BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

12 lata 5 miesiąc temu #401803 przez Rika
OPOSEK OLA BUDZI SIĘ RAZ W NOCY ZWYKLE OK 3-3,5 GODZINY PO ZAŚNIĘCIU. ALE TO NIE JEST REGUŁA.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #401817 przez aniaw
Hej :laugh:

Kurcze nie miałam kiedy podczytać, bo w pracy znów zapiernicz ;) I szefowa się ostatnio burzyła jak zobaczyła, że siedzę na jakiejś nieweterynaryjnej stronie ;)
Postaram się nadrobić wieczorkiem :)

Wczoraj po pracy byłam na placu zabaw z bobasami jak Tomi jeszcze z pracy nie wrócił.
Ale się zdziwiłam jak nagle się zjawił i przyniósł róże :silly:
Bo wczoraj minął miesiąc od naszego ślubu :lol:
Zaprosił mnie na kolacje przy lampce wina i potem poszliśmy na lody i na wieczorny spacerek :silly: Ciekawe czy będzie tak co miesiąc :S
I znów nie poszłam biegać z siorą ;) Może dziś się uda :blush:

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #401837 przez masuska
Cześć:)

Przepraszam że tak, ale niestety nie dotykałam komputera przez ostatnie kilka dni.

Buziaczki dla Wszystkich Solenizantów:
Amelki
Mikołaja
Antosia

http://1.bp.blogspot.com/-IPdpy0MT92I/T92uJitwp2I/AAAAAAAADRk/PmmJMS5xTjc/s1600/262616221990524837_c
[/size]

A u nas Piotrek znów chory, znów biegunki, ale odkryłam teraz że węgiel można podawać nawet niemowlakom, więc dziś dostał porcję i jak na razie była tylko jedna kupka:)

12 lata 5 miesiąc temu #401848 przez masuska

12 lata 5 miesiąc temu #401856 przez Rika
Masuska świetne zdjęcia :) ja nie mam nawet grosza żeby iść z dziewczynami do zoo :(

12 lata 5 miesiąc temu #401889 przez hoborr
Aga śliczny torcik:)

12 lata 5 miesiąc temu #401891 przez hoborr
OPosku ale spryciula z tej Sary:) Wracam do pracy we wrześniu. Jak bym nie poszła to zostałoby mi dalej to pół etatu. A tak od września mam mieć zmianę umowy no i idę. ALe tak czy siak to chce iść. CHoć przez kilka tygodni chce mieć wychowawstwo:) I ogólnie tęsknię za pracą.. CIągle się czuję jak na macierzyńskim. A w domu tez ciągle robooty a w szkole to choć czasem na lekcji sobie usiądę:)

Kurde tak się najadłam że boję sie czy mi nie zaszkodzi...
pulpecik w sosie pieczarkowy i ogórki ze słoika z czosnkiem... :S

Ps. Podejrzewamy że mój tomek też ma kamienia! Boli go tak jak mnie! We wtorek usg!

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #401961 przez Oposek
Masuska fajny tort:) Kurcze, co Piotrusiowi jest :( Może by Mu się przydały jakieś probiotyki przez kilka tygodni? Biedak, zdrówka dla Niego, mam nadzieję, że ten węgiel pomoże! Zdjęcia super, byliście w Bałtowie, czy gdzieś indziej?

Hoborku no ja Ci się nie dziwię, też bym pewnie wróciła do pracy:) A jak termin na marzec i dobrze pójdzie to możesz cały semestr pracować, potem semestr Cię nie będzie, wakacje i wrócisz do swojej 5 klasy we wrześniu:) Marnie z tym kamieniem, trzymam kciuki, żeby się we wtorek okazało, że to jednak nie to! Sara wymiata, ja Ją kocham normalnie, w maju wygrzebała gdzieś płytę Anny Jantar, zna wszystkie jej piosenki na pamięć, śpiewa bez przerwy, a że wie, że AJ nie żyje to szuka wszędzie tajemniczej różdżki, żeby ożywić Annę Jantar i wziąć z Nią ślub. Panie w przedszkolu były uszczęśliwione;)

Ania wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy! :) Postarał się mężuś, będą z Niego ludzie;)

Rika to i tak ładnie Oleńka sypia, jak raz się budzi to do przeżycia, co nie? Nie smutaj się Kochana, już niedługo początek miesiąca, to zabierzesz dziewczynki do zoo :kiss:

12 lata 5 miesiąc temu #402002 przez aniaw
Jestem już po bieganiu i kąpieli i padam na ryja :S
Chyba jednak tylko odsysanie tłuszczu mnie czeka :P Sama se zrobię :lol:

Masuska biedny Piotruś :kiss: Oby się nie pogorszyło :kiss:
A zdjęcia extra :laugh: Widać, że się podobało Piotrusiowi :laugh: A Ty też super wyglądasz :) Fajniutkie spodnie :)

Hoborku Wy to się macie z tymi kamieniami, może jednak go oszczędzą :S
Wiesz Tomki to silne chłopaki :) A z pracą dobrze kombinujesz :laugh:
Niezłą ta Twoja Adusia z tymi pluszakami :laugh:
U nas Domiś średnio zainteresowany a Szymi ma małpkę z którą śi i się słodko do niej przytula :) Ale jak jest wkurzony to wywala ją z łóżka :) Wczoraj ją tak sponiewierał a na koniec wylądowałą gdzieś w nogach u niego. Moja siora mówi do Szymonka, żeby położył Dzordża (bo tak małpka ma na imię) na podusię a Szymi do niej - Cicho, Dziordzio śpi :lol: I trzeba było być cicho :S

Oposku nie zanm tych książek ale skoro polecasz to chętnie poczytam jak skończę obecny kryminał, który trochę usypia mnie w autobusie ale jak już zaczęłam to muszę skończyć ;) Koralowy kolor? Trudne słowo :lol: My z Tomim też zawsze pod kolor się ubieramy, lubię to :laugh: A z Sarą niezłą sprawa :laugh: Ale ja pamiętam, że moja siora miała swoją ulubioną szmatkę, bez której nigdzie się nie ruszała :S Raqz zapomniaóła mama jej spakować na wczasy, ale był lament :S

Rika mój Domiś też obudził się w nocy i był mega wyspany jak nigdy i się uśmiechał :lol: Pewnie jakbym go puściłą po mieszkaniu to by latał, ale ja na rano do pracy, więc dostał butlę mleka i głaskałam go po główce i dopiero zasnął ;)
Kurcze z tymi butami na szpilce to szacun :lol:

Asiu najważniejsze, że Mikuś był zadowolony a teściowa jest od tego, żeby mieszać :S
Oj z nogą wiadomo, ciężko uważać :)

Przyszła_mama oj ja też zawsze uwielbiaóam chodzić na grzyby ale tylko gdy ich było dużo :laugh: A prezenty wypaśne :lol:

Aga extra torcik :) Ech plany już na całego, super :)

Różyczko to pyszności tam mieliście na imprezie :lol: A co do tematu rajstop to prawdziwa dama nawet w upały wkłada rajstopy :P

A mój Dominiś zaprogramował się dziś i na wszystko mówi be :lol: Pokazuje palcem i tylko be be be :lol: Matko jakiś baran mi rośnie :S

Jam jutro znów na rano do pracy i już mi się nie chce ;) A w czwartek z Dominiczkiem na sczepienie :S

Dobranocki :kiss:

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #402013 przez Rika
Oposek Ola różnie sypia. Zwykle siedzę do ok 1 żeby ją nakarmić i wtedy Olę odkładam do łóżeczka i sama się kładę spać :) i śpimy do ok 8, biorę ją do łóżka i cyca i śpimy do 10 :D

Aniaw te butki wcale nie są takie wysokie :) Moje raz na ruski rok też obudza się w nocy i ani im w głowie spanie :) w sumie ostatnio tak nie ma ale jak Ola była mniejsza to owszem :)

Teraz rozmowa z moją siostrą. Zrobiłam ciasto i chciałyśmy spróbować jeszcze przed snem czy dobre a ono takie rozpapciane :) no i jemy sobie to ciasto i Karolina zaczyna rozmowę nagle ni stąd ni zowąd mówi:

(K - Karolina, M-ja)

K. - ja to nie mogę sobie wyobrazić jak będę miała 18 lat... i pójdę na studia... jakie wy już stare będziecie!

M. -dzięki

K.- (coś tam gada pod nosem, już nie chciało mi się słuchać bo ogólnie to jej się buzia nie zamyka, albo je albo gada)- a ty na jakie studia chciałabyś pójść?

M. - (w złości of kors bo zjeść nie mogłam) na srakie!!!

K. - smacznego!

A i jeszcze jedno. Wczoraj była u mnie koleżanka i ona ma na przedramieniu jakiś chiński tatuaż (
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]
nawet tatuaże chińskie podróbki :)) i tu ich rozmowa (K.- moja sis, J.- koleżanka)

K. - o jaki fajny tatuaż. a po jakiemu to? Po japońsku, chińsku czy koreańsku?
J. - chyba po chińsku
K. - a co to znaczy?
J. kurczak na ostro! (chyba wkurzona dociekliwością mojej sis :D)

12 lata 5 miesiąc temu #402015 przez Rika
Jeszcze jedna rozmowa. Przed chwilą siostra podejrzała forum i ja oczywiście gapa zapomniałam wytłuścić ANIAW. A ona pyta

K. - a dlaczego tu napisałaś Aniaw?
M. - bo to jest Ania W...
Aniaw obcina pieskom siusiaczki.

Spojrzenie Karoliny bezcenne

M. Aniaw jest weterynarzem

K. - I OBCINA PIESKOM SIUSIACZKI???

A teraz przed chwilą:

K. - w sensie że włosy obcina czy kastruje?
M. - Kastruje
K. O matko!

Po chwilie

K. - co Ty tam stukasz?, piszesz to? ZABIJE CIE!!!

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #402022 przez aniaw
Rika pozdrów siostrę :lol:

Chyba wykrakałam sobie ta pobudke Dominika ;) Zazwyczaj budzi się raz lub wcale a jak już to dostaje mleczko i idzie grzecznie w kimę :)
A dziś o 2.30 wrzask i obgryzanie łóżeczka :angry: Nawet jakieś zabawki nawciągał sobie do łóżeczka, więc pewnie od dłuższego czasu nie spał i nudziło mu się ;)
Musiałam wstać i zrobić mu mleko a ten biedny krzyczał jakby się paliło i dopiero jak podałam mu balsam do ciała w opakowaniu to się uspokoił :S
Jak pił mleczko to cały czas przyciskał do siebie i tulił ten balsam a ja musiałam trzymac mu butelkę :S Jak mu chciałam zabrać balsam to przestawał pić mleko i krzyczał :S
A jak mu wypadł na podłogę to zerwał się z moich kolan i go podniósł i biegał z nim po pokoju śpiewając be be be :lol: DOM WARIATÓW :S

Oczywiście po nocnych przebojach zaspaliśmy do pracy i kolejny rekord 15min szykowanie się do wyjścia :S Ale jak mnie bolą gnaty po tym bieganiu, chyba za stara jestem już :S

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #402071 przez Oposek
Dzień dobry:)
Dziś imieniny mojego męża, więc trza się trochę ogarnąć. Rano spotknie z koleżankami i ich dzieciakami, a potem szybciorem po prezent, teraz Młody śpi, więc się biorę za kolację:) Planów konkretnych na wieczór poza kolacją jeszcze nie ma, więc też trzeba coś skombinować na szybko i udawać, że planowane od tygodni;)
W połowie sierpnia robimy z trzema parami przyjaciół kinder party urodzinowe, bo cała nasza czwórka jest wakacyjna, tylko nie możemy się zdecydować, czy będziemy się bawić w mniejszym gronie (8 dorosłych i 4 dzieci), czy większym zapraszając też innych wspólnych dzieciatych znajomych (wtedy 22 dorosłych i 17 dzieci). Miejsce już jest, dalsze obrady trwają. A ja najchętniej bym poszła spać :P

Rika widzę, że to u Was rodzinne! ;) wesoło macie we dwie;)

Ania niezły miał Dominiś upór na ten balsam;) Ja się też dziś nie wyspałam i zaspałam, bo mi mąż budzik wyłączył, a byliśmy z Filipem umówieni, więc też tylko dziecko pod pachę i w nogi;) Barany są fajne:) I kozy:) Mój mąż zawsze mi to przypomina, jak mówię, że jest baran :P

Masuska jak Piotrulek?

12 lata 5 miesiąc temu #402084 przez Rika
U nas na szczęście lepiej z nockami i dziewczyny ładnie śpią, teraz mam zamiar odzwyczaić Zuzię od nocnego picia soków. Cały dzień chodzę za nią i gadam że w dzień soczek, w nocy herbatka. Ciekawe czy w końcu załapie :)

Co tu tak pusto? :( chyba macie ładną pogodę. Albo wszystkie szykują się na wyjazd nad morze...

12 lata 5 miesiąc temu #402105 przez Oposek
Rika a u Was zła pogoda? bo u nas pięknie, ciepło i słonecznie:)
A Zuzia ma nie pić soczku w nocy ze względu na zęby? bo wiesz pewnie, że większość herbatek dla dzieci też ma cukier... Jakby co polecam te niesłodzone z Holle:)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka