BezpiecznaCiaza112023

mamusie CZERWCOWE

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #544056 przez aleksiaa88
Gdzieś koło 21

Czy widać różnicę bo ja nie bardzo :unsure:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #544094 przez rysa
Aleksiaa super brzuszek!! :) U mnie praktycznie dopiero ok 20 tyg. brzusio zaczął sie pokazywać, teraz jestem w 22. Rano jak wstane to wyglądam własciwie jak bym się najadła a nie była w ciąży :dry: Przybyło mi już 5 kg :dry: ,ale chyba większość idzie w uda i biodra.

Widze, że wszystkie macie już prawie gotowe wyprawki dla swojej dzidzi. Ja mam dosłownie pare ciuszków :( Chyba będe musiała wybrać się na zakupy, chociaż wszyscy mówią żebym jeszcze poczekała.Sama nie wiem :unsure:

11 lata 10 miesiąc temu #544103 przez Małgośka
Hej Dziewczyny! Jak sie czujecie? Ja miałam stresa, bo przez 1,5 dnia nie czułam maleństwa. Dziś dała znać, co prawda bardzo leciutko, ale zawsze. w Poniedziałek idę do ginekologa a 8 lutego na USG serduszka maleństwa.

11 lata 10 miesiąc temu #544106 przez rysa
Ja też czasami nie czuje dzidzi cały dzień, dzisiaj też jest bardzo spokojny :dry: Ale pewnie wieczorem się rozhula :) To chyba normalne że czasami nasze dzidzie są po prostu mniej aktywne

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #544134 przez Agusia83
Natali, ale ja nie napisalam, ze narzucasz by miec sterylizator..ja tylko wypowiedzialam swoje zdanie na ten temat. Zreszta ja nie gotowalam butelek po kazdym jedzeniu...raz w tygodniu, czasem raz na dwa tygodnie dla mnie bylo wystarczajace...
A jesli juz ktos chce zakupic, to oczywiscie, ze najlepiej by bylo z tej samej firmy co butelki...

Aleksia, piekny brzuszek...widac, ze sie powiekszyl...
Ja to jednak mam armate :silly:

Malgoska, dawno Cie nie bylo.

Moj maluszek tez czasem jest leniuszkiem i czuje go rano lub wieczorem..chociaz szczerze, coraz bardziej go czuje :lol:

Bylam dzis na wizycie...bez usg...ale sluchalam serduszka :lol: w zwiazku z tymi moimi drapaniami..(bo ostatnio swedzi mnie wiekszosc ciala) dostalam skierowania na proby watrobowe..
Musze przedzwonic i umowic sie na usg..mysle, ze za 2 tygodnie bedzie super...chociaz wiadomo, ze najlepiej to by bylo dzis :lol:
Chyba ja ostatnia podam plec dzidziusia do tabelki :silly:

Wzielam zwolnienie...biodro lewe daje mi w kosc niezle...

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #544150 przez Hania84
Ufff no to jestem w domu :silly:

Od 9.30 do teraz w rozjazdach :)

Badanie dopplera dziecka i moje zrobione, przy tym tez USG :)

I wiem jakiej płci dzidzia :silly: Jednak ten lekarz miał lepszą aparaturę i szybko wychwycił ..... hamburgerki !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Będę miała córcię :woohoo:

Powiedział mi, że z dzidzią wszystko okej, jej praca serca okej, przepływ krwi też ma malutka okej...mierzył ją jeszcze raz, ważył, badał główkę, mierzył stópki, nóżki...ech sporo tego...kazał mi się na lewy bok przewrócić...długo badał ale widać było że dokładnie :)
I wiecie co? Przyłapaliśmy malutką akurat jak wkładała sobie kciuk do buźki i go ssała :silly: Ale słodko to wyglądało :) moja malutka dziś spokojna...rano ze dwa razy kopnęła może...ona bardziej wieczorem hula :silly:

Mam zdjęcie z USG ... ale tylko buźki...

Kupiłam dziś w Lidlu Polarek dla dziecka ale kolor brązowy bo jeszcze nie wiedziałam co będzie...jest fajny z kapturkiem i kapturek z uszami :silly: to co prawda dla dziecka od 6 miesiąca ale była okazja więc nie mogłam się powstrzymać :silly:

Tak mnie dusił tym aparatem po brzuchu, że trochę go (brzuch) teraz czuję :S

Ale się cieszę z pipulki :) No i ważne że zdrowiutka... przez tydzień przytyła 18 gram :)

A tymi ruchami się nie przejmujcie ... raz są rzadziej raz częściej...dopiero od 28 tygodnia ponoć powinny być regularne ruchy mówiła mi lekarka co najmniej 10 na dzień...a teraz to róznie...czasem się inaczej ułoży i juz nie czuć :)

01.06.2013 joasia10015 - synuś (Mikołaj)
01.06.2013 WiśniaJ - córka
01.06.2013 rysa - synuś (Filip)
08.06.2013 Marta1985 - synuś (Bartosz)
13.06.2013 Hania84 - córka (Lenka)
14.06.2013 Agusia83 - płeć jeszcze nie znana ( gdy będzie córka to Karolinka,a na chłopca imienia brak)
14.06.2013 aleksia88 - synuś (Albert)
14.06.2013 kejti22 - synuś (Grześ)
14.06.2013 sunflower - synuś (Tomek)
16.06.2013 Natali - synuś
22.06.2013 Małgoska - córka (Nina)
22.06.2013 renata329
26.06.2013 kakaszka - córka
29.06.2013 cordis (płeć jeszcze nie znana)

11 lata 10 miesiąc temu #544166 przez joasia10015
Haniu84 gratuluje córeczki-widac że sie cieszysz ;-) SUper!!!!Aleksiaa88 widac różnice-mysle ze nawet bardzo ;-)

11 lata 10 miesiąc temu #544172 przez Agusia83
Haniu, gratuluje coreczki :laugh: Pokazuj fotki :laugh: a jaka juz duza corcia jest?
Zazdroszcze Ci, ze juz wiesz...haha...czyzbym byla ostatnia?

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #544280 przez Hania84
Dziękuję dziewczyny :laugh:
No cieszę się bardzo z córci :silly:

Wstawiam zdjęcia :) jedno to moja córcia, a drugie to polarek jaki kupiłam :silly:

Agusia lekarz powiedział mi, że dzidziuś waży 376 gram i mierzy 20cm. Powiedział że jestem w 21 tygodniu ciąży. Sprawdzałam w necie to dzidziuś troszkę duży, ale lekarz mówił że jest okej jak na 21 tydzień :) więc się nie martwię :)
Załączniki:

11 lata 10 miesiąc temu #544319 przez Marta1985
Nasz Bartuś ważył w 21 tygodniu (20 tyg. i 5 dni) 380 gram i tez lekarz mówił ze jak najbardziej prawidłowo :)

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #544330 przez WisniaJ
A mi brakuje dnia lenia i chyba jutro go sobie zrobię :) Bo dziś w sumie dopiero weszłam do domu, pomijając małą przerwę na zupkę pomidorową, to dopiero teraz grzeje mi się gotowa lazania z Biedronki :D

Z rana byłam na krzywej cukrowej i morfologia krew + mocz, wszystkie wyniki są ok. Ta glukoza nie taka straszna :) No i badanie trwało tylko godzinę.

Później pojechałam do rodziców do firmy, złożyłam zlecenie na kuriera, żeby odebrał wózek, oby dojechał do piątku :D Później zakupy poczta, wpłatomat... Masakra, nabiegałam się dziś nieźle. Dlatego jutro chcę poleżeć do góry brzuchem, ale nie wiem, czy wyjdzie, bo w weekend znajomi chcą wpaść dać nam zaproszenie na ten ślub, a u nas oczywiście jak to podczad remontu - bajzel :(

Aleksia masakra, prawie w ogóle różnicy nie ma :) U mnie w 18 tygodniu wygadałam jakbym się najadła, a teraz już nikt nie ma wątpliwości, że w brzuchu mam maluszka, a nie podwójny obiad ;)

Czytając was to mam wrażenie, że moja mała naprawdę będzie miała ADHD... Bo ona kopie non stop :o

Hania gratuluję, baby górą! ;) Moja ważyła tydzień temu tyle, będziemy mieli malutką kruszynkę :) Może się nie namęczę przy porodzie! Polarek słodziutki :)

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #544356 przez aleksiaa88
Wydaje mi się, że dzidziek będzie mały wyczytałam gdzieś, że jeśli matka jest drobna to dziecko też takie będzie tylko czy to prawda? Jestem niska przy wzroście 158 i wadze 50 kg w 20 tygodniu myślę, że mały nie przekroczy 3kg.
Mąż też nie za wysoki i chudzina to po kim dzidziek będzie duży.
Kurczę niech ta zasrana zima się kończy w płaszczyk ledwo się mieszczę a drugą kurtkę mam długą do kolan więc raczej gdzieś na święta raczej głupio będzie w puchowej kurtce chodzić pewnie i tak będzie już na + a szkoda mi kupować nowej większej kurtki na te 1,5 miesiąca już bym wolała coś wiosennego kupić tylko nie wiem czy pod koniec marca już takie coś będzie. Najlepiej to nie wychodzić z domu do wiosny.

Też kiedyś miałam obsesję, że to obiad a nie dzidzia teraz już 24 na dobę tak sterczy nawet na głodzie.

11 lata 10 miesiąc temu #544364 przez natali
HANIU GRATULUJE CORECZKI!!!!! POLAREK TEZ JEST SLODKI A I W BRAZIE DZIEWCZYNCE BEDZIE LADNIE.
ALEKSIA BRZUSIO SLICZNY NIE WAZNE CZY DUZY CZY NIE MALENSTWO CO MA WZIAC TO I TAK WEZMIE I BEDZIE SIE ROZWIJAC PRAWIDLOWO.

11 lata 10 miesiąc temu - 11 lata 10 miesiąc temu #544379 przez Hania84
Ja możliwe, ze też będę miała lżejszy poród , bo tutaj jest znieczulanie na żądanie :) Muszę popytać ginki jeszcze o to ale myślę, ze się zdecyduję na to :)

Wiśnia czekaj czekaj, do końca ciąży jeszcze daleko...dzidzia zdąży jeszcze przybrać :P

Czytałam kiedyś, że dzieci jak są ruchliwe w brzuszkach mam to zazwyczaj są też ruchliwe po porodzie. To może będę miała spokojniutką małą :P hihi oby :P

Ja dziś też miałam bardzo ruchliwy dzień...a powkurzałam się też nie mało...w tych urzędach tutaj to też jak w Polsce ciemna masa pracuje ( nie ujmując tym bardziej rozgarniętym) Utrudniają nie raz specjalnie bo widzą, że obcokrajowiec (a tymbardziej, że polak)Dziś prócz lekarza byłam w dwóch urzędach, poczcie i markecie. Padam już z nóg.

Ale jestem zadowolona z mojej pipulki :D Na pierwszy ogień wolałam córcię, bo z chłopcem to bym się bała tej skórki co się ściąga. :P

01.06.2013 joasia10015 - synuś (Mikołaj)
01.06.2013 WiśniaJ - córka
01.06.2013 rysa - synuś (Filip)
08.06.2013 Marta1985 - synuś (Bartosz)
13.06.2013 Hania84 - córka (Lenka)
14.06.2013 Agusia83 - płeć jeszcze nie znana ( gdy będzie córka to Karolinka,a na chłopca imienia brak)
14.06.2013 aleksia88 - synuś (Albert)
14.06.2013 kejti22 - synuś (Grześ)
14.06.2013 sunflower - synuś (Tomek)
16.06.2013 Natali - synuś
22.06.2013 Małgoska - córka (Nina)
22.06.2013 renata329
26.06.2013 kakaszka - córka
29.06.2013 cordis (płeć jeszcze nie znana)

11 lata 10 miesiąc temu #544444 przez Agusia83
Haniu, ja mam takie pytanko...opiszesz zdjecie usg? Bo jak sie na tym znam, tak teraz nie wiem dokladnie co na nim jest... :silly: chyba buzia dzidzi...ale?

Ja tez dzis padam :laugh: Emi tez mnie troche wymeczyla...meza nie bylo w domu jak ja kapalam, wiec tez sie nadzwigalam klocuszka 13kg...i jeszcze musialam sie nagimnastykowac by umyc jej wloski.
Jutro idziemy do endokrynologa...ciekawe ile nam zejdzie...

niesamowite jest to, ze jednak przytylam 1,5kg :silly:

Spore juz sa nasze maluszki :lol: widze, ze Emi przodowala wzrostowo bo w 21tc miala juz 24cm :silly: ciekawe ile ten maluszek bedzie mial :blink:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka