BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 5 miesiąc temu #396020 przez chłopek
nie wiem czy to był czop bo juz 2 tyg wczesniej mialam taki śluz dosc gesty,
a dostałam bóli w nocy i dlatego pojechałam, napewno bedziesz wiedziec ze to porodowe, nie da sie spać, mnie bolały krzyże brzuch sie napinał

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 5 miesiąc temu #396025 przez chłopek
wiesz ja w sumie po tym porodzie szybko do siebie doszłam,
no ale mieszkam na wsi i przy drodze nie mam jak z 2 dzieci isc na spacer, a mąż nie miał czasu zeby z nam isc i dopiero dzisiaj nam sie udało,
a w upały wolałąm z dziecmi w domu siedziec i tylko wieczorem na pole szłam
musze kupic sobie dostawke do wózka zeby chociaz z chłopakami do sklepu iść albo do mojej siostry

12 lata 5 miesiąc temu #396034 przez martadam23
dostawka fajna sprawa :D jejku zazdroszczę ci tej wsi :D...

przynajmniej lepiej niż w mieście ... betonowe mury betonowe wszystko !

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=41629http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=41630

12 lata 5 miesiąc temu #396040 przez saiko
Marta - zadawaj pytania, ja chętnie czytam odpowiedzi :)

ja nie mam zamiaru dopajać małego, ale juz wiem, ze nie bedzie sie to podobało teściowej bo juz pytała czemu malutkiej buteleczki na herbatkę nie kupiłam :P
a ja nie dam mu nic poza cycem, chyba, że położna lub pediara powiedza inaczej
a juz na pewno nie te herbatki Hipp - dosładzane, tylko zwykłe napary - koper czy co tam zalecą

12 lata 5 miesiąc temu #396052 przez chłopek
saiko po co dopajac dziecko skoro ma cyca
mi gin powiedzial ze jak jest upał to zebym nie dopajala bo mój organizm sam wie co robic i wtedy nie ma mleka tak typowo tylko woda bo dzidzius czesciej przy piersi jest

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #396056 przez Anna77
MM GRATULUJĘ, GRATULUJĘ jeszcze raz, Oliwierek cudny i widać że duuuży chłopak. Pokarmem się nie stresuj. Wszystko przyjdzie, jeszcze będziesz miała przepełnione piersi. Wyluzuj się, przystawiaj Maluszka jak często chce. Leż z nim przy cycku - sama też odpoczniesz. Stres Ci nie pomoże. Zresztą, gwarantujemy Ci najlepsze wsparcie, więc wszystko się dobrze potoczy i Synek będzie cudnie jadł ;) A tak na marginesie - z tym najlepszym wsparciem, to nie wiem czy nie przesadziłam, bo jak czytałam wypowiedź Twojego męża, to aż mi się łezka wzruszenie pokulała po policzku :kiss:

Matadam pytaj, pytaj :) Zgadzam się z dziewczynami, też nie zamierzam dopajać. A jeśli nawet nie miałabym wyjścia, to tylko samą wodą. Żadnej glukozy, herbatek i innych cudów. Cycek i tylko cycek - jak będzie gorąco, to będzie po prostu częściej pił ;) A odnośnie spacerków, to już pisałam kilka stron temu. Jak dla mnie, to nie ma ograniczeń o tej porze roku. Jak faktycznie wyjdziesz na drugi czy trzeci dzień, to zawsze możesz zacząć od wystawienia Małego w wózku na balkon, czy położenia przy bardzo szeroko otwartym oknie. A potem - jazda na spacerki - dobre i dla naszych Maluszków i dla naszych tyłków

Olga GRATULUJĘ RÓWIEŚNICZKO !!! wreszcie masz Ignasia przy sobie Cieszę się, że wszystko łatwo poszło.

12 lata 5 miesiąc temu #396065 przez lusia88
ja co do znieczulenia będę sie zastanawiać bo w Wawie trzeba płacić ale jak nie dam rady a będę jeszcze mogła jeszcze je wziąść to wezmę ... i w Wawie tylko w jednym już szpitalu robią lewatywę ... a tak to dają czopka jak się jeszcze będzie na siłach ... Marta też bym chciała mieć już to za sobą mam nadzieje że Mały wyjdzie jakoś jak zdejmą krążek jakoś na początku sierpnia bo do końca sierpnia to zwariuje na pewno :P

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #396080 przez chłopek
lusia no ja słyszalam ze juz nie chca robic lewatywy, no ale czysciejszy poród, nacinac tez nie chcą,

nie mieszcze sie w zadne spodnie :( musze jechac na zakupy żeby sobie kupic na chrzest cos no i na wesele do brata

12 lata 5 miesiąc temu #396085 przez Kamyczka
chłopek napisał:

lusia no ja słyszalam ze juz nie chca robic lewatywy, no ale czysciejszy poród, nacinac tez nie chcą,

nie mieszcze sie w zadne spodnie :( musze jechac na zakupy żeby sobie kupic na chrzest cos no i na wesele do brata

A chudniesz już cosik?

12 lata 5 miesiąc temu #396092 przez chłopek
tyłek mam mniejszy :) jutro stanę na wagę u babci i się zobaczy ile ważę

12 lata 5 miesiąc temu #396097 przez lusia88
co do nacinania to w Wawie nacinają ... jedynie tylko z tą lewatywą już nie chcą robić ... jak leżałam w szpitalu z moją szyjką to była w pokoju ze mną dziewczyna była podłączona do oksytocyny i jeszcze była na siłach to dostała dwa czopki i troszkę jej to pomogło ... no to jest taki nie fajny dyskomfort :(

12 lata 5 miesiąc temu #396103 przez martadam23
ANN , CHŁOPEK , SAIKO , LUI :)...

no to dobrze ja zadaje pytania a wy sobie czytacie hihih :D coś mi świta o tych herbatkach :D ja kupilam na razie koper włoski i :) herbatke laktacyjną ale codziennie juz z cycków :P leci na przemiennie :) więc to dobry znak :D

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=41629http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=41630

12 lata 5 miesiąc temu - 12 lata 5 miesiąc temu #396104 przez chłopek
no ja wiem bo przy Ksawciu nie miałam lewatywy, a później mój maluch miał podwyższone CRP może to przez to

martadam ja to bym sama ten koper piła małemu bedzie sie dobrze purkało :)

12 lata 5 miesiąc temu #396118 przez lusia88
no mi też leci z cycków a ostatnio to już tak konkretnie widać jak się leje z nich :P hehe ... ja dostałam od koleżanki pełno jakiś tych herbatek z kopra i herbatkę laktacyjną ... :) no dobrze poczytać odpowiedzi na różne pytania już od Mamuś doświadczonych i od tych co są pierwszy raz Mamusiami :)

12 lata 5 miesiąc temu #396134 przez chłopek
dobra mamuski ja ide spać, jeszcze mnei zęby bolą jutro do dentysty musze zadzwonic. buzka i niech sie juz rokręcaja wasze maluszki i wychodza

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka