BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

10 lata 11 miesiąc temu #814351 przez lusiamamanikosia
Hej Mamcie :)
Olga z nami Niki był na fajerwerkach :) ale nie chciał iść w ogóle spać , kładliśmy go kilka razy ale nie chciał, potem babcia przyjechała z szampanem i już na dobre nie chciał iść spać, więc ubraliśmy się i poszliśmy na spacer i jemu bardzo się podobało nic się nie bał tylko ciągle paluszkiem pokazywał na fajerwerki :) ale gdyby był zmęczony i śpiący to bym go nie brała :) ale rok temu też nie chciał iść spać i poszedł spać o 1 :P u nas gorzej z psem bo się strasznie bał :(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #814362 przez Majowka
czesc dziewczyny!

jeszcze raz szczesliwego Nowego Roku!!!!!

my wlasnie odwiezlismy dziadkow/tesciow na lotnisko, leca na 2 tyg do corki, do Macao, dlugi lot przed nimi

lucas tak plakal przy pozegnaniu :(

a nasz Sylwester udany, w rodzinnym gronie. Lucas zasnal o 23h30, od 23h juz go usypialam i spal kiepsko, ale jak zwykle :dry:

tez teraz jestem zmeczona, bo za pozno poszlam spac wczoraj

Nie wiem czy u Was tak jest, ze jak wybije polnoc w Sylwestra to wszyscy wychodza na balkony lub otwieraja okna i uderzaja lyzkami w garnki, wykrzykuja, trabia etc
Ja bylam w szoku, bo nigdy tego nie widzialam, tylko jak Portugalia wygrywa mecze pilki noznej, fajnie tak.
Ogni sztucznych nie widzialam, bo tu na naszym osiedlu, blok przy bloku, wszystko zaslanialy, ale te okrzyki i sasiedzi w oknach super sprawa, taki inny klimat! :laugh:

Bidol, przykro mi, ze tak Was ta choroba dopadla, duzo duzo zdrowka!!!

10 lata 11 miesiąc temu #814377 przez km
hEJ DZIEWCZYNY wszystkiego dobrego w nowym roku, obu był milion razy lepszy niż poprzedni :) :)

U nas impreza się udała, Kacper poszedł spać koło 2 w nocy :ohmy: oglądał fajerwerki przez okno :) , pospał aż do 9 , więc teraz padł razem z tatusiem :laugh: tańczył z każdym całą noc, nawet jak był już w piżamie o 1 :laugh:

Pochwale się , kupiliśmy Kacprowi łóżko, była przecena 50 % i jeszcze materac prawie za darmo, więc mąż nie mógł się powstrzymać o takie :

www.ebay.co.uk/itm/RED-RACING-CAR-BED-FR...&hash=item5402bf91eb

Narazie będzie jako łóżko gościnne, stare się wyrzuci, bo sądze że jeszcze długo mały będzie spał w naszym pokoju, nie chce mi się biegać do drugiego pokoju i sprawdzać czy przykryty czy śpi, a znając mnie to z 5 razy w nocy bym sprawdzała.

Miłego dnia odpoczywajcie po sylwestrze :)

10 lata 11 miesiąc temu #814475 przez Majowka
Km, super to lozko!!!! :cheer: :ohmy: Ale tak jak mowisz, troche za wczesnie na spanie bez barierek.
Tez kiedys takie kupimy chlopakom!!!

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #814516 przez AniaiFilip

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 11 miesiąc temu #814529 przez lusiamamanikosia
AiF- oj nić nie było ?? szkoda ... ja uwielbiam fajerwerki oglądać :D U nas nie było męczenia Nikiego :) cały czas mu główka latała bo nie nadarzał się oglądać za fajerwerkami i paluszek latał i pokazywał co i jak :) No Niki ma dni że pójdzie szybko spać a ma dni że za nic nie chce mu się spać i szaleje i to chyba była taka noc :) no w końcu normalny dzień też się ciesze :)

10 lata 11 miesiąc temu #814645 przez km
hej dziewczyny :) ja sobie wziełam dzisiaj wolne, więc jezcze odpoczywam, tylko niestety w nocy wyjeżdzają rodzice :( i znowu zostaniemy sami, a było tak fajnie

AiF- naprawde nie wolno u was puszczać fajerwerków ?, u nas to mnóstwo było, zresztą mój mąż też tego tyle nakupował w lidlu, u nas zawsze jak jest jakieś swięto to w parkach puszczają. Ale wam fajnie, niedługo lecicie do Pl :) , my to chyba dopiero pod koniec lipca, próbowałąm męża namówić na wielkanoc w Polsce, ale bilety są drogie, więc wolimy zapłacić troche więcej i gdzieś na wczasy polecieć w maju :)

majówka- w sumie to łóżko może byc już teraz dla kacpra bo mamy barierke do łóżka, teraz jest w naszym zamontowana, bo jak kacper czasami z nami śpi to zawsze z brzegu.

bidol-kurujcie się, to chyba nie fajnie masz teraz z mężem , najgosze co może być to jak chłop choruje :lol: , kacprowi w końcu po t5ygodniu kaszel przechodzi, także u7 nas udało się bez wizyty u lekarza.

10 lata 11 miesiąc temu #814995 przez bidol
Kochane to ja :/

Kama ma dodatkowo zapalenie spojowek :( jeden placz pisk i marudzenie :( wszystko rozciera na buzi i sie drapie bo ja oczka pieka i na buzi wyglaga jak nastolatka w okresie dojrzewania- jeden strup :(
Masakra - :(

10 lata 11 miesiąc temu #814999 przez Majowka
U nas deszczowo, wiec jezdzimy po centrach I kompletujemy wyprawke :)

Chyba wszystko juz mam, pajacyki, body, moze jeszcze skarpetki tylko I w aptece krem na sutki, nakladki, muszle, pieluchy etc :laugh:

Bidol, zdrowka dla Was!

10 lata 11 miesiąc temu #815143 przez Daria23
Hej Kochane i my składamy serdeczne życzenia w Nowym Roku:-)
U nas sylwester na spokojnie ale noc koszmarne Tymi obudził się o 2 i do 5 nie spał jak taki będzie caly rok to ja dziękuję!
Oprócz tego mamy kolejnego 16 zęba:-)
Mam nadzieję że teraz trochę odpoczniemy od zabkowania
Dziś znowu noc do dupy zastanawiam się czy to się kiedyś skonczy i będziemy przesypiać noce?

A jak u was z nocnikiem? U nas bunt:-(chwilę posiedzi i koniec nie ma mowy o robieniu na niego

10 lata 11 miesiąc temu #815148 przez Daria23
Nie wiem jak go spowrotem na niego namówić:-(a chce wrócić do pracy więc muszę się za to wziasc

Jakich używacię pampersów? My już 5tek bo 4+ już nam rano przeciekały

Mój m idzie na prawo jazdy kat c + e mam nadzieję że dzięki niemu znajdzie lepsza pracę i będziemy mogli zaplanować rodzeństwo dla Tymka:-)
Saiko-trzymam kciuki za was:-)

Bidol-oj biedni wy az mi żal was choruski życzę dużo zdrowia i wytrwałości dla ciebie:-*:-*:-*:-*

10 lata 11 miesiąc temu #815179 przez km
hej dziewczyny, my zaraz lecimy na spacer, tylko kacper zje najpierw zupke :)

Daria-ja narazie z nocnika całkiem zrezygnowałam, kacper w ogóle nie chciał na niego siadać, więc dałam sobie zpokój, wrócimy do niego w lecie. Mi się wydaje że to jeszcze4 za wcześnie, zresztą sama nie znam żadnego dziecka które zaczęło by robić siku do nocnika przed 2 rokiem życia, bez przesady dopiero co skończyli 1,5 roku, ale to tylko moje zdanie :) . My jeszcze używamy pampersów 4+. Ja to się nie mogę doczekać lata bo wtedy zaczynamy działania w kierunku rodzeństwa :lol:

bidol- oj ty to bidna jesteś z tymi chorobami :( , zdrówka.

10 lata 11 miesiąc temu #815180 przez lusiamamanikosia
Hej :)
Bidolek - zdrówka dla Kamilki !!!
Daria - u nas dziś ciężko ze spaniem w ciągu dnia widzę co mi zaśnie i go odłożę do łóżeczka to się rozbudza , pierwszy raz tak mam z nim :( a chciałam w końcu posprzątać trochę w domu bo przy Nikim się nie da :( mnie bardzo boli gardło i nic mi nie pomaga macie jakieś dobre sposoby na ból gardła ?? a co do nocnika to też nie za ciekawie sadzam go ale on chwile posiedzi wstaje i lata po domu z nim ... raz tylko udało mu się zrobić siusiu cieszył się bardzo ale teraz jakoś chyba nie mogę trafić tak żeby zdjąć pampera i jemu się chciało siusiu :P

10 lata 11 miesiąc temu #815183 przez lusiamamanikosia
my używamy dalej 4 :D bo mój to taki chudy w pasie że ho ho :P ale Wam fajnie że możecie sobie już planować drugą dzidzie :) pozazdrościć :)

10 lata 11 miesiąc temu #815193 przez bidol
Doberek

U Nas masakra - zapalenie spojowek masakryczne !!!! Kama rano miala tak oblepione oczka ropa ze 20 minut zmywalam wacikami zeby mogla je otworzyc :( :(
Uszka nadal bola :(
Zaczął nam sie rok :(

Majoweczka - zazdroszcze wyprawki :)

Daria - mt nosimy 4+ Kama poteafi cala noc na sucho przespac rano zawola siku i pampersil czysty przez 1/2 dnia potrafi byc :) nie zawsze no ale czesto :) kupke tez ladnie wola :)
Wspolczuje Ci strasznie tych nocy :( ja bym mu nie ustepowala ;) wstaw sobie jakies lozko albo materac do niego do pokoju i tam spij ale nie wyjmuj go z lozeczka :)

Km- a ja znam - ja wolalam siku i to drugie :S jak mialam 14m. Wiem to na bank bo od wtedy babcia mnie pilnowala a mama wrocila do pracy :) no i szwagra coreczka Emilka miala niecale 2 latka jak juz bez pampersa chodzila :)
Ale kazde dziecko jest inne ;)
Uuu to bedo wiory i grzmoty :p

Lusia- oj zdrowka zycze i nie dawaj sie Nikosiowi :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka