BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

12 lata 4 miesiąc temu #402395 przez saiko
dla mnie i reszty Ań - wszystkiego naj :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 4 miesiąc temu #402396 przez Olga
Wy młodziutkie,to jeszcze macie na to siłę,ja tam się cieszę,że mam teraz spokój ha ha :lol:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 4 miesiąc temu #402399 przez Daria23
olga juz nie rob z siebie babcinki;)

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #402400 przez bidol
Saiko - aaaaaa - jeszcze Ty Ania :lol: - WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO :kiss: :kiss:

A to Dominiczek Kamyczki :kiss: :kiss: :kiss: kawał chłopa :lol: i jakie włoski ma długie :lol:

Daria - dzięki :kiss:
Załączniki:

12 lata 4 miesiąc temu #402408 przez Daria23
Bidolku to ja ci dziękuje za pomoc:)

12 lata 4 miesiąc temu #402410 przez mloda_mamuska
bidol,anna,majowka,anszka,saiko wszystkiego najlepszego, duzo radości z Maluszków i jak najwięcej przespanych nocek !!!! :kiss: :kiss: :kiss:

chlopek ale Sebus ma fryzurke super :kiss: :lol:
moj na rączkach to tez uwielbia :woohoo: .a w lozeczku mega placz od razu :angry:

Olga no widzisz jaka dzielna jestes! sama z dzieckiem na spacer wyszlas !!!
:lol: :lol:

Daria
ja tez nie moge sie doczekac,ale peirwszy raz bede sie bała...chyba bardziej niz przed pierwszym razem.. :lol: :lol: :lol: ... zeby mi tam nic nie uszkodzic albo co innego... oby nie bolało...
Mnie nacieli tak prosto od krocza w strone odbytu... nie wiem czy to dobrze? mialam tam taki kawaleczek grubszy...ale juz powoli znika,to pewnie opuchlizna po zszyciu byla?

Dominiczek jaki duuuuuuuuzy,a jakie wloski śliczne :kiss: Kamyczka jeszcze raz gratuluje, cudny synus !

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #402411 przez chłopek
ja juz mam za soba seksik z mezem :)

mm a boli cie krocze? bo ja tez mam naciete tak jak ty i mnie nie boli, bo przy ksawciu to strasznie bolalo ale inaczej miałam naciete, i przy seksie mnie bolalo ale to zgrubienie co był supełek

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #402416 przez Olga
Ja to te bite 6 tyg.na bank odczekam,zresztą nie dopuścila bym do siebie mężulka,jak jeszcze krwawię,bo jakoś dla mnie to nic przyjemnego,a z córkami 6 tyg.krwawiłam,a później pół roku nie miałam okresu :laugh:

Daria mówię Ci,ja to już prawie jak babcia :laugh: za dużo obowiązków i wieczorem po prostu mi się nie chce ;)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

12 lata 4 miesiąc temu #402418 przez Daria23
dziewczyny a jak robicie siku to boli was przy samym koncu?mnie cewka boli jak koncze oddawac mocz i tak od porodu mam

12 lata 4 miesiąc temu #402419 przez Olga
Daria mnie nic nie boli,nawet szwy mnie nie szczypały jak siusiu robiłam :) tylko hemorojdy się niewielkie pojawiły,ale to od wysiłku-poradze sobie z nimi ha ha :lol:

12 lata 4 miesiąc temu #402437 przez kejtin
No i jestem:)

Moja historia ...

Dnia 20.07 ogladalismy z mezem film - skonczylismy i mowi do mnie to zgas swiatlo... mamy stojacą lampke przy lozku po mojej stronie... Wiadomo jak to z brzuchem ciezko przekrecic sie z prawej na lewą strone.... podjelam sie wysilku i przy probie zgaszenia swiatla pekl mi pecherz plodowy i wody zaczely sie lac litrami!!! Zero do opanowania:) normalnie zalalam lozko podloge i jeszcze dlugo lecialo w wc :D No co za wrazenie :) I od razu panika! ze wody odeszly i co dalej... ;) Weszlam do netu poczytalam i....poszlam spac :D
Napisali ze do 6h trzeba sie zjawic to sie jeszcze przespalam (nie wiem jak z tych wrazen zasnelam ale padlam jak sliwka) :D

Pojechalismy o 4 rano na izbe, dalej zadnych skurczy... wzieli mnie na porodowka o 6 podali oxytocyne...Nikt mnie nawet nie zapytal czy sie zgadzam!!!!!!!!!!! Ale bylam wsciekla ze mi to podlaczyli...
Pierwsze skurcze pojawily sie po 9 do zniesienia... potem coraz czesciej i bolesniej... o 11 do 13 - prawdziwa męka... skurcze gigantycznie bolesne co 3 minuty a rozwarcie dalej na 1cm... no szlag by ich trafil - i przychodzi do mnie lekarz i mowi ze wie ze porod na oxy jest bardziej bolesny ale nie ma wyjscia... i ze znieczulenia nie moga mi teraz podac bo zatrzymamy porod... Jak ja sie meczylam :() moj maz to plakal razem ze mna juz nie wiedzialam jak to zniesc... Po 14 podali mi znieczulenie zzo bo rozwarcie bylo na 5cm...
Godzina do 2 ulgi i znow bol... ale jakby inny... zaczely sie skurcze parte... 30 minut i dzidzia na swiecie :D Parte poszly bardzo szybko, mala dostala 10 punktow pomimo niskiej wagi - 2700 :) Gdyby nie ta oxy... i skurcze same by sie pojawily to podejrzewam ze wszystko byloby latwiejsze... a tak to... :( Ale faktem jest że jak kładą maleńką na brzuch zaraz po wyjęciu - cudowne uczucie :)))))

Niestety musialysmy dluzej zostac w szpitalu bo opieka byla wprost beznadziejna...
Mala od 16.10 do nastepnego dnia do 9 nic nie jadla! Przywiezli mnie na oddzial i zostawili... nic nie wytlumaczyli, nikt nie przyszedl w sprawie karmienia...
Mała jako jedyny noworodek (jak sie potem okazalo) przespała pięknie całą noc bez żadnego lamentu!... nic.. śpioch że hej.. ale miało to i swoje konsekwencje utrata 10% masy ciała... wyniki też były kiepskie.. zaczęło się sztuczne dokarmianie z butelki i tak po kilku dniach wyprowadziłam małą na prostą... Teraz i wcina cyca i dokarmiam by się ten jej maleńki żołądeczek poszerzył.

Mała pięknie przesypia noce, budzi mnie sama na karmienie ale nie płacze, wystarczy ze wyda dzwiek i zaczyna robic "rybke" i juz wiem ze pora jesc:) Jak w pieluche zrobi tez nie placze wiec sama co jakis czas zagladam:) No zlota dzidzia:)

Ale mam pytanie do rodzacych naturalnie - mialyscie zakladane szwy ktore trzeba sciagac? bo ja jutro mam pojechac na zdjecie szwow i boje sie bo sie tam dotknac nawet nie moge (to 6 doba bedzie po porodzie)... Wiecie jak to wyglada?

I ewenement: Moja niunia urodzila sie z dwoma jedynkami ma dwa ząbki :D No cala porodowka sie zleciala by to obejrzec:)

Kupilam tez wage bede wazyc mala by wiedziec ile dawac sztucznego pokarmu a ile zjadla z cyca :) i bol brodawek.... no juz mi sie strupki porobily:( wiem ze sie smaruje kropla mleka albo maltan (masc) ale kurcze one takie sa spuchniete i bolą, i juz nie wiem jak sobie pomoc:(

No to sie rozpisalam;) ale dzieki wam wytrwalam 9 m-cy choc wiem ze sie malo udzielalam;) moze teraz bedzie lepiej:)) Fociaki malej postaram sie dzis wstawic:)

12 lata 4 miesiąc temu - 12 lata 4 miesiąc temu #402443 przez chłopek
kejtlin daria miala sciagane szwy. wiem ze po oxy bóle sa wieksze ja mialam da porody z oxy ale wiem ze gdyby nie to to pewnie inaczej by sie skonczyl poród z ksawciem bo skurcze mialam barzo słabe i rozwarcie na 2cm i bez wód płodowych nie wiem kiedy odeszły.

spróbuj przez kapturki karmic

12 lata 4 miesiąc temu #402450 przez bidol
Kejtin - jeszcze raz gratuluję :) i czekam na zdjęcie- a z tymi ząbkami to niezła historia :ohmy: ciekawa jestem jak wygląda :)

co do bólu brodawek - to normalne - mnie do tej pory bolą :( a Sara ma jeszcze ząbki - to pewnie podwójny ból :(

Ja miałam szwy zdejmowane na 4 dobę po porodzie :dry: bolało ale da się przeżyć :)

12 lata 4 miesiąc temu #402453 przez Olga
Kejtin jeszcze raz gratuluję,a z tymi ząbkami to pewnie fajnie wygląda.Lekarze coś mówili na ten temat-często się rodzą noworodki z ząbkami?

Mi nikt nie kazał przyjść,to mam nadzieję,że ten mój jeden supełek się kurdę rozpuści ;)

12 lata 4 miesiąc temu #402456 przez Daria23
Kejtin ja miałam sciagane szwy na 8 dobe po porodzie i mimo ze nie moglam sie tam dotknac to sciaganie szwow mnie nie bolało:)takze sie nie martw:)a co do sutkow smaruj duzo ta mascia maltan i wietrz je jak najwiecej mi po 4 dniach juz sie zagoiły

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka