vernix fajniutka fotka :lol: ale będziecie miec fajną pamiątkę :lol:

Wiecie co? Od sylwestra zaczęły mi puchnąc stopy i ręce :dry: jak wychodzę to zapinam zegarek na ręce to potem mam odciśnięte :dry: Może dlatego tyle ważę :P

[*] Aniołek 10.2014

11 lata 11 miesiąc temu #526925 przez mamcia2013
Zostawić Was na weekend same...ehh :)

Bry Wam wszystkim.
Jestem padnięta po wczorajszym dniu. Opróżniłam komody dla małego, zaczęlam robić pranie ciuszków (zaraz poprasuję chyba). Okazało się że mam tych ciuchów od groma i znając życie połowy z nich nie założe małemu. Siostra kupiła wanienkę niebieską :D
Mój T dalej walczy z malowaniem..biedactwo z niego :)

A w ogóle nie mam łóżka w sypialni :cheer: :cheer: tzn mam sam materac z łóżka na podłodze. Ostatnio się wkurzyłam i rozkręciłam stelaż łóżka!! Bo trzeszczało jak cholera wie co i nóżka pod spodem się połamała! Stwierdziłam że chociaz nie spadnę :D :D

11 lata 11 miesiąc temu #526928 przez mamcia2013
DZiewczyny brzuszki macie fajne :)

Vernix super pamiątka będzie ze zdjęć :)

Magdalenaa synek uroczy na usg :D

Aksa schowaj choinkę na drugi rok :side: :side:

Beata każdy poród to sprawa indywidualna więc uszy do góry Kochana :) nie schizuj się.

Andzia a jak Ty się czujesz? Nie rodzisz jeszcze ? :D :D

11 lata 11 miesiąc temu #526934 przez AniaCzajka
Lafi napisał:

Ja tez dzis jestem leniwcem kanapowym, do tego nie umiałam odechu złapać, a mała dokazuje cos od wczoraj, moze dlatego ze wcinam słodkie a ostatnio nie miałam na nie ochoty, no i waga mi staneła :)

W piatek rozbierałam choinke, jak ja maż przenosił przed dom do igły były wszedzei zasienie, bede ich zbierac do nastepnej wigili,

AniaCzajka, a mieżysz codziennie ciśnienie? ja tez mam u lekarza mega wielkie, a w domciu jest ok, kazał mi nawet zrobic pomiary i mu przynieść, ale powiedział ze trzeba bedzie o tym pamietac zeby przy porodziemi za bardzo nie skoczyło, nogi mi nie puchna a do malutkich ni należe ;)

mierzę ciśnienie 3 razy dziennie i ważę się zawsze rano, przeszłam na lekkostrawną dietę ale nie wiem co się dzieje waga rośnie, ja puchnę i jestem taka napompowana;/

11 lata 11 miesiąc temu #526964 przez xxElaElaEeexx
Witajcie mamunie :)

Ja wczoraj od 8-16 byłam w szkole ,egzaminy z TSD zdane na 5 :lol:
Jak wróciłam do domku to czekał na mnie pyszny obiad -kaczka z jabłkami :P
Najadłam się jak nie wiem ! :laugh:
Wieczorem pojechaliśmy do mojej rodzinki posiedzieć ,ale szybko wróciliśmy ,bo spałam na siedząco.

Dziś do 12 wylegiwaliśmy się z mężem w łóżku ,teraz oglądamy tv a później idziemy do kościoła :)

Moje dzisiejsze dolegliwości to :
ból krocza :huh:

Miłej niedzieli !!!! :silly: :lol: :kiss:

11 lata 11 miesiąc temu #526971 przez andzia_zg
mamcia2013 napisał:

Andzia a jak Ty się czujesz? Nie rodzisz jeszcze ? :D :D

Na szczęście nie :P A od czasu tamtych skurczów co mialam zaczął mi w końcu rosnąć brzuch i tak praktycznie codziennie 1cm więcej w pasie więc młody ma gdzie sie rozciągać i mi nie próbuje wyłazic dołem. Ale za to nie spi w nocy, wierci sie i mi nie daje spać :dry:

[*] Aniołek 10.2014

11 lata 11 miesiąc temu #527006 przez 25malinka
Hej dziewczyny ja właśnie po obiadku jestem,ale się najadłam :) :)

vernix fajna fotka,będziesz miała pamiątke,tez może nad taką sesją pomyślę :)

xxElaElaEeexx gratulacje zdanych egz :) :)

11 lata 11 miesiąc temu #527019 przez marchewka
hej widzę ze u nie których przygotowania pełną parą a ja dopiero w tym tyg byłam na jakich kolwiek zakupach. ale to przez to ze od miesiąca muszę leżeć.

11 lata 11 miesiąc temu #527026 przez 25malinka
marchewka a to dlaczego,a sorki,że pytam byłaś już tu u nas czy 1szy raz piszesz boo nie kojarze??

11 lata 11 miesiąc temu #527037 przez andzia_zg
marchewka witaj na forum :-) z nami nie będziesz sie nudziła :-)
Napisz coś o sobie. Jak masz na imię, skąd jesteś, ile masz lat, kiedy masz termin porodu i czy będziesz miała chłopca czy dziewczynke :-)

[*] Aniołek 10.2014

11 lata 11 miesiąc temu #527044 przez marchewka
na forum zaglądam pierwszy raz:) jestem w 33 tc będzie chłopczyk. miesiąc temu założono mi krążek pessar przez skrócona szyjkę macicy.

11 lata 11 miesiąc temu #527047 przez mamcia2013
Andzia mój mały też mi nie daje spać, a w ogóle to ja mam problemy z zaśnięciem ostatnio (nie przez małego), wierzgam nogami jak poje*ana! Tak sobie myślę że Ty chyba jednak wytrzymasz do marca :D

Marchewka witamy :)

Ja poprasowałam ciuszki wyprane, teraz kolejne wstawiłam no i ręcznie muszę kilka rzeczy wyprać jakoś dam radę :) ale najpierw kawka :D
Kto ma jakieś dobre ciachooo? zjadłabym se :)

11 lata 11 miesiąc temu #527061 przez andzia_zg
marchewka napisał:

na forum zaglądam pierwszy raz:) jestem w 33 tc będzie chłopczyk. miesiąc temu założono mi krążek pessar przez skrócona szyjkę macicy.

Witamy :-)
Jak Ci sie nudzi to zaglądaj do nas na forum. Tu cały czas trwa dyskusja :-) Z nami milej Ci minie czas do porodu :-) My tu nie mamy tematów tabu, rozmawiamy o wszystkim :-) Fajnie, że do nas dołączyłaś :-)

[*] Aniołek 10.2014

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka