BezpiecznaCiaza112023

Mamusie marzec 2013

12 lata 2 miesiąc temu #445069 przez Agnieszka86
Gosia śpij ile się da:) Hmmm... fajnie to sobie wymyśliłaś z tym domowym SPA:) Na tą maseczkę to masz jakiś specjalny przepis?? Muszę się wziąć za siebie w końcu...
Co do piersi, to na samym początku (jak jeszcze nie wiedziałam, że Zosia mieszka pod moim sercem) bolały niemiłosiernie, o spaniu na brzuchu nie było mowy, a o przytulankach z mężem tym bardziej... trwało to do tak do 3 miesiąca, teraz mogę powiedzieć, że nie bolą.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 2 miesiąc temu #445074 przez mamcia2013
Kika no wiadomo że nie można jeść wszystkiego, tylko wiesz, moja kuzynka karmiła a wcale dużo nie schudła ;) dlatego się dziwię że tak łatwo można zgubić .

Agnieszka mi tez przydałoby się wziąć za siebie :D

Kurczę wiecie co, ja to nie wiem w co się ubiorę na wszystkich Świętych, masakra. Kurtki za małe, płaszcz już chyba też, no chyba że guziki na maksa przesunę... Do auta to rozpięta mogę chodzić ale na cmentarz? :angry:

12 lata 2 miesiąc temu #445078 przez Gosia27
Maseczka odmładzająca skórę.
Rozpuść 50 gr gorzkiej czekolady, dodaj do niej łyżeczkę oliwy z oliwek. Mieszankę należy ochłodzić do temperatury pokojowej. Następnie przygotowaną maseczkę należy rozprowadzić na twarzy i pozostawić na 10-15 minut. Następnie zmyj maseczkę ciepłą wodą. Maseczka będzie dodawać wilgotności twojej skórze, oraz świeżości. Maseczka ta sprawdza się przy każdym typie skóry, ale najbardziej polecana jest do skóry suchej.

Jeszcze gdzieś miałam miksturę na peeling z kawy, soli i cynamonu:) ale nie wiem gdzie go posiałam...

12 lata 2 miesiąc temu #445079 przez Lafi
witam kobitki, net mi padł, i dziś nie wytrzymałąm i poszłam do mamy, stęskniłam się za wami. szybkościowo poczytała mzaległości, póki mi go nie zrobią to rzdziej będe zagląda:(
Super z maluchami wszystko ok.

Ania jest to tragedia, czasami przyczyna wychodzi na jaw dużo później, dwa lata temu powiesił się u nas szef kuchni, zarąbisty człowiek, w poniedziałek z nim rozmawiałam a we wtroek już go w pracy nie było, a rok temu mój kuzyn miał 30 lat, zostawił właczone auto w garażu a on w środku. dla rodziny jest to bardzo ciężki okres.

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #445083 przez lenusia7
Hej Co do Świeta zmarlych i plaszcza to ja zakupiłam sobie kawa z mlekiem typu "grzybek" Do tego karmelowa torba i buty oraz fioletowe dodatki Takze na kazdy rozmiar brzuszka . Bardzo cieply z kapturkiem bedzie mi sluzyl do konca :) A Pozniej opchne go na allegro :) Pokaze mniej wiecej na zdjeciu ale jest slabej jakosci bo zepsula sie kamerka :P Zrobie na dworze to pokaze :)
Załączniki:

12 lata 2 miesiąc temu #445084 przez Agnieszka86
Gosiu dziękuje za przepis, na 100000% dzisiaj sobie zrobię tą maseczkę, tylko muszę się wybrać na zakupy, bo nie mam gorzkiej czekolady :angry: Jak znajdziesz kiedyś ten przepis na peeling to ja też bardzo proszę:)
W takim razie zmykam od Was, pakuję się w samochód i jadę na zakupy:)

12 lata 2 miesiąc temu #445093 przez patrycja85
wiem że takie fora są apolityczne ale słuchałam expose i chcą wydłużyć macierzyński do roku:))))) miałoby wejść w połowie 2013 r. ale pewnie jakoś to dostosują do rodzących w 2013 r. ale wcześniej:) miałby być tak że jak decydujesz się na pół roku to platne w 100% a jak od razu zdecydujesz że będziesz rok na macierzyńskim to 80%. ale można rok być z dzidzią:) nawet jak się nie załapiemy to i tak dobra zmiana:)

12 lata 2 miesiąc temu #445095 przez Agnieszka86
Lenusia ja też mam grzybka:) Mój jest krótki i czarny. Mam zamiar wykorzystywać go do końca, bo każdy rozmiar brzuszka się w nim zmieści:)

12 lata 2 miesiąc temu #445107 przez kika1985
mamcia predzej czy później każda z nas zgubi ciążowe kilogramy

Leniusia śliczny płaszczyk

patrycja super jak by ten macierzyński przedłużyli jestem za ;) ja i tak planuje po macierzyńskim wychowawczy chce co najmniej rok posiedzieć z dzidzia

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #445108 przez andzia_zg
Gosia27 -5 stopni to u mnie tez tak gdzies było,bo na trawie jeszcze szron, a ja do Jeleniej nie mam aż tak daleko.

Dziewczyny widzę,że dbanie o siebie idzie pełną parą :lol: no no :-)tak trzymać :-)

patrycja85 ale by było fajnie jakby przedłuzyli macierzyński. chcialabym móc byc dłużej z maleństwem.

Dziewczyny jak mówicie o tyciu i potem chudnięciu po ciąży to ja juz jestem 5,5kg na plusie.Zaczyna być widoczne to w biodrach. co dopiero będzie na koniec...

lenusia fajny masz ten plaszczyk. Ja w swoj ledwo co sie mieszcze, a tu dopiero zima sie zacznie...

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 2 miesiąc temu #445115 przez mamcia2013
Lenusia, płaszczyk super :)

Kika no ale by się chciało jak najszybciej je zgubić :)

Andzia ja już też prawie 6 na plusie, masakra. Tylko że mi bardziej w brzuch idzie jak na razie.
Najważniejsze żeby dzidzie były zdrowe a kilogramy się wytnie :)

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #445119 przez andzia_zg
No ja wlaśnie zaczynam zauważać,że mi idzie w bioderka :/ a nie objadam się, jem duzo owoców (duzo jabłek), uwielbiam pomidory,słodycze jem ale mało a jednak idzie w biodra.Brzusio nadal nie jest duzy.Dziś jak zawozilam zwolnienie do pracy to babka na bramie powiedziala,że w ogóle nie widac, że jestem w ciąży.

cos mi sie wydaje,że po ciąży zostaną mi w biodrach kg :dry:

[*] Aniołek 10.2014

12 lata 2 miesiąc temu #445124 przez koticz
Witajcie dziewczynki!U mnie w Sosnowcu słoneczko i 10st.
gosia na sutki ulgę przynosi jak je mąż troszke possa,tak delikatnie :)
Życze Wam miłego weekendu,bo jak Was "znam'to nie będziecie tu za często zaglądać ;)
lafi właśnie się dziś zastanawiałam co się z Tobą dzieje,a zapomniałam,że masz problemy z netem:)

http://www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px[img] www.suwaczki.com/tickers/nzjdgox1ta3px

12 lata 2 miesiąc temu #445128 przez Gosia27
Andzia_zg Śnieżka jest w śniegu!!! kochana póki co Ty się bioderkami nie przejmuj, kg Ci nie idą w bioderka, tylko miednica się rozchodzi, dlatego jesteś szersza w bioderkach.ja prawie nic nie przytyłam, co to jest 2kg. A w biodrach mam ciut więcej, z resztą czułam jak mnie bolały. Teraz już mniej. Znam dziewczynę, która w ciązy przytyła 5kg,, od samego początku była na diecie cukrzycowej. Moja przyjaciółka urodziła w zeszłym roku w listopadzie. Do dziś karmi małą, i tylko spojrzy na jedzenie to już ma do przodu na wadze. Wszystko zalezy od organizmu dziewczyny, od przemiany materii.od gospodarki hormonalnej...są dziewczyny,, które wręcz się katują dietamiw ciązy, żeby nie przytyć za duzo, a potem maluszkowi brakuje, spotykało się takie agentki na porodówce...ale każdy robi jak uważa.
Lenusia gdzie kupiłaś taki płaszczyk. Jest śliczny.I ten kolor.

12 lata 2 miesiąc temu - 12 lata 2 miesiąc temu #445132 przez andzia_zg
Ja na weekend chce spedzić jak najwięcej czasu z mężem, bo w końcu dzis wraca :lol: chyba będę lazila za nim jak ogonek hihi, bo masakrycznie sie juz za nim stęskniłam :silly: Właśnie wyjechał,więc wieczorkiem będzie już w domu :lol:

[*] Aniołek 10.2014

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka