- Otrzymane podziękowania: 108
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Marcowe 2015 :)
Mamusie Marcowe 2015 :)
- Ada2424
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- kochane maleństwo :*
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Karlinka
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 10
- kristi*
- Wylogowany
- gadatliwa
- marcowa Lutówka :P
- Otrzymane podziękowania: 12
Same wizyty mam, żadnego usg - ostatnie było w 8 tyg, dobija mnie to, teraz dopiero usg 13.10., trzeba czekać.
Ale jeśli domowa waga nie kłamie to chyba udało mi się przytyć 1kg,
Na jutro się zapisałam do gina zapytam o te kłucia w brzuchu, i o tą infekcje czy mam.
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- https://matuli.pl/
Ja chodze na usg najdalej co 1,5 msc - za dużo już poznałam dziewczyn którym nagle odklejało sie łożysko, słabła akcja serca czy zanikała. Nie jestem typem osoby, która byłaby w stanie mieć 1-2 usg przez całą ciąże i spokojnie z usmiechem na ustach czekać na rozwiązanie.
My byliśmy ponad 2h na spacerze, antek chyba zmordowany chodzeniem bo siedzi na krzesełku i wcina serek. Nawet sie na mnie nie ogląda i ma spowolnione ruchy
Mnie ziewa od rana jak smoka, ciągle jestem śpiąca. Do tego nic mi się nie chce, Mam też dziwne odczuwanie smaków - zrobiłam obiad - mnie paliło od chilli i sobie płukałam z sosu, a mąż wieczorem jadł i stwierdzil, że normalne. Później otworzyłam precelki i po kilku stwierdziłam że inaczej smakują. Mąż zjadł i mówi, że normalnie
- Ada2424
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja też od kilku dni śpiąca jestem strasznie, w nocy albo mało co śpie albo budze się co chwile i przewalam z boku na bok. A rano z łózka ciężko mi się podnieść, nie moge się obudzić. Mogłabym cały dzień spać. A niby w drugim trymestrze nie odczuwa się już tak zmęczenia i senności, u mnie w pierwszym znacznie mniej odczuwałam niż teraz. Też mi się nie chce nic robić, lenia mam strasznego. Czasami to ja się zastanawiam czy to wszystko na pewno ciąża wywołuje czy mi coś po prostu jest a ciąża tylko to pogłębia. Normalnie mam dni takie że czuje się jakbym depresje miała nie wiem czy to normalne jest, dziwne te zmiany nastrojów strasznie
- monique1983
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 78
Coś ostatnio chyba zgaga mnie zaczyna męczyć.
- Karlinka
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 10
Kristi może to kłucie to się poprostu rociągasz ,ale faktycznie lepiej to sprawdzić u lekarza .
Ada a masz takiego rogala do spania? już całkiem spory brzuszek masz może dlatego niewygodnie Ci się śpi. Może spróbuj wypić meliskę przed snem (tylko nie wiem czy w ciąży można).
Monique zgagi nie zazdroszczę ;/ Nawet nie wiem co mogłoby pomóc na zgagę.
Ja dzisiaj wyjątkowo nie będę narzekać Pyszny obiad zrobiłam (kurczak po zbójnicku ), teraz chwila odpoczynku a potem kawka i trzeba przymierzyć kieckę na wesele i wreszcie robić kolczyki do niej
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dzien pikekny, słoneczny, od razu mi lepiej
- Ada2424
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dzisiejszy dzień jest dla mnie okropny, głowa mi pęka apetytu dalej brak, od rana prawie nic nie zjadłam bo zwyczajnie mi się nie chce i na nic chęci nie mam. Nie wiem czy mnie czasem jakieś przeziębienie nie łapie bo od wczoraj okropnie mi zimno.
- bujanka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 7
Widzę, że strasznie u nas smutno się zrobiło, narzekamy i narzekamy Musimy się wziąść w garść, postawcie się w mojej sytuacji jak ciągle leżę i leżę, to dopiero można zwariować, ale jestem dobrej myśli, w końcu ten krwiak chyba musi się wchłonąć Apropo może znacie ciężarówki, które miały krwiaki ile to może jeszcze potrwać?
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Obiecuje że złego słowa na tą ciąże nie powiem.... jak już urodzę
- bujanka
- Wylogowany
- budujemy zdania
Ty tak jak ja jesteś po poronieniu i obiecałam sobie że w tej ciąży nie będę narzekać i złego słowa nie powiem
a teraz przez moją chorobę i krwiaka można powiedzieć że mam zagrożoną ciążę to tym bardziej nic złego mi nie przejdzie przez gardło
- Anabelle
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Czasami trzeba sobie ponarzekać, żeby sobie ulżyć, ale nie warto przesadzać
- Dżasta86
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 6
Nawet nie wiem czy mozna pisać jak sie nie narzeka mozna ?
O krwiakach wiem tyle że bujanka chyba pas jest za cienki powiedz staremu zeby grubszym lał a tak na serio na siniaki i krwiaki organizm traci kupę żelaza wiec lepiej zacznij wcinać buraki.
Ja zmieniłam witaminxy bo chciałam z kwasem DHA żeby urodzić geniusza, i chyba jakies kiepskie są bo widze po paznokciach i włosach że lecąąąąą jak liście z drzewa na jesień.
Wczoraj żeberka dzisiaj fasolka będzie wystrzałowo !!
Co do usg ja co nie mam co wizytę, czasami mi tego brakuje da sie przeżyc. Moj lekarz i cała klinika praktykuje 4-5 usg w czasie ciąży.
Mnie moj kosmita atakuje juz codziennie rano i wieczór, raczej male koniaczki chociaż wczoraj tak mnie kopną ze podskoczyłam ze zdziwienia ( dobrze ze trzełalam kierownice
O rogalu też mysłałam ale jakoś tak jeszcze siebie nie wyobrażam pod brzuch daje poki co zrolowany kocyk.
Migrena taaaakkkk znam ten ból ja mialam ciąg migrenowy ostatnio... cóż prysznic, okłady apap i duzo wody aha i wietrzenie mieszkania to bardzo wazne zeby sie dotleniac.
A na zgage ktos tam brał jakies ziólka chyba baby mama czy cos takiego.
- bujanka
- Wylogowany
- budujemy zdania