BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

10 lata 11 miesiąc temu #826520 przez tysiiiak
Moniak Kubula też narazie na palcach stoi. Sam jeszcze co prawda nie staje na dwie nogi ale na jedną a drugą ma na kolanku i się drze żeby go postawić :dry: nie mam sił tego słuchać więc ulegam czasem :P
Zdrówka dla mężusia :)

Daarika Kuba jak zasypia to ciągnie się za włosy i to tak że mnie ciarki przechodzą, drapie się po głowie i ciąga uszy więc to chyba normalne ;)
gratulujemy ząbka my dalej czekamy na górne ;)

Pauluska haha u nas identyko ze wstawaniem przy stoliku :P a najlepiej jak chce wejść pod stolik a my mamy niżej pułeczkę to się głową obije kilka razy i próbuje dopiero tyłem się wślizgnąć :P

Wyskoczyłam do sklepu i wcale nie żałuję, że siedzieliśmy dziś w domku z Kubulą bo normalnie oddychanie bolało tak zimno :P

I chyba wiem co Kubę uczula to pewnie jedna z nielicznych rzeczy ale jest poprawa. Płyn do kąpieli Ziajki (nie ten natłuszczający) odstawiłam i kąpie go od kilku dni w Nivei i plamki bladziutkie się robią :) co prawda jest rozdrapana na jednej rączce ale mimo to o wiele bladsza już dziś :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 11 miesiąc temu #826539 przez joasia10015
Darika niestety mój piec w domu jest do du*y i musze chodzic nawet w nocy :( I to że MIki sie budzi to wcale nie takie straszne,bo dzieki temu wstaję do pieca a tak to musiałam sobie w zeszłym roku zegarek nastawiac żeby dołożyc...pamiętam to jak dziś -ja pitole 3 w nocy a ja z brzuszkiem wędrowałam do garażu żeby mi ciepło w dupsko było :cheer: Gdzieś nam poprostu ciepło ucieka i nic na to nie poradzimy -dlatego coraz intensywniej myślę o sprzedaniu domu i pójsciu do GORZOWA WIELKOPOLSKIEGO -na jakiś blizniak albo co ...achhh takie moje marzenie :blink: :blush:

Haha ale mi dziś Kiki zrobił surprajsa -ściągnęłam mu pampersa i chciałam żeby dupcie przewietrzył ,poszłam do pieca dołożyc a on w tym czasie kupala walnął....Całe panele w kuchni umazane :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy: Hihihi od razu go do wanienki i prysznic :blink:
m-brava pokaż sie -ja też szukam jakiejś inspiracji na włosy -na co dzien związuje u góry kitę...ot cały mój fryz :silly: Hmmm może zacznę robić kitę niżej..zawsze to jakaś zmiana :lol: :woohoo: :lol: :woohoo: :lol: :woohoo: :lol: :woohoo:

Aaaa laski jakie plany na WALENTYNKI? Kupujecie coś małżom :unsure: Bo u mnie chyba standard -kolacja we dwoje,winko,bielizna.....i pobudka Mikusia -no i całe Walentynki :blink:

10 lata 11 miesiąc temu #826601 przez Alex_87
Zuzka dostała antybiotyk, extra :dry:

ajj nawet nie mam siły pisać, jest 20 a ja już w łóżku leżę i zaraz idę spać, od kilku dni tak mam...mąż się do mnie dobiera wieczorami bo ma urlop a mi się taaak nie chce. O Walentynkach nawet nie myślę :D

Zuzka też trochę na palcach jeszcze staje, ale już coraz pewniej na całych stopach, jeszcze ma problemy żeby się podnieść całkowicie do stania, ale tą jedną nóżką zawsze jakoś stoi.

Darika gratuluje następnego ząbka :)

10 lata 11 miesiąc temu #826612 przez KarinaM
Alex a jaki antybiotyk dostała?

Ja też ostatnio śpię już o 20:30/21. Padam na ryjek.
O Walentynkach nawet nie myślę. Chciałabym spokoju i wypoczynku.

Igorek

Irina

10 lata 11 miesiąc temu #826630 przez tysiiiak
ojj Alex kiedy testujesz ? :D :silly:
a co lekarka powiedziała? na co właściewie Zuzka dostała antybiotyk? Bo pisałaś tylko, że gorączkuje chyba, że czegoś nie doczytałam :unsure:

Walentynki dla mnie to odległa przyszłość jeszcze B) :S

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #826639 przez vika

10 lata 11 miesiąc temu #826642 przez demoniqe
cześć kochane!

Kuba wczoraj skonczył 8 miesięcy w dzień dziadka :) dziadek musiał przyjść do nas bo ja zachorowałam :)

Aż zazdroszczę wam tych zębów, u Kuby nic a nic :) nie marudzi, nie płacze :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

mimo choróbska nie mogę wziąć wolnego w pracy bo mam mnóstwo spotkań i projektów ehhh ale miło wraca się pod kołderkę do domu i do synka który mnie zabuziakowywuje z otwartą buzią :)

10 lata 11 miesiąc temu #826669 przez Daarikaa
Tosia slicznotka zwinna:) jestem pelna pozowu jaka ona jest ruchliwa :) Klaudia nie wyrobilaby jakby miala tyle okruszkow na bluzeczce, kazdy po kolei musialaby zwalic z pola widzenia :D:D ona jaki kolwiek paproszek zobaczy czy to na dywanie czy na stoliku muuuuusi go zlapac:D:Dnieraz tak szarpie swoja bluzke ze malo szwy nie puszcza :D:D

Alex wspolczuje antybiotyku, niech Zuzka szybko wraca do zdrowia

Joasia narazie nie amm planow na walenynki jako takich - moze zrobie torcik na deser, jakas dobra kolacje i moze zatrudnie amme do klaudi i uda nam sie gdzies wyskoczyc, moze kino... zobaczymy :)

10 lata 11 miesiąc temu #826714 przez vika
Karina też uważam,że świetnie wyglądasz nie wiem skąd u Ciebie ta samokrytyka :ohmy: grunt to pozytywne myślenie :woohoo: :side: :woohoo:
paninka alex współczuje choroby dzieciaczków i trzymam kciukasy by szybko przeszło :kiss:
Klaudusia i Kubuś śliczniuchy
moniak wspólczuje tej niepewności...no właśnie to jest nasza kochana Polska dochodzi do coraz gorszej patologi nawet służba zdrowia już całkiem została skorumpowana ...takie moje zdanie i go nie zmienie...wszędzie czekają tylko na łapówki a wiem co mówię od kilku lat kilka mi bliskich osób przewinęło się przez szpitale i tylko koperty były ważne...trzymam kciuki by wszystko było dobrze...wierzę,że będzie dobrze :kiss: :blink: Tośka tez zaczynała od stania na paluszkach i do tej pory potrafi tak stawiać kroczki :)
Darika z Tośka jest dokładnie tak samo dwa trzy razy kwiknie przez sen a jak się nie zerwiemy to istny ryk...ja jak z procy tak startuje jak ją usłysze,,,,,,oboje z mężem się prześcigamy wyrwani ze snu :lol:
też dziś kupiłam kaszę jaglaną ale jeszcze nie robiłam zobaczymy co mi z tego wyjdzie :)
Olga gdzie Ty się podziewasz???

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #826718 przez vika
Joasiu wiem co to znaczy wstawać w nocy do pieca :huh: :angry: współczuje ...teraz cenie sobie bloki...super ciepło i nic mnie nie interesuje :)
darika Tośka ciągle targa się za włosy albo za uszy...non stop jak już złapie to ciąga i ciąga :woohoo:

no i muszę Wam się pochwalić moim stosikiem pieluszkowym :) już w pełni przeskoczyliśmy z pampków na wielo :) i jestem z siebie dumna a swój stosik pieluszek po prostu kocham :)

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #826754 przez Alex_87
Tysiak w tym miesiącu nie testuje, bo właśnie mnie nawiedził okres :dry: więc będziemy się starać dalej :)

Zuzka dostała Augmentin, czy jakoś tak, dzisiaj jedziemy na badanie moczu, ma tylko zaczerwienione gardło, gorączki już dziś nie ma, jedziemy o 13 z wynikami, więc spytam jej się dokładnie czy ma brać w końcu ten antybiotyk, wcześniej miała często bakterie w moczu, więc lekarka pewnie podała antybiotyk.

Vika już mówiłam, że Ci zazdroszczę tego stosiku :D ale ja jestem bardziej wkładowo-otulaczowa więc pewnie się nie dorobię takiego :) odkąd używam wielo to pampki mi śmierdzą już od nowości :D a nawet brudne wielo prawie wcale nie śmierdzą, bo kupa ląduje w kibelku, a brudna pielucha szczelnie zamknięta w wiadrze i o dziwo po otwarciu wiadra też wcale aż tak nie śmierdzi :) napewno bez porównania z koszem pampków uzbieranym przez cały dzień :)

10 lata 11 miesiąc temu #826776 przez sisina
Hejka :)
Vika Tośka wymiata naprawde sama sie juz podnosi a mój brzdac to pełza dopiero :dry:

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Zmykam na zakupy bo maz zjezdza jutro i musze lodowke zapelnic :laugh:

10 lata 11 miesiąc temu #826781 przez munnecabrava

To też i ja w nowej fryzurze a włsy miałam za łopatki ;P Ciekawe czy jak umyję będa się kręcić or not ;P

Magda się dzisiaj tak walnęła w głowę że łooo ma takiego gula ....aż się zastanawiałam czy iść do pracy.... poślizgnęła się i gdzieś walnęła jak się nia małż zajmował...
Załączniki:

10 lata 11 miesiąc temu #826785 przez munnecabrava
łoo matko wy już o walentynkach :P ...

aż się 3 razy zastanowiłam kiedy to jest :P:P czy o czymś zapomniałam

10 lata 11 miesiąc temu #826797 przez tysiiiak
Alex ehhh a już myślałam :P wredne małpisko musiało przyjść :P W następnym się uda :D tylko wiesz nie możesz chodzić spać o 19 :P
Zdrówka dla Zuzinki :kiss:

M-brava wyglądasz super :) i fakt odważna zmiana :D hehe ciekawa jestem jak się skręcą włosy ;) ale chyba fryzjerka była tego świadoma i będzie też super :)

Vika super kolekcja! :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka