BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

11 lata 11 miesiąc temu #527568 przez Depeche
Beata 26 napisał:

Hey,

Aga - jak nie masz suszarki to odpoczywaj i nic nie rob kobieto;)

Mi sie marzy nic nie robienie w wyrku, zeby ktos rano mi psa wyprowadzil..

A tak lece zaraz przed komputer troszku popracowac nad dokumentami ze stazu, bo terminy gonia i stresuja.

Wczoraj mialam stresujacy wieczor, jestem teraz caly tydzien sama, igor na slowacji i normalnie sie boje w tym naszym duzym domu sama byc no i umieram z tesknoty.

Wczoraj widzialam tez malego, udalo mi sie chwilke dorwac (kosztowne) usg, ale maly lezy juz gleboko i troche go bylo widac. Wazy 1706 gram, ma stopki wielkosci 7 cm, glowka juz 8,5 cm (o zgrozo haha), poza tym to wykapany tatus, serducho ok i cala reszta tez. Ma cal czas raczki przy twarzy i stopki tez tam pcha. Nakarmilam go czekolada sokami etc a i tak spal, wredny. To juz po mnie raczej ma. ;) serduszko nasze male. Jak bede przed kompem to wrzuce wam foto

Kochana, do porodu to glowa gdzies ok 33 cm ( moja bynajmniej taka miala, a raczej byla malym dzieckiem ). Zmierz sobie odwod, kup melona i mozesz trenowac... a to chyba jest nieglupi pomysl ;-)

U nas zimno jak w d. Zawiozlam mloda do zlobka i dzis musze sie ufarbowac, bo sama na siebie patrzec nie moge. Kupilam intensywny czerwony braz z LOreal , ale pewnie i tak nic nie bedzie widac.

Dominiczzka zdrowiej nam!

Na obiad robie szczawiowa, wiem wiem niezdrowa, bo ma te szczawiany, ale raz na jakis czas nie zaszkodzi. pOtem jedziemy na usg, jupi nie moge sie doczekac, az zobacze Kubusia.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 miesiąc temu #527569 przez Depeche
no urodzila w 36 t.c.

11 lata 11 miesiąc temu #527574 przez AniaCzajka
Hej dziewczyny, co za noc budziłam się równo co dwie godziny na siku jeszcze w życiu się tak nie nalatałam do łazienki, a poranek przywitał mnie mrozem i śniegiem za oknem, teraz próbóje dobudzić męża żeby ze mną jechał do miasta na bazarek kupić jakieś spodnie dresowe bo już mi ciasno w wszystkich jakie mam:) Franek się rozpycha a puchnę ;/

11 lata 11 miesiąc temu #527578 przez Beata 26
te 8,5 cm to w przekroju, od ucha do ucha.

a tu, zdjęci mniej wyrazne ze względu na niskie ułożenie główki, no ale coś tam widać ;)

i sprawdz czy farba bez amoniaku ;)

wybrazcie sobie, że mróz i Holandię dopadł (bez śniegu oczywiście). grzane winko by się przydało.

Ania - nie wiem ile chcesz wydać, ale ja mam spodnie dresowe (sztuk: jeden) od happymum (teraz maja obnizki, ale nie wiem czy na te dresy tez), takieee wygodne, że prawie ich z tyłka nie ściągam! polecam.

11 lata 11 miesiąc temu - 11 lata 11 miesiąc temu #527580 przez Depeche
Beata, ja ta farb nie sprawadzam... farbuje jak leci.

Teraz to juz nasze maluchy chyba tylko w tłuszczyk zaczynaja obrastać. Juz chyba nie rosna jako tako, tylko tyją. Ja mam taki brzuch, że się zastanawiam czy nie urodze jakiego wielkolida, a bez jaj, to u mojej matki w rodzinie sie takie duze dzieci rodza. Wuje wazyl ponad 5 kg, no fakt byl 6-ym dzieckiem... ale jak to to wypchnac.

11 lata 11 miesiąc temu #527582 przez lusiaczek82
witam was mamusie zimno jak diabli młody w przedszkolu a ja powoli zbieram się na wizytę u mojej gin dzisiaj samo badanie a za tydzień usg niby ostatnie ale gin mi mówiła że jeszcze tak 2 tygodnie przed porodem będe miała robione badanie grubości blizny po wcześniejszej cesarce i usunięciu endometriozy zobaczymy ale szczerze to chciałabym cesarkę już wiem czym to pachnie :laugh:

11 lata 11 miesiąc temu #527583 przez Beata 26
moze sie uda..

11 lata 11 miesiąc temu #527586 przez Depeche
A ja im blizej tym pozytywniej do naturalnego sie nastawiam.Pewnie mi przejdzie jak mnie zacznie bolec, ale co ja zrobie, ze natura mnie chyba oszukuje. No i po porodzie sie w miare szybko dochodzi, a po cesarce to roznie. Ja juz raz mialam operacje i z kilka dni jeczalam z bolu.

11 lata 11 miesiąc temu #527587 przez Beata 26
Depeche - ale to chyba waga nie jest, aż tak ważna jak sama wielkość główki, jak główkę wypchasz, to potem już nie ma znaczenia jak grube są rączki czy nóżki?

11 lata 11 miesiąc temu #527589 przez Beata 26
....

11 lata 11 miesiąc temu #527591 przez Beata 26
dupaaaaaa zdjecie sie nie laduje!. pokaze Wam potem, bo cierpliowsc moja cierpi:)

powodzenia na tych badaniach dzisiaj

11 lata 11 miesiąc temu #527611 przez kika1985
aksa napisał:

kika a ten 8 miesiąc to od skończonych czy zaczętych tygodni się liczy?
bo jeśli od zaczętych to ja też zaczęłam 8 miesiąc :cheer: :cheer: :lol:

hmm od 32 tygodnia liczymy a wczoraj zaczęłam więc to już 8 miesiąc

11 lata 11 miesiąc temu #527614 przez Paulina 77
hej Babki, fajne brzuszki macie, podobne do mojego :)
mój sprawdzony sposób na to, żeby zeszło napiecie z dołu brzucha ("kamień w brzuchu"): leżąc na plecach podłożyć pod pupę jak najwyzej poduszki. Michaś mi sie wtedy przesuwa do góry i nie naciska na szyjke. Leżę tak długą chwile kilka x dziennie. Moze jakims cudem uda mi sie dotrwac do terminu... ale nastawiam sie na porod na 37 tydzien ciazy.

11 lata 11 miesiąc temu #527616 przez Beata 26
Paulina - potem wypróbuję Twój sposób, dzięki:)

11 lata 11 miesiąc temu #527617 przez kika1985
vernix, depeche fajowe domki dla maluszków :P

depeche mam taki sam pępek hehe taki pól wystający :P

andzia niom rzeczywiście miejsce na rozstęp dziwne no ale przynajmniej nie tak widoczne wiec w sumie to dobrze że tu a nie na bokach jak ja mam po pierwszej ciąży ;)

mamcia dobra jestes, łóżko rozkręciłaś sama??

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka