BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Marcowe 2015 :)

10 lata 3 miesiąc temu #927317 przez Dżasta86
Niestety z fotami będzie cięzko mam roboty budowlane w domu i jeden wielki bajzel nie wiem co gdzie jest a co dopiero kabel od aparatu :P

chyba linki dadza rade;
1. allegro.pl/95szt-full-paka-ubran-0-6-m-c...rek-i4596539387.html
2. allegro.pl/cieply-synus-0-3-6-az-78-szt-...lia-i4594048439.html
3. allegro.pl/zestaw-markowych-ubranek-dla-...-68-i4596700525.html

Do dwóch pierwszych paczek dostalam jeszcze gratisowe ciuszki ktorych nie ma w linku, sa w stanie idealnym :) na trzecia paczke dalej czekam ;]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 3 miesiąc temu #927319 przez ewawawa
Ada - faktycznie mój brzuch przy twoim to deska, ale w 9 mc wszystkie będziemy bańki wstański , wyrówna się :)

któraś z was pisała o budyniu i tak sobie chęci narobiłam, baby and mama med juz zaparzone na wypadek zgagi więc mogę się zabierać za wsuwanie budyniu czekoladowego, jest najlepszy :D

10 lata 3 miesiąc temu #927325 przez Karlinka
Dżasta świetna wyprawka :) nic tylko czekać, aż Maleństwo się wykluje ;p

U nas jakaś taka beznadziejna pogoda, że nic mi się nie chce...

10 lata 3 miesiąc temu #927328 przez lalka
ewawawa wczoraj wcinałam budyń czekoladowy..a dzisiaj zrobiłam rzecz straszną..mam nadzieję,że mi dzidzia wybaczy..kupiłam bułkę i do tego.......konserwa turystyczna w puszce.....ale mi smakowało....boszsze!!!chce więcej i więcej!!!

10 lata 3 miesiąc temu #927331 przez Karlinka
Lalka tak się nie robi ;/ nie wolno pisać tu o takich rzeczach i robić koleżankom ochoty....bułka z konserwą a do tego ogóras mmmmmm

10 lata 3 miesiąc temu #927339 przez ewawawa
oj tak w ciąży strasznie zmieniają się smaki :D mówiłam chyba wam że od jakoś roku nie jem mięsa, a jakiś czas temu miała ochotę na skrzydełka w kfc i wiecie, że się skusiłam chyba w piątek, aż sie sama sobie zdziwiłam, moje długoletnie zdrowe odżywienie w ciąży gdzieś zniknęło, tzn na co dzień staram się zdrowo jeść ale coraz więcej mam takich incydentów: śledzie, torcik, kfc, budyń :P dobrze, że tego po masie nie widać :D

10 lata 3 miesiąc temu #927341 przez kristi*
Też już bym chciała mieć zakupy z głowy, a my dopiero zaczynamy. Na razie tylko jakieś rzeczy, akcesoria, pościel, troszke zabawek, czapeczki, niedrapki, skarpetki.
Z ciuszkami czekamy aż się dowiemy kto siedzi w środku.

10 lata 3 miesiąc temu #927356 przez Dżasta86
Ja zachcianek nie mam bo mam je zwykle od urodzenia ;] jestem jak swinka. W szkole to była normalka jak sobie kupowałysmy z kumpelą woreczek kapuchy kiszonej ;]
Ja zabawek nie kupuje bo uwazam ze do przynajmniej 4 miesiaca są zbędne jak nie do 6tego. A wieksze zakupy robie gdzies w grudniu, nie mam gdzie tego składować póki co, szkoda żeby stało i się kurzyło.
Od pazdzirnika juz czas zeby zapisać sie do szkoły rodzenia :)
Pogoda fakt nie dopisuje ale w pazdzierniku ma byc lato :) wiec jeszcze jestem w stanie pocierpieć.

Kto depiluje klaki woskiem w ciąży??? kwestia bólu i naczynek u mnie odpada od razu mówie:)

10 lata 3 miesiąc temu #927365 przez Karlinka
Ewa ja przed ciążą 4 miesiące zmieniłam swój system żywienia i pewnie teraz w ciąży jest mi łatwiej ,ale z drugiej strony fajnie jest sobie trochę odpuścić z jedzeniem i czasem poszaleć ;) Mnie bardzo ciągnie w stronę pizzy, hamburgerów itd. Staram sie robić sama a nie zamawiać to trochę zdrowsze zawsze ;)

Dżasta ja w ciąży zrezygnowałam z wosku. Bo na początku przez te całe mdłości itd nie miałam do tego siły. Teraz trochę tchórzę , bo wosk jednak mnie zawsze trochę bolał. Ale mam zamiar przed porodem sobie robić co by mieć trochę spokoju, chociaż nie wiem czy wcześniej się nie wkurzę i sobie nie zrobię.

Już zaczynam z przerażeniem myśleć ile nas wyniesie remont naszego pokoju, mebelki dla Maleństwa , cała wyprawka itd

10 lata 3 miesiąc temu #927369 przez Dżasta86
Odnośnie wosku czytałam tylko o bólu że jeżeli kogoś bardzo boli i nie jest przygotowany na taki ból to się nie zaleca, i z naczynkami jak ma ktoś problem. Ja nie mam tych problemów więc chyba się w końcu omówię bo żyleta mnie mocno drażni ....

10 lata 3 miesiąc temu #927376 przez Karlinka
Dokładnie tak Dżasta , sam wosk to nie przeciwwskazanie. Podobno pasta cukrowa mniej boli .
Ja pewnie też w końcu wrócę do wosku, bo mnie też żyleta wkurza

10 lata 3 miesiąc temu #927416 przez kristi*
Co do zabawek to mam porównanie kiedy co, mój siostrzeniec ma aktualnie prawie 10m-cy, na początku wystarczy karuzela nad łózkiem, żeby mogło sobie na coś popatrzeć ja leży w łóżeczku i nie śpi, i dopiero 3-4 m-c jakieś grzechotki, od 4-5 m-ca już nawet jakieś grające, do kąpieli są świetne fajnie się nimi bawi, i bujaczek świetna sprawa bardzo lubi się huśtać, teraz to ma nawet huśtawke w pokoju.
Więc kupuje na początek tak 4-5 szt, reszte rodzinka dorzuci :P,

10 lata 3 miesiąc temu #927428 przez monique1983
Dziewczyny ja mam jedne spodnie z C&A z taką niższą gumką, rurki i są bardzo wygodne, a drugie jeansy z happy mum, proste nogawki, z wyższym panelem i też są wygodne.

Jestem w trakcie remontu pokoju dla maleństwa więc w domu Meksyk. Najbardziej się cieszę z tego, że zamówiłam mebelki, ale racja ceny są powalające.

10 lata 3 miesiąc temu - 10 lata 3 miesiąc temu #927443 przez Anabelle
Dałyście czadu z tym budyniem :lol:
Muszę sobie dzisiaj zrobić - wiśniowy polany sokiem malinowym :cheer:
Cholera, został tylko sok z czarnego bzu - trudno - nada się :D

Bułka z konserwą :woohoo: Mam konserwe, ale masa wędlin kupiona, trzeba wcześniej zjeść :D

Depilacja woskiem podnosi też temperatur,e ciała, - jest to uraz - zerwanie razem z włosami zrogowaconego naskórka (większe ryzyko infekcji). Do tego dużo mocniejsze ukrwienie w ciąży - dlatego się nie zaleca - a już na pewno nie całego ciała.
Ja miałam w domu wosk miękki z bielendy i próbowałam sobie zrobić nogi - ale masakra. Poległam i puszka stoi :P
Wole opcje - przejechać żyletką po żelu do kąpieli pod prysznicem co 2 dni ;)

Co do zabawek to u nas w każdym pokoju cała sterta więc nic nie kupuję :D

Ide robić obiad ;) ;)

10 lata 3 miesiąc temu #927466 przez Karlinka
Dlatego też przed woskowaniem poleca się peeling ,najlepiej dzień przed. Zdecydowanie mniej boli. Ale bikini się w ciąży nie odważę , bo chyba bym bólu nie wytrzymała. Zawsze można jednego dnia jedną a drugiego drugą nogę ;)

Kuźwa znowu wróciło przytulanie się z kibelkiem ;/ a już myslałam, że do końca ciąży będę miała spokój...

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia