BezpiecznaCiaza112023

mamusie CZERWCOWE

11 lata 10 miesiąc temu #545279 przez rysa
hahah dzięki Agusia :laugh: Może brzuszek mi nie rośnie tak jak Wam bo przed ciążą uprawiałam bardzo dużo sportu, siłownia, fittnes, rower itd.Może to jeszcze mięśnie nie puszczają, nie wiem :)

Moja Mama też się upiera, że kilka sztuk białych body to mus, nie wiem czemu :unsure: Dla dziewczynki to faktycznie, ale dla chłopca?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu #545283 przez Agusia83
Rysa, to na pewno miesnie masz takie mocne..moja kolezanka tez tak miala...i w 9 miesiacu wystawala jej z przodu taka sliczna pileczka :laugh:
A z bodziakami sama zobaczysz, ze sie przydaja...

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #545313 przez aleksiaa88
Uwielbiam prasować- poważnie mnie to odstresowuje szczególnie jak oglądam tv.
Wzięłam się za patelnię i naleśniki mi wyszły jakie pyszne od zeszłego tygodnia za mną chodziły :woohoo:
Co do pralki też jest czyszczona tyle, że moja pralka jest niedorobiona i po każdym praniu zostawia osad i wcale nie daję dużo proszku, może to jej wada jest, bo dość nowa jest jeszcze.

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #545317 przez Hania84
Ale wy mnie dziewczyny rozbawiacie z tą wagą :D ... a co ja mam powiedzieć jak w obwodzie mam już 119cm ? o wadze nie wspomnę bo aż żal...trudno...ważne że dzidzia zdrowa a resztą się nie przejmuję :) po porodzie chcę przejść na dietę :)

11 lata 10 miesiąc temu #545374 przez WisniaJ
Powiedzcie mi tylko w którym miejscu mam ten obwód zmierzyć? :P

Ja tam po porodzie i połogu zamierzam ostro pocisnąć z moim karnetem MultiSport na siłownię, a tatuś będzie zostawał z córcią... przynajmniej dwa razy w tygodniu! Na szczęście na siłownię rzut beretem :)

Właśnie wykąpałam swoją piętnasto kilogramową, czarną sucz, jest czyściutka i pachnąca :) Bałam się ją wrzucać sama do wanny, ale poszło gładko :)

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #545377 przez rysa
Ja mierzyłam w najbardziej wystającym miejscu, trochę poniżej pępka :)Jak rozmawialam z koleżankami z siłowni jeszcze jak chodziłam to opowiadały, że trzeba troche odczekać, z miesiąc lub dwa bo cyce pełne mleka no iból w kroku :)

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #545385 przez renata329
z Dawidem miałam taki problem ze czesto mi sie opsikiwał albo brzydko mowiac jak zrobił kupe to pod same pachy i nawet jak mu sie czasami ulewało to bardzo był brzydki zapach wiec potrafiłam go nawet 2-3 razy dziennie przebierac,zreszta same zobaczycie jak bedzie,nie trzeba czekac tygodnia zeby uzbierac cała pralkie ubran Ps. co do karmienia piersia ,najlepiej bedzie jak wam ktos pokaze w szpitalu jak karmi sie prawidłowo dziecko,mi tego oczywiscie nie pokazano , brodawki miałam całe popekane lała sie z nich krew ,ropa i oczywiscie przy tym jest niesamowity bol ,jak karmiłam Dawida to płakałam

[url=http://www.zapytajpolozna.pl] http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=17870 [/url]

11 lata 10 miesiąc temu #545418 przez Agusia83
Napisałam posta i mi wcielo.
Renata masz rację. Oprócz ropy miałam to samo. Płakałam przy karmieniu. Raz Emi zwymiotowala krwią. Na szczescie swietna polozna,która przychodzila do domu pokazała co i jak. Nawet męża instruowala jak ma masowac mi piersi by grudy z góry zeszły.

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #545435 przez Hania84
Z tego co wiem (z obserwacji :P) to powinno się w kącik ust malca wkładać delikatnie palec i wtedy odłączać go od cyca. Ponoć zapobiega to właśnie podrażnieniom, bo malec wiadomo mocno przyssany i nie potrafi sam buźki otworzyć jak się go odstawia od piersi. No i powinien być przyssany całą buźką...ale to muszę sama później zobaczyć co i jak w praktyce ;)

Upiekłam placek na Urodziny mojego mena ;)
Załączniki:

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #545526 przez natali
HANIU MASZ RACJE Z TYM PALUSZKIEM ALE BARDZO WAZNE JEST TEZ ULOZENIE DZIECKA JAK TO MI KIEDYS JEDNA POLOZNA POWIEDZIALA PEPUSZEK DO PEPUSZKA I NIE JEST TAK ZLE ZRESZTA CZEGO SIE DLA MALENSTWA NIE ZROBI....
PLACUSZEK WYGLADA WYSMIENICIE SAMA BYM TAKIEGO ZJADLA PODAJ PRZEPIS....
W OBWODZIE ROWNO 100

11 lata 10 miesiąc temu #545530 przez kakaszka
Boże jakie wy straszne rzeczy opowiadacie o karmieniu piersią, aż mi ciarki przeszły. nawet nie chce myśleć jak to jest rodzić (staram się na razie odganiać tą myśl).

ja dziś wykończona, 3 godziny łaziłam szukałam prezentu dla chłopaka, na szczęście słoneczko mi ładnie świeciło, cieplutko było i dlatego nie chciałam szybko wracać do domu. Ale jak już dotarłam i zdjęłam buty, to stwierdziłam, że nogi mi zaraz odpadną :)

Ktoś pytał o moje zdjęcie usg, to tłumaczę :) Widać twarz, która leży na rączce i wprawo idzie kręgosłup. :)

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #545572 przez Hania84
składniki: ciasto: 4 jajka, 250g margaryny lub masła, 3 łyżki kakao, 1 i 1/2 szkl. cukru, 2 szkl. mąki, 2 łyżeczki cukru waniliowego, 7 łyżek wody, 2 łyżeczki proszku do pieczenia.
Krem: 3 banany, 2 łyżki soku z cytryny, 500g śmietany 30% ( ja zrobiłam ze 750g bo chciałam więcej nadzienia) , 3 łyżki cukru pudru, 3 opakowania śmietanfixu, 150g wiórków kokosowych, 100g mlecznej lub białej czekolady.
Przygotowanie: Margarynę roztopić, a następnie dodać cukier, cukier waniliowy, wodę oraz kakao i dokładnie wymieszać. Do jeszcze ciepłej masy dodać żółtka i mąkę wymieszana z proszkiem do pieczenia. Białka ubic na sztywną pianę i wymieszac z masą. Przelac na blaszkę i piec około 40 minut w temp. 180 stopni. Nastepnie wyjąć z piekarnika , ostudzic i przekroić na dwa placki. Nadzienie: banany pokroić w drobną kostkę, skropić sokiem z cytryny. Schłodzoną śmietanę ubić z cukrem pudrem, na koniec dodac śmietan- fix . Do ubitej śmietany dodac banany, wiórki kokosowe i pokrojoną w kostkę czekoladę. Krem wymieszać i podzielić na pół. Na jeden placek wyłożyc połowę kremu, przykryć drugim i posmarować resztą kremu. Schłodzić. Wierzch można posypać zrumienionymi na patelni wiórkami lub tak jak ja poukładać brzoskwinie z puszki i zalać galaretką.
Smacznego :)
Ja ten placek zrobiłam dwa dni wcześniej bo jest wtedy smaczniejszy biszkopt. Placek mam przykryty folia aluminiowa w lodówce i przechodzi teraz ;)

Kakaszka tez się martwię jak to będzie ze wszystkim, ale nie martwmy się na zapas. Po co. Wszystkiego się nauczymy. Położna ci na pewno wszystko pokaże :)
I co kupiłaś dla chłopaka? :)

01.06.2013 joasia10015 - synuś (Mikołaj)
01.06.2013 WiśniaJ - córka
01.06.2013 rysa - synuś (Filip)
08.06.2013 Marta1985 - synuś (Bartosz)
13.06.2013 Hania84 - córka (Lenka)
14.06.2013 Agusia83 - płeć jeszcze nie znana ( gdy będzie córka to Karolinka,a na chłopca imienia brak)
14.06.2013 aleksia88 - synuś (Albert)
14.06.2013 kejti22 - synuś (Grześ)
14.06.2013 sunflower - synuś (Tomek)
16.06.2013 Natali - synuś
22.06.2013 Małgoska - córka (Nina)
22.06.2013 renata329
26.06.2013 kakaszka - córka
29.06.2013 cordis (płeć jeszcze nie znana)

11 lata 10 miesiąc temu #545737 przez kakaszka
Haniu maszynkę do golenia elektryczną, w życiu bym nie pomyślała, że są takie drogie, ale niech ma :)

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #545789 przez Hania84
kakaszka no to na pewno się ucieszy :) to bardzo praktyczny prezent :)
A reszta dziewczyn co robi, że milczy? :)

Dziewczyny które wiedzą jaka płeć dzidzi a nie mają jeszcze imion...już się zastanawiałyście nad tym? Bo fajnie jakbym już miała powoli listę uzupełnioną :P (Wiśnia, natali i kakaszka)

01.06.2013 joasia10015 - synuś (Mikołaj)
01.06.2013 WiśniaJ - córka
01.06.2013 rysa - synuś (Filip)
08.06.2013 Marta1985 - synuś (Bartosz)
13.06.2013 Hania84 - córka (Lenka)
14.06.2013 Agusia83 - płeć jeszcze nie znana ( gdy będzie córka to Karolinka,a na chłopca imienia brak)
14.06.2013 aleksia88 - synuś (Albert)
14.06.2013 kejti22 - synuś (Grześ)
14.06.2013 sunflower - synuś (Tomek)
16.06.2013 Natali - synuś
22.06.2013 Małgoska - córka (Nina)
22.06.2013 renata329
26.06.2013 kakaszka - córka
29.06.2013 cordis (płeć jeszcze nie znana)

11 lata 10 miesiąc temu #545804 przez Agusia83
Haniu, a co to za cudo pokazujesz? Daj, ze kawalek :laugh: Dzieki za przepis..moze w ktorys dzien uda mi sie upichcic.

Kakaszka, fajny prezent :laugh: Ja jeszcze nie mam pomyslu...

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka