- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie marzec 2013
Mamusie marzec 2013
- vernix
- Wylogowany
- gadatliwa
Słoneczka dla Was, do napisania!
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- aksa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
a do Zakopanego mam niecałe 4h, zależy czy latem czy zimą;p tam sobie pojechaliśmy na weekend na pierwszą rocznicę ślubu:)
vernix zdrówka życze!
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=53612 [/url]
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=43127 [/url]
- aksa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=53612 [/url]
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=43127 [/url]
- sylwia2
- Wylogowany
- budujemy zdania
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
- Otrzymane podziękowania: 14
Jak coś ciekawego w promocji znajdziesz w sklepach w Zgorzelcu to daj znac trzeba się bedzie wybrać do H&M w Zgorzelcu kupic kolejne spodnie ciążowe bo nie mam żadnych na zmianę.
- Gosia27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 3 Zosia-14.03.13
- Otrzymane podziękowania: 3
a ja właśnie mam zapytanie, czy któraś z Was gotuje zupę cebulową??? Kurde szukam jakiegoś przepisu i nic nie umiem znaleźć...macie może?
Ja upichciłam parę racuchów, a na obiad robię makaron z szpinakiem oczywiście nawalę do tego czosnku, dużo czosnku
- andzia_zg
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Andzia
- Otrzymane podziękowania: 14
- Gosia27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 3 Zosia-14.03.13
- kika1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- xxElaElaEeexx
- Wylogowany
- gadatliwa
Od 2tygodni czuję się lepiej.Już nie biegnę do ubikacji zaraz po przebudzeniu (chodzi mi o nudności). Natomiast częste siusianie mnie wkurza najbardziej w nocy ,bo tak strasznie nie lubię wstawać z łóżka.
W ciąży nic się nie zmieniło...śpię jak zawsze do 10.30 a chodzę spać o północy.W sumie jednak jak muszę wstawać w weekend o 6 ,bo chodzę do szkoły to chodzę spać o 22.
Nie wiem czy to normalne czy nie ,ale wszystkie moje znajome w ciąży opychały się jedzeniem i miały przeróżne zachcianki .A ja w ciąży muszę zjeść tylko śniadanie obiad i kolację.I jestem naprawdę napchana jak by mi balon rósł w brzuszku.(Na początku mnie to męczyło ,bo nigdy nie jadłam śniadań a teraz w ciąży pierwsze jak wstaje muszę iść zrobić sobie śniadanie i je zjeść ,bo jak nie to wymiotuję ) .Jak na razie nie jem śledzi z ciastkami czy ogórków z bitą śmietaną .Ale mogła bym jeść codziennie kwaśnicę, czy samą kapustę kiszoną, ogórkową czy ogórki kiszone i to tyle.Jak przed ciążą uwielbiałam słodycze to teraz za bardzo ciastka nie mogę zjeść ,bo mnie tak zamuli.
Nie mogę się doczekać pierwszych ruchów dziecka ,co "burczy" mi w brzuchu wydaje mi się ,że to już.Ale w końcu się chyba doczekam. Ciekawa jestem również płci dziecka (nie jestem egoistką najważniejsze żeby było zdrowe).
- lenusia7
- Gość
Składniki
7 cebul
1,5 litra bulionu warzywnego
sól, biały pieprz
1 łyżka masła
1 łyżka startego twardego żółtego sera
1 łyżka oliwy z oliwek
posiekana natka z pietruszki
1/2 szklanki słodkiej śmietanki 12%
kilka kromek bułki na grzanki
Cebulę obrać. Pokroić i zeszklić na łyżce oliwy Dodać do bulionu warzywnego. Gotować na małym ogniu około 30 min. Dodać drobno starty ser, zmiksować blenderem i zaprawić śmietanką. Zupę doprawić solą i białym pieprzem. Podawać z grzankami i posiekaną natką pietruszki.
- Gosia27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 3 Zosia-14.03.13
- Agnieszka86
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 25.02.2013 - wydarzył się Mały Cud...
Wróciłam ze sklepu, kupiłam gorzką czekoladę a przy okazji białą Milkę z nadzieniem z czarnej porzeczki... mmm pycha:)
Kurcze dziewczyny, strasznie boli mnie jeden pośladek, zwłaszcza jak się ruszam, taki tepo-klujący ból-czy któraś tak miała? Podejrzewam, że Zosia naciska na jakiś nerw, bo rano bardzo się wierciła i nic mnie nie bolało, a jak wstałam, żeby zbierać się do tego sklepu to poczułam ten ból. Ledwie sprzęgło dałam radę nacisnąć
Ja na obiad dzisiaj miałam rybkę z kaszą gryczaną i ogórkami kiszonymi:) Woda z ogórków też trafiła do mojego brzucha:)
- xxElaElaEeexx
- Wylogowany
- gadatliwa
Ja od 2 tygodni czasami mam ból w okolicy kręgosłupa, prawego pośladka i czasem nawet na nogę promieniuje .Doktorka powiedziała mi, że często kobiety w ciąży na to cierpią .A winien temu jest nerw kulszowy.Ponieważ u kobiety występuje obciążenie kręgosłupa a także płód może naciskać na ten nerw.Mi zazwyczaj samo to przechodzi.Na początku jak mi się to stało myślałam ,że mnie zawiało i że to ból kręgosłupa. A żeby złagodzić ból trzeba albo usiąść jak stoimy albo się położyć jak siedzimy i na chwilę odpocząć.
"Najbardziej charakterystycznym objawem rwy kulszowej jest promieniowanie bólu z okolicy lędźwiowej na pośladki, biodra, tylną stronę ud, a potem łydkę i stopę. Drugi typowy objaw to trudność w uniesieniu nóg w pozycji na wznak" itd.Poczytaj więcej na necie
- Gosia27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 3 Zosia-14.03.13
ja na rwę kulszową cierpię od zeszłego roku września, są momenty, że nasila się bardzo raptownie. U mnie winna jest za to przepuklina kręgosłupa. brałam zastrzyki, które pomogły na pół roku. Ogólnie ja to nie mogę jej nagrzewać, żadnymi maściami rozgrzewającymi itd. ale ciepła kąpiel pomaga mi. W okresie ciąży rwa kulszowa pojawia się bardzo często. A to dlatego, że kręgosłup jest obciązony i dochodzi do ucisku poprzez kręgi nerwów...i to dlatego. To bardzo nie przyjemne.ja to miałam takie ataki bólu, że mąż mi pomagał się ubrać, czy wstać z z ubikacji...