- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE LIPIEC 2012:)
MAMUSIE LIPIEC 2012:)
- maksiu
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Szczesliwa mama 2 skarbow Maksa i Blazeja
co do lewatywy ja nie mialam ani tu ani z maksiem, z blazejem na dwor wyszlismy juz w czwartek na chwile, ale on spl przy otwartym oknie i polozna mowila ze bez problemu mozemy wychodzic, co do przepajania jha musialam dac malumu rumianku wczoraj bo kupki mi nie robil caly dzien i byl marudny dzwonila,m do pediatry i ta kazala mu dac troszke:)
herbatke pije jedna dziennie z herbapolu
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- lusia88
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Kamyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jesteś już z nami Dominiczku!
ma ułatwić poród mi nic o tym nie mówiono ani gin ani położneno właśnie o co chodzi z tym wiesiołkiem w czym on ma pomóc
??
- maksiu
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Szczesliwa mama 2 skarbow Maksa i Blazeja
- lusia88
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- saiko
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje malutkie szczescie jest juz z nami
aha no właśnie mi też nikt o takich rzeczach nie mówił
zobacz Luco położna polecała Bidolkowi:
LINK
- lusia88
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- chłopek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka
- Otrzymane podziękowania: 1
- Majowka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Jestem Mamą!
Majówka pewnie tak bedzie i u Ciebie bo mialas miec ten indukowany?
Masaz szyjki robia jak rozwarcie nie postepuje, choc nie wiem czy wszedzie - tzn za granica w szpitalach tez czy nie.. Moze nie bedzie potrzebne u Ciebie
Pochwalilam sie tym rakmieniem a dzis musalam podac z rana butelke modyfikowanego bo kolki wrocily - wiem po czym - po mleku :/ nie piłam i kolkiprzeszly ale zbieglo sie to z podawaniem tych kropelek i herbatki, wczoraj wypilam kefir z malin i jogurtu, a wczesniej do inki ok pol szklanki melak i w nocy biedactwo sie meczylo, az plakac sie chce jak dziecko placze
Teraz spis pokojnie, dzis mamy pierwsza wizyte u lekarza (polozna byla w tamtym tyg)
Cesarka - nawet szybko sie zagoilo wszytsko, troche jeszcze pobolewało nie moglam lezec na jednym boku bo tak jakby parzyła mnie skora koło rany, brzuch mam lekko wystajacy - zostal, po cesarke podobno dluzej schodzi, ale zmniejsza sie powoli. Zreszta po ciaży zostało mi 1 kg na plusie wszytsko zeszło (przytylam 10kg w ciazy)
Co do wód to kompletnie nic nie wyplywalo - nie zauwazyla bym gdyby lekarz nie zbada tego na USG, troche moze bardziej wilgotno bylo ale tak normalnie.. A potem i tak mialam przebijany pecherz plodowy w czasie porodu.
Majówka, na kiedy masz wyznaczony termin porodu mniej wiecej?
An, dokladnie. U mnie indukowany bedzie, wiec wszystko mozliwe Moze sie uda naturalnie, moze nie.... Ostatnio coraz czesciej mysle o cesarce. To takie proste sie wydaje, ale bede dzielna i rozpoczniemy wszystko jak do porodu naturalnego, jak tylko mnie strach opeta bede prosic o cc
Moj termin juz wyznaczony, 4 sierpnia rodze, w sobote
Brzuszek na pewno schodzi dluzej, ale zjesc zejdzie...trzeba tylko troche pocwiczyc jak sie zagoi.
Ale szybko wrocilas do swojej wagi!!! Ja przytylam juz 14kg, ale u mnie moze troche zostac, bo chudzielcem bylam niesamowitym....
Szkoda, ze malutkiego mecza te kolki Niestety to norma....nawet mleko je powoduje!?!?! Nie wiedzialam.... Mam nadzieje, ze szybciutko przejdzie ta faze. Jest przeslodki!!!!!!!!!!! Slicznie sobie spi z tym misiem
Pisz tu z nami czesciej!!!
Agnessa, no ostatni dzien pracy!!!!! Nareszcie!!!!!!! teraz tylko pokoik, zakupy i ciagłe myslenie o sobie I Maksiu. Bedziesz miala czas na lekturki, spacerki i pakowanie torby! Gratuluje Ci ze tak dlugo pracowalas!!!!!!!
Ja dzis ostatni dzien zwiedzania, jutro moja kuzynka wylatuje, wiec teraz sobie odpoczne! Zabiore sie za ksiazki dzidziusiowe, pranie ciuszkow i pakowanie torby. U nas po niedzieli zaczynaja sie najwieksze promocje, jeszcze troche pobuszuje i kupie pare rzeczy w wiekszych rozmiarach.... Trzeba korzystac!
Kamyczka, milego dnia z mezusiem
Saiko, jak sie czujesz? Moze dzis?
Szkoda, ze pozostalych dziewczyn nie ma....Bidolek i Daners, faktycznie juz dawno w domku i o nas nie pamietaja
- saiko
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ale szybko wrocilas do swojej wagi!!! Ja przytylam juz 14kg, ale u mnie moze troche zostac, bo chudzielcem bylam niesamowitym....
Saiko, jak sie czujesz? Moze dzis?
Szkoda, ze pozostalych dziewczyn nie ma....Bidolek i Daners, faktycznie juz dawno w domku i o nas nie pamietaja
ja bym chętnie pozbyła się 20 kg z chwili obecnej bo ważę 75 a dobrze wyglądam przy 55, ale wiem, ze po porodzie i obkurczeniu macicy nie będzie tak tragicznie
sama nie wiem jak się czuje - pobolewa podbrzusze, a młodemu nie podoba sie jak siedzę bo strasznie mi sie wtedy kręci i ugniata główką na dole więc zaczęłam troszkę sprzątać
ale ... pierwszy raz od chyba miesiąca jak nie dłużej poczułam parcie i normalnie się wypróżniłam - nie na siłę czy za pomocą czopka
super, ze wiesz konkretnie kiedy urodzisz, mnie ta niepewność dobija moze dziś może jutro a może za tydzień hmmmm...
no wlasnie - smutno tu trochę bez Bidolka, MM, Daners i reszty szczęśliwych mamusiek
- martadam23
- Wylogowany
- rozmowna
- ...All That I Love...
saiko napisał:
u mnie po spacerze ... cisza
dziewczynki - jak to było z tym wiesiołkiem dopochwowo? stosowałyście lub polecały Wam położne?
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=41629http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=41630
- saiko
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
;O co ??? wiesiołek w tyłek ????? co ??????
saiko napisał:u mnie po spacerze ... cisza
dziewczynki - jak to było z tym wiesiołkiem dopochwowo? stosowałyście lub polecały Wam położne?
nie doodbytniczo tylko dowcipnie
- martadam23
- Wylogowany
- rozmowna
- ...All That I Love...
bo wiesiołka się jee
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=41629http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=41630
- saiko
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
dowcipnie ?????? jak ??? a po co czemu to ma służyć ???
bo wiesiołka się jee
no podobno jest to inny sposób dawkowania sobie oleju z wiesiołka i ma działaś na szybsze dojrzewanei szyjki, tylko, że nigdzie nie mogę znaleźć wiarygodnych informacji na ten temat
- martadam23
- Wylogowany
- rozmowna
- ...All That I Love...
ja jestem w szoku ...
zdębiałam wypuszczę zaraz listki z wrażenia !!!O_0 szoook ....
no ale może... ja kupie liście z malin i wiesiołka jem od dziś
saiko napisał:
martadam23 napisał:
dowcipnie ?????? jak ??? a po co czemu to ma służyć ???
bo wiesiołka się jee
no podobno jest to inny sposób dawkowania sobie oleju z wiesiołka i ma działaś na szybsze dojrzewanei szyjki, tylko, że nigdzie nie mogę znaleźć wiarygodnych informacji na ten temat