- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Lipiec 2011 nalezy do Nas
Lipiec 2011 nalezy do Nas
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mamita swoich córek :)
mąz juz mnie pytał czy nie chcę Boryska (Kajetana,Huberta)
Oposku taki anioł i rozróba w kosciele???? nie uwierze dopóki nie zobacze
Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Oposek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- http://litki.blogspot.com/
Różyczko prognoza prognozą, a może wyjść jak zawsze- ja tam też mam zestaw na niesprawdzoną prognozę To pakuj domowników i przyjeżdżaj, zapraszamy na rozróbę i na tort urodzinowy też Niektórzy pediatrzy uważają, że dziecko przestaje być niemowlakiem, jak zaczyna samodzielnie chodzić, więc Filip jeszcze sobie poczeka, na pewno dłużej niż do niedzieli
Masuska no właśnie, a gdzie Ty?
Jak Wasze dzieci lubią rysować to jeszcze fajne są kredki na paluszki, klocki kredkowe, dla dwulatków kredkowe puzzle... I takie fajne kredki kule, właśnie na etap bazgrot, bo ciężko w nich o precyzję linii. Takimi na pewno nie da się nic wydłubać, za to są pyszne
- Rika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
I ciągle zmieniasz kolor włosów
A Wasze spotkanie coraz bliżej...
Do mnie zaraz koleżanka przyjeżdża bo ma w sobotę wesele i chce pożyczyć srebrne butki bo ona nie wiedziała czy je pożyczy bo musiałam je wypróbować najpierw i zadzwonić po weselu czy jestem cała
Opsoek to są kredki do jedzenia?
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Imprezka nie wyszła jak chciałam nie z winy Mikołaja ,bo był cudowny, biegał i bawił się,opowiadał..co chwilę siadał komus na kolanach lub zaciągał do zabawy... niestety teściowa pomieszała troszkę no i wystarczyło,zeby nie wyszło jak miało wyjśc.
Dziewczyny ale sobie nagrzebałam z tą moją nogą.. dwa razy uszkodziłam ranę pierwszy raz, gdy Mikołaj chodził po mieszkaniu,był akurat w korytarzu ja w kuchni,nagle patrzę ,ze tak jasno dziwnie jest,az mi się gorąco zrobiło,bo pewnie ktoś dzwi na dwór zostawił otwarte,a tam mamy schody,więc jak wystarowałąm do Mikołaja to naciągnęłam i krew poszła.. drugi raz podobnie z tym,ze własnie zmieniałam opatrunek... ..no i powtórka. No z dzieckiem wiadomo jak jest.
Różyczko Mikołaj zasuwa tak cały czas i w domu i na ogodzie, cały czas w biegu, za rączkę juz też nie chce chodzić... niestety.
Aniu kiepsko z tym fotografem, jak mógł zapomnieć??? a my tutaj czekamy!!!
- przyszla_mama
- Wylogowany
- rozmowna
grzybobranie udalo sie i to bardzo pol koszyka kurek nazbieralismy ja to tak grzyby lubie zbierac, teraz czekamy na okres prawdziwkowo-maslakowo-kozlakowy bo kurki pyszne i aromatyczne ale tyle nadziubdziac sie trzeba zeby ich sporo nazbierac
no i.... juz w piatek PIERWSZE URODZINY MOJEGO ARECZKA jak to brzmi impreza w sobote albo w niedziele nie wiem jeszcze, az na 21 osob wiec narobie sie jak nie wiem co. nie mam jeszcze koncepcji jak to bedzie wygladac ale chce wymyslec cos fajnego.
a pochwale sie wam co "dostaniemy" hehe (cale szczescie ze goscie pytaja co kupic)
allegro.pl/baby-trike-rower-rowerek-troj...w-1-i2507711493.html
allegro.pl/smily-aktywny-muzyczny-stolic...801-i2486173886.html
allegro.pl/kinderkraft-fotelik-samochodo...-kg-i2486871173.html - to najbardziej mnie cieszy bo najbardziej potrzebne
mam nadzieje ze Arkowi roweryk i stolik sie spodoba, bo ostatnio moje dziecie nie chce zadnych zabawek. Otoz Arkadiusz preferuje miski, garnki, lyzki, sitka , druszlaki i uwielbia jak mozna wszystkim walic, stukac, rzucac. a zasada numer 1 - musi wydawac mega halas
Asiu kochana - przyjmij spoznione oczywiscie jak to ode mnie ale serdeczne zyczenia urodzionowe dla Twojego synka zyczymy z Areczkiem duzo szczescia, zdrowka, usmiechu i wielu radosci na codzien
Rózyczko - jak Twoje menu na grilla przeczytalam to az zglodnialam
hoborrku - jak tam poczatki ciaazy i jak sie czujesz?
aniu - ja tez z niecierpliwoscia czekamy na zdjecia
Rika - fryzurka Zuzi przeslodka
Oposku - A Wasza imprezka kiedy?
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mikołaj ma dokładnie taki sam stoliczek edukacyjny, jest fajny.. kupiłam go juz dawno i nadal Mikołaj lubi się nim bawić Areczek też powinien być zadowolony
no i fotelik super.. oj tam wszystkie prezenty fajowe, dobrze rzeczywiście,ze goscie pytają..a impreza duża się szykuje, będzie wesoło
Super,ze wypad na grzybki udał się
- Oposek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
U nas piękna pogoda, a my jak Młody wstanie śmigamy na plac zabaw i nad jeziorko. Jestem w mega szoku, bo mój mąż który nienawidzi sztywnego stroju i na większość imprez w lecie chodzi w sandałach i krótkich spodniach, conajwyżej w porządniejszych spodniach i kolorowej koszuli postanowił sam z siebie na chrzest/roczek synka założyć garnitur. Przez to, że ostatni raz miał go na sobie 4 lata temu w dniu ślubu trzeba go do pralni oddać i koszulę kupić. Ale oczywiście garnitur garniturem, a na nogi martensy
W niedzielę impreza, ogarnianie się, przygotowania do remontu i waaaaakaaacje Wracamy prosto na ślub i wesele mojej przyjaciółki z liceum. Wciąż szukamy inspiracji na prezenty, jakby co. Już oglądałam tego żółwika, co Hoborek polecała i szczeniaczka i dalej szukam!
Przyszła Mamo to fajnie, że udał się wypad na grzyby, my czasem też jeździmy! z tym, że mój mąż lubi zbierać, a nie je, a ja lubię jeść, a nie zbierać, bo trzeba rano wstawać Fajniutkie prezenty Areczek dostanie, na pewno Mu się będą podobały! stoliczek polecam! My imprezę robimy w najbliższą niedzielę, też sporą, wiec zamieszanie trochę jak przed weselem
Asiu jejku Kochana, Ty uważaj na tą nogę, ja wiem, łatwo mówić, ja sama rozwaliłam i gips na nodze i ranę po laparoskopi, ale im szybciej się zagoi tym szybciej będziesz mogła biegać za Mikusiem;) A już mniej boli? z tymi teściowymi to słów brakuje Dobrze, że mimo wszystko impreza udana!
Rika te kredki nie są jadalne, ale można dać takie dziecku, tylko trzeba je samemu zrobić z różnych przypraw i ziaren zmieszanych z rozpuszczonymi piankami. Robiłam kiedyś dla moich przedszkolaków korzystając z jedynego przepisu, jaki udało mi się znaleźć, ale nie wiem, czy się opłaca, teraz tyle tego wszystkiego do kupienia...
- hoborr
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Adusia 1 lipca 2011 Robert 22 luty 2013
- Otrzymane podziękowania: 1
Przyszła mamo - dzięujemy że pytasz. Oprócz niewyobrażalnych krętek w głowie, mdłości, wymiotów nic się nie dzieje:) Już nie pamiętam czy z Adusią tez tak miałam... Byle do przodu:)
Areczek dostanie super prezenty:) Taki rowerek to ma chyba Piotruś Masuski... My mamy taki tańszy za 100zł i tez jesteśmy bardzo zadowoleni:) Wyszkiśy z założenia że potem kupimy taki proawdziwy do jeżdżenia a ten zosatanie dla drugiego szkraba:) Stoliczka n emamy ale wygląda super. Na foteliki nie mam już sił patrzeć bo sama nasz wybierałam z 2 miesiące!
Asiu widze że naprawdę masz pociechę z synka:) Fajnie że isę nie boi i z innymi lubi się bawić. Ada to różnie. Przy "obcych " czasem nic nie mówi tylko siedzi grzecznie i obserwuje!
Oszczędzaj się z ta nogą!
dobrze że ja nie mam schodów:) A o teściowych to juz nawet mi się pisac nie chce - bo mi sie klawiatura pali pod palcami na samą myśl
Oposku a kiedy ty wracasz do pacy?? PO 2 dzidziusiu ? Czy wcześniej? Tak sobie pomyślałam że dzieci za tobą tęsknią!
Dawno wam w sumie chyba nie pisałam jak tam Adusia się miewa - to dziś was zamęczę
A moje dziecko jest normalnie masakryczne!
Od niedzieli ma fioła na punkcie przytulanek. Nie chciałą się wcześniej bawić żadnymi misiami i wszystko układałam na gónych półach - bo już się zabić można na tych wszystkich zabawkach! A w niedzielę moje dziecko stoi na środku pokoju, wyciąga paluszek i pokazuje na górę i woła: mi mi mi mi mi!!!! Zaczęłam podawać jej koleje misie - a jest tego z 50szt! Ona wszystkie przytulała , rzucała na ziemie i wołała następne. Poukładałam jej w jednym pokoju na podłodze i się dziecko bawiło ślicznie misiami! Wczoraj gapneła się że w inny m pokoju też maskotek pełno na szafie i powtórka: rączki i woła. Poznosiłam jej te miśki z całego domu i bawi się nimi! Ale uroczo to wygląda.
Wczoraj wieczorem Tomek mówi do Ady: Adusia gdzie sią misie? No gdze? A ona w pisk i biegnie do pokoju z miśkami i się do nich tuli!
Tak mnie to rozczuliło. Nigdy się jakoś tak nie bawiła niczym. Tylko oglądała , albo nosiła -a tu tak już jak duża dziewczynka:)
Dziś rano 6:10 ada wstaje ! Wzięłam ją na łóżko dałam butelkę a ona sama złazi z łóżka i do zabawy. No nic powymyślam że tyle spania. Pozwalałam całą pościel z łóżka żeby prześcielać, wytrzepać koc itd. A Ada uwielbia się kotłować na podładze na kołderkach, kocach , poduszkach. No i dziś zrobiła to samo. To ja się położyłam i leżę. Przymknęłam oczy. Po chwili patrzę a Ada śi buzią na dywanie a całym ciałkiem na kołdrze! I tak do 9. Teraz znowu śpi. Ja już tego dziecka nie rozumie - ileż to spać można:)
- hoborr
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Adusia 1 lipca 2011 Robert 22 luty 2013
- Otrzymane podziękowania: 1
- Oposek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja moje przedszkolne dzieci widuję, dwie mamy mają bobasy w wieku Filipa (obie rodziły też w lipcu), więc jesteśmy w stałym kontakcie, odwiedzamy się, chodzimy na spacery. Pozostałą ósemkę "moich" dzieciaków raz zaprosiłam do siebie, niedługo po tym, jak się Filip urodził i czasem widuję, jak jeżdżę do przedszkola coś tam pozałatwiać. Oni w przyszłym roku do szkoły idą, więc do tej grupy już nie wrócę, nie wiem zresztą, czy nie będę innej pracy szukać...
Słodziutka Ada z tymi pluszakami A że śpioch i spokojna dziewczynka to się tylko ciesz Kochana, niedługo brzuszek będzie większy to będziesz miała jak odpocząć! Mój to w miejscu nie usiedzi minuty i dlatego też nie planuję teraz nawet drugiego dziecka, bo ja byłabym z dwójką cały czas sama.
- aga1040
- Wylogowany
- budujemy zdania
- ♥ Pudziek i Lolek moje dwie wielkie MIŁOŚCI ♥
Różyczko wiesz jak to bywa czasem z pogodą lepiej być przezornym i mieć jakieś rajstopy w torbie. Z resztą i tak pończochy będę miała bo niestety nienawidzę i po prostu nie umiem chodzić bez pończoch czy rajstop na wysokie buty. Dlatego tak czy siach cienkie rajstopy czy pończochy muszą być.
Sukienkę już mam kupioną. Jest w kolorze koralowym. Małż ma koszule w tym kolorze. Nie udało mi się kupić takiej koszuli małemu. Więc będzie miał białą koszule ale krawat w kolorze koralowym. To tak na wejście. Penie do pierwszego posiłku. A potem przebieram go w koszulkę spodenki i adidaski, żeby miał wygodnie. Z resztą pewnie z 5 razy będę musiała go przebrać bo non stop będzie przy żarciu, a on niechce być karmiony tylko wszystko sam
Aska mój mały tez lata jak szalony i nawet nie chce nikomu dać ręki, tylko sam i sam.
Muszę zaopatrzyć się w żarełko dla niego na impreze, bo tego z lokalu to na pewno mu nie dam. W domku jeszcze zdąży zjeść obiadek. Wezme mu bananka może jabłko, jakis deserek z gerbera wyjątkowo, chrupeczki, biszkopty, kaszkę i jakoś przetrwamy chyba
A zaraz wam pokarzę jaki tort zamówiłam:
www.sowa-cukiernia.com.pl/ w zakładce produkty, tort dla dzieci i to jest zdjęcie numer 32
Słonik na szczęście
- aga1040
- Wylogowany
- budujemy zdania
- ♥ Pudziek i Lolek moje dwie wielkie MIŁOŚCI ♥
- Rika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Przyszla_mama fajnie że grzybobranie się udało sama chętnie pojechałabym na kurki lub jagody...
Prezenty super tylko zastanawiam się - dlaczego fotelik od 15 kg???
Moja Ola jeszcze śpi bo w nocy dała czadu do 1... nie miałam siły już jej usypiać więc puściłam ją i niech lata...
Asia zapomniałam napisac ze zdjecia super jak Mikołajowi ząbki fajnie widać moja Ola zawsze się tak uśmiecha że widać tylko dolne
- Oposek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Hoborku Filipek też ma mnóstwo tego maskotkowego badziewia, ale zupełnie Go to nie interesuje. Dostał od nas misia, jak skończył 6 miesiecy i śpi z nim w łóżeczku, ale nie jest do niego jakoś szczególnie przywiązany. Siostra męża, Sara (ma 5 lat) jak była maleńka dostała różowy kocyk z króliczkiem i szaleje za nim do dziś. Bez kocyka nie zaśnie, jak kocyk ma urodziny, to trzeba Mu piec tort i śpiewać sto lat, na święta przychodzi do niego Mikołaj, kocyk jak ma zły humor to chowa się pod łóżko, jak jest niegrzeczny to idzie do kąta. Już nie jest różowy, a szaro bury. Żeby go uprać trzeba zabrać w nocy i przed rankiem podłożyć suchy. Szaleństwo normalnie:) Próbowaliśmy wiele razy zastąpić kocyk czymś innym, ale nie dało to żadnych rezultatów. Zabawki owszem chętnie, a potem oddawaj kocyk:)
- Oposek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Rika to Ci Ola dała w nocy popalić, dobrze, że teraz chociaż śpi. A Ona się budzi jeszcze w nocy na jedzonko? czy śpi od tej pierwszej do teraz?