BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

12 lata 11 miesiąc temu #278978 przez masuska
Różyczko serio rękawiczki, ale czapy nie dal sobie założyć. A rękawiczki to ma z jednym palcem takie fajoskie:) Dziękujemy:)

Rozumiem że musi być woda, ale myślę że to bardzo dużo. Tylko 55% mięcha? Kiedyś mi babka na mięsnym powiedziała że miała kiełbasę w której wcale nie było mięsa:P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 11 miesiąc temu #278980 przez masuska
hoborr napisał:

Weżcie mnie nie straszcie. Ada właśnie ze smekiem zjadła zupke - z tym kurczakiem!!!

Już nic nie mówię...

z drugiej strony jak się samemu robi to tez w wodzie, a tych % to nie widać:)

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #278981 przez różyczka
hoborr napisał:

Weżcie mnie nie straszcie. Ada właśnie ze smekiem zjadła zupke - z tym kurczakiem!!!

no własnie ja nie rozumiem co przerazilo Masuske :unsure:

a i Hoborrku odnosnie Twojego pytania wczesniejeszego- groszku z puszki nie podajemy bo on jest konserwowy

Ale kurczak jestsuchy jak wiór a zeby powstal delikatny mus z niego to musi byc tyle wody, spróbuj sama w domu...

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

12 lata 11 miesiąc temu #278984 przez różyczka
Nie dziewczyny-trzeba gadac o tym wszystkim-wiecie ile ja sie z tych naszych rozmów dowiaduje?? :S

12 lata 11 miesiąc temu #278985 przez ufolka
Hej ;) ależ tu dziś postów ! super ;)
U nas nocka okej, wstałyśmy przed 10 ;p teraz mała znów śpi hehe pogoda paskudna, ciemno i coś kapie, chyba znów nici ze spaceru będzie ;/

różyczko no dziś już chyba nie masz milczącego nastroju hehe, szkoda tych Twoich nocek, miejmy nadzieję że Biance się szybciutko odmieni ;) a z tym żółtkiem to ja od 7 msca będę dodawać, a jest jakiś słoiczek już z żółtkiem, teraz nie pamiętam jaki, a co do leżenia Bianeczki, a łapie nóżki?? nie ma co się stresować, ja kiedyś przejmowałam się zwłaszcza że ona frejkę nosi, myślałam że duuużo będzie do tyłu, też mi troszkę przykro jak czytam jak już się przewracają we wszystkie strony itd, ale wrzucam na luz, dam po prostu jej więcej czasu ;) Amka na razie z brzuszka na plecy się przewraca no i za nóżki łapie, ale nie da rady do buzi wsadzić hehe
Lucy też w szoku byłam jak filmik zobaczyłam :ohmy: superaśnie się rozwija :) a jak doopką rusza hehe, no i muza wyczesana ofkorz ;) ja ostatnio wylicytowałam 8?? par body :side:
aniu jak tak dalej będe pożerać wszystko to już z drugiej ciąży ubrania zostaną wiodącymi :huh:
masuska super że wszystko okej ;) ciekawe ile moja klocka waży, 26 mamy szczepienie to się dowiem :laugh: a czemu do maja tylko wit D??a brzydkie kupy przy glucie to jakie?? :silly:
kaska uważaj allegro uzależnia :lol:
masuska ale super zdjęcia, a jaki podobny Piotruś do Ciebie ! mi się najbardziej podoba ostatnie i 7 zdejęcie ;) Mi wydaje się że skład jest okej tego kurczaczka ;)
różyczko współczuję Ci, ja nie wiem jak ja wrócę do pracy, też mnie to przeraża chociaż nie tak szybko to będzie

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #278993 przez ufolka
elo ! może ma któraś jakiś fajny przepis na ciastka ? oby tylko nie za bardzo twarde ;)
Lucy mi potrzebne są pajacyki, ale na rozm 80 niestety, ale te fajniutkie są, może ktoś Cię przepije hehe a właśnie muszę zapłacić za body :side:

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #278996 przez różyczka
Masusko kochana ja Ci napisalam wiadomosc bo ja na gg dziś nie bede wcale, znowu musze isc do dentysty.

Aska a gdzie Ty?

Ufolko własnie to samo mialam Kasce napisac :) zeby uważala bo allegro wciąga! :laugh:
a z tym żółtkiem to przepraszam, ze tak mecze ale od 7 m-ca czyli teraz tak? no bo Amce wlasnie 7 leci...

Załączniki:

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #279006 przez ufolka
a nie za miesiąc?? jak już będzie miała 7 chyba ;)
fajna stópka ;p

12 lata 11 miesiąc temu #279011 przez masuska
Ufolka, u mnie po wsi chodzę pogłoski że witaminę D podaje się do 6 miesiąca, zapytałam pediatry, to ona poleca do maja, póki nie będzie słoneczka:)

Co do kupy przy glucie to nie wiem, ale pewnie dużo śluzu, bo podrażniane są jelita, gdzieś coś kiedyś czytałam o pienistej klupie, ale nie pamiętam o co biegało, nie chcę wprowadzać w błąd. Pediatra mi nie wytłumaczyła jakie te kupy, powiedziała że brzydkie:P

Ufolka ja mam przepis zapisany na reniferki, myślę że z tego by można fajne ciastka wykrawać:) chcesz?

Różyczko
. Jak widać Bianka ma w nosie:P Myślałam że tylko moje dziecie ma tak powykręcane paluchy, a tu jednak nie:P
Zaraz przeczytam wiadomości:)

Hehehe Piotrek się obudził i sobie śpiewa, jakie to słodkie:) uuu, uuuu, eeeeuuuu:P

12 lata 11 miesiąc temu #279015 przez masuska
Różyczko od teraz żółtko, od skończenia 6tego, czyli od 7mego:)

Miałam Ci napisać że robiłam te piure z kalafiora w wersji dr. Dukana i jest genialne, mogę jeść je same:P

12 lata 11 miesiąc temu - 12 lata 11 miesiąc temu #279017 przez różyczka
ufolka napisał:

a nie za miesiąc?? jak już będzie miała 7 chyba ;)
fajna stópka ;p

nie no w 7 czyli w tym co teraz jej leci :)
wszedzie tak pisza no i Masuska nawet pediatry wczoraj pytała...
i dobrze bo ja do moejgo to si eokazalo nie tak latwo moge sie dostac zeby pogadac, Bianka zdrowa to chciałam isc na zdrowe ale tam sie okazało tylko na szczepienie sie chodzi bo inaczej "oni nie praktykują" hehe :laugh: a ja nie chce isc na chore żeby ona sie pozarażała czymś, chciałam poprostu isć ją pokazac, spytac co z tym obracaniem, spytac o to ulewanie, budzenie nocne, o to jakie mleko ewentualnie jej podawac jak wróce do pracy w czasie gdy mnie nie bedzie w domu a ona sie nie naje obiadem itd. i zwazyć chciałam bo waga w domu pokazuje już 9 kg ale jakoś nie chce mi sie wierzyc, w kazdym razie do fotelika swojego już nie wchodzi :dry:
czy ktos wozi juz w tym większym foteliku dziecko?

Masuska a to pjure dobre mówisz? :)

12 lata 11 miesiąc temu #279025 przez Lucy
różyczka napisał:

a to moje dziecie uważa na te moje watpliwości dot. jej kondycji fizycznej:

Masusko kochana ja Ci napisalam wiadomosc bo ja na gg dziś nie bede wcale, znowu musze isc do dentysty.

Aska a gdzie Ty?

Ufolko własnie to samo mialam Kasce napisac :) zeby uważala bo allegro wciąga! :laugh:
a z tym żółtkiem to przepraszam, ze tak mecze ale od 7 m-ca czyli teraz tak? no bo Amce wlasnie 7 leci...

Myślę że życiowe motto Bianki to:

Nic nie robić, nie mieć zmartwień
Chłodne mleczko w cieniu pić
Leżeć w trawie, liczyć chmury
Gołym i wesołym być
Nic nie robić, mieć nałogi
Bumelować gdzie się da
Leniuchować, świat całować

Ide na zakupy

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=30096

12 lata 11 miesiąc temu #279026 przez ufolka
o widzicie jak forum się przydaje hehe no jak nic dziś jajo gotuję ;d

12 lata 11 miesiąc temu #279032 przez różyczka
kurde a ja glupia edytowałam post wyżej :angry:

Hoborrku :lol: :kiss: :kiss:

12 lata 11 miesiąc temu #279052 przez Lucy
No i się rozpadało :angry:

Masuska świetnego masz faceta w domu :laugh:
Szkoda ze zarezerwowany dla Bianki B)

Już wysyłam Ci linka :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=30096

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka