- Otrzymane podziękowania: 11
- /
- /
- /
- /
- /
- Lipiec 2011 nalezy do Nas
Lipiec 2011 nalezy do Nas
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
WTF?
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mój Kuzyn zabrał swojego 4-letniego Synka do Disneylandu pod Paryżem. W trakcie zwiedzania przechodził obok nich czarnoskóry chłopczyk. Synek go kopną, na co Kuzyn:
K: Synku tak nie wolno, to twój kolega.
S: Nie, to murzyn...
Skąd taka reakcja? Nie wiadomo.
- iwanek1
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mamita swoich córek :)
Bianka na plazy na słoncu w tlumie ludzi nie usnie a Pit jak wtedy bedzie drzemac? i inne dzieci?
Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...
- aniaw
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mam cudownych trzech facetów:)
Ale ostatnio usnął nam na plaży jak mieliśmy jeszcze stary fotelik i w nim spał
Zawsze można tatusiów z wózkami na spacer wysłać, chyba, że Wasze bobasy w wózku tez nie zasną to będziemy improwizować
A Szymi potrafi nie spać do 3ciej w nocy jak to udowodnił przy róznych imprezach, więc o niego się nie martwię
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
w sumie pomysl z wyslaniem panów mężów na spacer(Masuskowego i Twojego Aniu) nie jest zły, Filip z tego co sie orientuje-moze nie spac wogole a Bianka bedzie spac podrodze w 1 i 2 strone...
Jezuu jak mi sie chce cos jesc......
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Pochwalę się że kolejny dzień daliśmy radę bez smoka:) Zobaczymy jak będzie w nocy, ale powinno być jak wczoraj:)
- olka1730
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 1
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
pojechałam przed chwilą do Maca i wpierniczam loda z sosem czeko małego chiska i frytek po drodze nie licze boto tak na zagryche było
Masuska super z tym dydkiem ja mialam plan pozbywac sie dydka tak po roku własnie ale ostatnio zauwazylam,ze Bianka jakby go mocniej pokochała poniewaz chyba nadal ząbkuje i ssac masuje sobie dziąsła biedaczka..
Bianka uczy sie teraz sama jesc, ma ogromny zapał, kocha tez karmic innych łyzką, czy Wasze dzieci tez próbuja juz jesc same?chodzi mi o jedzenie łyżeczką lub widelczykiem takim dla dzieci(nakładanie jedzenia i celowanienie do ust potem)?
a i Aniu zapomniałam napisac, że jestem pod wrazeniem Twojego malzonka cudownie i oby tak dalej
dlaczego Wy wszystkie juz spicie???
- Oposek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- http://litki.blogspot.com/
Iwanku cała przyjemność po mojej stronie! Mam nadzieję, że spędziłyście miły, imieninkowy dzień!
Masuska marne w pakowaniu na pięć dni jest to, że i tak musisz wziąć więszkość rzeczy potrzebnych na dłużej- coś do spania, kurtkę, inne buty. Mogę Ci conajwyżej wysłać listę tego, co brałam dla Filipa w maju na pięć dni własnie, ale nie wiem, czy Ci coś to pomoże:)
Różyczka mój je sam tylko trzy rzeczy- parówkę kroję na kawałki i wysypuję Mu na tackę, a On nabiera widelcem i je, jajecznicę i jogurt je sam łyżeczką, ale trzeba Mu trzymać miskę. Nas nie karmi:)
Co do podjadania to nie wiem czy Ci tak przystoi- córka od niedawna Dziecię Boże, a Ty taka grzeszna;) Ale przynajmniej miałaś pyszne zakończenie dnia;)
Kiedyś gdzieś czytałam, że u dzieci koło roku bardzo ciężko zmienić jakieś przyzwyczajenia, że wtedy robią się bardzo przywiązane do tego, co lubią i znają. Nie chciałam za bardzo w to wierzyć, ale u nas jest tak samo ze ssaniem cyca, jak u Bianki ze smoczkiem. Ja kupiłam kiedyś Filipowi gryzak w formie zbliżonej do smoczka, może to by pomogło?
Kasiorek ja kupiłam świecowe kredki, bo dla mnie ołówkowe dla maluszka są za twarde. Może coś z takich Ci się spodoba:
sklep.educol.pl/kredki/1108-kredki-swiec...temperowka-jovi.html
www.dobredladziecka.pl/2011/12/14/kredki...najmlodszych-dzieci/
www.paluszkami.pl/szczegoly/654/kredki__..._mini_kids_8_kolorow
allegro.pl/kredka-kula-6-kolorow-242-ses...awa-i2518229811.html
www.edziecko.pl/pierwszy_rok/56,79855,10..._na_paluszki,,9.html
U nas też bardzo sprawdziły się farby paluszkowe i farby w sztyfcie, fajne są też malowanki wodne (i gruby pędzelek albo po prostu rączka), jak chcesz znajdę też linki.
Miłego rysowania!
Ania gratulacje dla dzielnego Dominisia! my przełożyliśmy póki co szczepienie na listopad, więc na razie lekarzy omijamy szerokim łukiem aż do jesieni
Hoborku gdzieś Ty się podziała
I Asi też nie ma
Rika nie wiem, czy ta Twoja "depresja" jest spowodowana naszym spotkaniem, ale tak jak Ci kiedyś Różyczka napisała- życie niestety nie jest sprawiedliwe i nie można mieć wszystkiego. Popatrz, Ty spotkałaś się ze mną, Ewą i Anią i nikt nie marudził i nie narzekał, bo wiadomo, że mieszkamy blisko siebie i spotkanie było możliwe. Głowa do góry! może uda się spotkać następnym razem! A Ty nie wybierasz się z dziewczynami do Pisza? tam jezior do kąpania chyba nie brakuje?
- przyszla_mama
- Wylogowany
- rozmowna
dokladnie za 2 godziny Arek skonczy jeden roczek zdeecydowalismy ze robimy mniejsza impreze, na 15 osob.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
dziewczyny, czy macie pomysl na jakas dobra salatke albo surowke ktora pasowalabyu do obiadu? ziemniaki plus miesko? bo zrobie pomidory z vinegret i smietana, ogorki, ale chcialabym jakas wymyslniejsza surowke ktora by pasowala do ziemniaczkow
alez fajnie ze sie spotykacie niebawem dziolchy oj bedzie wesolo cos czuje tylko dzieciaczkow naszych forumowych nie pogubcie dorbze ze mezowie beda czuwac
Rózyczko - to narobilas mi smaka wrrrrr ja kocham lody z Maca ale z polewa Toffi mmm.... Rózyczko czy moglabys mi napisac jakich dwoch klawiszy uzywamy do zmniejszenia zdjec? wiem ze mi slicznie wypisalas wszystko, zapisalam sobie gdzies na komputerze, ale za nic w swiecie nie moge znalezc
Masuska - dziekuje serdecznie za przepisy no i podziekuj swojej mamie pochwale sie niebawem jak wyszly. Co do lodow - bezbledneeeee.... mniam :)co do reakcji tego malucha to faktycznie dziwne, teraz juz jakos nie ma takich uprzedzen. moze telewizja..
Oposku - zdjecie na kreciolku rewelacja, widac ze Filip mial radoche. Fajnie ze piszesz o tych historyjkach na pierwszy roczek. nie wiedzialam ze takie sa, musze koniecznie kupic. Oposku a gdzie wybywacie po chrzcie?
Aniu - To Twojemu klockowi z waga bliziutko do Arka
Aniuuuuuuu ja zamordujeee Twojego fotografa... kiedy zdjecia beda?
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- przyszla_mama
- Wylogowany
- rozmowna
- hoborr
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Adusia 1 lipca 2011 Robert 22 luty 2013
- Otrzymane podziękowania: 1
Sorki że nie czytam i nie p-isze ale strasznie źłe się czuję. Ciągle tylko leżę, albo śie.
Jak będzie lepiej nadrobie.
Pa
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Przyszła_mamo nie da sie zmniejszyc zdjecia 2 klawiszami
otwórz za pomocą paint
ctr+w
zmniejsz procenty w poziomie i pionie np. na 20%
zapisz
Oposku zarąbiste te kredki co dałas, zwłaszca ta kula 6 kolorów
co do spotkania: to ja sądziałam, ze Wy przyjeżdżacie nad morze bo chcecie NAD MORZE a nie do parku heheh
w Parku tak samo mogą sie nam rozbiec-to raz
niewiadomo jaka bedzie pogoda-to dwa -chodzi mi o to, ze niekoniecznie upały bedą
a trzy-to kurde nie mam pojecia gdzie jest w Gdansku park, w którym można posiedziec na trawie...jest park Oliwski bardzo ładny ale do spacerowania raczej, a Bianka w wozku nie pospaceruje a chodzic nie chodzi, z kolei raczkowanie po betonowych alejkach to dla niej niebezpieczne...
ja uważam-że w piachu najdłuzej dzieci sie zajmą sobą
Czy Masuska i Ania mogłyby sie równiez wypowiedziec w temacie?
i proszenie pisac, ze obojetnie bo gdzies trzeba sie umowic i zdecydowac
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Całuski dla Was, minął już rok, niesamowite prawda? Zadowolenia z synusia
Basba dobrze,ze jesteście jz po wszystkim i że wszystko ok! Brawa dla dzielnego Antosia!!
Oposku zdjęcie super,a gdzie Wy byliście?? Filipek miał ubaw po pachy hehe super!
Widze,ze masz ten sam problem z zabawkami, ja w poniedziałake wybieram się do ikei po jakies pudła, pojemnki.. bo zabawek przybywa i wszystko pod nogami się wala.
Widze,ze temat wakacyjno- spotkaniowy na czasie... będę czekac na fotki,wiec róbcie duzo!!!
Myslałam,ze uda mi się na Was wpaść w jakis dzien, bo tez wybieramy się nad nasz kochany Bałtyk,ale niestety wakacje przesuwamy na 6 (poniedziałek) no i jeszcze nie mamy pomysłu gdzie jechac.
Aniu powtarzam się,ale napisz gdzie Wy będziecie??
Gratki dla Dominisia
Iwanek STO CAŁUSÓW DLA HANKI!!! WSZYSTKIEGO NAJ!
Masuska ale super zdjecia, super wyglądacie, super te dinozaury..super pomost i plaza ..łeee no fajnie!!!
BUZIACZKI DLA KUBUSIA I MATEUSZKA !!! STO LAT
Pare wczorajszych foteczek Mikusia Mikołajek - ogordowo