- Otrzymane podziękowania: 9
- /
- /
- /
- /
- /
- mamusie CZERWCOWE
mamusie CZERWCOWE
- aleksiaa88
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- rysa
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 0
Widze, że wszystkie macie już prawie gotowe wyprawki dla swojej dzidzi. Ja mam dosłownie pare ciuszków Chyba będe musiała wybrać się na zakupy, chociaż wszyscy mówią żebym jeszcze poczekała.Sama nie wiem
- Małgośka
- Wylogowany
- gaworzenie
- rysa
- Wylogowany
- rozmowna
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)
- Otrzymane podziękowania: 5
A jesli juz ktos chce zakupic, to oczywiscie, ze najlepiej by bylo z tej samej firmy co butelki...
Aleksia, piekny brzuszek...widac, ze sie powiekszyl...
Ja to jednak mam armate
Malgoska, dawno Cie nie bylo.
Moj maluszek tez czasem jest leniuszkiem i czuje go rano lub wieczorem..chociaz szczerze, coraz bardziej go czuje
Bylam dzis na wizycie...bez usg...ale sluchalam serduszka w zwiazku z tymi moimi drapaniami..(bo ostatnio swedzi mnie wiekszosc ciala) dostalam skierowania na proby watrobowe..
Musze przedzwonic i umowic sie na usg..mysle, ze za 2 tygodnie bedzie super...chociaz wiadomo, ze najlepiej to by bylo dzis
Chyba ja ostatnia podam plec dzidziusia do tabelki
Wzielam zwolnienie...biodro lewe daje mi w kosc niezle...
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lenka nasze małe - wielkie szczęście :* ur.29.05
Od 9.30 do teraz w rozjazdach
Badanie dopplera dziecka i moje zrobione, przy tym tez USG
I wiem jakiej płci dzidzia Jednak ten lekarz miał lepszą aparaturę i szybko wychwycił ..... hamburgerki !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Będę miała córcię
Powiedział mi, że z dzidzią wszystko okej, jej praca serca okej, przepływ krwi też ma malutka okej...mierzył ją jeszcze raz, ważył, badał główkę, mierzył stópki, nóżki...ech sporo tego...kazał mi się na lewy bok przewrócić...długo badał ale widać było że dokładnie
I wiecie co? Przyłapaliśmy malutką akurat jak wkładała sobie kciuk do buźki i go ssała Ale słodko to wyglądało moja malutka dziś spokojna...rano ze dwa razy kopnęła może...ona bardziej wieczorem hula
Mam zdjęcie z USG ... ale tylko buźki...
Kupiłam dziś w Lidlu Polarek dla dziecka ale kolor brązowy bo jeszcze nie wiedziałam co będzie...jest fajny z kapturkiem i kapturek z uszami to co prawda dla dziecka od 6 miesiąca ale była okazja więc nie mogłam się powstrzymać
Tak mnie dusił tym aparatem po brzuchu, że trochę go (brzuch) teraz czuję
Ale się cieszę z pipulki No i ważne że zdrowiutka... przez tydzień przytyła 18 gram
A tymi ruchami się nie przejmujcie ... raz są rzadziej raz częściej...dopiero od 28 tygodnia ponoć powinny być regularne ruchy mówiła mi lekarka co najmniej 10 na dzień...a teraz to róznie...czasem się inaczej ułoży i juz nie czuć
01.06.2013 joasia10015 - synuś (Mikołaj)
01.06.2013 WiśniaJ - córka
01.06.2013 rysa - synuś (Filip)
08.06.2013 Marta1985 - synuś (Bartosz)
13.06.2013 Hania84 - córka (Lenka)
14.06.2013 Agusia83 - płeć jeszcze nie znana ( gdy będzie córka to Karolinka,a na chłopca imienia brak)
14.06.2013 aleksia88 - synuś (Albert)
14.06.2013 kejti22 - synuś (Grześ)
14.06.2013 sunflower - synuś (Tomek)
16.06.2013 Natali - synuś
22.06.2013 Małgoska - córka (Nina)
22.06.2013 renata329
26.06.2013 kakaszka - córka
29.06.2013 cordis (płeć jeszcze nie znana)
- joasia10015
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Zazdroszcze Ci, ze juz wiesz...haha...czyzbym byla ostatnia?
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
No cieszę się bardzo z córci
Wstawiam zdjęcia jedno to moja córcia, a drugie to polarek jaki kupiłam
Agusia lekarz powiedział mi, że dzidziuś waży 376 gram i mierzy 20cm. Powiedział że jestem w 21 tygodniu ciąży. Sprawdzałam w necie to dzidziuś troszkę duży, ale lekarz mówił że jest okej jak na 21 tydzień więc się nie martwię
- Marta1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 15
- WisniaJ
- Wylogowany
- rozmowna
Z rana byłam na krzywej cukrowej i morfologia krew + mocz, wszystkie wyniki są ok. Ta glukoza nie taka straszna No i badanie trwało tylko godzinę.
Później pojechałam do rodziców do firmy, złożyłam zlecenie na kuriera, żeby odebrał wózek, oby dojechał do piątku Później zakupy poczta, wpłatomat... Masakra, nabiegałam się dziś nieźle. Dlatego jutro chcę poleżeć do góry brzuchem, ale nie wiem, czy wyjdzie, bo w weekend znajomi chcą wpaść dać nam zaproszenie na ten ślub, a u nas oczywiście jak to podczad remontu - bajzel
Aleksia masakra, prawie w ogóle różnicy nie ma U mnie w 18 tygodniu wygadałam jakbym się najadła, a teraz już nikt nie ma wątpliwości, że w brzuchu mam maluszka, a nie podwójny obiad
Czytając was to mam wrażenie, że moja mała naprawdę będzie miała ADHD... Bo ona kopie non stop :o
Hania gratuluję, baby górą! Moja ważyła tydzień temu tyle, będziemy mieli malutką kruszynkę Może się nie namęczę przy porodzie! Polarek słodziutki
- aleksiaa88
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 9
Mąż też nie za wysoki i chudzina to po kim dzidziek będzie duży.
Kurczę niech ta zasrana zima się kończy w płaszczyk ledwo się mieszczę a drugą kurtkę mam długą do kolan więc raczej gdzieś na święta raczej głupio będzie w puchowej kurtce chodzić pewnie i tak będzie już na + a szkoda mi kupować nowej większej kurtki na te 1,5 miesiąca już bym wolała coś wiosennego kupić tylko nie wiem czy pod koniec marca już takie coś będzie. Najlepiej to nie wychodzić z domu do wiosny.
Też kiedyś miałam obsesję, że to obiad a nie dzidzia teraz już 24 na dobę tak sterczy nawet na głodzie.
- natali
- Wylogowany
- rozmowna
ALEKSIA BRZUSIO SLICZNY NIE WAZNE CZY DUZY CZY NIE MALENSTWO CO MA WZIAC TO I TAK WEZMIE I BEDZIE SIE ROZWIJAC PRAWIDLOWO.
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Wiśnia czekaj czekaj, do końca ciąży jeszcze daleko...dzidzia zdąży jeszcze przybrać
Czytałam kiedyś, że dzieci jak są ruchliwe w brzuszkach mam to zazwyczaj są też ruchliwe po porodzie. To może będę miała spokojniutką małą hihi oby
Ja dziś też miałam bardzo ruchliwy dzień...a powkurzałam się też nie mało...w tych urzędach tutaj to też jak w Polsce ciemna masa pracuje ( nie ujmując tym bardziej rozgarniętym) Utrudniają nie raz specjalnie bo widzą, że obcokrajowiec (a tymbardziej, że polak)Dziś prócz lekarza byłam w dwóch urzędach, poczcie i markecie. Padam już z nóg.
Ale jestem zadowolona z mojej pipulki Na pierwszy ogień wolałam córcię, bo z chłopcem to bym się bała tej skórki co się ściąga.
01.06.2013 joasia10015 - synuś (Mikołaj)
01.06.2013 WiśniaJ - córka
01.06.2013 rysa - synuś (Filip)
08.06.2013 Marta1985 - synuś (Bartosz)
13.06.2013 Hania84 - córka (Lenka)
14.06.2013 Agusia83 - płeć jeszcze nie znana ( gdy będzie córka to Karolinka,a na chłopca imienia brak)
14.06.2013 aleksia88 - synuś (Albert)
14.06.2013 kejti22 - synuś (Grześ)
14.06.2013 sunflower - synuś (Tomek)
16.06.2013 Natali - synuś
22.06.2013 Małgoska - córka (Nina)
22.06.2013 renata329
26.06.2013 kakaszka - córka
29.06.2013 cordis (płeć jeszcze nie znana)
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja tez dzis padam Emi tez mnie troche wymeczyla...meza nie bylo w domu jak ja kapalam, wiec tez sie nadzwigalam klocuszka 13kg...i jeszcze musialam sie nagimnastykowac by umyc jej wloski.
Jutro idziemy do endokrynologa...ciekawe ile nam zejdzie...
niesamowite jest to, ze jednak przytylam 1,5kg
Spore juz sa nasze maluszki widze, ze Emi przodowala wzrostowo bo w 21tc miala juz 24cm ciekawe ile ten maluszek bedzie mial