BezpiecznaCiaza112023

MAMUSIE LIPIEC 2012:)

10 lata 11 miesiąc temu #815221 przez Majowka
Daria, my nocnika nawet nie kupilismy, nie zamierzam jeszcze go uczyc. Moze najpier dopasowanie form :laugh: ;) i jakies nowe slowo typu kupa, siku, wtedy zaczniemy!
My 5-tek juz uzywamy i zaluje, ze tak pozno, bo malo co wieksza, a 4-ki tez w nocy przeciekaly...5-tki tez.... zmieniam mu w nocy czasami to spokojniej spie..

Lusia , zdrowka!!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 11 miesiąc temu #815223 przez lusiamamanikosia
nie wiem czy dam radę ... ja się czuje z godziny na godzinę coraz gorzej a Niki jak na złość nie chce iść spać :( a ja już ledwo na oczy widzę tak mi słabo ... on mnie chyba dziś wykończy :(

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #815255 przez Olga
Hej mamusie :)

W końcu usiadłam do pierwszej kawki :) U nas dzisiaj normalnie wiosna,słonko pięknie świeci,więc poszliśmy na nóżkach odebrać dowód samochodu ( zapomniałam całkiem,a ten tymczasowy tylko do 25 grudnia był ważny ha ha ) i z godzinkę Ignaś biegał po rynku :) Piękna pogoda,ale znając życie w kwietniu będą mrozy i śnieg :angry:

Zdrówka życzymy wszystkim chorym - bardzo wam współczuję tych chorób :( to najgorsze,co może być :angry:

Ignaś woła ładnie,ale nie chce usiąść,nie zmuszam go,ale zawsze tłumaczę.Zauważyłam,że już rozumie,co zrobił.Dzisiaj jak zasypiał i leżał tak spokojnie,nagle spojrzał na mnie i mówi "mama bobek",wiedziałam,że to nie kupka i pytam siusiu zrobiłeś,a on "tak".Więc już jest świadomy,że robi,to dobra droga do sukcesu.Po południowym spaniu zazwyczaj ściągam mokrą pieluszkę i do wieczora lata już w majtkach,jak zrobi to się wytrze,ale niech wie,że coś leci i niech woła,a to potrafi :silly: I można dziecko szybko nauczyć,bo córki podobnie jak Kamilka w tym wieku już ładnie robiły,na 2 latka to już dawno o pieluszkach zapomniałyśmy :blink:

Wie może k6tóraś,co się dzieje u Ani? Już tak dawno się nie odzywała :(

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #815272 przez Majowka
Olga, tylko mozna pozazdroscic! Naprawde! Lucas nie jest jeszcze gotowy, wystarczajaco dojrzaly...jeszcze troszke to potwrwa u nas, no i z nadejsciem noworodka nie mam zamiaru sie zabierac, bo sensu nie ma, smoczka bedzie braciszkowi zabieral napewno, pieluszke, bedzie chcial pic mleko z butli, cycka, wiec my sobie poczekamy!

Lucas wlasnie zasnal na drzemke, tez sobie zrobie kawke za twoim przykladem.

A z Ania, nie wiem :( po fejsie chodzi, nas pewnie czyta, ale nic nie pisze...szkoda :(

Lusia, ja ci wspolczuje, pamietam jak bylam chora w Polsce, Lucas tez, to myslalam ze szczescie w nieszczesciu ze jestem w domu z mama, nic nie trzeba robic, gotowac, bawic dziecka...naprawde wspolczuje, wiem jak jest Ci ciezko, ale pewnie 2 dni i bedzie poprawa, kuruj sie! :kiss:

10 lata 11 miesiąc temu #815279 przez Olga
Majówka.no w waszym przypadku,to nawet chyba by sensu nie miało teraz uczenie Lukaska,bo faktycznie,on się będzie upodabniał do braciszka-będziesz miała w domku dwóch noworodków ha ha :) oj będzie się działo :ohmy: :ohmy: :ohmy: ale będzie wesoło :blink: Moja znajoma urodziła jak starszy w czerwcu roczek skończył,teraz już na święta mają fajne fotki,jeden ma pół roku,drugi półtora-ślicznie to wygląda :blink: jeszcze pół roczku i będą się już fajnie razem bawić i ona wcale nie narzeka,chcieli mieć taką różnicę wieku w dzieciaczkach :silly:

Dziewczyny poszły na kolędę do mojej mamy,bo my tam zameldowani jesteśmy,a później,jeżeli Rafał zdąży wrócić do 18 z pracy planujemy na basen z małym jechać :blink: tzn.Olga na sekcję,a Marika wejdzie z Ignasiem,ja na widownię pójdę,bo racze po świętach się nie rozbiorę ha ha :lol:

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32601http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=32603

10 lata 11 miesiąc temu #815289 przez Majowka
no tez mi duzo osbo mowi, ze moze i poczatek ciezki ale pozniej rewelacja, bo dzicko zajete bratem/siostra, same plusy!
:)

a to czy poczatek bedzie az tak ciezki, to zobaczymy! ja w to nie wierze, do tej pory pozytywnie patrze w przyszlosc :laugh:
bede was na bierzaco informowac jaka sytuacja, jakbym nie pisala to znaczy ze czasu nie ma na nic hehehehehe

ja najbardziej sie boje tych 2 dni, kiedy bede rodzic a Lucas w domku sam z moja mama lub tata...to mnie przeraza :dry:

10 lata 11 miesiąc temu #815317 przez chłopek
hej dziewczynki, Majówka nie bedzie tak źle, Ksawcio tez był mały jak sie Seba urodził, wiadomo chciał pic z cyca ale jak mu dawałam to od razu mówił nie, smoczka nie zabierał, ale mi pomagał dawał pieluszkę, a teraz jaki pomocny

10 lata 11 miesiąc temu #815351 przez lusiamamanikosia
No i mam anginę i bez antybiotyku się nie obyło :( jutro Teściowa przyjedzie po Nikusia i będzie u niej siedział przez weekend żeby się ode mnie nie zaraził :(

10 lata 11 miesiąc temu #815451 przez Olga
My już po basenie,taka 2 godzinna wyprawa jest strasznie męcząca :silly:

Lusia bardzo współczuję :kiss: ja nigdy nie miałam anginy-u nas to płuca i oskrzela w rodzinie zazwyczaj :(

10 lata 11 miesiąc temu #815536 przez bidol
No i po kontrili . Zapalenie uszu postepuje :( Msla w uchu ma ropien :( nie wiem jak to sie skonczy :( mamy poczekac jeszcze 4 dni bo sumamed bralismy a on zaczyna dzialac do 10 dni :( a jak nie to kolejny :(
Dlatego tez jej oczka ropieja - ale to strasznie - czegos takiego jeszcze nie widzialam :(

Zdrowka dla wszystkich i zyczcie nam tego samego :x

10 lata 11 miesiąc temu #815582 przez Majowka
Jejku Bidolku, az nie wiem co powiedziec :( ogrom zdrowka dla Kamilki!!!! Jak sie to zapalenie ucha objawia? Goraczka?
Bardzo bardzo Wam wspolczuje! :kiss:

Chlopek! Wpadaj czesciej! Ja to bym Cie najchetniej zasypala pytaniami! :) miedzy naszymi chlopcami bedzie podobna roznica! :)

10 lata 11 miesiąc temu #815629 przez Daria23
Hej kobity witam się w sobotę.
Mąż poleciał na pierwsze jazdy a my z małym buszujemy od rana:-)
Noc znowu kiepska nie wiem co ten Tymi wyczynia w nocy czy za dużo wrażeń ma w ciągu dnia często się budzi ale z głośnym hukiem że chyba wszyscy go słyszą! Jutro 30stka siostry a rok temu w jej urodziny wywoływali jej poronienie:-(:-(

Bidol-jej bieda Kama bardzo wam współczuję i trzymam kciuki za zdrowie wasze!!!

Majówka -ja tam ci zazdroszczę napewno będzie super a oni pewnie złapią mocna więź między sobą!

10 lata 11 miesiąc temu #815653 przez Olga
Hej dziewczynki:) Polećcie mi jakiś dobry,skuteczny żel na dziąsełka. Wychodzą nam 3,już lata chwila dwie na pewno będą,Ignaś już ma kupkę luźną,no i ślini się,a on wcale się normalnie nie ślini:(Ja do jedynek używałam Colgel,ale nie wiem,czy on jest dobry,bo nie był strasznie potrzebny:)

10 lata 11 miesiąc temu #815665 przez krecik
hej dziewczyny

dawno mnie nie było, standardowo podczytuje, ale tak jakoś nie mam weny, zeby pisać:( pozatym mąż jeszcze ma wolne, to korzystamy i jeżdzimy to tu to tam...

Olga, nam na dziąsełka nic nie pomagało:(

chłopek, wreście! wieki Cię nie bylo

daria, pewnie będzie fajna imprezka:)

Bidolek, tak mi Was szkoda, żeby tylko ten antybiotyk pomógł! zdrówka dla Was!

Lusia, zdrówka!

więcej nie pamiętam co miałam pisać, my dzisiaj u Rodziców,Stasiu fika na polu, troche się dotleni bo w Krakowie, to aż się boje pomyśleć jakie to powietrze, po obiadku do Teściów i tak nam zleci do trzech Króli...:)

buziaki i milego!

10 lata 11 miesiąc temu #815767 przez lusiamamanikosia
dziękuje za zdrówko !!!przyda się napewno , nie dawno teściowa przyjechała i zabrała Nikusia do siebie i dopiero w poniedziałek go na wieczór przywiezie , a ja już za nim tak tęsknie i źle mi bardzo :( , ale wiadomo lepiej żeby się ode mnie nie zaraził , wczoraj miał bardzo zły dzień i poszedł spać o 22.30 i musiał się do mnie wtulić oby nic nie złapał , co go Tata wsadził do łóżeczka był mega wielki płacz aż cały chodził, wzięłam go przytuliłam i biedaczek zasnął. Do tego moje krótkie małżeństwo się sypie :( i to już chyba będzie koniec :( jest mi mega źle , płakać mi się chce ... nie mam humoru ... jednym słowem jest do bani:(

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka